Sofia Lindström

Idag!

Publicerad 2013-03-30 22:21:42 i Vardag,

Dagens påhitt blev en tur på ett fält tillsammans med Vilma och Erb, fick även sällskap av Alexandra Möller en stund!

Bello skritt och travjobbades på mycket stora volter och 8or! Trodde han skulle balla ur totalt eftersom vi var på fältet med andra hästar men han skötte sig!

Efter en stund bytte jag och Vilma hästar! Jag hävde mig upp på jätte Ebba innan jag flög runt som en liten vante! ^^
Haha nejdå, men det tar ett tag att vänja sig vid hennes enorma steg, speciellt när man ska galoppera, haha kaos! ^^
Hon var i alla fall väldigt fin och snäll, tycker hon är super häftig!

Efter Ca en och en halv timma begav vi oss tillbaka till stallet och gav hästarna lunch innan vi själva gick in och körde lite styrketräning innan lunchen!

Imorgon får Bello vila medan jag firar påsk med familjen! :)

https://cdn3.cdnme.se/3022753/7-3/pic_51575600e087c348bd1f5860.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3022753/7-3/pic_5157560ee087c3489a475668.jpg" class="image">

Resultat

Publicerad 2013-03-30 20:18:00 i Vardag,

Igår gick första omgången av Div 3 lag dressyren på häst av stapeln i Heda!
 
Jag och resten av laget var där och kämpade tappert i super blåst, kallt väder och världens minsta ridhus att rida fram i.
 
Kom i alla fall dit i god tid, anmälde mig och visade pass innan jag och mamma kollade på ett par ritter för att sedan ta ut Bello vid 12 tiden.
Att tävtta benen dagen innan var sjukt onödigt för det var otroligt kladdigt på parkeringen så benen såg hämska ut bara jag tog ut honom ur transporten...
 
Började i alla fall rida fram i det minimala ridhuset som seriöst var mindre än våran gammla, lilla ridbana, galet trångt med en massa storhästar där inne.
 
Han var väldigt fin på framridingen, lite störd av att det var många hästar på lite plats då han ifta blir ganska rädd när någon rider förbi nära.
Skrittjobbade mycket, tränade vissa travmoment från progrmmet och passade på att galoppera när de flesta försvunnit ur ridhuset, startade näst sist i klassen som tur va så det droppade av folk lite då och då!
 
När jag kom in på banan sedan blev han super spänd. Äden det var ett litet ridhus så det var bara staket där dommaren satt, annars red man längt med väggarna = inget bra för mig och Bello.
Först gick han knappt fram så jag travade runt i lätt ridning för att få honom att slappna av vilket funkade efter ett tag, tyvärr fick jag startsignal lite snabbare än vad jag hoppats på så fick inte bort tillräckligt mycket spänning tyvärr...
 
Red i alla fall genom programmet och tänkte bort att han var spänd och fokuserade istället på de olika momenten vilket fick honom att slappna av lite. Fick ett avbrott i den ena galoppen och sedan fick han panik i hörnet efter travlängningen innan uppridningen, tyvärr...
 
Eftersom han var så spänd kunde jag inte riktigt få ut honom i alla hörn vilket ledde till dåliga vägar och procenten blev 56.96%
Trotts att det låter som att det var ett kaos program så är jag nöjd. Han var finare än någonsin på framridningen och på banan stressade jag inte upp mig över att han var spänd utan jag fortsatte som vanligt - vilket jag har haft vårt med innan, varesig det är på träning eller tävling!
Att tillägga är även att det var vår 3 dressytävling och de två tidigare har vart i mjölby där han vart flera gånger förut så det är inte så konstigt om han stressar upp sig över ett nytt ställe när han inte är van!
 
*Här hade jag tänkt att ladda upp en fin bild på laget men det sket sig eftersom bilderna inte vill sammarbeta...*
 
 

Galet tråkigt!

Publicerad 2013-03-24 18:04:28 i Vardag,

Världens tråkigaste dag idag vilkt jag känner för att klaga lite över på min blogg! ;)
 
Var ju i stallet tidigt, sedan skulle jag åkt till Tranås och dansat lite några timmar men det blev inställt.
Fick då för mig att backa Macarons - KAOS, fick inte loss dem från bakplåtspappret så det blev rakt ner i soptunnan!
 
Sen har jag inte gjort något vettigt alls, mormor var här så vi åt vofflor, gillar innte ens vofflor så åt en halv!
Har spenderat de senaste 40 minutrarna med att sminka mig 2 gånger i brist på bättre saker, dock bara ögonen för att vara snäll mot min hy!
Lite senar ska jag och pappa i alla fall till stan och min syster, sambo och deras son för att lämna lite hemmagjord glass, typ dagens roligaaste grej!
 
I ALLA FALL sjukt tråkig och ohändelserik dag. Ska lägga fram mina balettkläder till imorgon och göra en smoothie för at få tiden att gå lite.
 
Värt inlägg, yapp!
 
OVER AND OUT!
 
Två bilder från ridsportgalan, behöver jag ens nämna att jag var deen korta i gänget?

Söndag!

Publicerad 2013-03-24 11:20:04 i Vardag,

Som ni kanske ser har jag en ny design på bloggen och det tackar vi Vilma för - www.vilmislife.blogg.se
 
IDAG har jag och Bello vart ute på äventyr, skulle bara skritta en kort sväng men det slutade med att vi var borta i 45 minuter. Troligtvis de värsta 45 minutrarna i Bellos liv.
Det var så himla mycket störnings och skrämmsel moment idag, allt på en gång och dessutom har vi inte ridit ut på länge och denna väg vi red idag var över ett år sedan vi red! (Y)
 
Först kom det en bil bakifrån som körde sjukt fort, sedan var det en Räv kanske bara 70 meter ifrån oss och när de såg oss sprang den iväg vilket tydligen var as läskigt.
Efter det spg vi 5 rådjur som sprang ifrån oss i panik, även det var väldigt läskigt. Straxt efter det var det en hel flock med Kajor som lyfte från ett fält.
sedan blev det lugnt ett tag och vi lyckades ta oss till assfaltsvägen, där blev vi först utskällda av ett par blodhundar, sedan red vi frörbi en shettis (skäck dessutom) som gnäggade, Bello är av någon anledning livrädd för småponnyer.
Vi blev utskällda av ytteligare 2 hundar och vid den näst sista gården vi skulle förbi höll de på att elda, köra traktor, såga med motorsåg oh dessutom har de ett vindkraftverk.
 
När vi kommit förbi där kunde Bello slappna av igen och gick inte längre med huvudet så högt han kunde, där emot skrittade han på i en himla fart för att komma hem så fort som möjligt! ^^
 
Ungefär världens fulaste bild på mig och Bello som mamma tagit efter en uteritt precis när vi köpt Bello!

Lördagsträning!

Publicerad 2013-03-23 13:43:41 i Vardag,

Hade tränig i morrse, klockan 10 i morrse var vi på plats i Folåsas ridhus, redo för dressyr!
 
Monica hade med sig sin unghäst som hon tömkörde när jag kom in, helt tokig var hon, en himla massa trix hade hon för sig vilket Bello tyckte var skapligt skumt! ^^
 
Tränade mycket övergångar idag. Först skritt, trav, skritt på volt, sedan bytte vi skritten mot galopp.
Kändes bra och när jag kom ner i sadeln ordentligt så fick jag ett lätt stöd i handen.
 
När vi övat på det i båda varven så red vi först igenom dressur delen av LC:2, tänkte mycket på övergångarna och lade fokus på det man kan plocka extra poäng på!
 
Sedan red vi igenom hela programet några gånger och sistta gången gick det riktigt bra. Det ända var att jag kännde att jag inte kom ner så djupt i sadeln vilket gjorde att jag studdsade en hel del men det är bara att kämpa!
 
Första Div 3 är i Heda på fredag och just nu känns det bra. Ska försöka få in en träning på Måndag och sedan så ska vi även träna på tosdagen innan! :)
 
Här är en bild tagen utanför Folåsa i sommras, saknar värmen något enormt!!

Livet de senaste dagarna!

Publicerad 2013-03-21 20:20:28 i Vardag,

Blev ingen träning i Måndags - snökaos jag hatar dig!
 
Bello har vilat både onsdag och torsdag. Igår åkte jag till skolan vid 7 och kom hem halv 10 igen, först vanlig skoldag, sedan skrev jag prov efter skoltid och efter det sålde jag och resten av dasarna fika mellan några andra dansares PA. Slutade där staxt innan 8, vilekt gjorde att jag precis missade tåget hem, så satt på stationen och frös i Ca en timma, men hade sällskap så det gik ganska fort ändå!
 
Slängde i mig mat innan jag somnade som en stock så fort jag kom hem.
 
Idag hade jag super kort dag. Hade lektion med kängrutävling i matte från halv 9, var klar redan vid 9 och vid halv 10 hade jag och Jonna PA möte med vår handledare sedan åkte jag hem vid halv 11.
 
Åkte till stallet vid 1 tiden och mockade till Bello, tanken var att jag skulle rida men när jag kom fick de precis lunch och eftersom han för ett tag sedan inte åt upp sin lunch så bestämde jag mig (efter lite telfon möte med mamma) om att det skulle vara lite dumt att ta in honom när han precis fått maten!
Ajja, han lider nog inte av det!
 
Imorgon ska jag till vårdcentralen på morgonen, trillade ju av Bello den första februari och sedan dess har jag haft väldigt ont i huvudet, och jag brukar aldrig ha ont i huvudet!
Men imorgon ska det i alla fall kollas upp för en gångskull.
 
Efter det ska Bello ridas innan jag bakar cupcakes och sedan åker jag till Tarnår för PA rep innan jag kollar på två klasskamraters musik PA! :)
 

Ihjäl frusen!

Publicerad 2013-03-18 20:35:46 i Vardag,

Galet kallt idag och blåst dessutom vilket resulterade i jordens kortaste ridpass, med endast skritt och trav på en volt tills jag tappade känseln i båda händerna och var helt stel i ansiktet! Bello var i alla fall fin och fick röra på sig innan träningen imorgon.
 
Idag kom även pappa hem från Polen, och med tanke på hur kall jag var kunde det inte komma mer lägligt då han satte igång braskaminen så jag har stått framför den ett tag, skönt!
 
Imorgon är det som sagt träning för Monica, ska bli kul, hoppas det är inga eller endast några hinder i ridhuset så att jag kan träna lite program!
 
Nu ska jag lägga mig och plugga lite, samma sak i morgon på min lång långa håltimma mellan 10.40 och 14,10, inte kul inte kul!
 

Jobb Jobb!

Publicerad 2013-03-17 18:35:07 i Vardag,

Fullt ös hela helgen!
 
Igår var jag i Tranås först och dansade som paus underhållning på Boxnings Sm innan jag skyndade till ridklubben i mjölby (min nya hemma klubb) och hjälpte till sista timman på tävlingen. Vi har nämnligen haft Regionala och Nationella dressyrtävlingar hela helgen, bla. MSV, FE Pris S:t Georges och intermediaire klasser, kuul! :)
 
Idag var jag på klubben vid halv 9, satt i sekretariatet med Matilda hela dagen. Lärde min hur allt funkar, har knappat in en himla massa resultat, kopierat och nitat ihop en himla massa papper och kollat på fin fina hästar! :)
 
Kom hem vid 4 och då hade mamma longerat Bello åt mig, skönt!
 
Annars har jag inte gjort mycket, förutom att stäcka mig - oflyt om något!
 
Imorgon blir det skolan och sedan stallet, på tisdag står Monica träning på schemat!
 
Blev riktigt sugen på att täna och tävla efter helgens tävlingar, vill oxå bli så duktig! Något annat jag blev galet sugen på är ett par svarta, lackade tävlingsstövlar från De Neiro, hur snygga är de inte???
ska flirta lite med mamma och pappa och sedan åka till sharpman och testa ett par - MUMS!
 
 

Vart tog min unghäst vägen?

Publicerad 2013-03-14 20:32:00 i Vardag,

För 4 år sedan (den 27e augusti) köpte jag mig en 6 åring ifrån småland, nämnligen min älskade Bello.
Vi provred honom mest bara "för att" och när vi åkte dit fanns inga tankar på att vi skulle köpa honom. Men i bilen hem var jag helt överväldigad och jag kunde varken sluta le eller prata om den där otroligt fina hästen jag precis provridit!
Ännu en provridning bokades innan det blev dags för besiktnig, jag var super sjuk, hög feber och mådde så galet dåligt men jag vägrade stanna hemma. Åkte mot Vaggeryd tidigt på morgonen, höll på att svimma av utmattning medan Bello var inne på röntgen. Han gick igenom utan en ända liten anmärkning!
 
Kom hem med en fin häst i transporten och efter det åkte mamma, pappa och jag direkt till Hööks för nödvändig shopping.
 
Började rida och träna och allt gick kanon och jag var lyckligast i världen - ända tills världens största svacka kom och allt gick åt skogen.
 
Anledningen till detta tror jag beror på att Bello bara var 6 år och när vi tränade för att jag skulle rida in mig på storhäst blev det nog förmycket vilket fick honom att tröttna - det är min och min mammas teori, dock får vi ju aldrig reda på om det stämmer eller inte!
 
Det gick ganska långt och jag var ju nära på att sälja Bello. Att känna att man inte kan rida sin egen häst bra är den värsta känslan i världen kan jag lova.
MEN, Bellos annons tog bort, för jag kunde inte sälja min bästa vän. Även om all ridning gick åt skogen så älskade jag Bello mer än något annat.
 
Vi lade av med hoppnigen i ungefär ett år och skaffade en riktig dressytränare - Monica Bergström.
Och sedan dess har allt gått frammåt. Han har ändast stannat på murhinder när jag hoppar och jag kan rida honom i form på ett vanligt tredelat bett utan en massa annat krimskrams.
 
Det var en otroligt jobbig tid men jag är så galet glad att vi tog oss ignom det för nu är han finare än någonsin och en riktigt dröm att rida!
 
Unghästar är ju "bara barn" de förstår inte allt och tar inte till sig allt på rätt sätt, och även de kommer in i en trottsålder!
jag har haft Bello i snart 4 år, vilker betyder att han fyller 10 snart. Tiden har gått så otroligt fort, och trotts att den jobbiga tiden känndes som en evighet så var det inte så.
Se till att ta vara på åren med era hästar, låt dem vara unghästar och acceptera motgångar
 
Det jag vill få fram med detta är att Ge era hästar tid, traggla er genom svackorna, jogga gärnet och ge aldrig upp, för när man väl tar sig igenom det jobbiga så har det vart värt allt slit, för det man får ut av det är 100 gånger bättre än vad man hade innan svackan kom!
 

GALET KALLET UTE!

Publicerad 2013-03-14 19:04:21 i Vardag,

När jag vaknade i morrse vad det 17 minus ute, allderles för kallt om ni frågar mig!
Åkte till skolan för två lektioner och sedan käkade jag innan jag åkte hem. Chillade innan jag skjutasade pappa till stan så att han kunde hämta sin bil, sedan lite mer chill innan jag åkte till stallet.
 
Började med att mocka Bellos box innan jag tog in honom och gjorde honom i ordning. Kan säga att det var en spänd och larvig häst jag satt på idag, men det löste sig fint ändå!
Började med mycket skritt jobb på en volt där underlaget var bäst och där Bello var lugnast. Han var lätt i handen och riktigt rund och fin i nacken. När jag började trava var han lite seg och tyngre i munnen vilket gjrde det svårare att behålla formen, men det var helt okej i alla fall!
 
Imorgon är jag leeedddiiiig, så båda hästarna ska ridas på Morgonen innan jag ska släppa ut alla hästar och sedan mocka. Sedan bli det plugg och senare under eftermiddagen åker jag till tranås för PA.

Blir en lugn dag med andra ord, skulle ju åkt med Matilda till linköping men hon är sjuk så det blir inget med det!
 
Hungrig kille i sommras!

Snökaaaoooss!

Publicerad 2013-03-13 16:38:25 i Vardag,

Idag är det snö kaos hemma hos mig! Vaknade i morrse och möttes av ett tjooockt lager snö - HATA!
Skönt att jag planerat vila för båda hästarna idag!
 
Åkte från skolan tidigare pga, världens huvudverk, ska boka en tid hos vårdcentalen och kolla upp det. Jag som nästan aldrig har ont i huvudet har haft det i princip varje dag i en månad...
 
I allla fall, kom inte hem mycket tidigare ändå, för min bil ägrade starta när jag skulle köra hem, så jag stod där och trälade i säkert 50 minuter innan pappa fick hämta mig - som om dagen inte var dålig innan lix..
 
Kom i alla fall hem efter mycket om och men, har käkat och segat och nu ska jag ta tag i lite plugg innan jag lägger mig under täcket och kollar på film eller något liknande, onsdagsmys helt enkelt!
 
Imorgon är jag hemma tidigt = rida båda hästar och plugg, på fredag är jag ledig = rida båda hästa och till Linköping med Matilda för att testa västar till laget, PA rep på kvällen!
 
I helgen ska jag först dansa på Boxnings SM i tranås och på söndagen ska jag jobba i sekretariatet på klubbens dressyrtävlingar! Ska klämma in lite plugg dessa dagar oxå!
 
FÖRESTEN! Överförde bilder igår, fick dock bara över mappen med gamla stall bilder och alla bilder på Bello, sedan började allt lagga! Har över 5000 hästbilder totalt så det finns lite att flytta över! ;)
 
Bild från träningen i torsdags

Trötter!

Publicerad 2013-03-12 21:09:21 i Vardag,

Trött tjej som sitter vid datorn idag.
 
Efter skolan blev det hem och käka lite innan jag drog till stallet! Tänkte rida görsta först med sedan skritta Bello, men Vilmas bror Phille var iväg och red Ebba som deras bett med Gösta.
 
Tog en kort promenad med Bello som var lite halv tokig. Sedan var det Göstas tur, när jag kom tillbaka till stallet med Bello stod både mamma och Vilmas mamma och fixade honom - vilken lyx!
 
Red ett pass som liknade det igår fast kortare, hade galen träningsverk och var riktigt trött, men han fick i alla fall röra på sig lite!
 
Mamma försökte få lite bilder men de blev ganska dåliga men bjuder på några ändå!
 

Kan ha vart den bästa träningen någonsin!

Publicerad 2013-03-11 20:55:02 i Vardag,

Halli hallå!
Dagens planer höll till punkt och pricka, skönt!
 
Red Gösta på banan det första jag gjorde när jag kom till stallet! Har aldrig ridigt honom seriöst innan så till en början var det lite konstigt då han är ganska speciell, men när jag kommit in i det hela gick det riktigt bra och han var fin. Mycket volter och rakstälning på långsidorna, gjorde även en del halter. Han får nog ett pass imorgon oxå!
 
Efter det tog jag in Bello, ställde honom i boxen medan jag putsade mina stövlar innan jag gjorde iordning honom. Sedan fick han stå kvar på uppställningsplatsen medan jag mockade och sedan åkte vi mot träningen!
Kan ha ridit en av mina bästa träningar någonsin, helt underbar känsla fick vi idag!
 
Han var fin redan från början och jag kunde minska mina hjälper ordentligt och bara njuta!
Efter framridningen böjade vi med öppna längst ena långsidan och längst den andra skulle jag göra små skänkelvikningar in och ut hela vägen.
 
I början var det lite kaos men det släppte med tiden! När vi gjort det gick vi över till meddellinjen och gjorde skänkelvikninga fram och tillbaka över den, och det var helt klart de bästa skänkelvikningarna vi gjort.
 
Avslutade med trav och galoppjobb på volten och guud vad fin han var! Har ju pratat om att galoppen har gått dåligt och vart lite kaos artad, men idag var den så himla härlig. Rund och luftig, en otroligt underbar känsla som jag ska lägga på minnet!
 

Ny vecka!

Publicerad 2013-03-11 09:01:00 i Vardag,

Försöker fördriva tiden tills jag ska åka till skolan vid 10, går dåligt!
Annars är hela dagen fullspeckad:
Balettlektion i skolan
Hem
Plugga
Rida Gösta på banan (Vilma har praktik på Trängregementet hela veckan)
Träning med Bello 17.15
 
FULLT ÖS ALL DAY!
 
BusKillarna på promenad!

Back on the blogg!

Publicerad 2013-03-10 12:59:00 i Vardag,

Tillbaka på bloggen efter lite ofrivilligt uppehåll!
 
En kanon träning i torsdags, tränade program och lite annat, pallar inte skriva så detaljerat! Men jag är super nöjd i alla fall!
 
i Fredags blev det skola, sedan PA innan jag och Jonna drog till Linköping för spelning, skulle åkt till baka till Tranås för att festa men våra planer gick åt skogen så vi blev kvar i Linköping med några andra vänner där vi sedan även spenderade natten, tre pers som delade på en soffa = inte mycket sömn!
 
Igår var jag hemma runt tre, käkade snabblunch och bytta om innan jag och Vilma skrittade knäppa hästar en sväng. Sedan åkte vi till stan och köpte frukt som vi sedan doppade i choklad och tryckte i oss framför melodifestivalen. Åkte hem när det var slut, städade undan i rummet och sedan somnade jag som en stock!
 
Idag har jag ridit Bello på banan, som var steeenhård! Blev trav runt spåret bara och sedan övade jag på den fria skritten som var min läxa från Monica! Kan kännas som programmets lättaste del, men det är det ta mig tusan inte. skit svårt ju! :O
 
Ska fortsätta dagen med plugg och chill för att ladda upp för balettlektion och dressyrträning imorgon - träningsverk på tisdag? AJJEMEN! (Y)
Ska nog ta tag i överföringen av bilder också föresten! :)
 

Onsdaaag

Publicerad 2013-03-06 20:36:33 i Vardag,

Onsdag idag!
 
Startade dagen med 70 minuter galet jobbig dans, sedan kollade vi på film innan jag hade naturkunskap och sedan håltimma till 14.10 för att efter det har nutida konst som kan vara bland det tråkigaste ämnet på jorden!
 
Efter skolan blev det hem och käka innan jag åker till stallet!
 
Började emd att skritta och trava ute, först var han super spän och när jag vände för att rida hemmåt exploderade han och jag vet inte vad han höll på med där ett tag. Flyttade honom i sidorna fram och tillbaka över grusvägen samt ställde igenom honom ordentligt för att han skulle tänka på annat vilker verkade funka!
När jag kom tillbaka till stallet travade jag ett par varv på banan innan jhan gick in igen. han känder väldigt fin och lättarbetad idag, och även fast han var pigg så hade jag kontakt med honom ute vilket jag absolut inte brukar ha så det var possitivt!
 
Imorgon är det träning för Monica, ska kolla om vi kan rida igenom L:C2an ett par gånger så det sitter i skallen, tar nog även med kameran så att mamma kan fota lite! :)
 

Hemma dag!

Publicerad 2013-03-05 14:56:06 i Vardag,

Ont i huvudet och otrotligt seg! Usch!
 
Var i stallet i morrse, hjälpte Vilma att släppa ut hästarna innan jag red Bello!
har 0 motivation och inspiration till ridningen just nu, bara går och väntar på att snön och isen ska försvinna från banan! Men det verkar vara på G, för idag var det en himla massa vatten och is som smälte på banan när jag red - SKÖNT!
 
Efter ridningen stod vi och myste i stallet ett tag innan han fick gå ut i hagen och jag mockade hans box.
 
Imrogon blir det ridning efter skolan, troligtvis samma upplägg som idag! Ska in och kolla hur ridhuset är boket nu så kanske det finns tid där imorgon om vi har tur, träning på torsdag!
 
Har fortfarande inga bilder på denna dator, ska ta tag i överföringen senare ikväll, av både bilder, filmer och dokument - det absolut tråkigaste med ny dator!
 
Kör på en gammal bild från arkivet sålänge!

Söndaaag seg dag!

Publicerad 2013-03-03 21:07:56 i Vardag,

vaknade redan halv 8 i morrse, låg kvar i sängen ett tag innan jag gick upp och käkade frukost.
Efter det började jag tvätta en massa schabrak och åkte senare till stallet och red Bello bus.
Blev inget speciellt långt pass, han späner sig mycket och tar väligt korta steg pga. underlaget som just nu är isgata, så det känns taskigt att pressa honom så mycket då! men ska i alla fall försöka boa in en träning och några ridhus besök i vekan! :)
 
Nu ikväll har jag vart på möte med dressyrkommiten, fick lite datum när vi har tävlingar som jag ska jobba på, styrde även upp lie kring DIV III och den 11 drar jag och Matilda (hästskötar matilda som oxå rider i laget) ut på jakt etfer ridvästar som ska broderas upp och fixas inför sesongen, kul kul!
 
Kom precis hem och har käkat donken, för sista gången på 113 dagar. För om 113 dagar åker vi till Alanya och fram tills dess ska vi vara nyttiga och börja träna lite har vi tänkt, får se hur bra det går! ;)
 

Ridning igen!

Publicerad 2013-03-02 13:30:00 i Vardag,

Idag blev det äntligen ridning igen, vilket var kul! :)
 
Stod länge och borstade innan han fick ett pass på banan med dressyradeln. Han var ganska tung i handen och lite seg, men ändå väldigt fin och stadig i formen. I efterhand känner jag att jag skulle haft sporrar på men etfer som han vart så kännslig så unvek jag dem idag.
Red inte längre än 30 minuter, men kände att det inte behövdes mer efter den låga aktiviteten i veckan. Jobbade mycket trav på volter och testade även lite galopp. Vänstergaloppen var helt underbar måste jag säga, lycka!

Jag märker att Bello är lite osäker när det är snö på banan, trotts att han har broddar så blir han försiktig och bryter hellre av än att ta ett steg för mycket. Men men, snön förvinner nog snart och då tusan ska det ridas för fulla muggar!
 
Hade med Systemkameran till stallet så jag fick mamma att fota lite, vart en del bra bilder och solen tittade fram ett litet tag!
Dock var det galet kallt med tanke på att det blåste sjukt mycket!
 
De nya ridbyxorna blev de som ni ser på bilden över. Ett par helskodda pukeür Lucinda. Inveg dem idag och de var riktigt sköna, lite stela nu i början men tror de blir grymma efter att jag använt dem ett tag! :)
 

ÄNTLIGEN!!

Publicerad 2013-03-01 20:15:00 i Vardag,

Fick ju ett shockemöhle schabrak av mamma i födelsedags present, dock fick jag ett grått som jag ville byta till marinblått men det fann INGENSTANS!
 
Har bara hittat alla andra färger, eller i ponny eller fel modell, men i torsdags hittade mamma ett i rätt färg, modell och storlek som vi klickade hem fort som attan, haha! ^^
 
Förhoppnigsvis komer det redan nästa vecka och då ska det inigas i solen! :)
 
Ett marinblått schockemöhle dynamic schabrak med orangea oh vita passpoaler! SUPER FINT!!! Dessutom är min dunväst från samma kollektion! :)

Update!

Publicerad 2013-03-01 18:32:25 i Vardag,

Har vart på turne med skolan och dansarna hela veckan, är HEELT slut i både kroppen och hjärnan, men jag har haft en riktigt kul vecka! :)
 
Bello blev ju riden i tisdags och sedan i onsdags kom veterinären. Hon tog blodprov som vi fick svar på idag och som tur var så visade de inget dåligt! :)
Annars fick han en B-vitamin spruta och så tyckte tyckte veterinären att vi skulle skicka vårt hö på analys.
Att han var så konstig i ridningen beror troligtvis på att han blir känslig och kittlig efter klippningen!
 
Känns skönt att det inte var något allvarligt! Imorgon kommer ridningen igång igen efter en veckas uppehåll vilket känns bra! :)
 
 
(Siter vid ny dator så har inga bilder för tillvället)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela