Sofia Lindström

Promenix!

Publicerad 2012-04-30 13:33:42 i Bello,

Godmorgon på er!

Åkte bort till stallet vid 11 tiden efter att ha lämnat Axel på stationen!
Mockade Bellos box innan Vilma och jag skrittade ut en sväng i solen på Bello och Ebba + att Vilmas hund följde med!
Riktigt skönt väder!

När hästarna blev utsläppta i hagen igen så kastade jag in en yoga boll till Bello, haha både livrädd och nyfiken, filmade så ni kan få se sen!
Även Frosty och Gösta fick kolla lite på bollen innan den åkte in till Bello igen!

Nu är jag i Norrköping med familjen, bloggar mer senare! :)

Kramis!

Cirkushästen!

Publicerad 2012-04-30 13:14:00 i Bello,

Här får ni se ett litet trick som jag lärt Bello! Som jag säger i videon så har jag fått idén från Vilmas häst Ebba som kan detta!


Som ni ser så lyfter han på benet när han vill ha godis, han kan vänster lite halvt ibland när jag säger"vänster" och står lite på vänster sida!
När jag filmade detta fick jag stå på vänster sida för att det skulle synas, därför lyfter han på vänsterbenet oxå!
Tycker han är jätte duktig, lärde sig detta jätte snabbt! :)

KRAMIS

söndagens träning!

Publicerad 2012-04-29 19:08:40 i Vardag,

GUD VILKEN BRA TRÄNING DET VAR IDAG!

Efter att Bello fått trava fram med huvet uppe i luften som en himla kamel men efter det blev han faktiskt riktigt mjuk och fin!

Även denna vecka jobbade vi med skritt-galopp arbetet som vi hållt på med ett par träningar i rad och det går bara bättre och bättre. Börjar frå bra koll på skrittarbetet och galoppfattningarna är mer samlade, rena och fina!

Gjorde även lite skänkel vikningar i trav och nu har jag mycket bättre koll på dem, hur jag ska göra för att få Bello att gå på bästa sätt!

Hemma så ska jag träna på hemma är bakdelsvändningar och när jag kommer ur dem ska jag fatta galopp!

Kommer nog bli kanon!

Men ne, nu hinner jag inte blogga mer, sista ponnyakuten nu ju! :O


Så här mke hade vi på Bello förr i tiden för att han skulle gå iform, nu går det galant utan allt det där!

KRAMIS

Taggar!

Publicerad 2012-04-29 14:55:57 i Bello,

Nu rullar bilen iväg mot träningen, 15 grader ute så jag lär svettas som en gris!

I alla fall, köpte den orangea outfiten förut och hade tänkt inviga den idag! Dock blir det bara schabraket som invigs! Detta beror på att när jag skulle linda på Bello den sista benlindan började han trampa runt och detta gjorde självklart att jag tappade lindan på backen, där jag precis spolat Bellos ben, så den lindan var inte så ren sen, typiskt....

Så det blev alltså bara det orangea schabraket och ett par vita benskydd, efter som det är en vit passpoal på schabraket så blir det nog ganska snyggt ändå!

Ajja, bara hem och tvätta lindorna och sedan testa nästa vecka igen! (Y)

Bloggar mer senare! :)



Kör hårt!

Publicerad 2012-04-29 12:34:54 i Vardag,

Kör på den orangea outfiten, köper den innan jag åker bort till stallet är tanken!
Åker bort ganska tidigt så att jag hinner fixa Bello ordentligt innan träningen så han bir super snygg! ;)
Ska nog även införskaffa de omtalade Magic brush borstarna för att se om de verkligen är så bra som alla säger! Haha! (Y)

Måste slänga in en liten diss till Sharpman faktiskt, eller inte till hela hela sharpman men... Det är nämnligen så att de har våryra just nu och 50% rabatt på en massa saker! Bla. mitt nya dressyrträns som jag fick för typ 2 veckor sedan, När vi köpte det kostade det typ 700 och nu så kostar det runt 300, lite tråkigt efter som vi väntade på det så länge, hade vi fått vänta lite till hade vi fått det billigare, så typiskt!

Ne, nu ska jag få i mig lite lunch och sen åka bort till Stallet!

Bloggar mer om träningen sen när jag kommer hem! (Y) Ska be mamma filma lite med min mobil så jag kan slänga upp några videos sen! :)



Första ridturen tillsammans med Vilma och Mazza, asså gud! Bello ser ut som en annan häst nu!

KRAMIS

Träning på schemat!

Publicerad 2012-04-29 09:44:47 i Bello,

Godmorgon på er!

Idag står träning på schemat! Tränar vid 4, åker till stallet vid 2. Innan det blir det ju sharpman för att fixa en ny outfit! Ska jag ta det orangea?

Tänker matcha den med svarta och vita ridkläder tror jag!


Ska dock vara ett dressyr schabrak, vad tycker ni? Ska jag sattra på detta till dressyren?


Fixade till ett orange schabrak i paint, haha! Inte speciellt bra gjort, inte bästa färgen men man ser ju nästan lite hur han skulle se ut i det orangea! Vad tycker ni? Ska jag sattsa på detta?

KRAMIS

Stolt!

Publicerad 2012-04-28 19:53:49 i Lisa,

Vad stolt jag blir över att äga denna ponny när jag ser detta! Tycker det är jätte kul att det gick så bra för Linnea och Lisa, på deras första tävling dessutom!
Linneas tid i omhoppningen var 18,25 och 2an hade 20,17 sekunder, det är ändå ganska stor skillnad! Två sekunder i en ommhoppning gör mycket!

Bra jobbat Linnea! :)



KRAMIS

Problem!

Publicerad 2012-04-28 19:40:56 i Vardag,

Imorgon har mamma lovat att jag ska få ett nytt schabrak, till probemet - jag vet inte vilket jag vill ha!
Vet att jag har tjatat om det orangea men idag när vi stod där började jag tveka, ska jag verkligen ta det eller ska jag sattsa på något annat? Kanske ett rött?

Alla de snyggaste schabraken är ju marinblå, älskar den färgen på Bello men ändå, det blir tråkigt i längden att bara komma med samma färg på allt!

Någon som har tips på vad jag ska köpa till min bruna valack? Dressyrschabrak är vad jag söker!


Har ju funderat på detta, men ska det bli ett orange schabrak så blir det nog lami-cell, detta beror på att Schockemöle inte har några matchande benlindor!

Kanske ska sattsa på att designa ett eget shabrak, färgat men ändå diskret? Ja vi får väl se vad som händer! (Y)

Kom med en massa förslag nu! :)

KRAMIS

Tävling!

Publicerad 2012-04-28 17:14:19 i Vardag,

Idag har jag vart med Vilma på hopptävling hela dagen! Hon har hoppat 1.20 - 1.30 med både Ebba och Gösta så jag var med som hästskötare och fotograf. Blev en hel del promenterande, till och med så mycket att min ena ridsko gick sönder....
Har i alla fall haft en kul dag, och Vilmas hästar var fina, trotts några nedslag så såg det riktigt fint ut!
Tog en massa bilder som jag laddar upp här när Vilma skickat dem till mig!

Även Nocholai från första ponnyakuten var där och tävlade med två hästar, samma klasser som Vilma! Fotade en av hans rundor oxå, laddar upp dem oxå när Vilma har skickat dem! (Y)


Gösta!

Medan jag var med Vilma så var mamma i stallet och longerade Bello åt mig! Han hade gått riktigft bra med ett bra tempo!

Nått annat super kul är att Linnea och Lisa tävlade sin första tävling ihop idag, och vet ni vad? De vann faktiskt sin klass och avantia cup!
Super kul och jag är jätte glas över att Linnea och hennes familj trivs med Lisa! :)

KRAMIS

Skrittar ut på Bello

Publicerad 2012-04-28 12:03:00 i Vardag,

Här är videon från när jag skritrrade ut på Bello i regnet! Visar utrustningen lite halvt och pratar om något, kommer faktiskt inte ihåg! ^^




KRAMIS

Hopp och Skutt!

Publicerad 2012-04-27 15:58:11 i Vardag,

Hej igen!

Nu kom jag precis hem efter att ha vart borta hos Bello! När jag kom dit stod han och åt sin lunch så jag passade på att mocka två boxar + spåna i Bellos box innan jag hämtade honom!

Borstade och myste ganska länge innan jag gick ut på banan. Där stod det hinder som vilma hoppat så jag sänkte dem, hon hade hoppat 1,30 och jag sänkte till 80 och ett lägre till 50 att hoppa fram på, det sår sjukt lågt och töntigt ut efteråt kan jag säga! ^^

Men i alla fall, red fram lite innan jag började hoppa på lilla hindret! Var ett räcke som stod ganska långt ner/upp (hur man nu ser det) på diagonalen, sen stod det ett räcke med vattenmatta under bredvid fast på andra diagonalen och på ena långsidan stod det en kombination räcke - oxer!

Trodde han skulle kolla på vattenmattan men icke, han tvekade inte ens inte ett öga på vattenmattan! Det är min tuffing det! ;)

Sen när vi skulle hoppa kombinationen så sög han verkligen tag i hindrena och hoppade upp sig ordentligt. Han höll nästan på att hoppa mig ur sadeln, var verkligen inte berädd på det!

Hade varken stövlar eller sporrar idag så jag var ostadig i benen och han var ganska seg efter som jag inte kunde använda sporrarna för att förstärka skänkel hjälperna!

Men som sagt är jag glatt överraskad över hur bra det gick med vattenmattan och kombinationen! Speciellt med tanke på att han var rädd för allt vid kanten av staketet!

Vi gör framsteg min prins och jag! Och idag insåg jag att han inte behöver gå perfekt innan jag börjar hoppa! För när han fått hoppa några språng går han ännu bättre. Jag brukar nämnligen vara ganska petig och inte hoppa förens jag känner att känner att han går som jag vill!



Förövrigt har jag fått upp alla videos på videofyme nu så de kommer upp på bloggen under helgen!

KRAMIS

Visar stallet!

Publicerad 2012-04-27 12:42:50 i Vardag,

Här kommer videon jag filmade förra veckan där jag visar hur stallet ser ut! ganska stökigt på vissa ställen, men man hinner lixom inte hålla årdning på allt hela tiden, men vi städar iordning någon gång i bland när vi känner att vi har tid och lust till det! I slutet blir även filmen lite blurrig och snurrig men ni missar inget viktigt!

Dessutom är jag sjukt täpt i näsan, vet inte om det märks men jag hör det i alla fall! ^^



Trivs i alla fall sjukt bra i detta stall, hemma hos min bästa vän! De är alltis flexibla, vi hjälps åt och behöver man något får vi alltid låna av varandra! De sköter även ut och insläpp (vi tar vissa helg morrnar för att de ska få sovmorgon och kvällar om det behövs) Helt okomplicerat helt änkelt!
Om något är neggativt så är det att det fins lite dåligt med ridvägar om man ska rida ut, men tillräckligt många för att jag ska klara mig, så det klagar jag ändå inte på!
På vintern är det även SVINHALT upp och ner till/från gödselstacken, men det beror ju bara på mina sjukt hala stövlar och den dumma snön!
Ne men som sagt, kunde inte haft ett bättre stall att stå i, hästarna trivs, lagom stora hagar och stoora ljusa boxar, helt toppen! :)

KRAMIS

Dåligt uppdaterat!

Publicerad 2012-04-27 10:50:13 i Vardag,

Hej på er!

Den dåliga uppdateringen i två dagar beror på att den så kallade "dansveckan" är/var igång på skolan!
Genrep och föreställningar!

Dock gällde detta mig bara onsdag och torsdag, och idag är jag hemma. Vårdcentralen och nya blodprover står på schemat, sen så ska jag självklart bort till Bello, mocka och rida. Riktigt taggad faktiskt, fint väder ute!
Dock är jag sjukt trött just nu, gäspar hela tiden och mina ögonlock är tunga men det ska inte hindra mig från att göra saker idag!

hur ser era planer ut för dagen?


Bus killarna!

KRAMIS

Samma gamla visa!

Publicerad 2012-04-24 17:08:38 i Bello,

Hej på er!

Idag åkte jag till Bello efter att jag vart på sjukhuset!

Fint och varmt hela dagen men när jag skulle rida så började det regna idag igen! Men vi red runt på banan ändå och trotsade vädret idag oxå!
Red med det nya bettet idag, ett tredelat äggbett i guld, tyckte Bello kändes bra på det! Det ända jag stör mig på är min egen ridning, min högerhand vägrar vara still, hur mycket jag än försöker!

Men jag jobbar på det och så länge jag vet om problemet kan man alltid jobba på att lösa sig!

Jobbade mycket i skritt och trav och ingen galopp alls! Men jag är nöjd med Bello, men inte med mig själv!

Nu ska vi iväg på speedway, hör av mig imorgon tror jag! :)

Kramis!

Riding Trough The Monsoon!

Publicerad 2012-04-23 20:25:47 i Vardag,

Ja men lite så kännde jag idag när Bello och jag var ute och skrittade i ösregnet!
Därför bjuder jag på denna udnerbara Tokio Hotell låt!

Jag och Vilma var världens Tokio hotell fans för bara något år sedan, och när vi är ute och rider har vi en tendens att sjunga väldigt mycket, och detta är en låt som ofta sjungs när vi inte kommer på något annat!

Och så blev det idag oxå, jag sjöng denna underbara låt för Bello när vi var ute idag, tror han blev glad! :)



KRAMIS

Finalerna!

Publicerad 2012-04-23 19:43:41 i Vardag,

Fick reda på att Finalerna av Världscupen i ridsport (alltså både hoppning och dressyr) Kommer hållas i Göteborg!
Jag SKA dit!

Har precis skickat in en intresse anmälan för biljett info, och jag mamma och pappa funderar nästan på att boka hotell redan nu! ^^
Mamma och pappa lär nog inte gå på själva showen men jag får nog med mig Vilma! ;)


Bild från Globen Horse show!


KRAMIS

Maximal otur!

Publicerad 2012-04-23 18:47:23 i Bello,

Hej på er!


Idag har det var väldigt bra väder hela dagen, ganska varmt, inget regn och solen har vart framme nästan hela tiden! En perfekt dag för att skritta ut helt änkelt!

Åkte bort till stallet och tog in Bello, borstade, spolade benen och myste innan jag tog på honom all utrustning så att vi kunde komma ut!
Så fort vi kom ut ur stallet började det genast att regna, inte speciellt mycket men ändå! Dock kom vi inte mer än 100 meter innan det började spö regna. Och så fortsatte det ända tills jag kom tillbaka till stallet då det slutade regna! Är inte det typiskt, vi var ute i 30 minuter och just de 30 miniutrarna på dagen så ska det ös regna, min vanliga tur! (Y)

Sen i alla fall så fick Bello en massa morötter och så fick han på sig sitt täcke! Lät honom stå inne medan jag plockade undan, tvättade träns och lite sånt! Gav honom änuu mer morötter innan jag släppte ut honom medan jag mockade!
När jag mockat klart kom mamma bort och vi tog in alla hästar, det hade börjat regna igen så vi tyckte inte att de skulle behöva stå ute!

Annars så har jag spelat in 3 videobloggar, en när jag visar stallet, en när jag pratar lite allmänt medan jag rider Bello och en när Bello gör ett trix han kan! ;)

Ska försöka få upp dem under veckan, men just nu vägrar videofyme.com skicka nytt lösen efter som jag glömt mig, jobbigt läge!.....

Imorgn ska Bello jobbas på banan och sedan blir det vila 3 dagar efter som jag har två dansföreställningar onsdag och torsdag kväll!


Satt Inne i Bellos box här om dagen när han hade fått sitt natt ensilage, så himla mysigt att sitta där och bara titta på min skönhet till häst! :')

KRAMIS

Söndags träning!

Publicerad 2012-04-22 18:27:28 i Bello,

Nu är jag hemma från dressyrträningen hos Monica!

Började med att skritta fram i 20 minuter och sedan trava och galoppera fram i båda varven och efter det började vi träna galoppfattningar från skritt och sedan avsaktningar från galopp till skritt!

Gick riktigt bra i höger varvet, i vänstervarvet gick det oxå ganska bra men det var svårare än i höger!
Gjorde även så att jag gjorde skänkelvikningar i trav från A och C och sen precis innan jag kom ut på spåret fattade jag galopp och galopperade på volten innan jag skulle sakta av till skritt igen!

I slutet av passet kännde jag mig så sjukt degig och skakig i benen, vet inte varför men orkade knappt skänkla på eller rida lätt!
Kan ju ha vart för att jag använt benen ganska mycket under passet. Kan även tillägga att jag var sjuuukt kissnödig hela träningen! ^^

I de övningar vi gjorde idag fick jag öva mycket på att få fram honom och att korta upp hans yttersida så att han kunde få med sig bekbenen och bli rundare.
I avsaktiningarna till skritt jobbade jag mycket med att jag skulle räta upp mig och bromsa med sätet för att det skulle bli så mjukt som möjligt och för att han skulle trava så få steg som möjligt!

Är faktiskt riktigt nöjd med träningen, idag var han inte ens rädd för "läskiga huset" och han spände sig inte ens när det gick förbi en massa hästar, bla. en hispig underhäst. I sånna lägen brukar han bli lite stissig!
Är nöjd över min lilla kille idag, ganska många dagar faktiskt men speciellt idag!!

kan tala om att jag blev väldigt sugen på fika under passet oxå, mamma och Monica satt vid sidan av banan och fixade på kaffe och winerbröd, fuskigt värre!


Gammal bild på min älsklings kille!

KRAMIS

Träning senare idag!

Publicerad 2012-04-22 10:26:03 i Vardag,

Ja, som rubriken lyder!

Vid 3 idag åker jag och Bello till Monica för dressyrträning! Hoppas vädretskippar regn idag så att vi kan vara ute och rida! Så mycket skönare när man kan vara ute + att Bello får mycket bättre framåtbjudning och går allmänt mycket bättre!

Just nu sitter jag och kollar på en ny transport! Är så sjukt sugen på ett UME släp. I transporten vi har nu så har vi inget inbyggt transport skåp, detta betyder att vi får lasta alla saker i bilen vilket är jobbigt, trångt och skitar ner som bara den! Visst är det inget livshotande problem men ändå! Jag gillar inte heller att lägga sadlarna i bilen, vet att det inte är någon fara om de bara ligger ett litet tag men jag är ändå livrädd att de ska forma om sig eller gå sönder!
Vill Verkligen ha en ny transport helt änkelt!

Egentligen ville jag ha en BOJ transport men de har gått i konkurrs så då känns det inte säkert att köpa en sån! Därför är UME önske transporten nu! Stor, rymlig, inbyggd sadelkammare, och man kan köpa till bakdörrar (sånna som Boj transporterna har)

Transporten vi har nu, får man knappt platts med två strhästar i, det funkar kanske om de inte är extremstora (två Bello typ) Men tex Vilmas Ebba kommer nog knappt in i vår transport!

Detta ligget alltså högt på önskelistan, skulle ju inte vara fel att vinna på lotto!


Drömtransporten! UMESLÄP B60

Vad har ni för transport? Är det drömsläpet eller vad skulle ni hälst vilja ha?

KRAMIS

Dressyr!

Publicerad 2012-04-21 16:43:49 i Vardag,

Sitter fortfarande och kollar på dressyren på TVn, Tinne har precis ridigt och jag tycker det såg riktigt bra ut! Hörde dock inte procenten!

I en mellan paus hade de även en intervju med Patrik Kittel, och då fick jag lära mig att han började rida i Tranås, det hade jag verkligen ingen aning om faktiskt, jag visste inte heller att de har haft ett hästgymnasium i Tranås! farför har de inte kvar det för? :O Skulle jag vilja gå på!

Sen när dressyren är slut vet jag inte vad jag ska göra? Har inget plugg och städat har jag redan gjort!
Har även rullat ihop benlindorna som är ny tvättade, vad gör man sen då?



KRAMIS

Någon mer än jag?

Publicerad 2012-04-21 14:21:17 i Vardag,

Någon mer än jag som sitter framför Tvn, redo att kolla på ridsport?
Håller självklart tummarna extra hårt för svenskarna!

Tycker der är kul att ridsporten uppmärksammas lite mer, speciellt efter att Roffe vann Järringpriset!
Sen är det ju sjukt kul att kolla på snygga hästar och i hoppningen tycker jag det är kul att se hur ryttarna rider, måste säga att jag tycker att endel av dem ser ut att rida väldigt flaxigt och fult... Sen finns det ju de som tex Roffe som ser sjukt mjuk och följsam ut.

Det är något jag strävar efter med min ridning, det ska unte bara gå bra utan det ska även se bra ut!



Nu börjar vi med att hålla tummarna för Tinne Villhelmsson och Partik Kittel!

KRAMIS

Work Work!

Publicerad 2012-04-21 13:02:36 i Bello,

Så då var jag hemma från stallet!

Plockade fram lite bommar, 4 galoppbommar med 3 meter mellan. Lade även ut em bom på medellinjen som jag hade tänkt träna galoppombyten över!

Dock blev det inte så mycket bommarbete! Bello höll på att fjanta sig för småsaker så jag lade ner mer tid på att jobba med formen och sånt! Efter ett tag gick faktiskt skrittarbetet väldigt bra, har nog aldrig gått så bra hemma.
Så även fast det inte blev som tänkt så är jag ganska nöjd ändå!

Packade in alla ridgrejer i bilen och för imorgon är det träning för Monica igen, hoppas på ett lika kul pass som förra veckan! :)



Fick en kommentar om ifall jag skulle kunna göra ett videoinlägg där jag vissar stallet och ja det skulle jag väl kanske kunna göra, måste dock städas lite först! ^^


KRAMIS

Uppe med tuppen!

Publicerad 2012-04-21 09:51:57 i Vardag,

Ne kanske inte!
Men godmorgon på er i alla fall!
Har precis käkat frukost och ska snart byta om och åka bort till Bello!!
Försöker välja om jag ska rida dressyr eller om jag ska testa de nya hindren, eller i alla fall plocka fram några bommar! Vi får se!

Ne men nu måste jag byta om, har ju även utsläppet idag och jag tror hästarna vill komma ut!

Bloggar mer senare!
Kramis!

Svaren från Frågestunden

Publicerad 2012-04-20 19:51:00 i Vardag,

Här kommer svaren från frågestunden!
Längst ner hittar ni länkarna till de som kommenterat (som har blogg)

Har du nån gång provat bett löst? Om Ja vad tycker du om det? Har inte ridit på bettlöst, men skulle vilja testa att rida på Hackamore någon gång!

Vad är din favorit färg på utrustning till hästar?  Favoritfärgen på utrustning är svart på läder utrustning, brunt är snyggt men tycker det verkar vara svårt att få samma bruna nyans på allt!
Åå övrig utrustning är jag svag för marinblått, har även börjat falla för starka färger!

hur högt har du hoppat med bello? Högsta hindret låg nog på 1.30

hur högt har du hoppat med lisa? Ett enstaka hinder på 1.15

hur högt har du tävlat med bello? 1. m

hur högt har du tävlat med lisa? LB – 90 cm

har du tävlat dresyr med bello? Nope, inte än, men det är ett mål!

har du tävlat dressyr med lisa? Gjorde det på miniridskolan där jag hade henne tidigare, hade små stalltävlingar. Var jätte liten och kunde inte rida henne i form, men ingen annan som deltog kunde inte heller ridarna hästarna i form! Var mest för skoj skull, för att få läta sig att träna i ett program och för att få klä sig lite extra fin!

vad heter din hårfärg? den är snyyyyygg! Gud, svår fråga. Om du menar det röda så är det ingen hårfärg faktiskt! När jag färgade det rött blev det mer brunt så fick en färgbomb att ha i håret och det är från märket Revlon och heter 500 purple red

favoritsmak på glass? Hallon Sorbet eller choklad!

favoritgodis? Lakris nappar och choklad

bästa märket på ridgrejjs? Kingsland och John whitaker, eller snyggast enligt mig iaf!

favvislåt? Just nu är det Call me Mabye - Carly Rey Jepsen

vad är godast grillchips eller eller sour cream? ;)
hehe båda (A)

hur gammal är bello?
Han fyller 9 i år!

hur gammal är lisa? 16 år

favvisprogram på tv? Kollar typ inte på tv, det ända jag följer är Ponnyakuten, annars är det 112 på liv och död!

är det kul att blogga? Ja det tycker jag, extra kul när man ser att statistiken går upp och folk kommenterar!

gillar du choklad? ;)) SJUKT MYCKET!

solsemester eller skidsemester? SOL SOL SOLSEMESTER!

längtar du till åby? Absolut!!! :)

vilken stuga är bäst att bo i på åby? :)))))) Stugan Linn och jag hade var bäst när vi var två,  men antar att jag måste svara Maicha för att inte få massa arga åby tjejer efter mig! ;)

 Hur länge har du känt Vilma?  14 år

Hur högt tävlar hon? Olika på olika hästar, men mellan 120-130 tror jag? Har startat någon

Hur lärde du känna henne? Vi träffades på dagis när jag bytte från ett dagis till samma som Vilma när jag var 4, sedan dess har vi gått i samma klass fram till 9an

Hur ser det ut i stallet du har dina hästar i? Har mina hästar (just nu häst) hos Vilma. Stor gård. Uppställnigsplats där man kan spola hästarna, ganska stor men stökig sadelkammare, vi är inga höjdare på att städa ^^ 6 stora fina och rymliga boxar. Ganska stor utebana med bra belysning, en liten bana utan lysen (används som hage) har även ett tomt ponnystall med 4 boxar + ett unghäststall/spångarage! Och fina (leriga) hagar! Ett super stall!

Hur ser din rid karriär ut om 10 år? Vet faktiskt inte, vill testa att jobba i ett större stall men vet inte. Men skulle vara kul att testa i alla fall. Vem vet, jag kanske har lagt av helt? Fast det hoppas jag inte att jag gör men man vet ju aldrig!

Vad är dina planer nu framöver med ridningen? Ska träna träna träna och sedan är väl målen att starta någon tävling i både hoppning och dressyr, men först mke träning så vi är helt redo! Kanske blir några Clerrounder till att börja med!

Hur seriös är du inom ridsporten? Försöker vara så seriös jag kan, men är inte en sån som inte kan låta hästen vila 2 gånger på en vecka! Kommer det något i vägen som jag väldigt gärna vill göra så tycker jag inte det gör något om Bello får vila en extra dag!

Sen finns det även vissa dagar då ridningen inte blir så seriös då jag mest larvar runt, dock är det väldigt sällan just nu, höll på mke mer så när jag red ponny!

 Vilka egenskaper värdesätter du hos din häst?? Att han är väldigt lätt att ha att göra med, lätt att hantera och gör inget dumt när man håller på med honom!

Vilken tävlingsgren föredrar du?? Varför? Både hoppning och dressyr, haha tråkigt svar!
hoppning är det jag alltid hållit på med, det är sådan spänning och känslan när man går runt fel fritt är hur skön som helst! När det kommer till dressyr gillar jag det för att man måste ha sådan kontroll på hästen och det är sånt samspel mellan häst och ryttare!

Vilken färg passar din häst bäst i?? Efter som han är brun passar han nog i de flesta färgerna, men tycker att blått är väldigt snyggt, marinblå och babyblå är favoriterna!

Tränar du ofta för instruktörer i både hoppning och dressyr? – Jag tränar dressyr en gång i veckan och just nu hoppning varannan vecka

Vill du arbeta med hästar i vuxen ålder?
Eller ska det vara en hobby? – Det vore roligt men jag vet inte riktigt, funderar på att plugga vidare till hippolog efter gymnasiet!

När red du första gången? –
Var nog två år tror jag. En familj som mamma umgicks med hade en liten shettis som jag åkte runt på lite ibland! Sen när jag blev lite äldre började vi låna hem honom på sommaren, när jag var 7 började jag rida på ridskola!

Hur fastnade du just för ridsporten? :) –
Min storasyster red, och hemma så lärde hon mig att rida lätt på min gunghäst. Tjatade till mig att få testa att rida på ridskolan och efter det var jag fast ganska direkt. Att min bästis Vilma hade hästar gjorde det inte lättare att hålla sig ifrån ridningen!

Vad fick dig att börja rida?
Min storasyster och Vilma

Vem ringer du oftast till om det har hänt något mellan dig o dina vänner?
Ingen faktiskt (A) är inte en sån person som är speciellt öppen om det hänt något! Men om jag bråkar med mamma och pappa brukar jag snacka med Axel!

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Köpa en ny transport och shoppa galet, både ridgrejer och vardags grejer

Vad vill du göra när du slutar skolan?
Jag ska plugga vidare, var eller vad vet jag inte än men det lutar åt hippolog!

Vad är det bästa du vet?
Mina vänner, min pojkvän, mina hästar och min familj, glass och nagellack också!

Vem är din bästa kompis? (a)(a)(a) ;)
BÄSTA BÄSTA BÄSTA är Vilma, annars är det du Elin! ;) och Linn från Stockholm!

Vem är din ''idol'' inom ridsporten?
Jan Brink

Vem av ridsportstjärnorna skulle du helst vilja träna för
? Väljer två och säger Jan Brink och Rolf-Göran Bengtsson

 http://litemeromoss.blogg.se/   http://dumlesdagbok.blogg.se/  www.eliinstarby.blogspot.se  www.baananeripjamass.blogg.se

Dressyrträningen!

Publicerad 2012-04-20 19:44:10 i Bello,

Här kommer resten av de ovisade bilderna från dressyrträningen!

















Här har ni min skönhet i skrittarbete och förvändgalopp!

Snygg är han i alla fall!

Coming Soon!

Publicerad 2012-04-20 18:43:26 i Vardag,

Blev inget stall idag, skulle ju bara mocka till Bello och precis när vi skulle åka bort såg vi att Vilmas mamma hade smsat och berättat att det var mockat åt oss redan!
Så har suttit i soffan och kollat på drerssyr på SVT, de visar världcup tävlingar hela helgen, både dressyr och hoppning!

Är hoppning ikväll kvart över 10 så då ska jag försöka orka hålla mig vaken så att jag kan kolla!

Imorgon blir det stallet på morgonen, rider Bello samtidigt som vi åker och släpper ut hästarna!

Nu har jag fått in tillräkligt med frågor i frågestunden, ska svara på de sista och sedan laddar jag upp svaren här i bloggen!


Skänkelvikning mot (om ni frågar Bello) läskiga huset!

KRAMIS

Skitväder!

Publicerad 2012-04-20 15:31:48 i Vardag,

Hej på er!

Mamma longerade Bello åt mig igår så att jag kunde plugga! Sen åkte jag till Tranås på kvällen!

Idag ska Bello få vila, som han nästan alltid gör två dagar efter träning! Ganska skönt efter som det är världens tråkigast väder ute!
Ska hoppa i mjukiskläder när jag kommer hem och när mamma kommer från jobbet åker vi bort och mockar!
Helgen kommer bestå av ridning, chillande, träning på söndag och tv tittande alla lediga stunder! Massa ridsport på svt så det är ju ingenting man vill missa!! :)

Jag, Bello och hans No.1 fan, Oliwia!

Hoppträning 18/4-12

Publicerad 2012-04-19 13:03:38 i Bello,

Jepp igår var det ju hoppträning på schemat.
Tycker det gick bra! han stannade två gånger på en mur + att han var gansla larvig när vi skulle rida förbi några vattenmattor som stod i ett hörn! Detta gjorde det lite problematiskt när vi skulle hoppa bana, han var lite okoncerntrerad men jag är nöjd ändå, han är så himla schyst på hinder

Hoppade lite olika linjer och några kombinationer. Till en av linjerna var det 6 galoppsprång från muren till en kombination med två galoppsprång! Efter som Bello tyckte muren var läskig gled vi ut och fick 8 språng fram till kombinationen, kom väldigt nära men han hoppade det ändå, tog i som bara den och gick inte i en ända bom! Schyst!

Efetr som han var lite ofokuserad mellanåt så rättade han inte galoppen i vissa linjer så på ett ställa fick jag hoppa i förvänd galopp, så vi kom lite nära efter som vi flöt ut lite. I en linje fick jag bryta av och lägga en volt för att byta galopp!


den första kombinationen (3) är ett galoppsprång i mellan, och den andra kombinationen (6) är det 2 galoppsprång mellan.
Mellan hinder 4 och 5 fick jag lägga en volt och rätta galoppen efter som det var extra viktigt att han kom i rätt galopp efter som han var lite tveksam till muren!
När vi svängde upp till hinder 1 och 7 ville han inte gå ut i härnet efter som det var där vattenmattorna stod, så när jag skulle svänga upp till 7an fick jag lägga en volt för att kunna komma på hindret bättre, men han bytte inte galop över hindret så det blev tight till 8an, likadnat med hinder 4, där kom nästan alla väldigt nära hela tiden!
Extra svårt när Bello inte ville gå ut i hörnet!

Nu låter det som att jag skyller en dålig träning på Bello som fjantade sig, men det gör jag absolut inte! Visst, hans fjantande gör det svårare för mig, men jag gjorde det bästa jag kunde av sittuationerna och fick mycket berhöv av Tord för att jag faktiskt tog mig tiden att sakta av och byta galopp och för att jag la en volt för att komma bättre på hinder!

Även om det inte var den bästa träningen så är jag nöjd. Man behöver "dåliga" träningar oxå för att bli en bättre ryttare och veta vad man ska träna på!

Idag skrittas Bello, men innan det, Körlektion!

KRAMIS

Konstigt väder!

Publicerad 2012-04-18 07:16:07 i Bello,

Godmorgon på er!
Hann i ge plugga igår men har inget för mig nu påväg till skolan så jag passar på!

Igår var vädret sjukt konstigt! Var inte alls sugen på att åka till stallet men eftersom solen var framme hoppade jag i ridkläderna ändå!
5 minuter senare stod bilen parkerad utanför stallet och helt plötsligt blir det världens snöstorm, seriöst, fick springa ner till stallet! Blåste som bara den och det kom massa snö!
Gick motvilligt ut för att hämta en skottkärra och började med att mocka!
10 minuter senare var det strålande sol och varmt ute, konstigt ju!
Skyndade att hämta Bello i hagen och sedan tog vi en promenad igår igen för att hinna ut ifall det skulle komma snö igen!

Ikväll är det hoppträning för Tord som gäller! Ska be Matilda filma igen så får ni en video någon dag!

Kramis!!

Bild tagen från videon från förra hoppträningen!

Pommenix!

Publicerad 2012-04-16 19:43:35 i Bello,

idag var jag och Bello ute på en prommenix, gick med honom för hand tillsammans med Vilma som skrittade Ebba!
Efetr det åkte mamma och jag till travshoppen i mantorp, fick med ett nytt och fint fleece täcke hem + ett nytt bett, ett tredelat guld äggbett. Ska testa att rida på det för att se om han blir lite stadigare!

Täcket lär han använda på onsdag om det inte är svinkallt ute så då får ni se hur det ser ut! Super fint är det i alla fall! :)


Bild från träningen igår + gårdagens outfitt.

Hjälm - Charles Owen John Whitaker
Handskar - Roekl
Piké - Gina Tricot
Ridbyxor - John Whitaker
Stövlar - Vet men har hjärnsläpp
Sadel - Crown
Träns - Hansbo
Schabrak - Cartago
Lindor - Classic event

KRAMIS

Träning 15/4-12

Publicerad 2012-04-15 20:04:04 i Bello,

Som jag skev tidigare så gick träningen så himla bra!

Ibörjan av träningen pratade vi mycket om mål med ridning och sånt där, vad jag har för mål för 2012 och sånt.
Och att målet med träningen behöver inte vara att tävla och bli bäst i världen.
För mig är tex målet att bli så bra jag känner att jag kan bli och sedan tävla lite för skoj skull! Självklart skulle det säkert kännas bra att bli bäst i världen men ne det är nog ingenting för mig!


Tillbaka till träningen....
Efter som vi var ute så passade vi på att träna mycket på galoppen idag efter som de får bättre framåtbjudning ute!
Började med att skritta honom och då skulle jag tänka jätte mycket på ytterhjälperna och hela tiden kolla på vart jag hade ytterbogen.
Sen fattade jag galopp från skritt och sedan fortsatte jobba mycket med ytterhjälperna! Detta var exta viktigt i vänstervarvet då han har lite svårare för att bära upp sig i det varvet. Men det gick jätte bra i alla fall och jag är super nöjd!

Efter som vi var ute så fanns det sjävlklart en himla massa saker att kolla på, Monicas ridbana ligger precis framför att stort förfallet hus som Bello tycker är ganska skumt, sen så var det ju andra hästar och hundar och katter ute oxå som gjorde att Bello tappade fokus och spände sig. För att få honom att slappna av gjorde vi lite skänkelvikningar, öppnor och volter och jag tyckte det hjälpte riktigt bra!

Avslutade träningen med att rida lite förvänd galopp på volt, Bello hade faktiskt lätt för det (i alla fall idag) och kunde behålla både formen och takten trotts den förvända galoppen. Är riktigt stolt över honom för det, vi har aldrig tränat på det innan så jag trodde det skulle bli lite kaotiskt men icke!



Laddar upp bilderna från dagen så fårt jag får tag i dem!

KRAMIS

Min stjärna!

Publicerad 2012-04-15 19:34:40 i Vardag,

Sjukt lyckad träning idag!

Elin var med och tog en massa fina bilder som ni ska få se senare när jag får dem från Elin.
MEN, nuuu ska jag snart kolla på ponny akuten men efter det tänker jag blogga om dagens träning! :)


KRAMIS

Taggar!

Publicerad 2012-04-15 12:54:31 i Vardag,

Hemma från Vilma nu, ska hämta Elin på stationen om 40 minuter och sedan åka till stallet där Bello ska bli super ren och sedan väntar dressyrträning för Monica, efter som vädret verkar vara på vår sida idag så blir det uta träning och förhoppningsvis lyckas Elin få några fina bilder!



Bloggar mer sen efter träningen! :)

KRAMIS

Dagens aktivering!

Publicerad 2012-04-14 16:03:02 i Bello,

Åkte bort till Bello vid 12 tiden och red med Vilma uppe på gräs Vallen!
Gjorde lite skänkelvikningar, halvhalter och galoppfrattningar!

Skänkelvikningarna gick bäst i högervarvet när jag skulle flytta för vänster skänkeln, andra varvet gick bra några gånger men han srang iväg lite mycket då utan att lyssna helt på vad jag bad om!

Gjorde galoppfattningar och galopperade mycket på volter, gjorde halt, fattade galopp, galopperade några steg och sedan halt igen!

Tycker galoppen faktiskt var riktigt fin i båda varven idag, men i vänster varvet hade han svårare för att gå i en bra och lugn galopp på raktspår! han sprang gärna iväg lite samt blev ganska inåtställd, och när jag försökte reglera det så ökade han ännu mer!
Höger varvet gick i alla fall riktigt bra, fick honom under mig och det känndes som att han hade väldigt bra tryck med bakbenen.

Är super nöjd med dagens pass, det som behövs tränast mest på nu är mina egna armar och händer samt sittsen! Annars behöver Bello mest stärkas i alla gångarter så att han orkar jobba upp med ryggen!

Vilma tog en massa bilder, ska be henne skicka dem så att jag kan ladda upp dem här sen!


Mitt lillla matvrak! ♥

KRAMIS

Vändret går åt rätt håll!

Publicerad 2012-04-14 10:46:30 i Vardag,

Godmorgon på er!

Idag verkar vädret gå åt rätt håll och solen skiner emellanåt, skönt att det inte regnar!

Ska bort till stallet om ett tag, Bello ska först skrittas ut en sväng och sedan får vi se vart jag tar vägen och rider honom, vet inte om jag får rida på banan (vi ska fixa med underlaget) så isåfall drar jag väll upp på något fält eller liknande för att han ska kunna få ett lite ordentligare pass!

Båste komma ihåg att rulla ihop mina lindor oxå så att jag slipper göra det imorgon innan jag ska använda dem!



KRAMIS

Skitväder och helt slut!

Publicerad 2012-04-13 21:19:53 i Vardag,

Hej på er!

Gud vilket skitväder, bara en massa regn regn och mera regn! kom hem från skolan, var sjukt trött och seg, spänningen efter proven släppte och då kände jag verkligen hur sjukt trött jag var!
Fastnade i soffan ett tag och sen så fick mamma ett smsa från Vilmas mamma som sa att vår box var mockad. Det fick faktiskt mig och mamma att stanna hemma!
Hade ju planerat att skritta Bello men han fick vila helt! Blir ett pass imorgon istället och sen träning på söndag!

Förhoppningsvis komemr Elin och hennes nya kamera med mig till Monica på söndag, så då kan ni räkna med fina bilder sen!
Bello kanske till och med får på sig det nya fin tränset! ;)


Såhär snygg kommer han vara då, och kanske ännu snyggare!
Tycker det kan vara bra väder imrogon så att Bello kanske skulle kunna få duscha, han behöver verkligen det!!!!
Annars blir det så snart vädret tillåter det! Han är lika dammig som hyllorna i stallet! ^^

KRAMIS

Gör skillnad!

Publicerad 2012-04-13 17:54:29 i Vardag,

Tycker alla ska kolla in på den här hemsidan

http://www.wspa.se/wspa_arbete/default.aspx

Där kan man läsa om hur de arbetar för att rädda och hjälpa utsatta djur, men kan även skänka 100 kr i månader för att vara med och hjälpa dem med deras arbete!

Jag och mamma är med där och skänker 100 kr varje månad för att vara med och göra nytta!
Vi båda är väldenst största djurvänner så för oss är detta en självklarhet, förstår inte hur man kan behandla djur illa!



WSPA hjälper bla. så kallade "dansbjörnar"! Skötarna försöker lära björnarna att dansa, och gör de inte som tränarna vill så blir de slagna!

Kom igen och sprid detta vidare! Hjälp till att göra skillnad och hjälpa de försvarslösa djuren!

Överraskning!

Publicerad 2012-04-13 12:30:25 i Vardag,

Idag när jag kommer hem får jag se detta!

Vilma berättade om en överraskning om alla visste om utom jag!
Jag älskar, eller hatar överraskningar! Vill få reda vad det är så fort som möjligt och frågar alltid efter ledretådar!

Men idag på fredagen den 13e fick jag veta vad det var!
Hur nice som helst, gjorde dagen mke bättre!

Senare när jag kommer hem så ska jag bort och rida Bello lite!


Frågestund!

Publicerad 2012-04-12 13:26:09 i Vardag,

Okej, kör på en frågestund!
Fråga vad ni vill, jag svarar ärligt när jag tycker att jag fått in tillräckligt med frågor!

Ööööss på med frågor nu!

Lisa!

Publicerad 2012-04-10 20:11:01 i Lisa,

Idag var vi som sagt och kollade på när Linnea tränade med Lisa för Tedd.

Hon hoppade inte så mycket efter som Lisa är väldigt sparsamt riden! Men de hoppade lite på framridningen och sedan en kort liten bana!

Det såg jätte bra ut, Lisa var super pigg och verkade tycka att det var sjukt kul!
Så roligt att se, blir så sugen på att rida henne när jag ser någon annan göra det, men tiden räcker inte till + att jag är för lång nu!
Tänk om jag skulle kunnat klona henne till en stor häst med mer dressyrinriktning, det vore världens bästa grej! ^^

Nu ska jag ägna mig åt ännu mera matte plugg! Borde gå och packa danskläder till imorgon oxå.

Imrogon efter skolan blir det att rida Bellom hoppas underlaget är bra så att han kan få ett bättre pass!


Mongo! ^^

KRAMIS

Träningen igår!

Publicerad 2012-04-10 19:57:54 i Bello,

Okej, träningen igår då!

Red mycket på en volt, och gjorde öppnor på långsidorna, försökte oss även på att göra det på böjt spår men det blev inte riktigt lika lyckat!

Är mest missnöjd med min egen ridning, eller jag fick ingen bra kännsla. Jag kände mig skumpig som en studdsboll, klumpig och tung. Mina armar och händer ville inte sammarbeta, jag var stel och sne och ne fy fick verkligen ingen bra kännsla alls!

Men Bello gjorde det jag bad honom, men efter som jag red dåligt böev han lite förvirrad och visste inte vad jag menade så då försökte jag "rida ännu mer" vilket bara gjorde allt ännu värre!

Men är i alla fall nöjd med Bello och det han gjorde!

Tråkigt träningsinlägg det blev, dressyr inläggen går inte att göra lika bra som hopp träningarna men detta får duga!



KRAMIS

Lägger tiden på annat!

Publicerad 2012-04-10 15:58:43 i Vardag,

Hej på er!

Istället för att åka och rida idag lägger jag tiden på att plugga till mina prov, behöver det och bello dör inte om han får vila, medan jag dör om jag inte får G på proven!

Men åker i alla fall och pussar på honom för mamma och jag ska ta in hästarna sen innan vi åker och kolla när Linnea tränar Lisa.
Det ska bli kul och se hur det går för henne! :)

Ska även fixa ett träningsinlägg!

Funderar på om jag ska ha en frågestund här i bloggen? vad tycker ni? JA? NEJ? ABSOLUT? INTE EN CHANS?


Min prins igår efter tärningen! Älskar den hästen alltså! ♥

KRAMIS

Jobbigt!

Publicerad 2012-04-09 21:58:35 i Vardag,

Jobbig träning som gick både bra och dåligt!
Mamma filmade som en kratta så det blev inga bra filmer alls, typiskt.....

Bloggar mer om träningen imorgon när jag inte håller på att däcka i soffan! (Y)



KRAMIS

Till träningen!

Publicerad 2012-04-09 18:07:32 i Bello,

Nu är Bello inne i transporten och vi är påväg till träningen!

Åkte till sharpman innan stallet och köpte nya paddar att ha under lindorna, testade dem men Bellos ben såg ut som ett friser ben med ett tjockt bandage på typ, får öva lite mer helt änkelt!
Tur att det går att köra utan paddar tills jag blir proffs! ;)

Annars så kör vi på blå och röd outfit idag, snyggt och stilrent! :)

Bloggar senare, mamma ska filma lite under träningen så laddar upp det någon gång sen! :)


Kramis!

Bello!

Publicerad 2012-04-09 13:47:23 i Bello,

Fick ett tips om att jag skulle skriva om hur det gick till när vi letade och köpte Bello så ja, varför inte?

Sommaren 2009 var jag på ridläger och den veckan var lisa som då var min ända häst kvar hemma! En av dagarna rullade hon och fastnade i staketet och detta gjorde att hon blev halt! Det var DÅ vi började leta ny häst.
Jag ville ha en häst som jag kunde rida undertiden Lisa var halt!

Började leta storhästar, ville inte ha någon D ponny då vi inte ville behöva göra oss av med den sen och en storhäst skulle både jag och min mamma kunna rida och vi skulle kunna ha den tills vi inte ville ha häst längre!

Började leta och hittade ganska snabbt en häst som både jag, mamma och min tränare föll för! Ett 5 årigt sto efter Feliciano. Vi hade bestämt oss flr att det var hon vi ville ha så vi ringde försäljaren och sa det till henne.
Sen ringde hon tillbaka någon dag senare eller om vi ringde till henne och då sa hon i alla fall att hösten skulle säljas till en annan som betalade mer!

Tråkigt efter som vi hade bestämt oss...

MEN vi fortsatte leta vidare, testade ett isabellfärgat Sto men hon var inte min typ, testade en stor valack, ganska cool men nja, det var något som saknades!

Sen hittade vi Bellos annons på Hästnet, allt verkade jätte bra utom priset. Men mamma och jag tänkte att vi åker och provrider honom för att "se hur en dyr häst skilljer sig mot en "vanlig""
Egentligen var han inte så speciell men det var något som fick honom att fastna i min skalle!

Provred fler hästar men det slutade alltid med att jag jämrförde alla hästarna med Bello!
Tjatade på mina föräldrar men de tyckte det var för mycket pengar, men efter ett tag gav de sig!

Jag tog ledigt från skolan och mamma och jag åkte till Vaggeryd för besiktning!
jag var super sjuk, orkade knappt stå på benen men som tur var fanns det en bänk jag kunde sitta på!

Bello blev helröntgad, böjprov, longering, ja hela kittet! Och när det var klart kom veterinären fram till oss och sa "Ja nästan alla hästar som kommer hit har ett eller annat fel" både mamma och jag trodde verkligen att han skulle söga nått om att Bello hade något allvarligt fel men istället sa han "men den här hästen verkar vara helt felfri, jag har aldrig sätt någon så fin och frisk häst"
Snacka om att man blev glad av att höra det när man ska köpa häst!

Efter det var det bara att packa in MIN nya häst i bilen och åka hem!
Kunde knappt fatta att jag hade min drömhäst där bak i transporten när vi åkte hem, var han verkligen min?

Sen efter det har ju jag och Bello haft både med och motgångar men nu värkar allt vara på vår sida igen och ridningen går bättre än någonsin!


Första gången vi var och provred honom!



KRAMIS

Tidig måndag i stallet!

Publicerad 2012-04-09 12:50:43 i Vardag,

Eller inte såå..

Var borta i stallet vid 10 och släppte ut alla hästar samt mockade och packade alla Bellos saker till träningen ikväll!
Ska till Sharpman lite senare och köpa paddar att ha under lindorna så att Bello blir riktigt snygg idag! :)

Märker jätte tydligt när jag inte har tränat dressyr på ett tag, redningen blir segare då och det går bara sämmre och sämmre, men efter idag är jag säkert taggad på att träna hemma igen!
Kan tillägga att jag är super sugen på att träna, vill åka nuu! ^^




KRAMIS!

Söndags ridning!

Publicerad 2012-04-08 21:53:53 i Bello,

Ja, nu har jag tid att blogga om dagens ridpass efter shopping, massa plugg och städning! ^^

Började med att skritta honom på volter efter att jag skrittat fram honom, ställade honom lite utåt på långsidorna och gjorde lite lösgörande arbete helt änket! Sedan travade jag volter och 8 volter i lite olika storlekar, tog lite skritt paus, travade lite till, galopperade lite i båda varven innan jag skrittade och travade av!

Han hade ganska svårt att bära sig idag, det går lättare om jag kan sitta ner men rider i hoppsadeln hemma nu efter som han får skav från dressyrjorden så det är svårt att sitta ner ordentligt utan att hoppa runt som ett exploderande popcorn!
Galoppen som han vanligtvis har svårt att bära sig i var extra svår idag när underlaget var ganska knöligt, efter som det blev "uppridet" igår när det var tugnt och sen var det halv fruset när vi red!
galopperade inte så mycket, bara så att han skulle få fatta galopp ett par gånger, och fattningarna gick faktiskt riktigt bra, blev lugna och fina!

Är både näjd och inte nöjd med passet, känndes inte som att jag fick något flyt lixom medan Bello ändå gjorde det jag bad honom om. Mamma sa även att det i alla fall såg bra ut!
Det händer mig ganska ofta, att när jag rider känns det som att jag studdsar runt som en gummiboll och är överallt, och om vi då har filmat de träningarna så att jag kan kolla sen så ser det oftast mycket bättre ut än vad det känns!
Känns bra att se att det i alla fall inte ser lika hämskt ut som det känns!

Nu på kvällen har jag slängt in en massa schabrak i tvätten, snart blir det i med ett schabrak och ett par benskydd oxå. Skönt att ha lite rent igen inför kommande veckor, dock är nästan allt i stlr ponny....

Fast jag och mina föräldrar har gjort en deal, Klarar jag mitt omprov i Matte B så köper mamma ett nytt dressyrschbrak till mig, och klarar jag mitt invecklade idrottsprov så köper pappa ett hoppschabrak till mig, snacka om bra lock bete! ;)


Detta dressyr schabrak vill jag ha (bildenm är liten och det visa as stort??)

Och något av detta till hoppning, fast är fortfarande inte helt 100 på vilken färg jag vill ha! ^^

Förövrigt så är det dressyrträning för Monica imorgon, LÄNGTAR! :)


KRAMIS OCH GODNATT!

shoppat!

Publicerad 2012-04-08 16:49:43 i Vardag,

Hallo, var ju som sagt i linköping med mamma efter stallet idag!

Nu ska jag måla naglarna och plugga innan PA, sen bloggar jag om ridningen idag! LOVAR!


Undertiden kan ni ju njuta genom att kolla på min snygga polle! ;)

KRAMIS

Upp och iväg!

Publicerad 2012-04-08 09:23:23 i Vardag,

Hej och godmorgon!

Idag ser det faktiskt ut att vara riktigt fint väder ute, i alla fall när man kollar genom fönstret!
Ska snart bort till stallet och rids Bello tillsammans med Vilma!

Anledningen till att vi åker så tidigt är för att mamma har utsläppet i stallet så då passar jag på att åka dit tidigt så jag hinner med massa annat idag!
Mamma och jag ska nämligen in till Linköping för lite shopping, tror jag kan få med mig en hel del från Gina tricot om jag känner mig själv rätt! ;)

Nu nu blir det duschen, vet dumt innan stallet men måste få håret tvättat så att det torkar innan vi ska till Linköping! Annars lär det vara blött hela dagen!

Bloggar mer sen när jag vart i stallet!

Kramis

Sweet dreams!

Publicerad 2012-04-07 22:34:13 i Lisa,

Okej, nu har jag tid till bloggen efter lunch och fika med mormor och sedan matteplugg och kvällsmiddag hemma hos Vilma!

Igår då...
Bello vilade coh vi åkte bort till stallet runt 1 tiden, hjäkpte vilma att ta in hästarna från snö kaoset för att ge dem lunch inne, tog av och hängde upp alla blöta täcken samt la på nya och sedan fodrade med hö!
När detta var gjort packade vi ihop lisas saker och mockade! De som ska ha henna kom och hämtade henne i deras transport och vi åkte med hem till dem med alla saker!

Lisa bor nu på en går där de har fina tävlingshästar samt grisuppfödning. Och hon står i ettponny/unghäststall med 5 boxar och för närvarande 5 hästar i 1 ponny och 3 unghästar (+ Lisa). Lagomstort och mysigt!
Fin utebana finns samt ett ridhus vilket är kanon! :)

Hon går snällt i samma hage som brorsan Bosse och hon sköter sig som hon ska!

På tisdag ska Linnea test träna henne lite lugnt för tränaren Ted Nätterkvist bara så att hon får känna på henne lite, kommer bli lugnt med mycket skritt pauser men hon ville se hur hon var att hoppa på träning lite lågt!

Förövrigt är Ted pappa till Joakim Nätterkvist som spelar Arn i Arn tempelriddaren, ganska coolt! ;)



Bello fick vila idag igen, men imorgon blir det ridning som vanligt, om det inte kommer 20 Cm snö som täcker hela alltet så att jag inte har någonstans att rida! (Y)

KRAMIS

En mindre

Publicerad 2012-04-07 13:06:34 i Vardag,

Hej på er!

Nu har vi alltså en häst mindre hemma, känns både tråkigt och roligt!
Mest roligt då Lisa kommer få det jätte bra och familjen verkligen gillar henne, men samtidigt känns det konstigt att inte ha min älskade första ponny hemma så att jag kan göra vad jag vill med henne när jag vill!

Nu ska vi på påskmiddag med mormor!
När jag får tid bloggar jag noggrannare om igår!!

Packa!

Publicerad 2012-04-06 11:58:02 i Lisa,

Godmorgon på er!

Jag och mamma skia snart åka bort till stallet och packa ihop Lisas saker och sedan skjutsa bort henne till det nya stallet.

Bello får vila idag och jag ska plugga tills ikväll då familjen kommer för påskmiddag!


Träning med laget för typ ett år sedan, hästen längst till höger är lisas bror och det är den ryttren som ska ha Lisa!

KRAMIS

Lisa

Publicerad 2012-04-05 20:43:00 i Lisa,

Imorgon åker Lisa iväg till en tjej som ska ha henne hemma och rida henne ett tag då hennes egen ponny är halt!
Red i samma lag som denna tjej när jag och Lisa var med i div3 laget och hennes ponny är en bror till Lisa!

Tror det kommer bli jätte bra och att de kommer ha jätte kul ihop, Linnea som tjejen heter är duktig och tycker det ska bli jätte kul att få hem Lisa.
Känns bra att Lisa ska till dem, och de bor nära så jag kan åka och hälsa på när jag vill villket oxå känns bra! Bara lisa kommer igång ordentligt så komemr de nog bli farliga på tävlingsbanorna tor jag! ;)

På tisdag ska de träna lite lätt bara för att linnea ska få känna på henne lite för instruktör så då pratade mamma och jag om att åka och kolla lite! :)


Min fin fina ponny, önskar hon var större!

KRAMIS

Idag!

Publicerad 2012-04-05 19:29:47 i Vardag,

Idag har som sagt två av mina klasskamrater vart här och ridit!

Började med att vi gav alla hästar lunch och medan de åt så mockade vi boxarna! Tog in och gjorde i ordning hästarna och gick sedan ut på banan!

Elin började rida Lisa och jag red fram Bello lite och sen så fick Maja hoppa upp honom!
Hon ha bara ridigt några gånger innan men jag tycker hon var väldigt duktig och förstod vad jag sa till henne och gjorde som hon skulle, + att hon kunde rida lätt! ;) Hon hade lite svårt att hänga med i Bellos travsteg + att det var lite svårt att hålla igång honom men det gick bra ändå!

Elin red mycket när hon vra mindre och hon har ridit båda mina hästar innan så för henne fick det kanon bra!
Efter ett tag så bytte de och då fick Maja hoppa några små språng på Lisa, travade över och till en början sprang jag med henne men sen hoppade hon lite själv, duktigt!

Elin hade med sin nya kamera så jag tog en massa bilder med den, hon har laddat upp några på sin blogg så jag snodde dem lite! ;)








Haft en super rolig dag och kanon bra med folk som ville mocka åt mig så jag slapp göra det själv! ;)

KRAMIS

Hoppträningen!

Publicerad 2012-04-05 19:02:23 i Bello,

Här har ni en video från Träningen igår när Bello och jag hoppar banan, såg oxå att jag skrev fel när jag ritade banan, woups! ^^



KRAMIS

Så nöjd!

Publicerad 2012-04-05 12:14:59 i Bello,

Hej på er!

Som ni vet så tränade ju jag och Bello för Tord igår och guuuud vad bra det gick, är så nöjd med min fina häst.
Det har verkligen vart värt allt slit jag laggt ner, när man var som segast och åkte till träningen ändå fast man inte orkade. Allt det har verkligen gjort skillnad och jag och Bello har utvecklats så himla mycket!

Började igår med att rida fram på stora mittvolten, först i trav, ökade och minksade på de öppna delarna av volten och sen gå gjorde vi samma sak i galopp! Har fortfarande väldigt svårt att minska galoppen men det går bättre och bättre! :)

Sen gick vi ut på spåret, ökade galoppen så mycket vi kunde på långsidorna och minskade på kortsidorna, sedan gjorde vi tvärt om - minskade på långsidorna och ökade på kortsidan! Detta var super svårt då Bello taggade till så fort vi kom till långsidorna! ^^

Avslutade framtidingen med att rida öppnor på långsidorna i båda varven!

Sen hoppade vi igenom alla hinder och avslutade med att sätta ihop det till en bana!
Har ju inte hoppat bara hos Tord innan för jag har velat att allt ska stämma helt och så har jag velat ta det lugnt efetr som vi inte hoppat bana sedan i höstas!

Hoppade 80 cm bara för att jag skulle kunna få ett bra flyt genom hela och jag tycker faktiskt det gick bra! Tidigare har vi ofta vart väldigt av och på, komma nära och komma öångt ifrån vilket gör att flytet blir sjukt dåligt och jag rider sämmre och sämmre! Men igår gick det verkligen kanon bra!
Och när jag hoppat klart sa Tord att det inte alls låg på 80 utan att de flesta hinder var 90 och att Bello lätt hade kunnat hoppa lika bra även om vi hade höjt 30-40 cm!

Känns skönt att höra sånt och att höra att det finns folk som verkligen tror på mig och min häst!
Matilda (vilmas groom som följt med mig lite på dressyrträningar) filmade allt ihop, ska försöka ladda upp det här sen när jag fått in den på datorn!



Här har ni banan vi hoppade!
1. Oxer från kortsidan mot väggen
2. Ganska snäv sväng från väggen mellan hinder 8 och 2, till hinder 2 som var ett räcke med vattenmatta
3. En oxer som ser ut som ett kryss, med sneda bommar!
4. Mur
5. 9 galoppsptrång till räcke
6. vattenmatta
7. Muren
8. Kryssoxern
9. Kombination räcke 2 galoppsprång
10. Räcke 1 galoppsprång 
11. Oxer med grind!

Fick ett stopp på framhoppningen på muren, men resten av gångerna hoppade han det utan problem! :)

Om ett tag kommer Elin och Maja i min klass, de ville komma och rida på lovet så varför inte? Vi åker bort och fixar det samtidigt som vi ger hästarna lunch och släpper ut Nixon!

Bloggar mer sen!

KRAMIS

Sådär ja!

Publicerad 2012-04-04 14:47:09 i Bello,

Då var körlektionen avklarad och nu ska jag blogga om gårdagens ridning!

Var med Bello på banan och red, började as dåligt och jag blev irriterad, kan inte rida dressyr i min hoppsadel men måste ha den då Bello fått skav från sadelgjorden på dressyrsadeln, sjukt jobbigt, men vi ska boka tid till sakerfixaren, dels så att dressyrsadeln kan stoppas om nu vilket den skulle göras efter några månader + att de ska kolla efter en bättre sadelgjord!

I alla fall, jobbade volter och flyttade honom för skänkeln och allt blev pannkaka, tänkte ge upp ett tag men istället så stannade jag Bello och skällde på mig själv, tog mitt förnuft till fånga och bestämde mig för att försöka lite till och vips så gick allt mycket bättre!

Detta är en utav mina absolut sämsta sidor, både i ridnigen och till vardags. När det inte går så bra som jag vet att det kan gå blir jag lätt frustrerad, irriterad och ger upp väldigt lätt. Detta är ju sjukt dåligt för det är precis så man INTE ska göra, men jag försöker jobba bort det och det går bättre och bättre faktiskt! Sen är det ju även olika från dag till dag oxå, men alla har ju down dagar när man känner att ingenting går som man vill eller hur?

Efter stallet åkte i alla fall mamma och jag till sharpman, köpte foder till Lisa och jag köpte en stallkeps, tycker det är sjukt snyggt att ha keps till stallet, och kanon bra om man ska ut och gå med hästen och det är soligt ute? Tycker jag i alla fall efter som jag inte gillar att ha solglasögon på mig! (Y)


Såhär ser kepsen ut, finns även i rött!
Har kollat på KL kepsarna ett tag och tänkte köpa en sån, men blev lite snål då de kostade 399:- så detta var ju kanon att dessa precis kommit in efter som den endast kostade 199:-

Ikväll är det hoppträning för Tord som gäller, har ju inte hoppat bana där än med Bello eftersom jag har velat börja med hoppningen succesivt men idag är det dags, blir en låg bana, kanske 80 Cm, men tycker det är bättre att ta lågt där man kan få ett bra flyt och rythm än att ta högt och det blir kaos av allt!

KRAMIS

Upptagen!

Publicerad 2012-04-04 13:17:15 i Vardag,

Hej på er!
Red Bello igår men bloggar om det senare! Har haft fullt upp och nu har jag körlektion, bloggar när jag kommer hem sen!
Har hoppträning ikväll för Tord! :)

Home sweet home!

Publicerad 2012-04-02 20:52:26 i Shopping,

Nu är vi hemma från Ullared!

Hittade inte så mke av de hästsaket jag sökte faktiskt, inga fina schabrak och ina fina lindor som gick att matcha, synd!
Men lite saker vart det i alla fall!


Tvättsvampar 5:- /styck

Ridbyxor 350:-

Blue lotion liniment 36:- Renons flugspray 69:-

8 meter longerlina 40:-

Grimmskaft 24:- st

Stövelstrumpor två pack för Ca 28:- tror jag?

Super skön stövelstrumpa från Cartago 30:-

sommarpiké i luftigt matrial, kommer ej ihåg priset men inte över 70 kr iaf! En kliande lapp i ena siden men den kan man nog klippa bort! (Y)

Om ni vill se det andra jag shoppade under dessa två dagar kolla in: www.slindstroms.webblogg.se

Testade ridbyxorna, catrago strumporna och pikén idag och jag är nöjd! Ridbyxorna var lite stela till en början men det blev bättre efter ett tag, tror de är sköna när man ridit med dem ett par gånger! (Y)

Red Bello på banan när jag kommit hem, kändes både bra och dåligt! Behöver komma upp på vallen och rida, och så önskar jag att blåsten kunnde gå och dö så att både fokus och motivationen ökar! Dåligt väder sänker min motivation, prestation och fokus ner till botten, jobbigt värre nu när vädret pendlar fram och tillbaka!

Imorgon blir det stallet någon gång efter 12 tiden, ska även till sharpman, köpa foder till Lisa och en gång för alla hitta en snyggt sett till Bello att lägga mitt presentkort på!
Ska även köpa ett fleece täcke och kanske ett bett! (Y)

KRAMIS

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela