Sofia Lindström

Upptagen!

Publicerad 2012-08-31 22:30:12 i Bello, Vardag,

Har vart upptagen hela dagen idag!
 
Red Bello vid halv 9 tiden i morrse, mycket galoppjobb, volter varvat med långsidor. Tyckte han kändes riktigt fin, galoppen har vart lite trälig här hemma men idag känndes det bra. Något som dock inte kändes bra var sadeln! Så fort jag försökte komma ner i sadeln i galoppen som kom jag automatiskt i en ihopkrupen sits och mina knän gled över framvalvet! Känndes inte bra alls!
 
hem och fixa för att sedan ta tåget till skolan, fick skjuts till friidrottsarenan där vi hade idrotts lektion, åkte tillbaka till skolan, hade Naturkunskap och sedan slutade jag!
 
Tog tåget hem, som gick extremt långsamt! Kom hem och käkade lunch, städade och fixade och vid 6 tiden åkte jag in till stan och hämtade pizza ch en av dansarna till PAt samt mötte upp de andra så att de skulle hitta till mig!
 
Har suttet ute på altanen hela kvällen och planerat till projektarbetet! Super trevlig kväll och det känns som att projektarbetet kommer bli riktigt bra och roligt!
 
Nu är jag både trött och kall så jag ska snart gå och lägga mig!
 
Träning för Monica med Bello imorgon står på schemat! :)
 
 

Tävling hos www.oldhaunts.blogg.se

Publicerad 2012-08-30 21:04:51 i Vardag,

Erica på www.oldhaunts.blogg.se har nu en tävling på sin blogg där man kan få vinna en super fin design till sin blogg!
 
Jag är med och tävlar om en ny layout till min blogg hos www.oldhaunts.se, läs mer på http://oldhaunts.se/2012/august/bloggtavling-vinn-en-layout.html 
 
Om jag vinner vill jag ha med dessa 4 bilder!
 
Kolla in tävlingen ni oxå!
www.oldhaunts.se
www.oldhaunts.se
www.oldhaunts.se
www.oldhaunts.se
 

En liten ny!

Publicerad 2012-08-30 20:24:00 i Shopping, Vardag,


Idag när mamma och jag var inne i linköping så blev det självklart ett besök på Hööks, alltid ett obligatoriskt besök även om man inte har några köp planerade!
 
Idag kom vi ut med två saker, jag en och mamma en!
Jag fick med mig en änkel huva till Bello. Han har så himla breda parabol öron där alla knott och fugor gärna flyger in, samtidigt är han ganska rädd om öronen så han irriterar sig på det väldigt mycket!
 
Därför passade jag på att köpa en billig huva! 99:- kostade den, helt marinblå med stretchigt tyg i öronen, vilket är kanon då Bello har lite speciellt formade öron!
 
Mamma kom hem med en bok om Maria Gretzer, hon har ju tränat och tävlat Feliciano så det kan vara intressant att läsa om hur hon laggt upp träning med mera! 49:- kostade den, tror jag ska kika lite i den ikväll faktiskt!
 
Imorgon har jag sovmorgon och börjar inte förens vid halv 12 men ska upp vid 8 för att rida innan jag åker iväg till skolan! Har två lektioner och sen på kvällen kommer tjejerna som ska vara med i mitt och Jonnas projektarbete hit för lite planering, pizza och bad i jacuzzin! Kommer bli nice! :)
 
Ska nog testa luvan redan imorgon, kommen en utvärdering om den senare! ;)
 


Såhär ser den ut i alla fall, änkel och billig, TOPPEN! (Y)
 
 

Kort dag!

Publicerad 2012-08-30 14:16:10 i Vardag,

Kort dag med ensast två lektioner idag, svenska B och matte C, hade även ett möte med min Projektarbetes handledare!
 
Kom hem vid 1 och då blev det att käka lite och nu sitter jag här!
Ska plugga lite innan det blir att åka bort och mocka till Bello, han får vila idag istället så jag kan plugga på läxorna tills imorgon!
Imorgon åker jag till stallet vid 8a tiden och rider innan skolan, blir nog bra!
 
När jag pluggat och mamma jobbat klart åker mamma och jag till Linköping. Jag ska köpa lite block och en pärm till projektarbetet och kanske en till tavelram till bilden av Bello som ska förstoraa! :)
 
På lördag blir det träning för Monica! :)
 
 

Tiden finns inte!

Publicerad 2012-08-29 19:58:47 i Bello, Vardag,

Hinner knappt blogga!
 
Träningen igår gick bra, Bello var trött och det märktes! Jobbade på att rakrikta och ställa hästarna på meddellinjen och red även på volter!
 
Idag skrittades och travades Bello på stubben, gick riktigt fin efter ett tag men även idag kändes han lite seg och trött!
Imorgon blir det nog stubben igen denna gång i alla gångarter med mycket galopp jobb har jag tänkt mig, kan ju ändras beroende på vädret, som sägs ska bli dåligt, då får jag flytta mig till banan!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan plugga matte och naturkunskap, tjoho! (Y)
 

Lång onsdag!

Publicerad 2012-08-29 16:32:56 i Vardag,

Hemma från skolan nu!
 
Lång dag med sega lektioner!
Först dans som var kul, sedan en till danslektion där vi jobbade med vår turne!
Efter det lång håltimma fram till 1 då jag hade Engelska C, SKIT SVÅRT så det ska jag hoppa av!
 
Avslutade sedan dagen med 30 minuter nutida konst
 
Kom hem för ett tag sedan och nu ska jag käka innan jag åker till min fina! ♥
 

Död!

Publicerad 2012-08-28 21:16:11 i Bello, Vardag,

Hemma från träningen nu, helt död och vill bara gå och lägga mig!
Tänkte göra det snart, ville bara meddela att jag nästan lever i alla fall! ;)
 
Imorgon ska Bello skrittas och travas, något liknande på tosdag och sedsn vila på fredag!
 
Bloggar mer utförligt om träningen imorgon för just nu orkar jag inte! Ska packa iordning och sedan borsta tänderna och tvätta ansiktet innan jag går och lägger mig!
 
Vi hörs mer imrogon!
 
 

Bilder från träningen!

Publicerad 2012-08-28 16:47:35 i Bello, Vardag,


Här kommer några av bilderna som Matilda tog i söndags! Har 115 stycken så det blir lite mke kanske! ;)
 
Tyvärr är det inga bilder från själva träningen då jag tränade i ridhus och bilderna blir inget bra där!
 

 

28/08-2009

Publicerad 2012-08-28 16:01:00 i Bello, Vardag,

För exakt tre år sedan satt jag på hästkliniken i Vaggeryd.
I några veckor tidigare hade vi vart och provridit den där fina hästen med den fina stammen, två gånger!
Jag tjatade och tjatade på mina föräldrar och tillsluuut gick de med på det!
 
Jag var super sjuk, hade hög feber, förkyld och mitt huvudsprängdes nästan! Sov hela vägen ner och när hästen var inne på röntgen satt jag på en hård träbänk och ville försvinna från jordens yta!
Röntgen tog så himla lång tid, sedan var det böjprov, longering och allt annat som var tvunget att kollas!
 
När longeringen var klar kom veterinären till oss och frågade om det var vi som skulle köpa hästen och vi svarade att ja det var det! Han ställer sig framför oss och säger "Ni vet, det är inte ofta man får hit hästar som det inte är fel på, nästan alla hästar markerar på böjprov eller så är det något annat som inte är 100% bra"
Där slutade jag nästan lyssna och tänkte "kan han inte bara säga att hästen är helt fel och inget ser bra ut så det blir överstökat?" Mitt hopp var nästan ute och jag kännde mig redan rätt så nere.
men sen så sa han "Men så är inte detta fall. Denna häst visar inget på några test, allt är bra på röntgen och han är ett exempel på högklassig svensk avel"
 
Jag trodde mmitt hjärta skulle stanna eller något, lyckan var total! Papren skrevs på och den där fina hästen med en babyblå grimma lastades in i MIN transport!
Allt känndes helt overkligt och när vi åkte längst motorvägen hem kunde jag fortfarande inte fatta att världens finaste häst, BELLO FIERO var min!
 
Sedan den dagen har jag var både lycklig och olycklig ägare till Bello! Vi har defenitivt haft en resa som ser ut som en berg-och-dal bana med bara toppar och stup!
 
När vi köpte honom var han 6 år, jag hade inte ridit storhäst "på heltid" innan och att gå från C-ponny till häst ÄR svårt!
I början gick allt väldigt bra men med tiden gick det mer neråt än uppåt!
skillnaden mellan häst och ponny märktes bara tydligare och tydligare, och Bello är ingen lätt häst att rida, vilket gjorde allting ännu svårare!
 
Under en tid  gick det så dåligt att jag nästan övervägde att sluta rida! Vi försökte till och med sälja Bello!
 
Allt som hade med stallet att göra blev bara jobbigt och tråkigt! Jag vet inte hur många gånger jag hoppade av gråtandes när jag red hemma för att allt gick så dåligt!
 
Mitt i denna röra så kom vi iväg och tränade för Monica och redan efter första passet vände det! Sedan den dagen för lite mer än ett år sedan, så har det vart roligt att rida igen! Dressyren går bra och hoppningen går bra! Det är kul att åka och rida, kul att matcha outfits och jag längtar efter Bello varje dag!
 
Förutom att ridningen går bra så har även och Bello och jag fått en mycket bättre relation (om man nu kan säga så?) Vi litar med på varandra och all hantering gå mycket bättre och är roligare!
 
Nu har vi till och med anmält oss till en dressyrtävling, vem skulle kunna tro det om Bello och mig när jag inte ens kunde rida honom i form med ett pessoabett (hade det inte för att få honom i form utan för att han var stark)
 
Bello första dagen hemma!
Ett pass hemma på stubbåkern - med världens fulaste outfit! ;)
Första clerrounden!
Från detta - att flänga runt och vara iriterad
Till detta, lugnt och harmoniskt!
 
Bello och jag har verkligen haft en resa ihop, och med och motgångar är något jag verkligen fått känna på!
Vi kommer aldrig tävla de största klasserna men det är inte heller det målet jag har! Mitt mål med Bello är att bli så bra som vi kan bli, och att stärka mitt självförtroende tillräckligt mycket för att kunna tävla utan att dö av nervositet fler dagar innan!
 
Idag ångrar jag aldrig att jag köpte Bello, jag har så många fina minnen med honom som jag inte skulle byta mot något annat!
 
 
 

MUMS!

Publicerad 2012-08-28 14:35:00 i Vardag,

Har suttit och kollat igenom Eskadrons nya kollaktion - Platinum collection!
Måste av sakerna faller mig i smaken, finns vissa saker jag GÄRNA skulle tacka ja till medans några av sakerna var lite för mycket!
 
Här under kan ni se en video där de visar sakerna från kollektionen, och längst ner slänger jag in mina två favoriter!
 
 
 

Kort!

Publicerad 2012-08-28 13:31:15 i Vardag,

Blev en kort dag i skolan idag, kom hem 4 timmar tidigare än planerat!
 
Sista lektionen skulle börja senare och jag skulle hinna vara där typ 20 minuter innan jag skulle behöva gå till tåget, så snackade med min mentor och sedan åkte jag hem!
 
Här hemma har jag chillat en stund och det ska jag göra ett tag till, sedan blir det att plugga lite innan jag åker bort till stallet och vidare till träning!
 
 
 

När hände detta?

Publicerad 2012-08-27 19:15:53 i Bello, Vardag,

Hej på er!
 
Lång men slapp skoldag och jag kom hem sent!
 
Har i alla fall vart hos Bello nu, började med att skritta honom på asfalt, en annan väg än vad vi brukar! I början gick det bra och sedan blev han spänd som en pilbåge! Tittade på allt och blev rädd föpr det mesta! Kunde inte stå stilla så då började han slå med frambenen och påvägen hem flög han i luften när han fick syn på en stubbe, modig kille! (Y)
 
Avslutade med att jogga honom lite nere på banan och där var han super fin och avslappnad!
Efter ridningen putsade mamma och jag av dressyrtränset och dressyrsadeln, samt lade in nytt spån i Bellos box!
 
Kom precis hem och har tvättat gårdagens gröna outfit, ska snart käka och sedan plugga lite!
Imorgon blir det ännu en sen dag i skolan och på kvällen blir det träning igen!
 
Från när Bello skrittades på Åby!
Han är så fin på denna bilden! :') Och som ni kanske ser så har jag inte min egen hjälm på mig. Min var på tork efter som det regnat så jag fick låna Claras Uvex. Riktigt skön men jag ser ut som en manlig alien apa frammifrån! ^^

Dagens träning för Monica!

Publicerad 2012-08-26 22:03:50 i Bello, Vardag,

Nu är jag mätt och ny duschad så nu kan jag blogga om dagens träning!
 
Kom dit ganska tidigt men det gjorde inget då jag hann rida fram honom i alla gångarter innan Monica kom = mer tid till att träna!
 
Redan när jag började trava fram honom var han riktigt fin och stadig i formen, behöver inte traggla med att hålla honom fin i traven längre, nu är det mest finlir kvar!
 
I alla fall, när Monica kom så jobbade vi först på övergångar och rakställning!
 
Till att börja med skulle jag rida i trav och när jag fick stöd i yttertygeln skulle jag fatta galopp, och sen när jag bröt av skulle jag flytta för innerskänkeln utan att hålla alls i innertygeln - en övning jag hade väldigt svårt med!
 
Sedan var det dags för det rakställande! Jag travade runt fyrkanten, och när jag kom till långsidan där det satt en spegel i andra änden skulle jag kolla på mig själv och när Bello var helt rak skulle jag fatta galopp, galoppera den långsidan, genom kortsidan och sedan ut på nästa långsida och få honom rak för att sedan bryta av! Äv3en detta var en rätt svår övning (om man har samma problem som jag) Men efter ett par försök gick det mycket bättre!
 
Sista halvan av träningen red vi igenom LB:1's olika moment i delar för att sedan sätta ihop dem och rida hela programmet. Vissa delar gick riktigt bra medan andra var mer eller mindre katastrofala! Men det betyder jag bara att jag har något att öva på!
 
Nu veckan som kommer ska jag träna mycket skritt och galoppjobb då det är där vi har det svårast och är mest osäkra, i November är det nämnligen dags för vår ALLRA första dressytävling någonsin! Bäst att träna för jag vill verkligen inte skämma ut mig mer än nödvändigt!
Innan den ska vi försöka komma ut på en dressyrclerround för att se lite vart vi ligger i dagsläget och vad som går bra och vad som kommer gå dåligt!
Nervös är jag i alla fall redan nu! (Y)
 
Hade ju med Matilda idag oxå, hon fotade lite när jag skritta fram utumhus, träningen var nämnligen inne då Monicas ridbana var översvämmad!
Tog även lite bilder efteråt när Bello posade som den prins han är!
 
Visar er bilderna så fort jag får tag i dem!
 
Imorgon blir det dåligt bloggat! Kommer inte hem från skolan förens vid 5 och då blir det stallet direkt!
Uppdaterar när jag får tid helt änkelt!
 
 
 
Bjuder på denna gulliga bild från Åby sålänge, tagen den dagen då Bello bara skrittades barbacka!
Bello ser lite ut som en död kamel medan jag ser ut som en irriterande apa! ^^
 

Påväg hem från träningen!

Publicerad 2012-08-26 19:42:10 i Bello,

Sitter just nu i bilen påväg hem från träning!
Hästskötaren i baksätet ihopträngd med all utrustning, och världens finaste häst är där bak i transporten!

Berättar mer om träningen när jag kommit hem och duschat! :)

Sysselsätter mig

Publicerad 2012-08-26 13:26:01 i Vardag,

Åh vet ni vad? Förut kom jag på något jag skulle blogga om men när jag kom hem så försvann det ut ut hjärnan, typiskt eller hur!
 
Hur som helst så har mamma och jag vart på stan en sväng och handlat, och nu har jag precis bakat ihop lite kärleksmums, hoppas de blir goda!
 
Nu blir det snart lunch, svälter nästan ihjäl kan jag tillägga!
 
 

Söndagens planer!

Publicerad 2012-08-26 10:32:41 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Spenderade min kväll i linköping igår. Åkte in med en tjej från klassen och sedan åkte hon hem så jag blev ensam kvar, skulle tagit tåget hem med Matilda men blev erbjuden skjuts hem så tackade jag till det för att slippa sitta ensam i typ en timma. Skönt att slippa tåget, inte en massa folk som skriker och är jobbiga!
 
Var hemma runt halv 12 något sådant, smsade med Linn en stund innan jag somnade!
 
Vaknade 9 i morrse, sovit som en gris men ändå fortfarande lite trött!
Men men, nu är jag uppe på benen redo att möta dagen (eller något sådant) Ska till stan en snabbis med mamma och sedan ska jag hem och baka!
 
Ikväll klockan 1800 är det träning för Monica, ska ha den Gröna outfiten och matilda ska fota så jag kommer kunna visa hur outfiten ser ut på sen, det är den ända outfiten jag inte visat hör i bloggen än tror jag!
 
Så ser i alla fall dagens planer ut, en lugn och skön dag med andra ord! :)
 
sharmig bild på mig och Linn från Åby!
 
Vad ska ni göra idag? :)

Vilken ska jag ha?

Publicerad 2012-08-25 12:49:16 i Vardag,

har suttit och fixat ihop två nya headers, men vet inte vilken jag ska välja!!
Vilken av dessa tycker ni är snyggast?
 
Denna!
Eller....
 
Eller denna?
 
Vilken av dessa två tycker ni är snyggast? :)

Morgon ridning igen!

Publicerad 2012-08-25 11:49:10 i Bello, Vardag,

Godmiddag på er!
 
Idag blev det morgon ridning igen, var borta vid 10 ungefär, släppte ut de andra hästarna och gjorde sedan i ordning Bello!
 
Blev ett mycket travarbete på banan idag, hade hoppsadeln för att överleva med min träningsvärk och det gick mycket bättre med den än med dressyrsadeln!
 
Lade mest fokus på mig själv idag, jämnt stöd i båda händer, lugna och stilla händer och allt sånt!
Stundvis funkade det riktigt bra och andra stunder inte riktigt lika bra!
 
Men jag är nöjd, Bello skötte sig bra även om han försökte han komma undan arbetet några gånger, men han var fin och mjuk!
 
Imorgon hoppas jag att min träningsvärk är borta för då är det träning för Monica som gäller! :)
 
 

Saker ni kanske inte visste om mig och Bello

Publicerad 2012-08-25 11:27:00 i Vardag,

10 fakta om mig!
 
♦ Jag är otroligt mörkrädd.
♦ Jag är en riktig slappis och mys gris.
♦ Jag tror allitid att det ska stå någon utanför fönstren eller i badrummet hemma.
♦ Jag är expert på att skämma ut mig.
♦ Jag har jätte svårt för matte, klarade knappt matte A och B men har ändå valt matte C.
♦ När jag var liten var jag var jag super tjock och folk pekade och skrattade på mig när jag var med mina föräldra på semester! ^^
♦ Jag dricker ca 1 och en halv liten mjölk om dagen, mamma och jag dricker 10 liter i veckan tillsammans.
♦ Jag har vart sjuk sedan December förra året och inte förens nu har de hittat felet på mig!
♦ Jag började dansa när jag var 5 år.
♦ Min mamma brukar förväxla mitt och hundens namn, så jag brukar kallas för Pippi!
 
 
10 fakta om Bello
 
♥ Bello älskar snö
♥ När han hoppas "läskiga" hinder blir han stolt över sig själv och bockar av glädje!
♥ Han kan be om godis genom att lyfta på benen!
♥ Han kan skillnaden på höger ben och vänster ben. Säger jag vänster lyfter han sitt vänstra ben och tvärt om.
♥ Han vill dricka ur vattenslangen när man duschar honom!
♥ Han är kännslig för ljud (fast det har blivigt bättre) om man är snorig och drar in snoret i näsan får han rycket och börjar slå med huvudet!
♥ Han älskar att göra som Vilmas hästar, busar de gör han gärna oxå det!
♥ Han har världens gosigaste mule!
♥ Han hade massa 9or på treårstestet
♥ Hans pappa är den välkända feliciano, därav hans extremt snygga utseende! ;)
 
 

Sladder pass!

Publicerad 2012-08-24 18:50:55 i Vardag,

Självklart sket sig dagens ridplaner idag oxå! Vilma hoppade med Gösta så jag varken ville eller kunde plocka om allt!
 
Hur som helst - Bello var hur fin och lätt som helst, medan jag sladdrade runt som en kokad sparris på hans rygg!
Kunde knappt rida lätt utan att mina ben ville gå av och kunde inte hålla om med benen så det känndes som att jag höll all balans i tyglarna!
 
Travade mest runt på volter och galopperade på rakorna! Inte ett av de bästa passen men Bello var super lätt och fin så honom är jag nöjd med! :)
 

Snart!

Publicerad 2012-08-24 15:49:50 i Vardag,

Äntligen hemma från skolan nu, träningsverken har dödat mig hela dagen men men!
 
Har fått i mig lite att äta och ska ta det lugnt en stund för att sedan försöka krångla mig ner i ett par ridbyxor och sedan åka till Bello!
 
Har planer på dagens pass så får åka bort och möblera om på sandbanan om en stund!
 
Efter som jag städade i förmiddags så har jag och familjen inga måsten mer än ridning och träning i helgen, skönt! Jag ska plugga lite då vi fick första läxan idag, vill ha det klart så jag slipper det nästa vecka!
 
Här är en bild från när Linnea tävlade med Lisa och Bosse i NYRK!

Äntligen!

Publicerad 2012-08-24 14:22:14 i Vardag,

Nu sitter jag äntligen på tåget hem, hann inte med lunch i skolan så är hungrig som ett as!

Blir mat och bloggning innan jag åker till stallet!

Bilder jag vill förstora!

Publicerad 2012-08-24 12:56:00 i Lisa, Vardag,

Har börjat leta igenom min dator på fina bilder som jag vill förstora och sätta upp på väggen, blev helt inne på det efter tavlan jag fick på Lisa från Linnéa!
 
Har dock bara kollat ut bilder på Lisa än för sen ville inte datorn mer, men ska självklart ha på Bello oxå!
 
Skulle säkert kunna välja ut 1000 bilder till, men jag försöker hålla mig! (A)

JA TACK!

Publicerad 2012-08-24 09:49:00 i Vardag,

Hittat en del snygga saker på sharpman, längtar dock tills de får in höstkollektionerna!
 
 
Synd att pengar inte växer på träd om ni frågar mig! ;)
 

lagg!

Publicerad 2012-08-24 09:23:16 i Vardag,

bloggen laggar och inlägget som ligger som nr två uppifrån står på sidan av översta inlägget, medan bilden är under!?

HATAR NÄR DET INTE FUNKAR!

GUD VAD SKÖNT!

Publicerad 2012-08-24 09:21:10 i Vardag,

Vad skönt det var att vakna tidigt, har hunnit med allt som ska göras idag förutom ridningen, skulle hunnit med den om jag inte gjort en massa annat!
 
Har i alla fall damsugit och moppatgolet i hela huset, städat av i badrummet, städat av i mitturm, bäddat sägen, bäddat mammas säng, vart på promenad med hunden och gjort mig redo för skolan, och det är till och med en timma kvar tills jag måste åka till tåget!
 
Hade jag inte tagit tåget hade jag kunnat vara hemma ännu längre, fast åker jag nu hinner jag med lunch i skolan vilket är skönt för då slipper jag tänka på det här hemma! ;)
 
Har även gjort ett par tidsinställda inlägg som ploppar upp under dagen!
 
Just nu håller jag på att ladda ner avsnitt 9 från sesong två av AWKWARD, bästa serien någonsin!!
 
 
Nu blir det nog ingen mer bloggning förens jag kommer hem från stallet i eftermiddag!
 
Hoppas ni alla får en bra dag, i skolan? På jobbet? Hemma? Hoppas ni får en bra dag var ni än är och vad ni än gör! :)

Tidigare än nödvändigt!

Publicerad 2012-08-24 07:32:54 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Trotts att jag har sovmorgon och inte behöver åka till tåger efter 10 så vaknade jag såklart vid 7!
Det var så himla ljust i mitt rum, jag hörde mamma och kaffekokaren precis utanför dörren och sen kom ju såklart sopbilen oxå, typiskt!
 
Hadde hinnut rida nu på morgonen men har världens träningsvärk så känner att jag behöver komma igång lite innan jag kan ta mig upp på hästryggen!
 
Blir att ta det ganska lungt tills jag ska åka, har bara idrott och naturkunskap idag så ingen idé att sminka sig och hålla på!
 
Sen blir det hem och rida Bebis, blir nog ett bompass till med dressyrsadeln på. Har lite planer så vi får se hur de utvecklar sig under dagen!
 
Såg att mitt mobilinlägg igår bara blev en bild från vår promenad! Skrev i alla fall att han var världens gosigaste häst som bara pillade med överläppen på min arm eller i nacken, dock ändrade ju det sig sen på vägen hem! ;)
 
 
Har föresten fått en del kommentarer på senaste tiden om att Bello är så fin, TACK SÅ JÄTTE MYCKET!

Min bebis blev en hingst!

Publicerad 2012-08-23 19:56:34 i Bello, Vardag,

Efter mitt senaste inlägg fortsatte Bello och jag mysa en bit innan han fick spelet!
 
Kom upp till en övergiven ladugård och där fick han rycket och for iväg ett par meter, fortsatte en bit till och sen så vände vi, och på vägen hem när det blev motvind exploderade han! Blåste upp sig, tacktade och snurrade runt! Sen när vi kom till ladugården igen så fort han iväg, galopperade på stället och bockade, ren tur att jag lyckades hålla kvar i grimskaftet!
 
Efter det försökte jag sätta hans tankar på annat genom att träna lite ledarskap. Gjorde halter, backade honom och sedan fram igen! Detta gjorde honom mycket lugnare, och om han blåste upp sig igen så upprepade jag halterna ett par gånger innan vi fortsatte!
 
Var ute i ca 40 minuter, med ett bra tempo! Dock blir han lite vignlig när han har massa annat och kolla på vilket ofta leder till att han trampar mig på hälarna! Han gåra gärna lite snett bakom en, och sedan kollar han åt ett håll och benen går åt ett annat! Brukar få gå vid hans bog och trycka honom till sidan med armen, men detta blir dock ganska jobbigt i längden!
 
 
 

Ute..

Publicerad 2012-08-23 18:12:48 i Vardag,

Bello och jag är ute på en promenad just nu! Han är på världens goshumör så han går hela tiden och pillar med överläppen på min arm eller i nacken, sötis!

Medan han gör det går jag typ och blundar, är så himla trött och ögonen går nästan i kors! ^^

Bloggar mer sen!!

Huvudet sprängs!

Publicerad 2012-08-23 16:40:22 i Vardag,

Hej på er!
 
Hermma från första dagen i skolan och just nu håller mitt huvud på att sprängas!
 
Har dansat i princip hela dagen är är helt slut! Men men, finns ingen tid att tänka på det nu! Ska slänga i mig lite mat och en redbull för att sedan åka till min fina häst!
 
Gammal bil på min fina klass precis i början av ettan! :)

Ösregn och bebismys!

Publicerad 2012-08-22 18:37:29 i Vardag,

I brist på engagemang blev det ingen ridning idag, och det kanske var lika tur det för så fort Bello kom in i stallet för att bli borstad så började det ösregna!
 
Borstade i alla fall igenom honom riktigt ordentligt innan han fick gå ut och bli skitig igen! ;)
Sedan spånade jag hans box och mockade lite till en av Vilmas hästar!
 
Imorgon blir det i alla fall ridning efterskolan, fick ett ridtips förut som jag ska köra på imorgon, lätt men väldigt bra! Och det tipset gav mig lite idéer till andra övningar! Skönt!
 
Nu på eftermiddagen kom mimn syster, hennes sambo och lille Kasper hit på fika. Kan ju säga attd et inte var det lättaste att försöka fika på kladdkaka medan man hade en 3 månades pojke i knät, men men det gick rätt bra ändå!
 
Efter att ha pratat och gosat med Kasper i flera timmar så har de preics åkt och jag ska hoppa in i duschen! Blir en lång dusch och sedan att packa  lite inför imorgon! En av våra lärare smsade och sa att vi skulle ta med danskläder, så vi kör direkt! ;)
 
Ajja, nu väntar duschen, återkommer ganske senare! ;)
 

Ingen fantasi!

Publicerad 2012-08-22 09:46:20 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Första gången på ett tag jag bloggar innan jag rider!
Har precis käkat frukost, har lunchfodringen i stallet idag så åker bort och rider Bello i samband med det!
 
Har ingen som helst aning om vad jag ska göra med honom idag, motivationen ligger i botten och jag har inga ideer till ett ridpass! Super jobbigt! Vill komma på någon övning så att jag har något att bygga passet runt, men icke! Idag står det verkligen helt still i skallen, + att jag är super trött!
 
Har ni förslag eller idéer på bra övningar? KOMMENTERA!
 
Imorgon är det skolan, så ikväll blir det dusch och fix inför imorgon, instalerade den nya jacuzzin igår så ska nog lägga mig i den för 30 minuter för massage! ;) Om den hinner bli tillräckligt varm, nu står den på 36 men ska upp till 39, hoppas på att det inte tar allt för lång tid!
 
Nu ska jag fortsätta lata mig ett tag sedan blir det stallet!
 
Mina fina, har två planer innom en snar framtid, en med Lisa och en med Bello! Spännande! ;)

Tisdag!

Publicerad 2012-08-21 12:48:31 i Bello, Vardag,

Godmiddag mina vänner!
 
Ni får nog börja vänja er vid senare och sämre uppdatering, lediga dagar rider jag och är i stallet på förmiddagen och på Torsdag börjar jag skolan igen vilket betyder mycket mindre tid till att blogga, men jag ska försöka och göra mitt bästa!
 
Idag åkte jag i alla fall till stallet vid 10 tiden. Hade ju tänkt hoppa Bello idag iställen men med tanke på nattens ösregn var det en ända gegga på banan så jag gick upp på vallen idag igen!
 
Samma arbete som igår men det gick inte lika bra. Tror hans spände sig lite över att vara själv även om det inte kändes speciellt mycket, tror även att han var lite rädd att ta i då gräset var blött, så jag klandrar honom inte för det som gick dåligt!
Måste även säga att jag rider betydligt sämmre när det inte går eller blir som jag tänkt mig.
Idag förväntade jag mig att det skulle gå som igår, och när det inte gjorde det blev jag frustrerad på mig själv och då rider jag bara ännu sämre!
 
Någon med samma problem?
 
Är i alla fall nöjd med Bello som försökte och var RIKTIGT fin i traven, älsklings pojken! 
 

som sagt!

Publicerad 2012-08-20 18:06:41 i Bello, Vardag,

Först trava Gösta. Har bara ridit honom en gång innan när han var ganska ny, men även om vi bara skrittade och travade grusväg kännde jag allt lite skillnad på honom, kul! För övrigt har Vilma världens skönaste sadel till honom, skitstora och as göddiga knästöd. VILL OXÅ HA!
 
Bello då? Red som sagt på Vallen, hade på det raka bettet eftersom jag vet att kan han bli lite tokig ute! Detta innebar oxå att jag inveg det nya tränset! Super mjukt läder men spännena är super tröga och allt var JÄTTE SVÅRT att knäppa, sjukt jobbigt! Hoppas det bättrar sig med tiden i alla fall!
 
Väl uppe på vallen började jag ganska snart trava honom på volter, bytte varv och sånt innan jag började galoppera! Som ni kanske vet har jag haft det lite svårt med galoppen ett tag, men idag känndes det som att jag hittade knapparna för den! Måste ha en väääldrig stadig och stilla ytterhand och en lätt men stilla innerhand.
När jag fick till det var galoppen så himla härlig och fin, minimala hjälper och han kunde både korta och länga! :)
 
Tränade mycket på att få still på händerna men även mycket övergångar trav-galopp, galopp-trav och skritt-galopp! Ville att han skulle bibehålla formen vilket han faktiskt gjorde ridkigt bra! Hade dock behövt ha på ett par sporrar för han var lite seg och loj för skänkeln!
 
Blev alltså ingen hoppning idag så jag tror attd et får bli imorgon istället!
Är ju ledig imorgon och på onsdag oxå medan nästan alla andra börjar skolan, ibland är småland bra alltså! ;)
 
Känns så himla skönt nu när jag börjar få flyt i ridningen och verkligen vet vad jag måste göra, allt blir betydligt lättare och roligare då, och jag vill bara rida mer mer mer!!!!!!!!!!!!!!
 
 

Finaste!

Publicerad 2012-08-20 16:04:41 i Vardag,

Hej på er!

Dåligt bloggande men har verkligen inte haft tid!

Vaknade vid halv 9 och bestämde mig för att rida Bello innan Linköping i alla fall!
Så skyndade bort till stallet och mötte Vilma!
Joggade Gösta åt henne efter gårdagens tävling tillsammans med Vilma och Mazza!

Sedan var det dags för Bello och Ebbas tur, de red vi uppe på vallen och Bello var hur fin som helst!
Skriver mer om passet senare!

Just nu sitter jag på tåget, åker hem från Linköping helt ensam!

Efter ett par timmar med shopping och lunch gick Vilma till sin körlektion och jag åkte hem!

Oturligt nog har jag glömt mitt tågkort hemma! Har ju fått från skolan så att jag åker gratis när jag vill mellan Tranås och Norrköping men självklart låg det i den andra plånboken!
Fick alltså betala biljett och när tågvärden kom visade det sig att mitt köp inte gått igenom, vilket jag hade trott!

Han lät så himla otrevlig och när jag sa att jag skulle gå och testa igen lät han skit sur och sa att sånna kort som jag har aldrig brukar funka i deras automater - som om det är mitt fel???

Fick följa med honom och betala i hans lilla hytt så allt löste sig tillsluts!
Och efter detta kommer jag aldrig glömma kortet igen!

Snart hemma så bloggar mer då! :)


Dagens bomm pass!

Publicerad 2012-08-19 19:09:12 i Bello, Vardag,

När jag kom till stallet började jag med att fixa lite ute på banan, dock var två av dagens tre övningar redan uppe så behöver inte göra så mycket men ändå!
 
När han var borstad och klar skrittade vi en sväng innan jag började travjobba honom på banan.
Såhär såg det ut idag, de tre röda bommarna rider man över på båge, från spåret, över, och ut på spåret igen!
 
De 7 gröna bommarna på mitten var galoppbommar med Ca 3 meters mellanrum.
 
Och de 5 gula bommarna var travbommar, den första och sista låg på backen medan de andra var upphöjda i på varannan sida!
 
I travjobbet började jag med bommövningarna på sidorna, På de upphöjda bommarna fick han ett riktigt fin steg och även på det på böjt spår efter ett tag när vi hittat den rätta platsen på bommarna!
 
Galopperade fram honom lite på volter och långsidor innan jag kom på bommarna. Först kom jag bara på bommarna och gjorde halt efteråt, efter ett tag fortsatte jag galoppera och gick ut åt höger respektive vänster varannan gång.
 
Och sedan avslutade jag med att lägga ihop allt, travade en långsida, fattade galopp och tog bommarna, saktade av och travade andra långsidan och så flöt det på!
 
Tränade mycket på att korta honom fram till galoppbommarna, jag har en tendens att vilja skjuta iväg honom när jag känner att det inte stämmer, istället för att korta och få ett bra avstånd!
 
Detta kändes som ett jätte bra pass för Bello, och även mig! Och när jag travade av honom var han så himla fin och lätt i handen, bästa kännslan någonsin!
 
Imorgon blir det linköping med Vilma och sedan efter det har jag tänkt hoppa lite med Bello hemma på banan!
 

Back in bed!

Publicerad 2012-08-19 18:08:57 i Vardag,

Hemma efter dagens farande nu!
 
Först ett riktigt bra pass på Bello, skaaa skriva om det lite senare!
 
Kom hem och chillade 15 minuter innan mamma och jag åkte och köpte lunch på donken som vi åt påvägen till Motala. Var framme preciiiis innan Vilmas första start, 120, så det var precis att jag han fota den, efter den var det lite chill tid innan hon startade en 130. Resultat tror jag ni kommer kunna läsa på hennes blogg om ett tag http://vilmaahagen.webblogg.se/
 
Efter den rundan hoppade jag och mamma in i bilen igen och åkte hem, blev varsin glass oxå, efter mycket om en men. Hon som sålde glassen hade ingen koll alls och kunde verkligen inte räkna, kaos!
 
Något annat som har vart knäppt idag är vädret, verkligen växlat mellan AS varmt till mulet och blåsigt! SVårt att välja kläder då vill jag lova!
 
Ajja, kom i alla fall hem för en stund sedan och nu tror jag att jag ska hoppa in i duschen och stanna där tills imorgon, typ! ^^
 
Ne då, men ska duscha nu sedan ska jag skriva om dagens ridpass, kan tala om redan nu att jag är SUPERNÖJD!
 
 

Finaste!

Publicerad 2012-08-19 12:54:43 i Vardag,

Bello var så himla fin idag, blev verkligen ett kanon pass som jag berättar mer om senare!

Nu är vi pålägg för att köpa lunch på donken och sedan åker vi till Motala och kollar på Vilma och Gösta! (Y)

När jag kommer hem blir det mer uppdatering!

Stallet nu!

Publicerad 2012-08-19 10:01:42 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Åker iväg till stallet nu, rida lite bomövningar med Bello och senare idag åker jag till Nykyrka och kollar på Vilma när hon tävlar med Gösta!
 
Bello och Gösta på promenad!
 
 

Min och Lisas resa!

Publicerad 2012-08-18 22:54:00 i Lisa, Vardag,

Någon det inte nämns speciellt mycket om här på bloggen är Lisa, min sjukt underbara och grymma ponny!
Anledningen till detta är för att hon är hos en tjej (Linnea som jag skrivit lite om) och blir tränad och tävlad då jag varken har tid eller rätt ålder!
Men innan Lisa blev utlånad, inte bara till Linnea utan några andra oxå, så hade vi Ca 5 RIKTIGT bra och lärorika år ihop! Jag lärde mig så mycket på den ponnyn, hon oxå, och vi utvecklades SJUKT mcyekt tillsammans!
 
Hade tänkt att jag skulle försöka skriva ihop vår story, hur mitt liv med Lisa sett ut, med och motgångar. Dock är jag super dålig på att komma ihåg år och månader men det får ni hålla till godo med! ;)
 
 
Första gången jag träffade Lisa var när jag började på riskolan i Mjölby, jag var då 7 år gammal och hade aldrig ridit på riktigt innan. När vi äntligen skulle få lära oss att galoppera (på volt med longerlina) så var det Lisa jag red på, hon var alltså den häst jag lärde mig att galoppera på, komiskt nog!
 
Jag fortsatte rida på ridskolan i 4 år, men efter som vi fick in nya elever i gruppen kom vi aldrig någon stans i utvecklingen, super tråkigt tyckte jag som ville lära mig mer, mer, mer!
Jag var alltså 11 när vibörjade leta efter en egen ponny till mig!
 
Mamma fick reda på att Lisa var till salu från ridskolan så vi åkte dit och provred, då hade jag inte vart där på ett tag och kom knappt ihåg Lisa!
Men vi tog in och gjorde i ordning henne och gick sedan ut till ridhuset.
 
Väl där inne fick jag skritta runt trava några varv på en volt och likadant med galoppen, tog max 30 minuter!
Anledningen till den extremt korta provridningen var för att Lisa inte var igång! De hade fått kvarka på ridskolan och alla friska hästar släpptes ut på bete, vilket resulterade i att Lisa fick fång och behövde vila väldigt länge!
I alla fall så var vi ändå nöjda och Lisa fick följa med hem!
 
Väl hemma började hon sättas igång, mamma red mycket till en början då även hon är van vid hästar och inte speciellt lång så hon kunde rida henne utan problem!
Minns att det känndes som att jag satt på typ världens största häst när jag red Lisa, och mina ben gick knappt nedaför sadelkåporna!
 
Tiden gick i alla fall och Lisa kom igång, hade henne i ett stall där de hade en liten miniridskola så lisa gick lektion där några gånger i veckan. Kunde aldrig gå ner och ta hand om henne själv då hon var en väldigt speciellt dam som visste vad hon ville och jag fick följa med som en vante i grimskafftet! ^^
 
Efter en tid märkte vi att Lisa fick kolik väldigt ofta, under de första 3 åren blev det många och långa nattpromenader och jag vet inte hur många gånger veterinären fått komma ut och ge henne medicin utan att något hjälpte! Senare fick vi dock svaret - min älskade ponny har en ojämn tarmflora vilket resulterar i obalans i magen, och när hon får det liknar de "anfallen" kolik! När vi visste detta började hon få annan medicin, speciellt foder, kokade Linfrön och inga äpplen.
Detta var dock inget som påverkade Lisa i vardagen med än under just de tilfällen hon mådde dåligt, dagen efter var allt som vanligt igen!
 
Sjuk ponny
 
När jag började 7an så flyttade jag hem Lisa till Vilmas stall. Jag ville ha någon att rida ihop med och vad passar då bättre än bästa klasskompisen och hennes galna ponny? - Ingen!
 
I samma veva som vi flyttade dit började vi även träna för en riktigt hopptränare - Nina Cervin. Innan det hade vi bara ridit lite lektioner för hon som hade stallet vi stod i tidigare. Att hoppa ett hinder med Lisa som var över 70 Cm var nästan omöjligt, det känndes som att hoppa höghus och när hon väl hoppade var det precis att man kom över!
 
Alla är barn i början...
Men vill man så kan man.
 
Men när vi kom till Nina - som ridit och kommit tvåa i ponny SM med Lisas pappa Dart Light - så började vår extrema utveckling, Lisa blev en helt annan ponny, hon blev pigg och stark och hon började hoppa bättre och bättre, och högre och högre också! Vi var med i Lite hopptävlingar bara för skojj skull, inte med de bästa resultaten men vi tävlade ändå!
 
Innan vi kom till Nina red jag bara dressyr, och jag kunde inte ens rida min ponny i form uatn gummisnodd?
 
Med gummisnodden på började det bra...
Men slutade ofta såhär...
 
2009 - samma år som vi köpte Bello - blev Lisa skadad, hon fastnade med benet i ett staket och drog på sig en senskada. Efter det hade hon LÅNG vila och lång igångsättning och det var då vi köpte Bello, för att ha något att rida undertiden.
När Lisa sedan kom igång igen ville jag lägga min energi på Bello så det var då vi började låna ut henne!
 
Först till en tjej som hon hade det jätte bra hos, men tjejen tröttnade efter något år så Lisa fick komma hem igen! Sedan har flera vart och provat henne, haft hemma henne men ingen har klarat av att hantera henne på marken. Tog hem henne igen och tävlade lite, sista tävlingen ihop kom vi till och med 2a i, vilket även var vår första placering på riktig tävling!
 
En av de första träningarna för Nina
 
Första tävlingen ihop!
Sista tävlinge ihop
 
Och nu i påskas fick vi tag i Linnea och hennes familj, och där har Lisa det hur bra som helst! De tränar, tävlar och plockar rosetter som aldrig förr!
 
Linnéa och Lisas första tävling ihop, med blågul rosett i tränset!
 
Och vem kunde tro det om den där envisa, sura ponnyn från ridskolan som inte ens kunde hoppa? ;)
 
Dart Light Harstad cup hos Nina, första "tävlingen" sedan skadan och vi kom 3a, kan även tillägga att jag kom 2a på en av Ninas ponnyer som jag bara hade hoppat 3 gånger innan!
 
Och här är vi nu!
 
Kan knappt själv fatta vilken skillnad det har blivigt på min ponny, nu älskar hon att hoppa och blir helt till sig bara det finns hinder på banan!
Hon har gått från att vara en råkig ridskolehäst som inte går frammåt och knappt hoppar, till att vara en PIGG tävlingsponny som nästan alltid kommer hem med rosett!
 
När jag fick Lisa hade jag inte det i tankarna. Tävla? Vad ska man göra det för? Vi kommer aldrig bli placerade ändå!
Då, när vi började inse att hon var sjuk var jag glad om jag bara kunde ha henne och rida runt på hemma, träna lite ibland. Believe och Never say never är något som passar in i denna historia!
 
Lisa är enligt mig en mirakel ponny som klarar allt, hon har både viljan och modet, och det ända som behövs är en ryttare med samma mål!
 
Lisa
E. Dart Light RNF 113
U. Bormona RNF 1420
 
Min underbara och helt grymma mirakel ponny!
 

Bello - världens snällaste häst!

Publicerad 2012-08-18 18:05:41 i Bello, Vardag,

Efter att ha kollat på film och ätit sen lunch tog jag tag i att åka bort till stallet, gjorde inte mycket då mamma följde med och då mockade hon tillsammans med Mia.
Jag la det gamla tränset i bilen samt tog med ett par gammla tyglar som inte används, onödigt att de hänger i stallet och ta plats och ser fula ut!
 
När vi kom dit så höll Anna, Mackan och Vilma på att fixa med Bello så att Anna kunde rida lite! Hon har ingen vana med hästar men nu fick hon lära sig att sadla och tränsa!
Kollade lite när hon började rida (skritta), och måste säga, GUUUUD vilken snäll häst jag har, vill man att han ska stå still jag då gör han det, han skrittade på en lugn och fin tackt runt spåret, trotts att ingen gick bredvid.
En super bra nybörjar häst helt änkelt!
 
Kan tänka mig att Bello skulle vara en bra ridskolehäst! Alla skulle kunna få ut något av att rida honom! Han passar nybörjaren då han är så himla snäll och okomplicerad, gör inga dummheter i onödan. Men han skulle även passa en mer ruttinerad och tävlings sugen ryttare, för när man börjar kräva lite av honom är han inte världens lättaste häst, så det finns lite att jobba med för den som har viljan! 
 
- Den perfekta hästen helt änkelt! ;)
 
Såhär extremt snygga var vi en gång i tiden, det ända som är fint är manen som ALDRIG ser ut sådär längre, och tränset som var nytt! ;)
 

VECKANS BLOGG!

Publicerad 2012-08-18 14:36:00 i Vardag, Veckans Blogg,

 
 
Nu tänkte jag dra igång mitt första veckans blogg!
När jag utser veckans blogg kommer jag titta på dessa saker:
 
♥ Design
♥ Intressanta inlägg
 
♥ Bilder, vill inte se en massa inlägg utan bilder - TRÅKIGT
 
♥ Hur man skriver, alltså så att det finns punkter och komma teckan så att det går att läsa och så att det inte bara är "och så gjorde jag det, och sen det och sen det"
 
Alla får såklart vara med och i slutet av veckan så drar jag vinnaren.
Vinnaren verja vecka kommer få flera länkningar veckan efter.
Sedan tänkte jag ha "månadens bloggare" alltså de som vunnit varje vecka fram tills månaden är slut får i slutet av månaden chansen att vara med i "månadens blogg" och då kommer man få chansen att bla gästblogga och länka sin blogg!
 
KOMMENTERA DETTA INLÄGG MED "JAG ÄR MED" OCH DIN BLOGGADRESS!

Vad hände?

Publicerad 2012-08-18 11:34:37 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Vad hände? Hur kunnde jag sova så länge idag? SKÖNT och vad har hänt med vädret? Vaknade upp till ösregn, inte okej!
 
Idag blir det en chillar dag, får Bello riden så ska fixa med det nya tränset och sedan fixa på rummet tror jag. Vid 12 kommer brorsan och visar sin bil, googlade en bild, SJUKJLIGT SNYGG! :D
 
Annars blir det lugnt, mamma är iväg och köper ny Lucern till Bello så åker väl bort med det till stallet senare!
Ganska skönt att kunna spendera hela dagen i sängen, utan att behöva ha dåligt samvete för att man sitter inne när solen skiner! Men idag gör den inte det så då kan jag lata mig med gott samvete, hehe!
 
På tal om något annat, kolla vad långt mitt hår har blivigt igen! :D

Kommer inte på någon rubrik!

Publicerad 2012-08-17 19:27:00 i Shopping, Vardag,

Hemma från Linköping och har precis tryckt i mig en kebabtallrik, och snart blir det att promenera bort den med mamma och hunden! ;)
 
Blev som sagt lite shopping, lite smått och gott!
 
Värmeskydd, puderborste, puder och ögonbrynspenna, allt från H&M utom värmeskyddet som är från Åhlens
Långärmad tröja från Gina, den är militärgrön egentligen men min iPhonekamera tyckte inte det!
Svarta leggins, även dem från Gina
Linne som oxå är från Gina, bara 29 kr, WOHO! :D
 
Tavelram från IKEA, fick ju en jätte fin förstorad bild på Lisa så nu ska jag ta mig i kragen och förstora en på Bello oxå och sedan sätta upp dem på väggen över sängen! :)
 
 
Och äntligen hade detta träns från Hööks kommit in i storlek full så jag passade på medans det fanns kvar! Ska ha det till hoppningen så tar nog hem det gammal hopptränset (som förövrigt är Lisas) och bytter pannband, sätter dit bett och tyglar imorgon, sen ska han få inviga det typ på söndag eller måndag kanske? :)
 
Blev även en hylla och galgar, men inget kul att visa! ;)

Ändrade planer!

Publicerad 2012-08-17 16:44:49 i Vardag,

Istället för att sitta hemma och dö hela dagen spenderade mamma och jag eftermiddagen i Linköping!
Små shopping av sånt som behövs innan skolan börjar och sedan litet saker till rummet!

Är påväg hem just nu, och när jag kommer hem blir det grillat till kvällsmat! MUMS!!

Keep it going!

Publicerad 2012-08-17 13:04:36 i Bello, Vardag,

Fortsatte med mina goda gärningar för när jag kom tillbaka till stallet så låg den där himla skalbaggen på rygg på uppställningsplatsen igen, och dessutom var det tre till inäsrheten som oxå sprattlade runt på rygg! -.-'
La dem i alla fall i en hink (med hjälp av en pinne) och sedan släppte jag ut dem i gräset!
 
Färdig pratat om skalbaggar och nu ska jag komma till saken!
 
Dagen pass var både bra och dåligt. Det började stretigt och stelt men blev bara bättre och bättre!
 
Började med att rida mycket volter, byta varv, ställa och böja och sedan mot slutet när han känndes bättre och lättare så övade jag lite på skänkelvikningarna och bakdelsvändningarna. Avlsutade med att rida runt spåret och han var riktigt fin och lätt i munnen vissa stunder.
 
Precis som på träningen igår lade jag fokus på ett lika stöd i båda händerna, in med arbågarna och fram med vänstersidan. Fortsätter jag i den banan kommer ridningen bli SÅÅ mycket lättare! :)
 

Dagens goda gärning!

Publicerad 2012-08-17 10:43:22 i Bello,

Håller på att skritta fram Bello nu, med hörlurarna i öronen blir det skrittarbete barbacka!

Tidigare gjorde jag dagens goda gärning! Det var en stor skalbagge i stallet som hamnade på rygg hela tiden när han skulle klättra upp för en kant så jag hjälpte honom att vända på sig och efter 3e gången hjälpte jag honom upp för kanten!
Snällt av mig som hatar insekter och kryp! ;)

Gäsp!

Publicerad 2012-08-17 09:21:12 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
vaknade tidigt i morrse, pappas väckarklocka gick igång med radion då han inte stänger av sitt alarm på lediga dagar.. Så jag fickligga och lyssna på nyheterna och någon himla skit musik i 30 minuter innan jag insåg att han troligtvis inte hör - eller bryr sig!
Baknade i väggen och då stängde han av, men då var det självklart försent att somna om...
 
Har precis käkat frukost och läst lite bloggar, ska väl åka till stallet snart! Tror jag skrittar Bello lite barbacka och sedan putsar hans träns.
Jag och Vilma skulle åkt till Linköping men så blev det inte sen i alla fall så vi får väl se vad jag lyckas hitta på för att fördriva dagen! (Y)
 

Monica träning!

Publicerad 2012-08-16 22:40:00 i Bello, Vardag,

Dagens träning för Monica var helt UNDERBAR!
 
Det känndes som att allt gick lekande lätt efter framridningen, när jag verkiligen bestämde mig för att verkligen göra som Monica sa till 100% så funkade allt.
Nu menar jag inte att jag brukar strunta i det hon säger men jag brukar göra och sedan glöms det bort efter ett tag, men inte idag, idag känndes det som att jag tänkte på allt hela tiden.
 
Tränade myycket på att jag skulle vara lika lätt eller lika hård i båda händerna. Jag har vääääldigt lätt för att glappa i högerhanden och bli stenhård i vänsterhanden som kompensation så det trälade vi med till att börja med. När jag väl kom fram med vänstersidan och var lika lätt och jämn i båda händer så gick Bello kanon!
 
Efter det tränade vi lite på skänkelvikningarna i trav, undan höger skänkel gick faktiskt riktigt bra medan undan vänster, som är det svåra varvet, var lite trixigare! Men efter mycket kämpande och tänkade funkade även det helt okej bra för att vara det dåliga varvet.
 
Sedan blev det galopp arbete på volt, jobbade mest på mig själv! Hålla yttertygeln, lätt i innerhanden, på med ytterskänkeln och luta mig tillbaka, låter as lätt men det är inte alltid det vill funka.
 
Avslutade med att trava honom längst fyrkantspåret, sittande ner i traven och OJ vad lekande lätt det känndes, skulle kunnat åka runt där i flera timmar och bara njutit!
 
Är super duper nöjd med dagens pass, tänk om jag kunde rida så bra hemma utan tränare oxå!
Kom hem med Bello till stallet runt 9 tiden, släppte in honom i boxen där han fick äta och bli borstad och sedan putsade jag av mina stövlar innan vi åkte hem. Snabbdusch och käk och nu sitter jag här, effektiv kväll vill jag lova!
 
Nu ska jag snart hoppa ner i sängen, eller sitter redan i sängen men måste borsta tänderna och sånt först vet ni!
 
 
Imorgon ska Bello skrittas och på lördag ska Vilmas ena brors Flickvän testa att rida på Bello, kul! :)
 
Bild från gammal träning! Körde på den orange outfiten till Bello, och till mig själv blev det svarta ridbyxor och ett vitt linne! :)

I tid!

Publicerad 2012-08-16 18:20:46 i Bello,

För en gångs skull hade jag god tid på mig att fixa Bello innan träningen!

När det är skola och mamma jobbar brukar jag få packa, borsta och putsa stövlarna på 30 minuter, vilket är allt för lite tid om hästen har rullat sig - som Bello gärna gör!

Men idag hade jag en och en halv timma på mig, skönt! Hann verkligen göra honom skinande ren och fixa stövlarna och det andra! Skönt att slippa stressa!

Sitter just nu i bilen, poppar musik och äter godis för att höja blodsocker nivån och få lite energi!
Åt dock precis en super äcklig godis och smaken försvinner inte, uhä!

Uppdaterar er mer när vi kommer hem sen, vilket lär vara runt halv 10 tiden! (Y)

blah blah blah

Publicerad 2012-08-16 15:43:13 i Vardag,

Mitt outfit planerande har spruckit helt och hållet, typ alla kläder är i tvätten, lyckat lix! (Y)
 
Skulle haft med matilda idag oxå så hon kunde fotat men då har ju hon vart smart och satt foten under en hästhov så hon måste till läkaren, typiskt!
 
Annars händer inte mycket just nu, chillar galet medan mamma tvingar mig att äta för att jag inte ska "dö av svält", något jag tydligen säger att jag gör väldigt ofta! ^^
 

Nytt!

Publicerad 2012-08-16 14:50:14 i Dagens låt, Vardag,

Har precis laggt till lite nya kategorier som ni kanske kan se? Outfit, Veckans blogg och Dagens Låt!
Tänkte börja lite med veckan blogg, om det finns några intresserade såklart! Åter kommer senare med hur det kommer gå till! ;)
 
Och dagens låt.. jag ÄLSKAR att lyssna på musik, speciellt när jag rider men tyvärr glömmer jag antingen mobilen eller hörlurarna hemma.... Skulle vara perfekt med ljudanläggning på ridbanan! ;)
Jag kommer i alla fall dela med mig av det som är mina favorit låtar, och jag hoppas ni inte tycker min musiksmak är helt vödelös! ;)
 
Börjar med en låt nu, ÄLSKAR både denna version och orginalet, men efter som jag är ett Bieber fan komemr denna version på första plats!
 
 
 
Sjunger på den här hemma hela tiden, pinsamt när någon hjör med tanke på att jag sjunger as dåligt! ^^

Tur!

Publicerad 2012-08-16 13:19:00 i Vardag,

Jag brukar vara den som vill åka till stallet så tidigt som möjligt på dagen och "få det klart". Jag är mycket piggare på morgonen än på kvällen!
 
När vi fick dagens träning vid 7 tänkte jag, ååh jobbigt, träning så sent en ledig dag jag kommer dö!
Men just nu känner jag TUR och SKÖNT att träningen ligger så "sent", med tanke på vädret hade jag ju knappt orkat ta på mig ett par ridbyxor!
 
Det är det värska med sommaren, varma ridbyxor i stekande sol, annars är ridsporten 100 gånger bättre på sommaren, om man inte har ett bra ridhus hemma förståss! ;)
 
Skit dålig bild tagen med mammas gammla mobil, men den passar ju i alla fall med vinter ämnet! ;)
 
Nu ska jag ut och lätta mig i solen en stund till, och sedan blir det att gå in och chilla vid tvn en stund innan träningen! :)

SOOOOL!

Publicerad 2012-08-16 10:21:42 i Vardag,

GOOODMOOOORGON!
 
 
Super fint väder idag hemma hos oss så jag spenderar hela dagen i solen! Halv 5 åker jag bort till stallet och sedan träning mellan 7 och 8!
Har fortfarande inte valt min outfit än, det blir nog i sista sekunden om jag könner mig själv rätt! ;)
 
Vad ska ni hitta på idag? Har ni oxå fint väder där ni bor? :)
 

Tävling hos www.lulearyttare.blogg.se

Publicerad 2012-08-16 10:13:00 i Vardag,

Nu har Lulearyttare.blogg.se en tävling på sin blogg där man kan vinna ett par benlindor från Schockemöle.
Världens bästa tävling om ni frågar mig!
 
Följ deras blogg på bloglovin', gilla Ride With Syle's facebook sida, lägg upp bilden nedan i din blogg och sedan är det bara att kommentera deras blogg, men namn, mailadress och länk till ditt blogginlägg!
 
 
Gör som jag och var med i tävlingen du oxå! :)
Klicka på länken för att komma direkt till tävlings inlägget!
 
http://lulearyttare.blogg.se/2012/august/bloggtavling-vinn-fleecelindor.html
 
 
www.lulearyttare.blogg.se

Träning imorgon!

Publicerad 2012-08-15 21:30:12 i Vardag,

Imorgon står dressyrträning för Monica på schemat, så just nu sitter jag och försöker planera en outfit!
Vill ha den nya gröna men har ingen tröja eller liknande att matcha med.
Samma sak gäller den orange outfiten, ingen tröja till, har ett oranget linne dock men det passar inte att rida i!
 
Detta är - om ni frågar mig- dagens i-landsproblem som drabbar mig var eviga dag! ^^
Nu för tiden tycker jag att det är sjukt irriterande att inte matcha mina outfits, bara för att jag en gång börjat...
 
Idag tex. red jag med 4 olika blå! (Y) En klarblå t-shirt, manrinblå ridbyxor, marinblått men JÄTTE URTVÄTTAT schabrak och ett par mörk mörk blå strumpor till, haha hatar sånt! ^^
 
Haha i alla fall, i västa fall - om jag inte hittar några tröjor får jag väll köra på svarta kläder och matcha mitt nagellack istället! ;)
 
Nu ska jag dra mig mot badrummet, borsta tänderna och lite sånt innan jag däckar i min stora, feta sköna säng!
Vaknar as tidigt på mornarna, vilket gör mig dödstrött på kvällarna, jävla pensionär! ^^
 
Men GODNATT på er!
Uppdaterar er mer imorgon! :)

Annorlunda!

Publicerad 2012-08-15 19:50:28 i Bello, Vardag,

Första passet med Bello hemma sedan Åby!
 
Hade inga större försväntningar och inga speciella planer över hur jag skulle rida heller! Planerade dagens pass efter framridningen helt änkelt.
 
När jag började trava fram honom så var han väldigt tung i munnen och jag kännde hur jag blev med dragen frammåt, så när jag travade fram tänkte jag mycket på min sits, tillbaka med överlivet och in med armbågarna. Känndes mycket bättre när jag tänkte på det!
 
Sen när jag travat ett tag saktade jag av till skritt igen, eftersom taven inte var helt hunda valde jag att slita med skrittarbetet för att göra traven lättare + att vi har svårt för skritten så det blev kanon bra!
 
Började med att rida en påbörjar snettigenom i skänkelvikning, men red bara så några steg innan jag svängde ut mot spåret igen, och sedan mot mitten igen.
Det blev alltså som skänkelvikningsbågar (jobbigt ord) längst med hela långsidan.
 
När jag sedan kom ut till hörnet gjorde jag en framdelsvändning, skrittade kortsidan och sedan samma sak nästa långsida och nästa hörn. Efter ett tag lade jag in trav på kortsidorna!
Förklarar med en fin paint bild jag precis slängde ihop, hoppas ni förstår lite av den i alla fall!
 
Framdelsvändningar har vi inte jobbat på speciellt mycket men jag tycker han är duktig! han har svårare att flytta undan för vänster skänkeln, men det har han i skänkelvikningarna oxå så jag tror det beror på att den sidan är lite svagare.
 
När jag var klar med de övningarna travade jag av honom, och då var det stor skillnad, fortfarande lite tung i handen men mycket bättre och stadigare i formen.
 
Är riktigt nöjd med dagens pass! Jag brukar bli lite så att när jag inte har någon plan så blir det pannkaka av allt men inte idag, skönt! :)
 
 
 
 
 

På önkelistan

Publicerad 2012-08-15 11:13:30 i Vardag,

Nått som ligger högt på min Önskelista just nu är detta träns från Dyon working collektion, fast ett svart!
Så himla smart med snabbspännena till bebb och hakrämm! Har ju ett par gummityglar från Dyon och de är så himla sköna, synd att inte de oxå har snabbspännen!
På alla mina träns, hur mycket jag ön puttsar så blir varken tygel eller bättspännena mjuka, alltid lika svåra att få i, så detta är en super bra uppfinning för mig med dåligt tålamod och svaga fingrar! ^^
 
 

Vilket vackert väder!

Publicerad 2012-08-15 09:47:18 i Vardag,

Godmorgon på er finisar!
 
Gud vilken bra kväll jag hade igår var i Motala i hela 6 timmar, haha gjorde inget speciellt men ändå flög tiden visst iväg! ^^ Var i alla fall en sjuuukt spännande speedwaymatch som  piraterna tillslut tog hem!
 
Idag då? Fint väder så jag ska sole och powerwalka idag tror jag, senare blir det att rida Bello ett pass på banan!
 

Till mitt framtida bröllop!

Publicerad 2012-08-14 13:52:09 i Vardag,

När jag var på Åby så satt jag, Clara och Linn och skojade om mitt framtida bröllop (med Justin Bieber, haha)
Planerade och fixade! Linn ska få vara brudtärna och Clara ska vara ringbärare! (Y)
Dock var inte planerandet så himla seriöst, men sjukt kul om man skulle kunna genomföra det!
 
Ban brukar ju har små tjejer/pojkar som kastarblommblad på gången innan man kommer in, på mit bröllop ska de rida på varsin svart shettlandsponny som ska ha breda lila sidenband med rosett runt halsen 8typ som på klänningen här under)
 
Och på sig ska de ha dessa söta kläningar!
 
Clara och Linn ska ha varsin sånnhär klänning, fast lila (samma som på småbarnens rosetter) med vita band.
Jag och Justin ska komma åkandes i häst och vagn!
Såhär ska tårtan se ut på ett ungefär, fast istället för snöflingor i rosetterna ska det vara nått annat som jag inte kommit på än! ^^ Diamanterna ska även vara blandade silvriga och lila.
 
Klänningen ska vara en blandning av dessa, underdelen från den första och överdelen från den andra, typ!
 
Sen ska mitt hår vara lockligt och sidorna ska fästas upp med hånålar med diamanter i ändarna!
 
Så ser mitt drömbrölopp ut i stora drag, lite svårt att få in shettisar i kyrkan kanske? Haha, men det är mitt absoluta dröm bröllop! ^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Video från Åby!

Publicerad 2012-08-14 12:06:00 i Bello, Vardag,

Felicia filmade lite när vi var på Åby så här kommer en film på mig och Bello!
Det är från när vi hoppar en liten bana, första gången vi hoppade på de "riktiga" hindrena. Allt ligger på 60 och alla hoppade samma. Tycker det är skit svårt att hoppa hinder som är lägre än typ 80, får aldrig till det och det känns bara som att det blir slaffsigt och segt! Men men, det var bra träning!
 
 
Tack till Felicia som filmat och redigerat! :)

Redan klar!

Publicerad 2012-08-14 11:02:02 i Vardag,

Klockan är inte ens 11 och jag är redan klar i stallet, var dock bara där och mockade och låter Bello vila idag oxå, en dag med att bara stå i hagen! Tror inte han misstycker!
 
Annars händer inte mycket, ska kanske gå ut och gå en sväng? Vi får se!
Vid 4 blir det i all fall att åka med pappa till Motala och vid 7 börjar speedwayen, kul kul! :)
 
Känner att dagen blir rätt seg, kanske ska städa lite eller något? Bara för att ha något att fördriva tiden med typ! (Y)
 
Skrutt ponnyn!

Händer inte mycket!

Publicerad 2012-08-13 19:13:01 i Vardag,

Efter att jag bloggat i morrse så åkte jag och pippi till stallet, mockade och borstade min fining innan jag släppte ut honom igen!
 
Åkte hem och fixade mig och käkade lite innan jag åkte hem till Elin. Vi drog ganska direkt upp till skogen och var ute på powerwalk i 40 minuter innan vi åkte in till stan och solade! Efter det åkte jag hem och sedan dess har jag inte gjort speciellt mycket. Väntar på mamma och pappa och sedan blir det mat!
 
Måste gå och hämta laddaren till telefonen men orkar verkligen inte. Har ni kännt den känslan någon gång? Det måste väl alla ha gjort! Man vill eller måste göra men orkar verkligen inte ta tag i att resa sig från där man sitter, haha i-landsproblem! ^^
 
Efter maten blir det nog filmmys från sängen, om jag inte somnar innan dess! (Y)
 
Fina Firre!

Ny dag!

Publicerad 2012-08-13 10:39:42 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Ny dag idag och ny vecka! Har redan vart varken ett par timmar men de har jag spenderat i sängen med Pippi. Vi har ägnat oss åt en massa mys och så har vi kollat på Justin Biebers Never Say Never dvd, bra start på dagen! (Y)
 
Nu ska jag allderles straxt dra och byta om lite innan jag packar in mig och hunden i bilen och åker bort till stallet! mockning och borstning står på schemat idag!
 
Efter det åker jag till Tranås, ska träffa Elin en sväng! :)
 
Hej snygg! ;)

Vilken 9åring färgar håret utan att fråga mamma?

Publicerad 2012-08-12 17:35:39 i Vardag,

Joo, Bello!
 
Självklart fanns det en fläck i boxen där färgen inte hade torkat och den hade Bello lyckats hitta, vilket resulterade vita fläckar på halsen och slingor i manen - bus hästen!
 
Stod och borstade på honom länge innan vi tog en promenad med mamma och pippi och sedan fick Bello på sig flugluvan innan han gick ut i hagen igen!
 
Som jag skrev tidigare så kommer veterinären och vaccinerar honom ikväll och imorgn blir det vila, men åker dit och fixar allt samt tar in och borstar på honom hade jag tänkt!
 
Nu när han vart på Åby och blivit borstad före och efter varje pass (två om dagen) så har han blivigt riktigt blank och len i pälsen, ska försöka hålla honom så fin. Dock brukar det faila så fort jag slarvar en ändaste liten dag! ^^
 
Löshoppning med Shettlandsponnyer

Resultat!

Publicerad 2012-08-12 14:25:16 i Vardag,

Nu har jag vart inne på equipe och kollat Linneas resultat från LB klassen som var en stilbedömning!
 
0 fel med Bosse och 8 fel med Lisa och stilpoängen låg runt 37 med Bosse och 35 med Lisa tror jag, där i närheten var det i alla fall!
 
Men tycker att Linnea ska vara nöjd ändå, placering med båda hästar i första klassen är inte dåligt! :)
 
Det var denna bild jag fick förstorad igår - så himla fin! Snart sitter den uppe på väggen! :)

Det börjar bra!

Publicerad 2012-08-12 14:03:13 i Vardag,

Hann precis fram till Nykyrka innan Linnea skulle starta lisa!
Hon var först i klassen med Lisa och sist med Bosse! Lisa höll ledningen riktigt länge men slutade 4a, med Bosse på delad 1a plats (så egentligen blev Lisa 3a tycker jag!) Kul, och första gången hon blir placerad med båda ponnyerna i samma klass!
Efter den klassen åkte mamma och jag hem och de skulle hoppa en klass till, tror det går lika bra där, berättar här sen när jag fått resultaten! :)
 
Ska bort till Bello om en stund, skritta honom lite, sen ska han vaccinereas! Imorgon blir det vila och kanske på tisdag oxå, lugn träning för Monica på torsdag!
 
Finaste

Söndag!

Publicerad 2012-08-12 08:57:16 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Mamma väckte mig vid 8 i morrse och om 20 minuter ska vi åka mot Motala och nykyrka för att kolla på Linnea och Lisa!
 
Efter det ska Bello skrittas och sedan ska jag försöka ta tag i att packa upp min väska och städa lite! mamma har vart snäll och bäddat rent och köpt en fin filt till mig när jag vart borta så ska försöka röjja på skrivbordet och damsuga lite!
 
Något annat jag glömt säga är att jag fick världens bästa överraskning när jag kom hem igår! Ska parkera bilen här hemma efter att ha vart i stallet och ser att det står en blå bil hos grannen som jag aldrig sätt förut och frågar mamma "vem har en sånt bil" men får inget svar!
När jag kommer in till mitt rum vad ligger där på sängen om inte en bilnyckel?? Snacka om överraskad!
Jagh visste att de skulle åka och kolla på en sån bil, fast på bilen mamma skickade så spg den super stor och klumpig ut. Och på Åby frågade jag hur det hade gått med bilen men då sa de att han som sålde den hade en massa andra som ville köpa den så det blev inget, lättlurad! ;)
 
Det är verkligen inte en sån bil jag tänkt mig men den är super skön att köra så bara jag vänjer mig blir det nog kanon! :)
 
Här har ni den! :)

Hemma!

Publicerad 2012-08-11 20:15:02 i Vardag,

Hej på er!
 
Är hemma från Åby och nu sitter jag och chillar!
 
Avslutade lägerveckan med hopptävling! Startade 1 meter med Bello och han var super fin, orkade inte hålla ihop honom till hinder 8, så avstånden blev lite fel så han rev, men annars var det felfritt! Är super nöjd och han var så fiiin!
 
I torsdags var det lydnadshoppning, red en häst från Åby - en fjording som heter Jessicka, var skeptiskförst men det var kul att rida något annat! Gick väldigt bra!
På eftermiddagen var det uteritt och även då red jag fjording, hon jobbade på så bra för att hänga med och hålla farten med de andra större hästarna, sööt! ^^
 
På kvällen efter maten skrittade jag Bello barbacka på banan, red mycket volter och han känndes jätte bra, han brukar ju vara svår i skritt men det gick rätt lätt!
 
Igår på förmiddagen var det hoppträning inför idag, hoppade lite linjer och valde höjd inför hoppningen idag!
På eftermiddagen var det jymkhana och då red jag jessicka igen, ääälskar jymkhana (som jag inte kan stava till) sååå himla kul och hästarna verkar oxå tycka det är roligt!
Sista grenen var "fånga äpple i en vattenhink" och efter det såg det ut som om någon försökt dränka mig, var typ 3 gånger så blöt som alla andra ^^
 
Mitt lag vann, måste berott på att vi hejjade så mycket på varandra, jag har knappt någon röst idag! ^^
 
Kom hem till stallet vid 2 tiden idag, lämnade Bello direkt i hagen och tog ut knopparna!
 
Gick in i stallet som är nymålat och lämnade lite saker samt fyllde på lite spån i Bellos box! De som har haft frosty hade redan spånat upp det mesta i vår box men jag lade in lite till!
 
Nu på kvällen har Linnea som har Lisa och hennes mamma vart här, de hade med sig två presenter till mig! En super fin tavla med en förstorad bild av Lisa i, den ska upp på väggen så fort som möjligt!
Sen hade även Linnea pysslat ihop ett jätte fint fotoalbum med massa bilder på Lisa i, verkligen fiiint!
 
Imorgon ska jag till nykyrka och kolla på Linnea och Lisa när de tävlar, kul kul! :)
Ska även försöka ladda upp lite bilder från veckan! :)
 
Skrev visst världens längsta inlägg, hoppas ni orkar läsa!
 
Bild från passet när vi hade sitsträning, försök er aldrig på det i dressyrsadel = kraaamp i ljumskarna!
Ser förövrigt ut som en yttepytte dvärg som rider på en kamel! (Y)
 
 

Svajigt!

Publicerad 2012-08-09 08:59:25 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Som ni kanske märker blir uppdateringen lite svajig och tråkig, men det får vara så nu efter som jag är på ridläger! När  jag kommer hem blir det back to normal igen! ;)
 
Igår avslutade vi dagen med att hoppa de fina hindren vi byggt upp! Bello skötte sig kanon och hoppade alla hinder utan problem!
problemet ligger i stället hos mig som inte ger honom så bra förutsättningar som han borde få, jag låter honom bli lång och då stämmer inte avstånden - öva öva öva!
 
Idag hade vi stalltjänst på morgonen, fixa höpåsar, mockat och släppt ut hästar! Fixade även samma saker till Bello, fast har inte mockat än!
Vädret är typ lika svajigt som min uppdatering och därför fick Bello på sig sitt regntäcke när han gick ut idag!
 
Nu på förmiddagen rider jag vid kvart i 11, dressyr! I eftermiddag blir det uteritt och då lånar jag som sagt en häst att rida ut på!
Får se vad som står på schemat i morgonbitti om Bello kanske ska få vila då oxå och bara gå hoppasset på eftermiddagen. Då är det nämnligen träning inför lördagens avslutningstävling! ;)
 
 
 
Får inte upp några bilder just nu men det kommer en bomb när jag kommer hem!

Regnet öser ner!

Publicerad 2012-08-08 13:36:00 i Vardag,

Hej på er!
 
Sitter just nu i stugan här på Åby, ska till stallet om ca 30 minuter!
 
Började dagen med ett markarbetes pass, red volter över bommar i trav och galopp! Jobbigt sa Bello men bra träning!
 
Just nu vräker regnet mer onödigt mycket, inte speciellt kul med tanke på att vi ska hoppa ute nu i eftermiddag...
Lär komma tillbaka som en dränkt katt = usch och fy!
 
Från gårdagens pass!

Eftermiddag och morgondag!

Publicerad 2012-08-07 21:25:21 i Vardag,

Skrev ett långt inlägg och allt försvann....
 
 
Skrev ju var vi gjorde på förmiddagen och på eftermiddagen så hoppade vi studds i ridhuset!
Började med att hoppa utan tyglar, sen utan stigbyglar och sen utan både tyglar och stigbyglar, känner mig som en munk när jag hoppar utan stigbylar men det är väl bara att öva! ;)
 
Imorgon blir det markarbete på förmiddagen och på kvällen så blir det att hoppa på Grand prix hindren! Det är bra träning för både mig och Bello, något vi behöver så det blir bra! :)
 
Mamma och pappa kommer även hit imorgon, ska skicka hem smutts saker, få hit hö till Bello och lite saker till mig bla hörlurar och energi dricka!
 
Nu har jag precis vart nere hos Bello och gätt honom hans natthö! Stannade kvar och myste ett tag, gose hästen!
Älskar honom så otroligt mycket, världens finaste och bästa vänn!
 
Älskling! ♥

TISDAG!

Publicerad 2012-08-07 15:19:49 i Vardag,

Hej på er!
 
Tisdag idag och vi ska snart rida det andra passet!
 
Morgon passet var dödens pass, sitts träning, mestadels utan stigbyglar!
Ridalätt och stå i lättsitts utan stigbyglar i både trav och galopp, kan ju tala om att jag vaknar med träningsvärk i morgon bitti!
 
Hade löshoppning som teori, jag och linn skötte shettisarna som galopperade på förfullt bredvid! :)
 
Nu i eftermiddag blir det studdshoppning i ridhuset och sedan taggar jag kvällsmat! (A)
 
 
Saknar min sköna stora säng! :(

Dag 2 på Åby!

Publicerad 2012-08-06 22:20:13 i Vardag,

Hej igen!
 
Första passet i morrse, ett super bra dressyrpass för en tränare som heter Marie! Ganska fri ridning men ändå  bestämd!
 
Började med skrittarbete, delade stora banan på mitten och så började man i höger varv, gjorde bakdelsvändningar runt 2 hinder över meddellinjen och sedan ut i vänster varv, samma sak där, bakdelsvändningar runt hinder!
Började trava, fick öka och minska, rida på olika stora volter, flytta i sidled och sånt!
 
Bello känndes så hiiimla fin, behövde knappt hålla i tyglarna! Även galoppen var ganska fri, volter, ökningar och minskningar!
För första gången på ett tag känndes han riktigt riktigt fin i galoppen, ååh min älskling!
 
Under lunchen stod han ute i regnet den stackaren och på eftermiddagen blev det banbyggar teori och så skulle vi hoppa på Åbys fina tävlingshinder, dock började det ösregna så vi valde att hoppa inne!
Äveen det gick bra, avslutade med en liiiten kort bana!
 
Får se vad vi ska göra imorgon, uppdaterar er då! ;)
 
Nu måste vi sova annars blir de arga på oss! ;)
 
 
Innan Åby!
 

Ridläger!

Publicerad 2012-08-06 09:25:27 i Vardag,

Heej på er!
 
Kom ju fram till Åby igår men hade verkligen ingen tid alls till att blogga, full rulla hela dagen!
 
Följde med de andra att hämta sina hästar på betet när det var dags för det, innan det instalerade vi Bello och packade ur bilen!
Red ett pass där de som hade lägerhästar fick känna på hur de var och jag och Bello fick känna in stället!
 
Började med 10 meters volter vid varje boxtav i både skritt och trav, och sedan gjorde vi 3 serpentiner över banan, och i varje böj på serpentinerna skulle vi lägga en 10 meters volt!
Väldigt bra träning om ni frågar mig!
 
Bello känndes väldigt fin, dock lite förvirrad över att det var så himla mycket hästar över allt, men jag förstår honom, vi tränar ju nästan alltid själva!
 
På kvällen sprang vi iväg till affären och sedan var det aktivitet - lära sig allas namn, sjukt jobbigt! ^^
 
Gick och la oss vid halv 10 tiden men pratade rätt länge! Halv 12 kommer jag på att faanjag har glömt ge Bello hans natthö! Efter som jag är så himla mörkrädd var det bara att släpa med Linn upp och fodra Bello och sedan sova igen!
 
Fick så himla dåligt samvete för att ha glömt honom så låg till halv 2 och kunde inte sova!
Men nu har jag ställt alarm så det lär inte hända igen! ;)
 
Idag var det uppstigning vid 7 och stalltjänst för oss som bor i den här stugan som jag bor i! Jag gav bello hans frukost sedan fick jag även en  annan häst att sköta idag under min stalltjänst! Så den fick jag fixa hö till, slätta ut, fodra ute och mocka åt, lite jobbigt när jag redan har mih egen häst att hinna med! Men men!
 
Efter det blev det frukost och sen släppte jag ut Bello! Sedan dess har jag chillat! Ska rida vid halv 11 så går väl till stallet vid kvart i 10 tiden!
Idag står markarbete och hoppning på schemat tror jag! :)
 
 
 
 
 
 

Ridläger!

Publicerad 2012-08-06 09:25:26 i Vardag,

Heej på er!
 
Kom ju fram till Åby igår men hade verkligen ingen tid alls till att blogga, full rulla hela dagen!
 
Följde med de andra att hämta sina hästar på betet när det var dags för det, innan det instalerade vi Bello och packade ur bilen!
Red ett pass där de som hade lägerhästar fick känna på hur de var och jag och Bello fick känna in stället!
 
Började med 10 meters volter vid varje boxtav i både skritt och trav, och sedan gjorde vi 3 serpentiner över banan, och i varje böj på serpentinerna skulle vi lägga en 10 meters volt!
Väldigt bra träning om ni frågar mig!
 
Bello känndes väldigt fin, dock lite förvirrad över att det var så himla mycket hästar över allt, men jag förstår honom, vi tränar ju nästan alltid själva!
 
På kvällen sprang vi iväg till affären och sedan var det aktivitet - lära sig allas namn, sjukt jobbigt! ^^
 
Gick och la oss vid halv 10 tiden men pratade rätt länge! Halv 12 kommer jag på att faanjag har glömt ge Bello hans natthö! Efter som jag är så himla mörkrädd var det bara att släpa med Linn upp och fodra Bello och sedan sova igen!
 
Fick så himla dåligt samvete för att ha glömt honom så låg till halv 2 och kunde inte sova!
Men nu har jag ställt alarm så det lär inte hända igen! ;)
 
Idag var det uppstigning vid 7 och stalltjänst för oss som bor i den här stugan som jag bor i! Jag gav bello hans frukost sedan fick jag även en  annan häst att sköta idag under min stalltjänst! Så den fick jag fixa hö till, slätta ut, fodra ute och mocka åt, lite jobbigt när jag redan har mih egen häst att hinna med! Men men!
 
Efter det blev det frukost och sen släppte jag ut Bello! Sedan dess har jag chillat! Ska rida vid halv 11 så går väl till stallet vid kvart i 10 tiden!
Idag står markarbete och hoppning på schemat tror jag! :)
 
 
 
 
 
 

Svaren

Publicerad 2012-08-05 13:38:00 i Vardag,

Från Siri http://amicizias.blogg.se/

Hur mycket längtar du till Åby?;) – Super duper mega mycket! :D


Ska du tävla nått med Belllo i höst? –
Har inte planerat in några tävlingar, ska börja med lite clerrounder igen, till att börja med i alla fall! Vill ju ut och tävla men självförtroendet måste bli bättre först!


Isåfall vad? –
Både dressyr och hoppning är målet


Om det är hoppning, hur högt?
– kommer börja med Clerrounder på 80 kanske, sen ska vi jobba oss uppåt!


Hur länge har du haft Bello?
3 år den 27 augusti! ;)


Vad är hans favorit godis?
– Äpplen, morrötter och isglass! ^^


Vad är ditt favorit godis?
– ALLT? Haha ne men älskar choklad och lakritsnappar


Hur länge har du haft bloggen?:) –
nästan ett år, startade den 28 september 2011

 

Från Anna http://evskukka.blogspot.se/

Vad hände efter åby lägret förra året då du va så sjuk? Läste nåt inlägg om det men jag hängde inte riktigt med :) – Hade precis börjat med nya P-piller och fick biverkningar från dem! Fick jätte hög feber, feberdrömmar och svullnade upp i hela kroppen! Fick åka till Akuten efter som de var rädda att jag skulle svullna upp i halsen och få svårt att andas! Kom dit och fick 10 cortisontabletter och efter några dagar blev det bättre! :)

 Hur högt har du tävlat med Bello & Lisa? – Med Lisa har jag tävlat upp till 80, hade kunnat komma längre men efter som hon blev skadad när vi börjat komma igång och sen skaffade jag Bello medan hon reabiliterades! Sen kände jag mig för stor och nu är jag tyvärr för gammal! Men hon tävlar mycket med bra resultat med Linnea som har henne nu! :)
Med Bello har jag ”bara” tävlat 1meter, gick inte så bra så vi tog en paus men är på G tillbaka! :)

 

 Linn – www.lifewithl.blogg.se

 

Hur har du och Bello utvecklats sedan ni började träna dressyr en gång i veckan? – Vi har utvecklats JÄTTE mycket! Vi kommer överent mycket bättre och förstår oss på varandra! Förut var vi två helt olika individer när jag red men nu håller vi på att smälta ihop och kan oftast samarbeta riktigt bra! Det har även gjort att hoppningen går lättare och bättre!

Hur går det för Lisa nu när den nya tjejen har både henne och sin egna ponny? – Det går super bra, placeringar i nästan varje tävling! Hon och Linneas andra häst Bosse (som är bror med Lisa) går samma klasser och placerar sig inte det ena så gör oftast den andra det!

Vad är bäst med mig? (a) :D – Haha allt? Världens snällaste människa som alltid lyssnar och bryr sig, han man ett problem vet man att man kan prata om det med dig för du kommer alltig med bra råd och lyssnar när det behövs! Super rolig att umgås med och man skrattar alltid! Dock har du en himla jobbig dialekt som smittar av sig! ;) <3

Vilket är det absolut bästa minnet med mig, av alla de vi har? :D – Världens svåraste fråga tillsammans med den under! När jag trillade av Lisa är nått jag minns väldigt bra, kanske inte det roligaste men! Men det bästa och typ första är nog från spökkvällen på Öknehult när du var livrädd och bara ropade på Billy hela tiden! ^^

Vilket är det bästa minner med Vilma, av ALLA de minnen ni har? :) – Har en massa minnen men det man kan skratta längst åt är nog när Vilma jagade en yngre kille runt skolan när vi gick i 9an, han stod och kastade modell lera och vilma blev lite arg! ;) Nått annat kul var när vi red ut och jag skruttade av Lisa, låg kvar på skämt och sa till Vilma ”jag måste nog ligga när ett tag ifall jag skadat mig allvarligt” vilket jag absolut inte hade efter som jag gled över halsen i slowmotion! Låg i alla fall inte kvar så länge för ganska snart visade det sig att jag låg i en myrstack! (Y)

Vad är Bellos vs. Lisas bästa egenskap? – Bellos bästa egenskap är att han är väldigt lättövertalad, blir han rädd krävs det inte mycket för att få honom förbi det läskiga! Han är även väldigt lätt att hantera! Lisas bästa egenskap är nog att hon är en klippa när man rider, stannar inte på hinder om hon inte kommer heltokigt och då stannar för att hon vet att hon inte kan reda ut det!

Varför vill du ha just en Grandanios när du flyttar hemifrån? – jag vill inte ha, jag MÅSTE ha en! Tycker de är så himla coola och fina! Har tyckt det sedan jag var typ 10 år och nu den senaste tiden ser jag sånna rätt ofta vilket absolut inte får mig att ändra mig! Dessutom ska de tydligen vara typ världens snällaste och gosigaste ras vilket alltid är ett plus

Varför kan du inte bo närmare Stockholm för? Allt skulle bli så mycket bättre :D – Tycker jag också! Kanske pluggar på Strömsholm sen, då blir det inte så långt! :)

Vad ser du fram mest emot inför det kommande och sista året på gymnasiet? – Studenten? Haha ne men att få göra turnen med mina älskade dansklasskompisar och att få sätta ihop och visa mitt projektarbete som jag ska göra med en klasskompis! :)

Vet du vad dina planer är direkt efter gymnasiet? Isf, vad? – Först ska jag jobba ett år! Har hört mig för lite och har troligtvis ett jobb på G redan! Sen efter det vill jag (nog) plugga till Hippolog på Flyinge eller Strömsholm!

 

 

Elin  www.eliinstarby.blogspot.com

när/hur/var/varför började du hålla på med hästar? – Red första gången när jag var 3 då mamma och jag brukade hyra en shettis. Min äldsta syster red och så hade vi en gunghäst hemma som hon lärde mig att rida lätt på! ^^ Åkte till ridskolan och testade att rida där och blev fast, dock tyckte inte mamma om det så jag fick tjata ett braaa tag innan jag fick börja ta lektioner. Sen så var ju Vilma och jag kompisar redan då och hon hade hästar och så blev jag ännu mer sugen!

Om du skulle få designa en outfit till dig och bello hur skulle den se ut? – Den skulle vara snygg! ^^ Tror den skulle vara ganska stilren och mestadels marinblå, lite vita detaljer typ!

Om du fick välja en kändis att gifta dig med, vem skulle det vara ( FÖRUTOM JB!) – Efter som jag inte får säga Justin Bieber så står det mellan Bill Kaulitz från tokio hotel eller Channing Tantum! MUMS

om du skulle vara inlåst i ett rum med mig och jag hade dött av svält och du höll på att dö av svält, skulle du äta mig då? – Haha nee fy vad äckligt! xD

Vad har du för skostorlek? - 38

Vad är din favoritmat/hatmat? – Älskar thaimat, mums mums! Hatmat… som ströming och sill kanske, har aldrig smakat men det verkar inte som någon höjdare! ^^

Skulle du helst ha grönt eller gult hår? – haha Gult!

Vad gillar du mest i hela värden förutom allt som har med hästsporten att göra?
<3 –
Djur, familj och vänner! :)

 

 

Den som får chansen att Gästblogga blir Linn, tycker hon hade de "bästa" frågorna som fick mig att tänka efter mest!

PÅVÄG!

Publicerad 2012-08-05 10:02:38 i Vardag,

Godmorgon solstrålar!!! Solen skiner och vår bil rullar mot Norrköping för en veckas ridläger! SUPER NICE!! Har knappt sovit nått i natt, vart störd av en irriterad mygga, konstiga drömmar och ja.. Har vänt och vridit hela natten så vid halv 8 gav jag upp... Käkade frukost och packade det sista innan jag bytte om och bar ut det sista till bilen! Åkte till stallet och gjorde i ordning Bello och nu kör vi snart upp på E4an! Bör vara framme om ca 2 timmar, och då blir det att installera Bello innan det blir kramkalas med tjejerna från förra året! Får se när jag kan uppdatera igen! Ska försöka att inte slarva för mycket!

Blö blö blö!

Publicerad 2012-08-04 23:44:58 i Vardag,

Ligger i sängen nu! Har lagt en himla massa tid på att jaga en sjukt irriterande surrfluga! Annars har jag försökt slå mitt eget rekord i temple run, kollat Facebook, bloglovin, twitter och instagram! Men nu då? När jag kollat allt och fortfarande inte kan sova??? Gäspar och är trött, men inte tillräckligt trött.. Ägnade ett par minuter åt att stirra rakt upp i taket - fööör tråkigt! Har pratat med Linn och vi är världens lyckligaste, varför får ni veta någon annan gång! Om 13 timmar och 19 minuter (när jag skriver detta) är det samling på Åby, sjukt kul!! Och lika lång tid tills jag träffar bästa Linn igen,läääängtar!!! Svamlar om allt och inget nu, men detta blev ju ett rätt bra tidsfördriv, eller egentligen inte för det har bara gått 3 minuter.... HATAR ATT INTE KUNNA SOMNA!!!!!!! Ska försöka i alla fall, godnatt så hörs vi imorgon!

Födriver tiden!

Publicerad 2012-08-04 22:23:36 i Vardag,

Det är precis vad jag gör nu!
 
Mätt som ett as sitter jag i soffan och försöker få tiden att gå, inte det lättaste när man vill det men men!
Tidigare var vi som sagt i stan och käkade Thai buffé, mycket gott om ni frågar mig och ännu bättre med mjukglass till efterätt! Efetr det blev det även en sväng förbi godishuset och köpte godis inför veckan, var ju as mätt då och inte speciellt sugen på godis heller så påsen blev inte så himla stor, kanske lika bra det! ;)
 
Innan maten då? Var i stallet och duschade både Bello och mig, eller jag fick typ välja mellan att komma hem torr eller låta Bello stå med shampoo i pälsen tills det försvinner av sig själv!
 
Började med att spola hela honom och när man gör det så älskar han att få dricka ur vattenslangen, haha sötis!
Shaponerade honom med en gummihandske med piggar på vilket verkligen drar upp smuttsen från botten av hårstråna + attd et blir massage för hästen! Efter det schamponerade jag  svans, ben och man innan jag sköljde ur allt utom svansen!
shamponerade bara benen en gång och sedan hela kroppen igen!
Sköljde tre gånger innan jag fick ut allt schampoo och det var där "jag ska hålla mig torr idag" sprack, Bello vägrade stå still och jag var tvungen att gnugga med ena handen medan jag sköljde med den andra vilket gjorde att det sprutade vatten överallt, haha lyckat! (Y)
 
Sen när han var helt fri från lödder sprayade jag  pälsglans i svansen och sedan drog jag av så mycket vatten jag kunde med en svättskrapa! Borstade banen och passade på att klippa den när den ändå låg platt och fin (vilket den bara gör när den är blöt) Och sedan borstade jag ur och flätade svansen! På med ett fleecetäcke och sedan fick han gå in i boxen och äta kvällsmat, gose pojken!
 
 
Här nere ser ni produkterna jag använder när jag tvättar Bello!
 Galopps färgschampo, detta är för bruna hästar! Har man det på vita ben så blir de lite lätt rosa och fina! ;)
 
Fiebings schampo! Vilma hade det och sa att det var as bra, så när mitt Galopp shampo började ta slut köpte jag detta, stooor flaska, luktar gott och jag håller med henne, kanon!
 
 
 
 
Canter coat Shine pälsglans, super bra att ha i en trasslig svans, spraya, låt verka och borsta ut, lätt som en plätt!
 
Detta fick ju tiden att gå lite, men ett tag till ska jag hålla mig vaken, har haft svårt att somna de senaste nättrena så ikväll sattsar jag på att bli så trött att jag somnar som en sten! ;)
 
 

ouygrav

Publicerad 2012-08-04 16:46:59 i Vardag,

Promenerat och packat klart, lite småsaker som måste packas imorgon kvar!
Åker till stallet snart för att ge Bello ett bad samt lunch, sen blir det att köpa världens fetaste godispåse att ta med imorgon och Thaimat till ikväll MUMS MUMS MUMS!
 
 
MÅSTE ÅKA NU! Bloggar sen!
 

Bakar tårta!

Publicerad 2012-08-04 13:21:09 i Vardag,

Hej på er!
 
Full rulle här hemma men nu tar jag en liten paus!
 
Började dagen med att packa klart allt som kan packas idag så nu ska bara sadlar och sånt in i transportskåpet och resten ska in i bilen!
Efter det började jag modellera en lite häst i socker pasta och sedan gjorde jag tårtan jag ska ta med till Åby! Fyllde den med chokoladpuddig och jordgubbsgrädde, spacklad med grädde och täckt med grön marsipan och så ska även en lilla hästen på så småning om!
 
Chillar som sagt lite nu och sen blir det att åka in till stan och köpa godis och sedan packa ut i bilen! Sist men inte minst ska Bello badas, dubbel shampoonering och massage!
 
Såhär blev hästen jag modellerade fram i sockerpasta! första gången jag modellerar till tårtor eller liknanade och första gången jag använder socker pasta så jag är super nöjd med resultatet!
 
Visar er bild på det färdiga resultatet senare! :)

Gäspeli gäsp!

Publicerad 2012-08-03 23:29:32 i Vardag,

Hemma från syster nu! Där bjöds det på grillat, potatisgratäng, sallad och grillad halloumi ost, och till efterrätt blev det vit chokladmouse med hallon som mamma och jag gjort här hemma, riktig gott om ni frågar mig! :)
Satt ute på altanen under värme element i taket och pratade och hade det trevligt!
 
Åkte hem efter 10 någon gång och då blev det stallet direkt för att ge hästarna natt hö. Vilmas familj åkte till danmark idag för att stanna där hela veckan, så hennes hästar har fått flytta iväg denna vecka så just nu är det bara Bello och Vilmas B ponny hemma så vi har hand om stallet till på söndag då vi åker, och då flyttar även frosty över veckan!
 
När vi kom hem packade jag lite till, lade ner alla Bellos "kläder" i en stor ullared kasse! Ska fortsätta packa mer imorgon, bada Bello och se till att ha allt klart. Ska även kolla hur det ser ut på kontot och kolla om jag har råd att kosta på mig ett Shockemöle hopp schabrak, har nästan inga hoppschabrak och de jag har börjar sjunga på sista versen om man säger så.. ;)
 
Ska väl snart sova, mycker att göra imorgon så kan inte sova bort halva dagen, vilket jag dock inte brukar göra men man vet ju aldrig! ;)
 
Bjuder på denna charmiga bild på vår lilla Greta! :)
 
 

En snabbis!

Publicerad 2012-08-03 18:39:04 i Vardag,

Sitter vid datrorn lite snabbt medan mamma gör badrummet upptaget!
 
Var som sagt i linköping och fick med lite hem och efter det har jag putsat utrustning och tvättat allt i ryktlådan!
När jag putsade blev det två träns, två sadlar, en sadelgjord, martingall, två par stövlar, mina ridskor och en grimma, huuuu, massa saker!
 
Har laggt ner massa kläder i min resväska och nuuu är jag super trött och ska snart åka iväg till min syster för att fira henne på födelsedagen!
 
imorgon blir det tårtbak, packning och bad av Bello, fullspeckad dag!!!
 
 
Några av alla saker som väntar på att packas in i bilen!
 
 

Hejhå!

Publicerad 2012-08-03 15:34:19 i Vardag,

Hej igen! Sitter nu i bilen påväg hem från Linköping! Blev varken träns eller förbygel efter som det var slut i strl full, synd! Blev lite annat, bl.a. Ludd till hans lädergrimma, snoddar och hästgodis! Behövde egentligen inte de två sista sakerna men la till dem för att få en stämpel i bonuskortet, bara en kvar! ;) Innan det var vi på travahoppen, köpte insektsspray och godis (visste ju inte att jag skulle få med det från hööks) Nu är i alla fall alla Bellos saker till Åby fixade! Har tagit hem all utrustning så det ska bara putsas innan allt packas! Ska börja putsa nu när jag kommer hem så att jag har det gjort till imorgon! Bloggar mer senare! :) Här under ser ni förresten hur det nya schabraket ser ut, inte alls som på bilden jag visade... Kommer fler bilder sen!

2 dagar!

Publicerad 2012-08-03 10:20:01 i Vardag,

Godmorgon!
 
Gud vad svårt jag hade att somna igår, det var as varmt och jag bara vände och vred på mig hela tiden. Gick upp på toa vid 2 och efter det somnade jag i alla fall någorlunda bra!
Vaknade vid 9 och nu har jag precis käkat frukost och ska väl snart byta om och göra mig redo för stallet!
 
Vädret ska vara riktigt svajigt idag så vet inte om jag är så sugen på en långt uteritt då jag inte har några regnkläder - värdelöst att de är borta!
Efter det blir det Hööks och travshoppen med mamma!
 
Vill ha ett nytt träns från Hööks samt en förbygel, ska kolla på hööks oxå om det finns där som är ännu billigare än det från hööks, skulel vara lite trevligt att spara på pengarna i plånboken! ;)
 
Annars är jag som sagt på jakt efter ett super bra insektsspary som håller borta alla flygfän, inte bara flugor och myggor utan även bromsar! Vilma har ett som verkar kanon men det är rätt dyrt för att vara en liten spray flaska! Men om det nu är så bra som Vilma säger så kanske det är värt pengarna?
 
Nu ska jag sluta tjata om det här och ta tag i livet i stället! Måste ju börja packa och greja idag oxå så jag inte missar nått, ska även hem till min syster som fyller år idag!
 
Kommer nog bli rätt dåligt uppdatering idag för jag kommer ha väldigt fullt upp med allt som sak göras, men ska försöka fåtill lite bloggning senare! :)
 
Bidl från när jag var och red Lisa förra (?) veckan, åååh gulle ponnyn! Önskar jag var 6 år yngre!!!!!

Promenerat och laggt undan

Publicerad 2012-08-02 20:03:02 i Vardag,

Nu på kvällen har jag och mamma tagit en promenad med hunden! Samma sväng som vanligt och då går man förbi sharpman, när vi gick förbi såg vi att det fortfarande var öppet så vi hoppade in lite snabbt och testade ut en ny säkerhetsväst som vi lagt undan tills imorgon efter som vi inte hade med oss plånboken!
 
Åker ju till Åby på söndag och då måste jag ha en väst eftersom jag kommer ha hoppinriktning! Har just nu ingen egen väst efter som jag sålde mig Airo wear väst till en tjej som jag träffade på Åby förra året!
Anledningen till att jag sålde den var för att jag inte trivdes med den, fick lixom bara en klumpig och jobbig kännsla när jag hade den på mig!
 
Testade i alla fall lite och valde ut en svart Riders Company i storlek "14 år", satt kanon och var så skön en väst nu kan vara enligt mig!
Lite komiskt att den är "för" 14 år och de senaste ridbyxorna jag köpte var det storlek 156 i, känns som att jag krymper och blir yngre istället för tvärt om! ^^
 
Imorgon blir det en tur till Hööks och travshoppen, nytt träns och insektsspray ska inhandlas, kanske ett till schabrak! (A)
 
Här är en bild på dagens köpte schabrak! (Tror det var det i alla fall :O )
Ett nytt sverige schabrak från Lami Cell

Del 2

Publicerad 2012-08-02 17:57:17 i Bello, Vardag,

Här är del två från hoppningen, ganska kort men ändå!
 
Kolla hur duktigt han räddar upp det när vi kommer på muren, utan att vara i med ett ända ben!
 
 

Hoppning hemma del 1

Publicerad 2012-08-02 17:48:48 i Bello, Vardag,

Nu har jag fixat ett youtube konto och fått upp första delen från hoppningen så den får ni se nu!
Missen ser betydligt mindre brutal ut än vad den känndes när man satt på! ^^ Han hade kunnat hoppa hinder tre om jag velat men jag valde att styra ifrån honom då jag kännde att det inte skulle bli bra annars!
 
Som sagt så var vi båda rätt trötta så jag skyller faktikt misstaget på det! Att han rev hinder ett var bara lathet!
 
 
 
Laddar upp del två på youtube nu, den kommer här när den är klar!

:(

Publicerad 2012-08-02 16:24:06 i Vardag,

Det går inte att ladda upp min video på videofyme, eller det går att ladda upp men inte att spara dem vilket gör att jag inte kan dela med mig av dem! :(
 
Ska till stallmagasinet och köpa foder nu, sen ska jag skaffa ett youtube konto!
 
 
 

Torsdag!

Publicerad 2012-08-02 15:42:36 i Vardag,

Godmiddag!
 
Tog visst sovmorgon till 10 i morrse efter det åkte jag och mamma först till sharpman och köpte ett nytt schabrak och ett pälsglans då mitt är slut! Efter det åkte vi bort till Bello!
Red på banan och travade honom mest på volter och rakspår för att han skulle få jogga! Han känndes otroligt fin idag, lätt i handen och fin i formen, lycka!
 
 
Håller på att ladda upp del 1 av videon från hoppningen igår, som sagt så stämmde det inte på 3 kombinationen och efter det har Vilma stoppat filmen så resten av banan kommer lite senare!
 
(Har försökt ladda upp den ett par gånger men videofyme vill inte spara den -.-'
 
Har vart inne i skänninge igen med mamma, hittade lite små saker, kan ladda upp bilder senare! :)
 
Såhär såg det ut igår på sandbanan, krysset blev senare ett räcke med murarna under och de blå bommarna bara låg där utan att fylla någon funktion! ^^
 

TÄVLING hos brkryttare.blogg.se

Publicerad 2012-08-01 22:15:20 i Vardag,

Är med i www.brkryttare.blogg.se 's tävling om ett pressentkort på caseapp.se värde 299:-
 
På caseapp kan man göra sitt eget iPhone skal, välja bild och färg på kanterna, svart vitt, eller genomskinligt! Man kan även skriva texter på bilderna!
 
http://brkryttare.blogg.se/2012/july/tavling-i-samarbete-med-caseapp.html - klicka på länken för att komma direkt till tävlingen! :)
 
Såhär skulle mitt skal se ut om jag vann tävlingen! Tycker alla borde kolla in tävlingen, hur grymt skulle det inte vara att ha ett iPhone skal med sin älskade häst på? Eller varför inte hunden eller bästa vännen?
 
www.brkryttare.blogg.se
www.brkryttare.blogg.se
www.brkryttare.blogg.se
www.brkryttare.blogg.se
 
 

Hemma!

Publicerad 2012-08-01 21:29:24 i Vardag,

Är hemma från skännige marken nu, handlade lite små saker så har de mesta pengarna kvar vilket är skönt!
 
Har inte hunnit lägga in filmerna från dagen på datorn än så fixar det imorgon!
 
Så länge kan ni få kolla på detta klipp på Linnea och Lisa, finalen av Avantia Cup där de kom 2a!
 
Kolla Linneas blogg på www.satsanderyttaren.devote.se för att följa med i Lisas vardag! :) 

Hoppat!

Publicerad 2012-08-01 15:58:38 i Bello, Vardag,

Hoppade Bello lite på banan idag tillsammans med Vilma och Gösta!
 
Hoppade fram lite och sedan hoppade jag banan som vilma och jag byggt upp två gånger!
Ibörjan gick det ritkigt bra men sen blev det lite missförstånd och lite knas med avstånden så det blev några konstiga språng!
Ena gången kom vi helt konstigt på A hindret i en 3kombination och då stämde inte resten heller så fick styra ifrån sista hindret! Andra gången blev hinder B fel (om jag minns rätt) och sista hindret som var en mur stämmde inte avståndet så han hoppade det nästan stillastående, utan att riva, duktig är han i alla fall!
 
Banan låg på runt 1.00 - 1.05m, duktig kille! Kännde verkligen att han var trött så har förståelse för de missarna som blev, även jag var väldigt trött så det berodde nog på oss båda!
 
Vilma filmade lite och även om missarna är med så laddar jag nog upp det senare ikväll eller imorgon!
 
Ska om ett tag byta om och sedan åker vi in till Skänninge!
 
 

Dagens låt!

Publicerad 2012-08-01 13:41:00 i Vardag,

Idag får dagens låt blir den här fina av Tokio Hotel, ååh vad jag älskar den!
 
Såg dem live för två år sedan när jag var världens största fan, och denna låt = GRYYYM!
 
 Sen måste jag säga att Bill Kaulitz är för himla snygg! O.o 
 

Ny dag!

Publicerad 2012-08-01 10:14:08 i Vardag,

Godmorgon!
 
En ny dag idag och jag hoppas att vilma snart svarar på mitt sms så jag får veta när jag ska bort till stallet så vi kan rida ihop!
Blir nog som sagt lite hoppning idag och senare ikväll åker Vilma och jag in till skänninge och går på skänninge marken! Har inget speciellt som ska inhandlas men alltid lite kul att gå runt och bara kolla!
 
Imorgon är det torsdag och då ska jag börja packa lite innan Åby tror jag! Vill inte börja packa förtidigt efter som jag vill ha något att göra dagarna innan så att de går lite fortare! ^^
Blir även en uteritt på prinsen imorgon har jag tänkt! :)
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela