Sofia Lindström

Film!

Publicerad 2012-05-27 20:16:19 i Vardag,

Här har ni filmen, kolla med lågt ljud för man hör min mamma skrika till mig! Väldigt kort film men det är ju bättre än inget! ;)


Ferdek

Publicerad 2012-05-27 20:13:54 i Vardag,

Okej, tänkte skriva lite om när jag red Ferdek!
Som sagt ett polskt halvblod på 5 år!

IGÅR:
Var på tre spåren och red, han var ganska istadig och ibland hände det att vi försvann rakt ut i skogen så jag valde att hålla mig på en volt tillsammans med min syster! Började med att känna på honom i skritten, flyttade lite för skänklarna vilket gick bra, gjorde lite halter och mindre volter i volten!
I vänstervarvet höll han sig fint på spåret medan i höger så vippade han gärna lite innåt och skar av "topparna" på volten! Försökte lägga mycket tyngd i den yttre stigbygeln samt hålla om med innerskänkeln!
Efter ett tag böev det dags för trav, precis som i skritten höll han sig på spåret i vänster men inte i höger! men han var väldigt fin i formen och väldig trevlig att rida! Inte så snabb reaktion för skänkeln men man kan ju inte kräva allt av en unghäst?
Red runt i båda varven i skritt och trav, skrippade galoppen efter som jag inte ridit honom innan och tyckte det känndes bra att behålla den fina skritten och traven än att riskera att få pannkaka efter galoppen!
Precis som i framridningen la jag mycket volter och övergångar!

IDAG:
Hade tänkt att rida på sandbanan uppe vid stallet, tänkte att det skulle kanske vara bra med staket så kanske han inte blev lika vinglig, så jag styrde mina steg däråt när jag var klar, dock slutade det med att vi inte ens kom i närheten av staketet!
Ferdek ställde sig en bit bort och vägrade att gå, han hade typ vuxit fast i marken. Vet inte hur länge vi stod där men efter en ganska lång tig gav jag upp och följde med de andra till tre spåren igen! Denna gång gick det lite sämmre! Alla andra red runt på olika spår, växlade volter och varv! Ferdek ville gärna hålla koll på dem och springa efter någon, så han skar alltid av vägen för att komma ifatt! Lade mig på en volt igen, gjorde övergångar, bytte volter lite då och då och försökte få honom avslappnad!
Helt plöttsligt fastnade han i marken och vägrade gå, hände ett par gånger och sen fick jag låna ett spö vilket inte alls var poppis! Han blev tjurrig när jag petade på honom och en av gångerna gjorde han en kospark! ^^

Han var väldigt lätt och fin i handen och hade lätt för att gå i form, dock krullade han sig ihop sig lite och hamnade ofta bakomahand men efter ett tag släppte det oxå!
Blev helt förälskad i denna häst, hade mer än gärna tagit med honom hem! Lite täning, lite muskler och ett bad för att få bort gräsfläckarna sen skulle han vara riktigt snygg! Ne hade absolut inte tackat nej till denna häst!












När jag kom hem och red Bello idag var det sån skillnad på häst! Ferdek krökte på nacken och tuggade på bettet så fort man tog i tygeln och bara var stadig, medan när man rider Bello måste man hela tiden fippla och hitta på nya saker för att han inte ska se ut som en kamel!

Tycker i alla fall att detta var en trevlig häst som jag gärna hade ridit fler gånger! :)

Kommer snart upp en kort skrittfilm från gårdagen oxå! :)

KRAMIS

Frihet!

Publicerad 2012-05-27 16:25:22 i Vardag,

Hej hopp!

Nu är jag och familjen hemma efter vår lilla tripp till Öknehult! När vi kom fram igår så fikade vi lite innan jag och min syster red!
Hon red Mimi - en fjordning som hon red en annan gång när vi var här, och jag fick rida en 5 årig valack från Polen, Ferdek hette han!
Kommer ett bättre inlägg om passet senare, kommer även en liten skritt video och lite bilder som mamma lyckats ta!

När vi hade ridit klart gick vi i alla fall ner till de andra vid stugan! Grillade god mat och satt ute på verandan och åt, ligger precis vid vatten så det var som att äta på en brygga, super mysigt!
Efter det satt vi ute ett tag och någon timma senare gick jag och min syster ut på en liten promenad och när vi kom tillbaka så hade de fått igång Tvn som fanns i stugan så vi tittade lite på eurovision! Kollade fram till Loreens nummer och sedan gick jag iväg till badrummet (låg 50 meter från stugan) och sedan gick jag och la mig!

Vaknade vid halv 8 tiden och sen låg jag kvar i sängen fram till typ halv 10!
Vid 10 tiden var alla uppe och käkade frukost ute i solen på verandan! Satt där ute en stund innan jag bestämde mig för att rida en gång till innan vi skulle åka!

Red Ferdek igen, hade tänkt ta ett pass på sandbanan som ligger vid stallet men efter att ha stått där jag vet inte hur länge utan att röra oss en millimeter in mot banan gav jag upp och följde med de andra som skulle rida nere på trespåren!

När vi kom tillbaka till stallet fixade jag hästen och släptte ut honom innan vi gick in och pratade lite med personalen! Betalade och gav dem mitt nummer så att de kan höra av sig till mig i sommar ifall det skulle behövas hjälp!
De verkade väldigt glada för att jag ville jobba där och jag hoppas de ringer, blir det inte i år ska jag försöka jobba där lite nästa år! :)


Kom hem vid 2 tiden och åkte nästan direkt till Bello! I början av passet var han inte medgörlig alls, stel som en pinne och tung i munnen!
Lät  honom trava på med huvudet som han ville och drev hela tiden på honom så att han skulle tycka det var jobbigt. Efter ett tag samnlade jag ihop honom och jobbade med formen och det gick lite bättre, han var fortfarande väldigt tung i handen och lyssnade inte speciellt mycket men han böjde i alla fall på nacken som jag ville!
Red inte speciellt länge, bestämde mig för att sluta när han gjorde som jag ville istället för att tjaffsa och bli irriterad!
Imorgon är det i alla fall träning för monica som står på schemat! (Y)


KRAMIS

Fint!

Publicerad 2012-05-26 18:30:52 i Vardag,

Hej på er!

Uppdaterar lite dåligt, men Bello skrittades i torsdags och sedan vilat i två dagar! Och nu är jag och familjen på öknehult!
Har vart här på ridläger 3 år men nu var det ett tag sedan!
Är i alla fall super fint här, syrran och jag har precis ridit, visar bilder och en halv bra skritt film när jag kommer hem imorgon!

Nu väntas grillning och imorgon blir det mer ridning! :)

Hoppning!

Publicerad 2012-05-24 07:43:17 i Bello,

Godmorgon på er!
Igår hopptränade jag Bello för Tord!
Vi var ute och det var sjukt varmt + hur mycket insekter som helst!

Red fram på en volt! Först i trav och på ena "långsidan" av volten låg en bom som vi skulle rida över! Ökade och minskade traven samt flyttade bakdelen för innerskänkeln!

Sen blev det galopp i lättsitts på samma volt! Red med tagen bakdel (baken innanför spåret) och sen skulle vi sätta oss i sadeln och släppa stigbyglarna och sen samla hästarna i galoppen! Sen skulle vi ta båda tyglar i ytterhanden och innerhanden skulle hänga rakt ner längst kroppen!
Så skulle vi minska ännu mer, lägga 10 meters volter samt göra volt tillbaka i båda varv!
Super träning!

Efter det började vi hoppa fram på alla hinder! Bello var super fin och hade kul!
Dock valde jag att inte hoppa banan eftersom han var så trött, men jag är super nöjd!
Dock blir det att skaffa en huva till nästa gång ifall vi ska vara ute, Bello blir sjukt irriterad på alla insekter i öronen!

Sitter på tåget nu så kan inte lägga upp bilder på övningarna, men jag fixat det i eftermiddag sen när jag kommer hem från skolan! (Y)

Kramis!

Träningen i bilder

Publicerad 2012-05-22 19:37:08 i Bello,

Här är första delen av bilderna Matilda tog på träningen igår! Den andra delen kommer imorgon!

Red mycket på volt och fick öva på min egen sits! Drar upp mitt högerknä medan det vänstra är helt okej rakt och som det ska! Därför fick jag rida utan stigbygel på höger foten, och då blev det faktiskt bättre!
Tränade även på att jag ska släppa i vänster handen, efter som min högerhand är så ostadig hugger jag gärna fast i vänster och har väldigt svårt att lätta!
Men jag jobbar så hårt jag kan, Bello var väldigt fin och jag såg mest ut som en virrig studdsboll som var överallt!
Tur att det inte syns på bild i alla fall! (Y)













Träning!

Publicerad 2012-05-22 10:01:57 i Bello,

Hej på er!
Tränade med Belli igår! Hade med Matilda som fotade en massa!

Ni får ett smakprov på bilderna nu, de andra kommer senare när jag kommer från skolan tillsammans med en sammanfattning om hur träningen gick!

Så länge kan ni stirra er mätta på min snygga häst! ;)

Kramis!

Snabbt och varmt!

Publicerad 2012-05-20 15:40:26 i Bello,

Imorse var jag hos Bello! Stekande sol och båda var trötta! Men men, blev ändå ett kort pass på banan i skritt och trav, träning imorgon!

När jag satt i traven blev han kanon fin, och så fort jag redlätt så släppte det, typiskt!
Red i alla fall tills jag blev ganska nöjd och sen fick han gå ut i hagen igen!

Dock vägrade han att ens gå i närheten av ingången! Han stod typ 20 meter ifrån! Vägrade röra sig eller backade!

Detta beror på att han nu har el i sitt staket vilket han inte har haft innan, men för några veckor sedan smet han ut och tog sönder staketet så vi valde att sätta el i!
När vi har elen i så knäpper det väldigt mycket i trådarna och speciellt vid Bellos ingång och detta får honom självklart lika misstänksam varje gång! ^^

Slänger in en bild på de nya tyglarna! Red med ett per gamla idag och märkte skillnaden ännu tydligare!
Här ser ni i alla fall en snygg detalj! :)

Nytt!

Publicerad 2012-05-19 21:51:48 i Shopping,

Idag innan vi åkte till stallet svängde mamma och jag in på sharpman!
De hade Cavallostävlar till halva priset, såna som jag har nu men behöver nya efter som de är så slitna och förkorta i skaftet! men de har hållt hur länge som helst! Först hade Vilmas bror dem, sen Vilma och nu jag! Det ända som behövts göras under denna tid är att laga ett hål, töjja ut dem i vaderna och laga en dragkejda!
Tillbaka till saken - tyvärr fanns det inga stövlar kvar i min storlek vilket var väldigt synd! Bästa stöveln!

Fick i alla fall med mig en ny ryktborste, en ljusblå och det näst sista som behövdes i min låda! Det sista som ska inhandlas är en bra manborste!
Fick även med ett par nya gummityglar till hoppningen, de jag har nu är det inga "pluppar" kvar på där jag håller så det behövdes ett par nya! Blev ett par svarta från Dyon!
Testade att rida med dem idag och de var helt underbara, mjuka och jag kände verkligen hur bettet rörde sig i munnen på honom!
Tidigare har jag haft ganska tjocka och hårda därför fick jag inte samma kontakt med honom!
Nu kände jag allt och jag tror det kan hjälpa mig att förfina mina hjälper samt minska dem!

Super nöjd med allt utom priset som låg på 430:- Kunde ju vart värre men men, jag klagar inte för jag blev helt förälskad i dem!
Haha är bara ett par tyglar, ingen big deal egentligen men asså de var helt magiska! ^^



KRAMIS

Sagt och gjort!

Publicerad 2012-05-19 15:00:16 i Bello,

Hej på er!

Precis som jag sa igår hoppade Bello och jag igenom den nya hinderparken med alla titthinder!
Nemas problemas och lätt som en plätt tyckte en glad Bello! :)
Kopplade ihop allt till en låg bana på slutet, där det högsta hindret låg på 85-90 Cm!
Bello hoppade alla tittiga hinder utan problem! Det ända han var lite skeptiskt mot var nog den röda muren, men den hoppade han bara lite extra högt över!

Man märkte verkligen hur kul han hade! Var super pigg och sparkade bakut över hindren! Haha min lilla buse! :)

Saknad!

Publicerad 2012-05-18 22:47:52 i Bello,

På den senaste tiden har jag börjat sakna Bello HELA TIDEN! ^^
Som nu, har bara vart där och tagit in honom och nu saknar jag honom, längtar efter att åka till stallet imorgon!
Kan stå och borsta, pyssla och mysa hur länge som helst nu för tiden!

Jag tror detta beror på att vi fått ett bättre band mellan oss i samband med att ridningen går bättre! Sedan vi börjat träna dressyr är allt mer possitivt!
Bello är lugnare, han stressar inte upp sig när han står på uppställningsplatsen, han går snällt in i transporten och han tyr sig mer till mig, vill kela mer och kommer till mig i hagen!

Jag tycker det är otroligt viktigt (och super mysigt) att ha kontakt med sin häst! Nu siktar vi på att komma varandra ännu närmre, för att funka bättre i ridningen!

Ska även testa på lite trickträning, han kan ju "vacker tass" men jag vill försöka lära honom att buga, vi får väl se hur det går! :)

hihi blir så glad och lycklig när jag tänker på min fina häst! Har laggt ner så mycket tid och slit, har vart såå nära att ge upp jag vet inte hur många gånger! Men något har fått mig att alltid fortsätta och det är nog Bello!
Skulle aldrig klara av att göra mig av med mitt allt, jag vill se hur långt vi kan gå tillsammans, jag ville inte ge upp, jag ville klara det.
Och det märker jag nu, allt slit har lönat sig, jag inser att det faktiskt kanske kan bli något av oss. Bittarna faller på plats och i hoppningen går vi från klarhet till klarhet och blir bara säkrare och säkrare!

MED MOTGÅNG KOMMER FRAMGÅNG!


Bello då

Bello nu!

Det är Ca 1 år sedan färsta bilden tog och 2 veckor sedan andra bilden togs!
På den första bilden hade vi ingen kontakt alls, jag kunde inte rida honom i form fast jag hade pessoat som är ganska skarpt, nu har jag det BARA när jag hoppar för att han blir ganska pigg och stark då!
Nästan varje pass var stretigt och både Bello och jag var frustrerade och förstod oss inte på varandra, hade inga band mellan oss alls!

Men nu, nu har vi blivigt som ett helt nytt ekipage, många som säger att de ser skillnad och det är jag super glad för!
Mitt självförtroende har blivigt bättre, jag har fått mer tålamod och när det börjar gå bra så har jag större vilja att lägga ner tid och slit!

VÄRLDENS FINASTE BELLO FIERO! <3

snabb tur!

Publicerad 2012-05-18 18:31:04 i Vardag,

Var i stallet en snabbis idag och tog in hästarna och gav dem hö, och självklart pussade jag lite på min bebis!
När jag skulle ta in honom från hagen hörde han hur elen i staketet "knäppte" precis vid utgången vilket självklart var jätte läskigt!
Föst frös han till is men efter lite överstalning sprang han förbi snabbt som vinden för att inte bli uppäten typ!
Haha ibland är han ju för rolig alltså!

Såg att alla våra lite tittiga hinder var uppe på banan idag, ska nog sänka ner hindrena och hoppa dem imorgon, men först en ordentligt framridning! (Y)


Här får ni en till bild från gårdagens mystur! :)

KRAMIS

Video från Träningen!

Publicerad 2012-05-18 14:33:46 i Bello,



Här är äntligen filmen från onsdagens träning!
Liten miss på slutet, jag vart helt sluuut i hela kroppen och tyckte verkligen att Tord sa oxer! vet verkligen inte vad jag fick det ifrån men det löste sig i alla fall!
Ingen är perfekt och alla gör ju fel ibland eller hur?

Upptäcktsfärd

Publicerad 2012-05-17 22:58:01 i Bello,

Hej på er, väldigt sent!

I morrse var jag borta i stallet och skrittade ut en lång sväng med Bello!
Red på en väg där jag inte ridit innan, fanns massa gräs vilket Bello uppskattade!

Han var pigg och glad, och det var riktigt mysigt!
Blev att borsta länge både efter och innan ridturen!

Och imorgon blir det att bara mysa, borsta och äta godis!

Skulle laddat upp filmen förut men videofyme lagade som bara den, men det kommer upp imorgon, det lovar jag!!!

Här nere ser ni hur mysigt vi hade det ute idag!

Kramis!

Sämst!

Publicerad 2012-05-16 22:18:24 i Bello,

Gud vad dåligt jag uppdaterat! Har pluggat och vart borta!

Men idag var vi i alla fall på hoppträning för Tord Westergren!
Gick kanon, Bello hoppade som en världsstjärna och jag gjorde allt för att hänga med!

Är i alla fall super nöjd! Hoppade lite högre på framhoppningen och jag blev förvånad över hur enkelt det gick!

Hoppade en lång och trixig bana med mycket svängar! Hoppade 90 Cm och det gick kanon fram till slutet!
Fick ett stopp på muren (som hoppades åt andra hållet än vad det hoppades fram åt) tog om det och då hoppade han stillastående så jag tappade Stigbyglarna och fick hoppa sista hindret i linjen utan Stigbyglar skulle ta om det igen och missuppfattade vilket hinder jag skulle ta så höll på att hoppa helt fel men det löste sig med hjälp av en volt! ;)

Hoppade linjen en sista gång och då gick det bra!

Men verkligen super nöjd! Bello var super fin och han hoppar verkligen bra när hindren blir högre, det är bara jag som ska hänga med och våga! Har vart lite mesig innan men det jobbar jag bort!

Vi fortsätter träna och sen så kommer ni se oss hoppa världscupen! Eller inte! ;)

Matilda filmade så kan ladda upp det imorgon! :)

Kramis!!

Oriden!

Publicerad 2012-05-14 21:42:29 i Bello,

Idag spenderade Bello och jag ca 40 minuter på banan!
Jag har inte ridit ordentligt sedan förra måndagen!
Skrittade barbacka på tisdagenoch longering på onsdagen!
Efter det har jag inte sett Bello och han har inte blivit ordentligt/tillräckligt motionerad under dessa dagar!

Så idag kändes han lite som en bomb i början av passet! Skulle bara tackta istället för att skritta och ja, allmänt pigg!

Han kunde endast koncentrera sig på det kaos son var på ett fält en bit bort!
Vilma och Ebba var där + deras grannar som hjälpt en rådjursbock som satt fast med hornen i staketet till sommarhagen!
(fick avliva den sen)

Och inte förens Vilma och Ebba kom tillbaka till stallet slappnade Bello av!
Jobbade honom i skritt och trav på volter och och 8a för att få honom lugn!
Efter ett tag coolade han ner och jag är nöjd!
Formen är alltid ganska lätt att rida ihop efter slappa dagar, här snackar vi om att vila sig i form! ;)

Kan även tillägga att jag blev super glad idag när jag fick se min fina häst efter att ha var utan honom ett par dagar!! ❤

Nu ska jag sova, vi hörs!

Kramis!!

Hemma i Östergötland!

Publicerad 2012-05-13 20:46:05 i Vardag,

Nu är jag hemm i östergötland!

Fast jag har haft en sjukt rolig helg så är det skönt att vara hemma igen! Kommer ladda upp det jag shoppat på andra bloggen för er som är intresserade! www.slindstroms.webblogg.se

I torsdag skodde hovslagaren Bello och när mamma kom till stallet i fredags så var han blockhalt på ett framben!
Hovslagaren kom och la om skorna och fick någon extra grej så dagen efter var han helt normal igen och inget varm så mamma gick en lång promenad med honom och idag så red honom honom lite på banan!

Imrogon ska jag och Bello ta ett pass ihop! :)


Min prins!

Inget idag!

Publicerad 2012-05-10 17:53:59 i Vardag,

Blev inget pass på Bello idag!
Var istället hemma och packade, duschade och sen stressa till stan för att hinna med tåget till Tranås!

Efter att mamma släppt av mig i Mjölby åkte hon direkt till stallet för att mocka! Imorgon och på lördag är det hon som motionerat Bello!
På söndag får han nog vila!!

Kramis så hörs vi på söndag! :)

Vilma och hästarna på tävling BILDER

Publicerad 2012-05-09 19:53:45 i Vardag,

Nu ska jag ta mig i kragen och ladda upp bilderna på Vilma och hästarna från tävlingen i Tranås!




















Här är lite bilder på Erbgräfin (stor och brun) och Night Cap (fux)

Tycker de är super fina! ÄLSKAR Ebba (Erb) tycker hon är sjukt snygg och maffig, LOVE!
Gösta (Night cap) har världens sötaste huvud, ser ut som en liten ponny! Dock SJUUKT svår att rida (har testat honom två gånger) vi förstod oss verkligen inte på varandra! ^^ Fattar inte att Vilma förstår sig på honom!

KRAMIS

Fina hästen!

Publicerad 2012-05-09 16:28:55 i Bello,

Hej på er!

Igår skrittade jag ut barbacka på Bello i 35 minuter! Trotts att det vimmlade av traktorer på fälten runt oss, duktig! :)
Idag så longerade jag Bello på sandbanan, skritt och trav!
Hade gummisnodden på honom och han var verkligen super fin, lyssnade bra och börjde på nacken!
Det ända neggativa var att han gick lite långsamt så fick smacka som en tok och nu är jag super torr om läpparna! ^^

I morgon får han gå ett pass på banan och under helgen tar mamma hand om honom!
Åker nämnligen till sthlm med klassen på fredag och sen stannar jag hos Linn till på söndag! Ska bli super kul! :)


KRAMIS

Hoppträning för 4 veckor sedan!

Publicerad 2012-05-09 13:25:00 i Bello,


Här är videon från hoppträningen för Tord för typ 4 veckor sedan!
Den gångenfick vi lägga volter, han landade i fel galopp och fjantade sig i hörnet! Vi gjorde det bästa av situationen och alla resultat är bättre än inga eller hur?

Här får ni se hur det såg ut i alla fall!

KRAMIS

Träningen i bilder!

Publicerad 2012-05-08 20:05:50 i Bello,















Här är bilderna från träningen! Som ni kanske ser på många bilder har jag väldigt svårt att få ner knäna och trampa ner hälen!!
Men jag försöker jobba med det, men just nu lägger jag ner mer tid på Bello! När jag kan rida honom som jag vill, dåå kan jag fokusera på min egen sist och liknande!

KRAMIS

Dressyrträning - måndag!

Publicerad 2012-05-08 19:26:39 i Bello,

Som ni vet så var jag på dressyrträning igår!
Skrittarbetet var ganska jobbigt och det känndes som att jag fick väldigt mycket i handen, men traven var faktiskt fin redan från första steget! Visst blir det lite svajigt med formen då och då men det var relativt lätt reglerat!
Galoppen funkade oxå ganska bra, skönt med tanke på att jag inte laggt ner någon tid alls på den i veckan, inte galopperat alls sedan i onsdags på hoppträningen!

Som jag skrev i morrse så tränade vi på skänkelvikningar!
Först var de fula och såg bara ut som när man rider och skär av ett hörn, nästan ingen tvärning alls med andra ord!
Sen blev tvärningen bra men Bello sprang med huvudet i luften som en kamel typ! ^^
Och sen gick han i form oxå men var inte rak i kroppen, men till slut lyckade jag få till ett par raka och bra skänkelvikningar med en häst i form! (Y)

Har inte gjort skänkelvikningar med Bello innan jag började träna för Monica och det här var den absolut bästa gången av alla! :)


Hade den orangea outfiten på Bello igår, fick faktiskt mke beröm för den och de som tränade efter mig tyckte den var skit snygg! :)

Bilder kommer snart! :)

KRAMIS

Bra!

Publicerad 2012-05-08 08:53:34 i Bello,

Hej på er!

Träningen igår gick riktigt bra!
Övade mycket på skänkelvikningar och efter ett tag så gick det hyfsat bra!

Matilda var med och hjälpte Till och hade med sin kamera så har lite bilder hemma på datorn!
Har även lite videos som jag ska överföra till datorn senare idag! (Y)

Som ni ser så har kg laddat upp en massa videos från Tord träningen, från framridningen!

Bloggar mer när jag kommer hem!

Kramis!

Här nere ser ni Bellos kvällsmat som han fick igår efter träningen!

Kladdig runt munnen!

Publicerad 2012-05-06 17:16:55 i Bello,

Efter dagens ridpass så passade jag på att smörja in Bellos mungipor med helosan, De var ganska torra så kladdade på ortentligt och här nerre kan ni se hur extremt snygg han blev efteråt! ;)




KRAMIS

Kvälls syslor!

Publicerad 2012-05-06 16:43:51 i Vardag,

Nu på efter middagen/kvällen ska jag spendera min tid med att Linda ihop benlindor! Tvättade ju de orangea och nu ska de rullas ihop!
Imorgon ska jag äntligen få använda dem, och denna gång ska jag inte spola några ben så att det blir blött på hela uppställningsplatsen IFALL jag skulle råka tappa någon linda! ;)

Var och handlade tidigare och då köpte vi med en påse morötter hem till Bello + att jag köpte naturgodis och då passade jag på att plocka ner torkad frukt! Jag gillar det verkligen inte, men Lisa älskade det så ska se om Bello gillar det lika mycket! Han är ju inte speciellt bra på att äta godis och sånt, men han kanske blir lika galen i detta som Lisa blev?

Någon anna som har testat att ge sin/sina hästar torkad frukt som godis? Vad tyckte de? :)


Bello kommer få smaka torkad Annanas och torkade jordgubbar till att börja med! Sen funderar jag på att torka egna äpplen! :)

KRAMIS

På banan!

Publicerad 2012-05-06 12:55:40 i Bello,

ÅÅh, skrev ett llångt inlägg om dagens pass på banan så laggade det och allt försvan, så typiskt....

Jobbade i alla fall mycket i skritten idag, laggt ner mer tid på det den senaste tiden och det börjar ge resultat! Travade lite oxå och då var han fin i formen, blev lite vinglig med huvudet och lite för böjd innåt men det fick vi bort efter ett tag!

Medan jag red idag så skrittade Emilia (min brors dotter) på Vilmas B-ponny Frosty.

Är nöjd med Bello idag, kunde vart bättre men kunde gårr ännu sämmre! Vi gör i alla fall framsteg!
Imorgon blir det träning för Monica!


Gammal bild på Bello som försöker bita i gramanen!
Min söta lilla buse! :)

KRAMIS

Typiskt!

Publicerad 2012-05-06 08:48:57 i Vardag,

Godmorgon på er!

Såg att filmen från träningen aldrig laddades upp här utan kom på andra bloggen, typsikt!

Men nu kommer den i alla fall! :)



Idag ska Jag rida Bello ett pass på banan! Och så ska han få en massa pussar! :)

Vad ska ni göra med era hästar idag? :)

KRAMIS

Magic Brush!

Publicerad 2012-05-05 20:12:00 i Vardag,

Här om dagen köpte jag ju magic brush och nu har jag testat dem två gånger på Bello!

De är jätte bra att borsta med när hästarna har rullat sig i lera och har stora lerkockor i pälsen!!
Annars gör de inte rent så mycket men smuttset kommer verkligen upp till ytan så det är lättare att få bort med en vanlig boste sen!

Bello står nästan och somnar när jag borstar honom med dem, han tycker det är super skönt och huvudet hänger nere vid marken! ^^

Ne, men jag är nöjd med köpet, även om jag kan tycka att 149:- är lika mke + att jag inte tycker de är super sköna att hålla i! men tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd och glad samt fortsätta använda dem! :)



Detta är de tre olika färg setten som finns, jag har det gön/blå settet! :)

KRAMIS

Träningen För Tord!

Publicerad 2012-05-05 18:00:59 i Bello,

Nu ska jag äntligen blogga om onsdagens träning!

Började med framridningen osm bestov av att ligge på en volt, flytta bakdelen innanför i trav och utanför i galopp! Ökade galoppen på långsidorna och red sammlad galopp på volten!

Sen började vi hoppa igenom alla hinder och linjer! Och avslutade med att hoppa bana! Jag valde att hoppa 90 denna vecka oxå!¨
Gick bra, valde att lägga en volt runt en studs efter som jag inte var nöjd med resultatet av första anridningen, efter det gick det mke bättre! Fick även en stopp på en röd vatten matta, men det var bara fjant efter som han hoppade den på framhoppningen och nästa gång jag red mot den som hoppade han utan problem!

Håller på att ladda upp filmen från träningen på Videofyme, kommer upp här så fort det är klart! (Y)


GAMMAL BILD! Red Bello på Pessoat på heltid då, det ser såååå hemskt ut!

KRAMIS

Imorgon!

Publicerad 2012-05-04 21:30:38 i Vardag,

Uppdaterar om träningen imorgon kväll!

Idag har bello vilat och jag spenderar kvällen med Axel och min brors barn som är här!

Imorgon ska vi till busfabriken efter att vi vart hos Bello så kan inte uppdatera förens på kvällen när Axel har åkt hem!
Men då lovar jag video från Träningen oxå! :)


Dåligt Sofia!

Publicerad 2012-05-03 22:32:12 i Vardag,

Dåligt av mig att inte uppdatera idag!

Lovar att blogga om träningen imorgon!

Idag promenerade Vilma och jag med Gösta och Bello och så fick de beta lite gräs!

Påväg till stallet stannade vi på sharpman, köpte nya sporrar och magic brush!

Skriver om dem imorgon oxå!

Kramis på er!!

Trött!

Publicerad 2012-05-03 07:16:35 i Vardag,

Godnorgon på er!

Just nu är det en trött tjej som bloggar från bussen!
Som tur var är det fint väder ute så det gör mig lite piggare!

Träningen igår gick kanon bra, Bello var super fin, och helt slut efteråt!

Mer om träningen får ni veta senare när jag kommer från skolan och allt sånt!
Jag hoppas att vädret håller i sig så att Bello och jag kan ge oss ut på en promenad, och förhoppningsvis kan jag lyckas få lite färg på kroppen! :)

Har även en film från igår förresten, lägger upp den när jag får tid!


Kramis!

Skritt och travarbete!

Publicerad 2012-05-02 09:40:18 i Bello,

Hej på er!

(skrev inlägget igår kväll men det laddades aldrig upp, därför kommer det nu istället och därför står det "idag" istället för igår!)

Som rubriken lyder så var det skritt och trav som gällde för Bello idag!
Mest skritt och lite trav, mest på volter!

I skritten jobbade jag med att få med ytterbogen vilket kräver en massa ytterhjälper från min sida! Annars gjorde vi lite bakdelsvändningar, gick bäst i vänster varvet men jag är nöjd ändå med tanke på att vi inte gjort bakdelsvändningar ihop förens i söndags. Duktig häst!

I traven jobbade jag oxå med ytterbogen, satt ner utan Stigbyglar för att träna mig själv!

Är väldigt nöjd med dagens pass och imorgon är det hoppträning, så taggad! :D

Efter passet fick Bello på sig en flighuva efter som det var massa kryp som satte sig i öronen på honom! Dock hittade jag bara lisas gamla så det fick duga!
Här nere ser ni hur snygg han blev! ;)

Nu ska jag sova, bloggar imorgon!

Kramis!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela