Sofia Lindström

Linn är här!

Publicerad 2012-10-29 21:06:09 i Vardag,

HEJ PÅ ER!
 
I lördags kväll kom Linn hit, och jag har inte haft varken tid eller lust att uppdatera! Gick och blev sjukt i går, feber och ont i halsen och ont i hela kroppen, fy!
 
Idag skulle vi ju åkt på programträning men jag mår inte helt 100, så vilar upp mig och hoppas på att må bättre inför träningen på onsdag, lördag och tävlingen på söndag!
 
MEN UPPATERAR MER NÄR JAG ORKAR!
 

Dagens ridpass!

Publicerad 2012-10-27 17:40:18 i Bello,

Idag blev det ett riktigt bra pass på sandbanan! Till en början var den lite hård men när solen kom på så tinade det ganska fort, tur att vi har morgonsol på banan!
 
När jag skrittat fram och började trava övade jag mycket på samma sak som på träningen - halter Halter HALTER!
Känndes väl inte jätte bra då det känndes som att han snubblade in i varenda halt och blev tung i munnen, trotts att jag tyckte att jag förberedde halterna noga! Det kanske bara var en dålig dag? Nya tag imorgon! :)
 
Efter det jobbade jag med galoppen vilket gick förvånansvärt bra, tränade på galopp programet i LB:1 och det känndes bättre än vad det gjort de senaste träningarna, det känndes som att han kunde vila på steget och jobba med bakbenen under sig!
 
Är väldigt nöjd med dagens ridpass och att jag lyckades hitta motivation till att lägga upp ett bra pass trotts att jag inte var så motiverad i morrse innan vi åkte, det blev ett bra upplägg eftersom han tagit det lugnt i två dagar!
 
Avslutade allt med att skritta av honom på asfalt!
 
Imorgon blir det något liknande, och jag ska lägga mest fokus på avbrottet mellan galopp och trav, då det gärna blir väldigt stretigt och studdsigt, det känns lite som att vi är överallt på en och samma gång! Bellos grejer ska även putsas och jag ska se till att välja en snygg outfit!
 
Annars känns det bättre än förväntat inför tävlingen! :)
 
 
 
Funderar på rödbblå, fast Bello får rött schabrak och röda Lindor och jag har en rödpike över en marinblå tröja och marina ridbyxor? :)
 

HELG!

Publicerad 2012-10-27 10:10:03 i Vardag,

Godmorgon på er bloggläsare (the typical bloggare typ??)
 
Vaknade redan innan 5 i morrse och hade sjuukt svårt att somna om, men efter ett tag så! :) Vaknade vid 9 tiden och gick upp och käkade frukost!
Ska snart dra mig mot badrummet och byta om till ridkläder för att sedan åka bort till stallet och rida Bello samt släppa ut hästarna!
 
Bello får ett pass på banna (som jag hoppas inte har frusit), ska mest känna på honom i alla gångarter efter vilan så det blir inget super hårt pass vilket passar bra eftersom jag har sjuk träningsverk i benen! (Y)
Imorgon börjar hårdträningen inför tävlingen, vill inte komma dit och skämma ut mig! ;)
 
 
 
Eftersom Linn kommer idag, och tar med sin systemkamera (hoppas jag) så kan jag looova att det kommer bli en hel del bilder från veckan eftersom hon är här ända till på torsdag! :)
 
Och på tävlingen på söndag har jag troligtvis hästskötar-Matilda som fotograf och mamma som kan filma! :)

Foderstat!

Publicerad 2012-10-26 21:41:43 i Vardag,

Vi har haft ganska svårt att få till en foderstat som passar Bello, han faller lätt ur och blir smal - vilket han är även nu oxå men vi jobbar bort det!
 
På en hel dag så äter Bello ca -
2,5 Kg havre
1 Kg lusern
1 dl linfrö pellets
Betfor - skopar upp det med en kopp så vet inte hur mke det är, men ca 4 koppar om dagen
B-vitamin
+ hö
 
Lusernet är för att han ska lägga på sig, havren är för att han ska bli lite piggare, linfrö pelletsen hjälper magen att må bra när de får i sig grus och lera som de lätt får i sig när de äter sitt hö ute, det gör även pälsen fin precis som B-vitaminet. Betofren får han väl mest "för att", sen är även det bra för magen och ger extra vätska, vilket även lusernet gör eftersom det ska blötläggas!
 
Har precis ökat på hans havre till 2,5 istället för 2 Kg, och så ska vi öka på Höt och troligtvis lusernen oxå!
 
Bello har väldigt svårt att ta till sig maten och lägga på sig så han faller lätt ur och blir "tomm" vid höftbenen, men lusernen har hjälpt till mycket så det fortsätter vi med!
 
Vi har även tänkt på det där med Müsli och annat "special" foder. Men vi är inte så sugna på det! Varför börja med en massa annat när det räcker gott och väl med "basic" fodret?
Dessutom är speciellfoder dyrare än basic foder, och det vanliga funkar ju lika bra!
 
 
Hur tänker ni när det kommer till foder till era hästar?
Hur stora hästar har ni och hur hårt går dem? :)
 
 

ÅH TGIF!

Publicerad 2012-10-26 20:07:47 i Vardag,

Nu är jag äntligen hemma och har precis satt i mig en himla massa mat från Mc donalds, MUMS!
 
Dagens ända lektion var idrott vilket var sjuuukt jobbigt då vi tränade intervaller, och sedan avslutade vi med stretching vilket är sjukt skönt!
Efter det gick jag till hemköp och köpte dricka och två päron innan jag begav mig till Sobel där jag mötte Jonna! Vi käkade och skulle koreografera till Pat, blev dock ingen ny koreografi då vi verkligen inte hittade inpiration...
 
Vid halv 5 kom dansarna och vi körde igång med lite styrke träning innan vi dansade igenom de två danser vi har. Lärde även ut sista dansen till en av dansarna som inte var där förra veckan.
 
20 över 6 rullade tåget från tranås och vid 7 var jag hemma!
 
Är lyckligare än någonsin just nu, för tidigare på PA repet kollade jag mina mail och vad ser jag då? JOO ett mail från min matte lärare som skrev att jag fick G på mitt matte C prov! LYCKAN ÄR TOTAL! Har typ aldirg vart så glad över ett G, bara i tvåan när jag ÄNTLIGEN fick G i matte B efter att ha haft IG hela året!
 
Matte är verkligen inte min grej så att få G på första provet i matte C var så sjukt härligt och jag känner mig så lättad! Hade till och med tagit med alla matte saker hem för att kunna plugga på lovet för att jag trodde att jag skulle få IG!
 
GLAD TJEJ SOM BLOGGAR!!!!
 
Nu blir det X-faktor och fredags mys med mamma, pappa är hos min bror i Gislaved och är barnvakt så mamma och jag får en tjej kväll! :)
 
 
NU JÄVLAR TAR JAG LOV OCH IMORGON KOMMER BÄSTA LINN HELA VÄGEN FRÅN STOCKHOLM! :D
 
 
 
 

Slapp fredag!

Publicerad 2012-10-26 09:35:27 i Bello, Vardag,

Godmorgon!!!
 
Vaknade vid 8 tiden, ska åka mot skolan halv 11 och jag sitter redan klar att åka, haha bra jobbat! (Y) Idrott står på schemat och senare blir det PA rep med dansarna, kul kul! :)
 
Kvällen igår spenderades i Motala på Linus Sundströms Sponsormiddag vilket var riktigt trevligt!
Något som inte var lite trevligt var att det snöade som tusan, haglade OCH åskade, WTF? Knasigt väder, men idag skiner solen, dock blåser det och det ligger fortfarande snö kvar på både mark och tak, tummen ner!
 
Bello joggades på hårt underlag igår och idag får han vila!
 
På träningen i onsdags delade vi ridhus med två skäckar, de var westernhästar och den ena var unghäst! Självklart har Bello aldrig vart ihop med skäckar så han var ju lagom skeptkist! När jag skulle trava av honom och red förbi en av dem blev han livrädd och satte av i galopp! Han är ju lagom rolig alltså.. ^^
 
I alla fall så övade vi mycket på rakriktningen på långsidorna och sedan skulle jag även svänga in över ridbanan och göra halt över medellinjen. När halten var gjord skulle jag berätta för Monica hur han stod med benen, om han vilade på något ben, om något ben var tappat eller liknande. Ganska svårt till en början men mot slutet gick det bättre!
Det var näst sista träningen innan tävlingen nästa söndag, ska träna på lördagen innan oxå!
Har även planerat om mitt schema så att istället för att åka på hoppträning med Bello på måndag åker vi på programridning i tollstad för att Bello ska få vänja sig lite vid dressyrstaket så att det inte kommer som en chock på tävlingen! ^^
 

Livet leker och snart är det lov!

Publicerad 2012-10-25 13:06:30 i Vardag,

HEJ PÅ ER!
 
Ingen bloggning igår eftersom jag tränade för Monica på kvällen, näst sista träningen innan tävlingen nu ska jag se till att jobba oredntligt här hemma!
 
Har haft lite läxor den senaste veckan men nu är allt som ska vara inne innan lovet klart vilket är skönt och gör att jag kan slappa lite!
Hade endast en lektion idag och sedan jag kom hem har jag börjat baka cupcakes!
 
Nu ska jag bort till stallet och jogga Bello för att sedan fortsätta med cupcaksen, måla om naglarna och göra mig i ordning för kväll blir det sponsor middag i Motala, kul kul! :)
 
Bloggar mer om gårdagens träning och lite annat när jag kommer hem sen! :)
 

10 saker du troligtvis inte visste om mig!

Publicerad 2012-10-23 20:27:08 i Vardag,

  • Jag hatar att tvätta händerna! Det är såklart något jag gör ändå, men man blir ALDRIG helt torr om händerna efteråt och det är det som är så jobbigt! ^^
 
  • När jag var liten hade vi en han-kanin som hette Kalle-Klara.
 
  • Jag gillar inte att äta mickrad mat. typ om man fick rester från gårdagen och så ska man äta det när man kommer från skolan dagen efter, det får så konstig smak och konsistens!
 
  • Jag äter nudlar till tacos - MUMS
 
  • Jag får JÄMT ögonfransar i ögonen, speciellt på våra danslektioner av någon konstig anledning
 
  • Jag har mardrömmar om "hästmannen" från flipipinernas got talent! Ser honom när jag blundar - kryper under täcket med huvudet och vågar inte komma ut för att jag tror att han ska stå där! haha fyyy!
 
  • Jag är sjukt mörkrädd så om jag måste upp på toa mitt i natten tänder jag alla lampor och springer till badrummet!
 
  • Jag har svårt att ta emot komplimanger, tex. om någon säger att jag har fina kläder. Tycker så klart det är kul att höra men tycker det är "jobbigt" att få och ta emot beröm!
 
  • Jag har fått en tvångstanke av att ALLTID läsa biverkningsförteckningen på ALLA mediciner jag tar! Detta är sedan jag fick mina första P-Piller och fick åka till akuten, och nu senast när jag mådde sjukt illa av mina nya tabletter. Jobbig tvångstanke eftersom det typ alltid står "illamående, kräkningar, diarré, yrsel" och massa annat som man INTE vill ha! Usch!
 
  • Nu ska jag gå och lägga mig, trotts att klockan bara är runt halv 9!
 

OOONSDAG, eller???

Publicerad 2012-10-23 19:13:53 i Vardag,

Hej på er!
 
Har trott att det är onsdg hela dagen idag, usch vad jobbigt att tro att jag bara har två lektioner när jag går hel dag mellan 8 och 3... :(
 
Var på sharpman innan stallet idag, bestämde mig för JW hjälmen så den fick följa med hem!
 
Red Bello på banan och han var väldigt springig, tjaffsig och så fort jag skulle korta honom så slog han med huvudet! Han reagerade även väldigt mycket när jag bara duttade honom på rumpan med spöt! Tror inte han tirvs med att vara ute i mörkret.
 
Nu blir det lite plugg och sedan en dusch och mat! Imorgon ska vi träna dressyr för Monica och det är näst sista dressyrträningen innan tävlingen - jisses!
 
Är riktigt trött och seg idag, vet inte varför? Blir i alla fall sängen tidigt så jag kan sova ut ordentligt! :)
 
Nu ska bara svarta swarowskistenar inhandlas så den kan pimpas lite! ;)

(N)

Publicerad 2012-10-22 16:22:55 i Vardag,

Hemma från skolan och jag vill typ dö! Har haft sjukt ont i magen hela dagen och höll på att spy innan jag satte mig i bilen och åkte hem! All denna skit beror på min nya medicin som jag fått mot min hosta som inte fösvinner, men nu vägrar jag ta en ända kapsel till, så himla jobbigt att ha ont i magen!
 
Håller just nu på att äta lite yoggi och frukt och om ca 30 minuter åker jag till Vilma. Bello får vila idag, känner mig fortfarande inte bra och ne, ingen lust med att rida då! Så mockar bara lite snabbt innan jag tar tag i matten och hoppas på att kunna lära mig något (hoppas att vilma kan lära mig något)
 
 

Måndag morgon!

Publicerad 2012-10-22 08:04:53 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Uppe med tuppen oh ska åka till skolan om 30 minuter. Blir en lugn skoldag idag, svenska och då ska vi kolla på film, sedan balett och efter den en lååång håltimma, då blir det lunch och matte plugg. Sen sist av allt så ska vi ha utprovning av studentmössor, SJUKT NICE! :D
 
När jag kommer hem blir det att äta fort som vinden och hoppa i stallkläderna och rida Bello lite snabbt, tror det blir att skritta en sväng på asfalt och efter det ska jag in tilll Vilma som ska hjälpa mig med matten hela kvällen.
 
Finns inte mycket tid till uppdatering idag som ni kanske ser. Vi får se lite när jag kommer hem från Vilma ikväll om jag hinner blogga något då eller inte! :)
 

HJÄLP!

Publicerad 2012-10-21 19:20:30 i Vardag,

Vilken av dessa hjälmar tycker ni är snyggast?
 
Det är de två jag velar mellan! Har ju en Charles Owen John Whitaker och tycker om den super mycket för att den är så skön!
Men idag testade jag AYR8 bara för skojskull och blev fast vid den oxå, den är ju oxå snygg med det färgade i mitten (ska ha silver tror jag) men den kanske inte passar lika bra till dressyr som John Whitaker hjälmen som är lite mer neutral och alltound!
 
Hmm... Vad tycker ni?
 
 
Vad tycker ni?

Videos från idag!

Publicerad 2012-10-21 19:14:20 i Lisa,

Här är några flimer från dagens ridpass på Lisa! Första gången sedan i påskas som jag jobbar henne ordentligt och andra gången jag rider henne!
 
Vad tycker ni? :)
 
 
 
 

My little pony!

Publicerad 2012-10-21 18:54:09 i Bello, Lisa,

Hej på er! Söndag kväll och jag sitter trött i soffan med magont! (N)
 
Upp vid 9 i morrse, åkte och red lisa vid 10 tiden och hon gick sååå bra! Blev helt förvånad när jag hoppade upp på henne och hon var ganska lätt att få i form och hade ett härligt steg!
 
Red runt i alla gångarter och jobbade med formen i skritt och trav, försökte knappt i galoppen då hon inte tycker att det är någon höjdare!
 
I vänstervarvet blev hon lätt väldigt innåt böjd i halsen när hon gick på tygeln men jag tyckte inte det gjorde nått eftersom hon ändå krökte på nacken. Hon flöt även ut i bogen ganska mycket, men mycket ytterhjälper på det så var det fixat!
Tog lite skritt pauser då och då eftersom hon inte är riden på en vecka och sedan avslutade jag med att hoppa henne några språng över ett räcke som låg på kanske 70 Cm i slutet bara för att känna på henne!
 
Första gången jag kom på räcket i galopp försökte jag rida på i en ganska samlad och kontrollera galopp eftersom hon gärna drar mot hindren så jag ville ha henne lugn och sammlad för att själv kunna bestämma avståndet, dock tyckte hon inte lika och stannade! Detta var ju då ett tecken på att det var något Lisa inte gick med på så nästa gång hade jag ett lite friskare tempo, men fortafarande kontrollerat och lugnt och då gick det mycket bättre!
 
Det känndes himla lätt att hoppa henne, kommer hon nära viker hon upp benen på en milli sekund och kommer man långt ifrån klarar hon det galant ändå, utan att vara i en ända bom! Hon är verkligen en dröm ponny, och alla borde få chansen att i alla fall testa att rida en ponny som lisa! Hon är inte den lättaste när det kommer till kontrollering och sånt efterosm hon är väldigt pigg och egen, men när man ska hoppa är hon okomplicerad på hinder, stannar BARA om hon känner att hon inte klarar det!
 
När Linnea känner sig förstor och "klar" med Lisa hoppas jag verkligen att jag hittar en ryttare som passar Lisa lika bra som Linnea gör!
Helst av allt hade jag velat behålla henne i all evighet men det är omöjligt! Hon har så mycket att ge och jag är ju förgammal för att tävla - tyvärr!
 
 
I ALLA FALL!
 
Efter det red jag Bello som bara fick rulla på i alla gångarter, krävde inget speciellt mer än att han skulle vara kontrollerbar! Han skötte sig bra förutom när han fick för sig att lägga in en lång bockserie längst halva banan, tokhästen!
 
Var även uppe på sharpman och testade hjälmar, just nu är jag lite kluven i mitt val så det får vänta ett par dagar till!
 
Just nu håller jag på att ladda upp filmer från idag när jag red Lisa, självklart kommer de upp här sen! :)
 
Gammal bild på tokponnyn!
Linnea och Lisa - kolla hennes blogg på www.linneahansson.devote.se för att läsa mer om Lisa och Linneas andra ponny - och lisas bror- Bosse! :)

Hemma!

Publicerad 2012-10-20 19:56:26 i Vardag,

Eller okej det var ett par timmar sedan!
.... Men i alla fall Hej hopp på er hur har er dag varit? Min har vart bra men BLÖT, har rgnat konstant hela dagen så mina byxor och skor var dyngsura när vi satte oss i bilen och rullade hemmat så jag bytte om till mjukisarna, tog av mig skorna och satte på högsta värme - skönt!
 
Blev inte mycket shopping idag, köpte en ny mascara och ett paket med hårnålar. Sparar mina pengar till bättre tider istället! ;)
 
Kom hem runt 6 tiden och sedan dess har jag packat upp väskan och käkat mat, ska försöka hålla mig vaken ett tag till så att jag kan sova längre än till 8 imorgon vilket vore skönt!
 
Ska även åka till Lisa imorgon och rida vid 1. Hon osm har henne trillade nämnligen av för någon vecka sedan och stukade nacken, och hon känner sig fortfarande inte bra och har inte ridit sedan det hände så jag ska åka och motionera Lisa lite - SUPERKUL! :)
Ska även röra på Bello och åka till sharpman och kolla ny hjälm!
 
Har ju en spricka i min sedan jag trillade av Lisa, men eftersom kvittit inte finns kvar har vi inte kunnat få ut något på försäkringen än så jag har fått rida med den ändå. Men pappa har nu snackat med sina kollegor (han jobbar ju med försäkringar) och de har fixat så att vi får pengar ändå. SÅ imorgon blir det att kolla hjälm, är sjukr sugen på en GPA nu när det är rea på dem men jag ser ut som en alien i dem tyvärr... "/
Blir nog samma Charles Owen - John Whitaker som jag har nu, är super nöjd med den men det är ju kul med något nytt ibland! :)
 
Efter det ska det även pluggas matte C x2000 måste få G på provet alltså!!!
 
 
Som ni ser på denna bild är det en vit fläck på min hjälm. Denna fläck är ingen fläck utan ett hål som blev när jag släpades efter Lisa, sammeten är trasig och innuti är det sprucket!

Göteborg!

Publicerad 2012-10-19 22:26:39 i Vardag,

Hej på er alla glada, och godkväll!
 
Full rulle idag, nästan i alla fall!
 
Började med vårdcentralen i morrse klockan 9, anmälde mig i receptionen och satt sedan och väntade - i 30 JÄVLA MINUTER? Sedan frågade mamma en annan som jobbade där varför min läkare dröjde så och då visade det sig att han inte ens var där... Kunde inte hon i receptionen sagt det då eller?
 
Fick i alla fall vänta en stund till och tillslut fick jag en ny läkare!
Han kollade hals, näsa och även öron men hittade inget mer än att jag var svullen i näsan med det är inget jag lider av...
Fick i alla fall antibiotica utskrivet, så ska börja ta 4 tabletter om dagen i 2 veckor nu så hoppas vi att jag blir frisk, tillsammans med det ska jag även börja med hostmedicin igen Mollipect som är typ den äckligaste medicinen som finns, smakar som när man biter i ett paelcin/clementin/citronskal UÄCK!
 
Sen åkte jag i alla fall vidare till skolan 1 timma idrott där vi körde styrka och balans, gött att svettas lite! ;)
Sedan hem och efter någon timma rullade bilen mot GBG, underhöll mig med att kolla film och halvsova hela vägen, chill chill!
 
Kom fram och vid halv 8 drog vi ut och käkade på samma restaurang som vi alltid besöker - så ska ni till GBG, käka på lilla london som ligger på avenyn, sjukt god mat!
 
Kom tillbaka upp för ett tag sedan och har hunnit ta en lååång skön dusch med hårinpackning, bodyscrub och ansikts skrubb, skönt skönt!
 
Nu är det dags att sova om en stund, jag vill ju inte missa hotell frukosten som är det bästa med hela resan, hehe!
 
Imorgon blir det shopping och sedan hemresa, bloggar när jag kommer hem!
 
 
Såhär såg jag ut när vi var i göteborg en gång förra sommaren, blond och mitt ansikte såg visst väldigt fluffigt ut! ^^
 
NATTI NATTI!

Torsdag - snart fredag!

Publicerad 2012-10-18 19:54:37 i Bello,

Hej på er! Jag lyser med min frånvaro lite men nu har jag tid att blogga!
 
Igår var det ju träning som gällde igen! Denna gång dressyr för Monica och det kändes bra!
Han var riktigt fin i traven hela träningen igenom, galoppen kändes oxå bra ända tills vi skulle rida igenom programet inför tävlingen.
Till galoppen blir allt lite stressat och påjagat lixom, fick ingen bra känsla på galoppdelen men det som var innan galoppen kändes kanon!
 
Sen var det ju väldigt mörkt ute oxå så tror Bello spände sig lite för det, ridbanan ligger ju framför ett förfallet hus så det är ju inte så konstigt kanske om han tycker att det är lite läskigt!
 
Idag blev Bello skrittad och joggad på banan, hade på den nya sadeln och red mycket volter och varvbyten.
Imorgon ska han skrittas förhand och sen får han vila på lördag och bara lugna pass fram till tisdag.
 
Åker nämnligen till Göteborg med mamma och pappa imorgon, stannar till lördag! Sen blir det full rulle matte C plugg inför mitt prov som jag har på tisdag och på onsdag är det träning igen!
 
 
Körde på det orangea sharbaket, orangea benskydd, blå JW ridbyxor, blå Långärmad piké från JH collection och dunväst från schockemöle
 
 

Visste ni att...

Publicerad 2012-10-16 20:40:36 i Vardag,

... Dressyr ryttaren Minna Telde har gått på samma skola som jag går på nu?
 
Min svenska lärare var handledare till hennes projektarbete som handlade om (vad annat) dressyr. Han hade aldrig förstått mindre när han läste en projektarbetes raport, haha inte så lätt att förstå sig på hästar om man kan NOLL sedan innan!
 
Även Patrik Kitell startade sin karriär i Tranås och gick på ridgymnasiet som fanns där då, synd det inte finns kvar!
 

Hoppträningen igår!

Publicerad 2012-10-16 17:19:00 i Bello,

 
Hej tisdag med träningsvärk!
 
Idag kom jag hem tidigare så har hunnit göra den koreografin som ska vara klar imorgon och har även promenerat Bello i 25 minuter på asfalt!
 
Nu väntar jag på att min syster ska komma och klippa mig, men innan dess hade jag tänkt att skriva om träningen igår!
 
Började med att rida fram, rakställa innanför spåret, skänkelvikningar öppnor i trav. Sedan gick vi in på stora mittvolten och red med bakdelen innanför spåret i trav innan vi fattade galopp och red med bakdelen utanför spåret!
 
Sedan var det dags att hoppa tram, började med att travhoppa ett kryss, landa i galopp och vända snett igenom över en låg oxer, nästa övning var travhoppa ett räcke 6 galoppsprång till en oxer. Den red vi ett par gånger och för varje gång lade vi till ett galoppsprång.
 
Så fortsatte vi hoppa genom alla hinder i lugn takt innan vi hoppade bana! Jag hade inte tänkt hoppa banan eftersom det var första gången i nya sadeln men efter framridningen sa Tord att han tyckte att jag skulle hoppa en låg bana eftersom det gått så bra vilket jag gjorde!
 
Såhär såg banan ut! (Såg visst nu att alla hinder har ett nr för högt - tänkte väl att det vara var 10 hinder i banan, haha, ibland är jag ju smart. Tur att jag har vilma som kommenterar alla fel jag gör)
 
Bello var väldigt pigg och tog inte riktigt mina förhållningar men jag är ändå nöjd! Dock var det svårt att rida med den nya sadeln, Bello hoppade mycket mer med ryggen och fick mycket rundare språng vilket gjorde att han hoppade mig ur sadeln över nästan varje hinder! Haha kände mig verkligen som en nybörjare och fick inget riktigt flyt när vi hoppade banan.
 
Men jag är nöjd med träningen ändå, fick en bra uppfattning om vilka skillnader det blir med den nya sadeln. Får bla mycket lättare att stå i galoppen nu när knäna inte glider över knästöden, detta gör oxå att jag kan korta hans galopp MYCKET lättare!
Och när jag väl lyckas hålla mig kvar i sadeln efter sprången så tyckte jag att jag blev stadigare med skänlekn i ladningen!
Tord sa även att det såg ut som att Bello trivdes väldigt bra med sadeln, och att han fick till de där runda sprången - som han bara haft över enstaka hinder tidigare träningar - över alla hinder som vi kom rätt på!
 
Än så länge är jag i alla fall super nöjd, och nu är det ju två veckor kvar till nästa hoppträning så ska hoppa lite hemma fram tills dess för att rida in mig i sadeln lite så jag kanske inte behöver flyga runt som en liten myra på hans rygg nästa träning! ^^
 
 

Träning!

Publicerad 2012-10-15 18:13:02 i Vardag,

Påväg mot hoppträningen nu! Bello har de orangea benskydden på sig och den nya sadeln ligger i baksätet! Ska bli kul att känna på den ordentligt!

Kommer hem sent så blir nog mer detaljerad uppdatering om träningen imorgon om jag har tid. Plugg och klippning av håret står på schemat!

SÅ SKÖNT!

Publicerad 2012-10-15 13:54:33 i Vardag,

HEJ MÅNDAG!
 
Skolan idag och jag slutade halv 12 istället för 20 över 3, HUR SKÖNT?!?!

Är hemma nu och tar det lugnt, ska plugga lite om ett tag och sedan göra mig redo för hoppträningen ikväll. Nu är Tords ridhus äntligenklart så det blir träning unne vilket ska bli riktigt skönt!
 
Testar som sagt nya sadeln oxå vilket ska bli kul, längtar verkligen efter att rida i den mer ordentligt! LYCKA!
 

Lång dag!

Publicerad 2012-10-14 14:38:24 i Vardag,

Blev kvar på sharpman ett bra tag!
 
Visade sadlarna och behövde inte ens skritta ett halvt varv innan sadelutprovaren såg att den låg helt åt skogen. Vi kollade ryggen och tog nya mått. Han hade satt mer muskler i ryggen och blivit bredare så det var inte så konstigt att sadeln inte låg bra, fanns tyvärr inget vi kunde göra med vår egen sadel för att den skulle ligga bättre så det vara bara att testa nya sadlar.
Det var riktigt svårt att hitta salar som låg bra på Bello då de gärna sköts bakåt (precis som vår egen) Men tillslut hittade vi en som låg bra vilket var en crown Impala som även var riktigt skön att rida i!
 
Lånade hem en sadel som jag ska testa imorgon på hoppträningen för Tord så får vi se om det känns bra! Blev även nya stigläder i kalvskinn och lite läderfett!
 
De stoppade upp dressyrsadeln lite i framvalvet eftersom den sjunkit!
 
Känns bra att vi åkte och fixade det där och fick ordning på dressyrsadeln och verkligen fick koll på det med hoppsadeln!
 
Vad har ni för sadlar på era hästar?
 

Söndag!

Publicerad 2012-10-14 09:42:09 i Vardag,

Söndag idag och jag ska snart åka bort till stallet! Först ska hästarna ut och sedan ska Bello in i transporten som rullar mot sharpman för koll av sadlarna, skönt!
 
ska försöka hitta ett pas bra stigläder oxå för de jag har just nu håller på att gå i pension! ;)
 
NU måste jag skynda. Bloggar mer senare!
 
 

Lördags träning!

Publicerad 2012-10-13 19:08:48 i Bello,

Träningen idag då, vi fixade ett upplägg som passade utmörkt med tanke på hur ont i halsen jag har och får när jag anstränger mig!
 
Började med att jag värmde upp honom i skritt och trav innan jag satt av, tog av sadeln och Monica tömkörde honom!
Det var första gången han tömkördes och förutom att han var sjukt lat så tyckte jag han skötte det jätte bra!
Hon höll på ganska länge och efter det fick jag hoppa upp och känna på honom i alla gångarter och han känndes riktigt bra!
 
Tömkörning är verkligen något jag vill lära mig för att kunna byta ut den enformiga longeringen! Dags att köpa en tömkörningsgjord och tömmar - sen är det bara att börja öva! ;)
 
Mamma filmade lite i slutet av passet, ska försöka ladda upp det imorgon!
 

Har ju glömt!

Publicerad 2012-10-13 11:14:00 i Bello, Vardag,

 
För ett tag sedan skrev jag ju om att Vilma hade taget massa bilder på Bello när han busade i hagen. När vilma var här för någon vecka sedan hade hon med sin dator så vi kunde överföra bilderna till min dator, sjukt mycket bilder på min bushäst!
 
Här får ni en bildbomb från när Bello goes crazy!
 
 
 
 
 

Lördag morgon

Publicerad 2012-10-13 10:28:43 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Lördag idag och det är ritkigt höstigt väder ute - kallt, grått och blåsigt. Usch!
 
Igår var pappa och köpte en crosstrainer, och efter att den var monterad så testade jag den. Sjukt jobbigt men nu ska jag bli vältränad! ;)
 
Idag är det dressyrträning för Monica på schemat och efter det blir det crosstrainern och en välförtjänt dusch!
Så ser dagen ut idag, åker till stallet runt 1 och innan det måste jag välja en outfit och piggna till lite!
 
Hör av mig senare efter träningen!
 

vardag!

Publicerad 2012-10-12 16:54:47 i Vardag,

I skolan idag blev det orientering och Elin och jag var faktiskt riktigt duktiga!
Efter det tog vi bilen bort till danssalarna där vi mötte Jonna och hon och jag gjorde faktiskt klart första dansen till projektarbetet vilket känns riktigt (ursäkta) JÄVLA bra! Så himla skönt att ha den klar, har en halv klar och sedan är det bara 4 kvar... haha!
 
Nu är jag hemma sedan någon timma tillbaka, har chillat galet framför brasan men nu håller jag på att brinna upp! Mamma kommer om ett tag så ska se om hon vill följa med ut och gå en sväng, annars får jag väl kanske gå själv. Om inte pappa kommer innnan och vi åker ut till Citygross! hemlig grej på G, haha nej då vi åker bara för att kolla Just for fun - vi tycker nämnligen att sånt är kul i min familj! ^^
 
Kan ju även säga att sedan jag bloggade om strasstenarna från Kyro så har jag vart SJUKT sugen på att beställa dem, det verkligen kliar i fingrarna, MEN jag ska stå emot lusten! Har ju nämnligen ett fult hål i min hjälm så vi ska försöka få tillbaka lite pengar på försäkrningen (den är sprucken innuti oxå) så att jag kan köpa en ny och hel hjälm!
 
Känns ju onödigt att blinga den trasiga om jag får en ny! Dock är det inget säkert än, men det är ju bättre att vänta och se hur det blir än att beställa och blinga den gamla hjälmen i onödan! ;)
 

Klar med stallet och redo för annat!

Publicerad 2012-10-12 09:43:13 i Vardag,

Jepp, precis som det står i rubriken är jag redan klar i stallet! Hade både ridit och mockat klart när klockan var 9, effektiv eller vad säger ni? ;)
 
Bello joggade jag på hårt underlag i ca 15 minuter, tyckte det passade bra idag när jag hade lite tight med tid och eftersom han gått två hårdare pass på banan och ska tränas för Monica imorgon!
Lät honom mest springa på med huvudet lite var han ville och utan speciella krav, satte mest tryck i honom och ville att han skulle trava på i en stadig trav utan att vingla (vilket han lätt gör ute för att han kollar på allt annat, men då brukar en bättre trav funka) Försökte även få honom att fokusera på vart han skulle och inte skrämma upp sig själv genom att kolla på allt annat, och även det funkade bra!
 
Nu sitter jag i soffan och är ganska frusen! Ska packa ihop mina saker och om en timma rullar bilen iväg till skolan för idrott och sen ska jag och Jonna koreografera lite till preojektarbetet!
Måste se till att hitta något här hemma som jag kan ta med till skolan eftersom jag inte hinna käka lunch, kommer typ svälta annars vilket jag inte vill!
 
 

Det var på tiden!

Publicerad 2012-10-11 18:14:52 i Vardag,

Mamma och jag gick ut med hunden nyss och gick vägen förbi sharpman!
Passade på att boka in en tid för koll av sadlarna! Har inte kollat dressyrsadeln sedan vi köpte den - vilket var ett år sedan, och eftersom jag tycker att hoppsadeln bara ligger sämre och sämre, och bara glider bakåt så ska vi passa på att kolla den oxå!
 
Så på söndag är det äntligen dags, ska även kolla när han som stoppar sadlarna kommer för att ev. kunna boka in en förstoring av knästöden på hoppsadeln!
 
Känns bra att vi ska kolla upp dem så att de fortfarande ligger bra och att Bello inte tar skada av dem!
 
Dressyrsadeln - Crown Susannah
 
Hoppsadeln (fast svart) - Prestige versailles!

Aj!

Publicerad 2012-10-11 16:18:40 i Bello,

Halloj!
 
Kort och snabb idag i skolan idag!
 
Först en timma svenska där vi diskuterade två böcker vi läst, sen hade jag 1 och en halv timma hål innan det var dags för 70 minuter matte C, känner mig helt lost men hoppas på att klara ett G på det kommande provet i alla fall!
 
Åkte hem och käkade lunch och chillade någon timma innan jag åkte till Bello!
Tog med pippi som fick busa runt i stallet medan jag mockade, fixade och red!
 
Passet idag liknade det igår, fick en bra kännsla och tyngd när jag satt ner i traven idag vilket känndes bra, även höger galoppen funkade helt okej redan från början!
Det känndes i alla fall väldigt bra idag, red dock inte så länge för har världens värsta mänsverk! men efter som Bello gick så bra och kännslan gjorde det inget att det inte blev så långt, fick ändå ihop 30 minuter så är nöjd!
 
Något som inte var bra med dagens pass var att Bellos sadelgjords skav gick upp, TROTTS att vi har fårskinn runt gjorden!
Tvättade i alla fall av med jodopax och sedan sprayade jag med blåspray innan han fick gå ut i hagen igen!
 
Imorgon blir det lite lugnare pass, det har blivigt ganska upptrampat på banan så det blir nog jogging på grusvägen imorgon bitti innan skolan! :)
 

Fina Firre!

Publicerad 2012-10-10 20:18:29 i Bello,

Hej på er!
 
Efter skolan idag satt jag och slökollade lite på tv innan mamma och jag åkte bort till Bello Bus.
Lade på dressyr sadeln och red ett ordentligt pass på banan!
 
Började med att värma upp i trav innan jag gick tillbaka och jobbade honom lite i skritten, tillbaka till travarbetet och sedan övergick vi till galoppen!
 
Traven känndes bra, högervarvet var svårare som vanligt men det kändes ändå okej! I skritten flyttade jag honom för skänklarna och gjorde lite bakdelsvändningar!
 
I galoppen rullade vi på på en av de stora volterna, vänster galoppen kändes så himla bra, det var verkligen en dröm att sitta där och rulla runt i en luftig och härlig galopp!
Högergaloppen var precis som traven svårare, men mellan varven så var även den helt okej!
 
Är riktigt nöjd med dagens svettiga pass på min fina prins! Imorgon kör vi på ett liknande upplägg med målet att komma ett steg längre i högergaloppen! Nu ska det kämpas för fulla muggar, och mina mål - de ska jag minsann nå!!
 
Såhär såg Bello ut idag, fast med benskydd istället för lindor!

DISS!

Publicerad 2012-10-09 20:53:00 i Hiss&Diss,

 
Idag vill jag dissa att nästan alla ridkläder och schabrak ska tvättas på så himla låg temperatur!
 
Te.x John Whitaker ridbyxorna, de får bara tvättas i 30 grader! Visst fina blusar och klänningar som tvättas lågt men stallkläder?
De blir ju så otroligt skitigt och inte direkt något man håller rent! När det då ändast får tvättas i  30 grader blir de ju knappt rent!
 
Tycker det är ganska dåligt! Man vill ju att kläderna ska hålla kvaliten när man tvättar dem, visst då kanske de inte kan tvättas så varmt, men då blir det ju inte rent!
 
STOR DISS TILLSKITIGA STALLKLÄDER SOM MÅSTE TVÄTTAS LÅGT!!!!
 
 

Hoppoutfit!

Publicerad 2012-10-09 19:46:09 i Outfit,

Har gått och kärat ner mig i orange, hehe!
 
Så nu har jag satt ihop en snygg orange outfit, ska nog försöka spara ihop mina pengar så att de sista delarna kan inskaffas!
 
Hittade ingen bild på hoppmodellen
 
Pannband - Kyro Riding gear 199:-
Dunväst - Schockemöle Ca 800:-
Schabrak - Schockemöle Ca 500:-
Benskydd - Gekås Ullared 199:-

Till debuten!

Publicerad 2012-10-09 15:14:55 i Vardag,

Om nästan en månad är det dags för mig och Bello att göra vår dressyrdebut, är nervös redan nu men det känns mest kul och spännande! :)
 
Vi kanske inte vinner, men kan vi inte vara bäst så kan vi i alla fall vara snyggast eller hur? ;)
 
Har börjat planera vår outfit för fulla muggar!
 
Vill ha en fin donut i håret (denna gjorde jag lite snabbt på Vilma förra helgen)
I donuten vill jag ha fina pärlor eller svarowskistenar
 
Ett fint vitt schabrak, varför inte detta från Eskadrons platinum collection!
 
Har även fått en tanke om att jag vill sätta stenar på min hjälm, har ju en Charles Owen så funderar på att sätta runt rosetten
Såhär, fast funderar på svarta stenar istället, hmm...
På Kyro riding gear får man ett paket med 100 stycken för 30 kr! (Y)
 
Får se när jag känner att jag hittar det perfekta schabrakt, hittade ett på charlies men det kostade 1000 (!!!!) kronor, lite för dyrt om ni frågar mig!
Måste även hitta en donut som är tillräckligt stor för mitt hår, och fina hårnålar! :)

Ont i halsen och ösregn!

Publicerad 2012-10-09 12:25:39 i Vardag,

Hej på er!
 
Vaknade lika sjuk som igår, TRÅKIGT! Tur att jag inte hade några lektioner idag!
 
Åkte till stallet och red Bello, idag gick han mycket bättre! Red genom skritten vilket han tyckte var SKITtråkigt rent ut sagt men så behövligt! Självklart ösregnade det hela passet, hade regnkläder men blev väldigt kall, så nu när jag kommit hem har jag tagit på mig tjocka mjukiskläder, skönt!
 
Håller på att baka scones till lunch och efter det blir det plugg innan jag ska lägga mig i sängen och se på film!
Slapp dag helt änkelt, men så får det vara när man är sjuk!
 

Ofokuserad och irriterande!

Publicerad 2012-10-08 19:02:17 i Bello,

 
Rubriken består av två ord som beskriver hur Bello var idag!
 
Redan när jag skulle hämta honom i hagen så började han dumma sig, han backade, gick runt mig och ville inte med mig in! Han var så ganska mycket för kanske ett år sedan men det var ett tag sedan. Så himla skönt när han slutade med det, men jobbigt att han börjat lite smått igen!
 
Sen i stallet stod han inte still på upställningsplatsen, han skulle hela tiden kolla ut genom fönstret efter Ebba och Mazza som har sina hagar utanför!
 
När jag skulle longera började det med att jag inte hittade någon snodd så fick strunta i den, vilket inte är så roligt efter som Bello springer som en kamel då!
 
När jag började longera honom höll han fokus på allt annat, gick hela tiden överböjd utåt och detta gjorde att volten hela tiden minskade och han höll på att springa på mig!
Han körde på i sin egna lilla värd och struntade i alla komandon jag gav honom förutom de som betydde frammåt! Fick rycka tag i honom flertalet gånger för att han skulle förstå att jag var den som bestämde gångart! Detta var dock inget han brydde sig om!
 
Blev riktigt irriterad på honom och kännde att allt bara gick usper dåligt och att vi inte hade något sammspel alls!
 
Imorgon när jag är hemma så ska han få ett ORDENTLIGT pass på banan, hur ont jag en har i halsen så ska han jobbas ordentligt!
Det ska få kompensera för dagens skit sammarbete, usch!
 
 
 

VAD VILL NI MITT LIV?

Publicerad 2012-10-08 14:00:12 i Vardag,

Dessa himla bakterier som ska envisas med att hoppa på mig alltså!
 
Vaknade med ont i halsen i morrse och det har fortsatt hålla i sig hela dagen! Gick på de två första lektionerna och sedan tog jag bilen och åkte hem!
Sitter nu i soffan och tycker synd om mig själv, ska snart käka lite glass innan jag åker och longerar Bello på banan, ställde nämnligen in träningen efter som jag mår dåligt!
 
Känner ingen ork för någonting, imorgon har jag troligtvis inga lektioner så blir en hemma dag för att försöka bli frisk!
Är otroligt trött på att vara sjuk, har inte haft en ända hostfri dag sedan i Januari vet ni hur jobbigt det är att aldrig vara frisk eller??
 
Är jag hemma i morgon så blir det mys med denna luring hela dagen! :)

Hemma efter shopping med mamma!

Publicerad 2012-10-07 20:34:47 i Shopping, Vardag,

Hej på er!
 
Nu har jag öntligen tid att sätta mig ner och ta det lugnt!
Har ju som sagt spenderat dagen på ullared tillsammans med mamma. Gick upp vid 7 i morrse och bilen rullade iväg vid 8, och 3 timmar senare var vi framme!
 
Blev två timmar shopping, sedan lunch och en timma shopping till innan vi rullade bilen hemmåt!
 
Lyckades denna gång att bara köpa saker som är nädvändigt och sånt som går åt, och dessutom billigt!
Dagens bästa köp är ett par svarta slim jeans! Sjukt sköna, as tighta men stretchiga och de kostade bara 179:- KAP ELLER VAD?
Trodde de skulle vara försmå, testade dem nämnligen inte förens jag kom hem, men de var perfekta! :)
Annars är det baslinnen, underkläder, sängkläder och lite andra bra och ha saker som fått följa med hem!
Även lite saker till Bello såklart! ;)
Bla. feflex damasker, ORANGEA (!!!) benskydd, reflexbrösta, vintertäcke och B-vitamin! Nu blir han glad!
 
Hur coola är inte dessa?? Ska matcha dem med min nya dunväst från schockemöle! MUMS!
 
Nu har jag precis käkat och laggt en ansiktsmask! Om ett tag ska jag packa danskläderna till imorgon (trotts att jag har super ont i halsen...) och sedan hoppa in i duschen!
 
Har lite sovmorgon i morgon vilket ska bli skönt, dock bara 45 minuter mer än vanligt men det är ju alltid något! :)
 
Bloggar mer i morgon, då är det Monica träning som gäller!
Godnatt på er!

Morgondagens planer!

Publicerad 2012-10-06 19:21:25 i Vardag,

Bello får vila imorgon, fick precis ändrade planer för dagen!
 
Mamma och jag bestämmde oss nämnligen precis för att åka till Ullared imorgon!
Vi har haft det i tankarna ett par veckor att åka till Ullared snart så vi slog till på att åka imorgon!
 
Har egentligen ingeting jag ska köpa, nya reflexer till Bello då de han har är flera år gammla = tappad kvalite!
Annars är det mest vardagliga saker, nagelsaker, hårnålar och tjockare tröjor typ! Sen hittar man ju allitd en massa annat som man inte kan hålla fingrarna ifrån! ;)
 
Ska i alla fall bli riktigt roligt att åka dit! Blir en rolig mamma & dotter dag! :)
 
Slänger in en riktigt gammal bild, som inte har ett dugg med hästar att göra! Men det kanske inte gör någt om jag bjuder på en bild på mig själv då och då istället för en bild på Bello! ;)

Lördag morgon!

Publicerad 2012-10-06 13:11:47 i Bello,

Åkte iväg till staller vid halv 11 tiden i morse kanske, stannade på sharpman på vägen och kikade lite på nyheterna men inget följde med hem.
 
Bello hoppades LÅGT på banan, högsta hindret låg knappt på 70 cm!
Övade på att komma rätt på hindren, få en kort och långsam galopp. kontroll var huvudtanken helt änkelt!
 
Tycker det gick riktigt bra, En gång så kom vi i väldigt långsam galopp, väldigt nära hindret - lade honom alltså ganska oschyst- men han gjorde precis det han skulle, hoppade lugnt och sansat utan att vara i en ända bom!
 
Vissa språng blev även väldigt runda och fina trotts att det var lågt! Han brukar få lite "platta" hopp när det är lägre men idag hoppade han genom ryggen!
 
Efter åt var vi både svettiga och tröttiga! ^^ Är hur som hellst väldigt nöjd med dagens hopp-pass!
 
Nu ska sitsen bli bättre sedan är vi back on track!

Äntligen hemma!

Publicerad 2012-10-05 20:19:42 i Bello, Vardag,

Nu har jag äntligen kommit hem igen, har även hunnit få i mig mat, nam nam!
 
 
Red ju som sagt Bello i morrse så fort jag tog tyglarna och började trava så började han fint på nacken och var jätte mjuk och lätt i munnen!
 
Jobbade mycket volter i både trav och galopp, och galoppen övade jag även på min egen ridning, lutade mig nästan överdrivet bakåt för att få en bättre hållning! tippar väldigt lätt frammåt så detta var en bra grej som jag ska göra oftare!
 
När jag ridit fram honom i alla gångarter så fick han skritta några varv på lång tygel innan jag skittjobbade honom! Speciellt i högervarv där han gärna går lite utåtställt! Lade mycket hinder runt de hinder som stod uppe, gjorde även lite bakdelsvändningar i båda varven innan jag travade och skrittade av honom!
 
 
Är nöjd med dagens pass, Bello var fin och gjorde det jag ville! Vissta stunder bättre och vissa sämre, men man jag inte alltid vara på topp!
 
Imorgon kanske det blir lite hoppning, om jag hittar hopptränset, woops! Får se lite som vanligt, är ju ganska bra på att ändra mig! ;)
 
Efter ridningen fick Bello i alla fall massa morötter innan han fick gå in i boxen och äta klart det sista av sitt frukosthö medan jag släppte ut de andra!
Skulle släppa ut Ebba först, drog på mig gummistövlarna och klampade ut i leran! Ebba gjorde samma sak och klampade på, mer än nädvändigt och efter ett tag kommer vi till en djup vattenplöl (hovspår i leran) och när hon klampar där så skvätter det vatten över typ hela min ben, var skapligt skitig sedan! ;)
 
Släppte ut resten av hästarna innan jag åkte hem igen!
 
Packade väskan, bytte om, dammsög, torkade golv och fixade med disken innan jag åkte, duktig tjej! ;)
Sen bar det iväg till skolan för orientering, Jag och Elin jobbade gärnet och var super duktiga! :)
 
Efter det blev det projektarbete, kom till Sobel vid 2 tiden, jag och Jonna koreograferade lite men det gick rätt segt då båda är lite sjuka!
Vid halv 5 tiden kom i alla fall dansarna, värmde upp dem, de körde igenom den första koreografin, vi tog en paus och snackade lite och sedan körde de några gånger till innan vi slutade vid 6.
 
Var riktigt skönt att komma hem efter en fullspäckad dag! Maten stod framdukad och mamma hade kommit hem med ett presentkort på SF bio, snällt! :)
 
Nu blir det mys hela kvällen, nerbäddad i sängen framför X-faktor, kanske någon film oxå, OCH med en stor skål med glass och marsmallows!
 
SMARR!
 
 

De som inte håller på med hästar...

Publicerad 2012-10-05 12:49:00 i Vardag,

... De förstår verkligen inte hur lång tid det tar att ha egen häst!
 
Jag vet inte hur många gånger vänner och folk jag känner har sagt "måste du rida idag" eller "kan du inte strunta i det, du gör det hela tiden"
 
Jag har själv valt att ha häst (till och med två egentligen), det är ett val jag bestämt helt själv och då får jag offra min tid med vänner!
Men det gör jag gärna kan jag då tala om för er!
 
Jag träffar mina vänner nästan varje dag i skolan, Vilma och jag ses i stallet, och Linn och jag skulle inte kunna ses oftare även om jag inte hade häst!
 
Det bästa jag vet är att bara stå och mysa med Bello, han är mitt allt, han betyder super mycket för mig och utan mig, hur skulle han må då? Vem skulle köpa foder, täcken och linknande? Vem skulle sätta på flughuva och flypspray på sommaren för att få bort de irriterande flugorna? Vem skulle borsta ut alla tovor ur svansen och manen som bara gör ont? Och vem skulle tvätta hans sår och se till att hans hovar var välvårdade?
INGEN!
 
Bello kan inte göra det själv, och om jag har valt att köpa en häst så är det tusan upp till mig att ta hand om honom på det bästa sätt jag kan!
 
Sen kan jag inte säga att jag aldrig låter mamma ta Bello för att jag ska göra något annat, Tex, idag! Mamma tog Bello för att jag skulle kunna åka till Linköping med Elin, MEN jag hade redan sett till att ha en plan så att han hade kunnat vila om mamma inte ville rida. Det var jag som valde dag att åka till Linköping för att matcha in det med Bellos aktiverings schema!
 
 
Jag blir faktiskt ganska irriterad när folk frågar om jag kan strunta i Bello, eller flytta en träning!
Det är nästan som ett jobb, tackar man ja kan man inte bara strunta i det för att sitta på ett fik och snacka skit med vänner!
För inte alls länge sedan fick jag kommentaren "Du kan väl strunta i träningen imorgon, du kan träna vilken dag som helst"  Fast nee, att hitta en träningstid som passar både mig, mamma, Monica och Bello (så att han inte får för träningarna för nära inpå varandra) är inte alltid så himla lätt, att komma på kvällen innan att "jag vill flytta träningen" är enligt mig dålig stil! Det värsta jag vet är att ringa återbud och avboka träning! Okej om man är sjuk, men annars, ne helst inte!
 
Bello betyder extremt mycket för mig, och ska jag vara ärlig så spenderar jag hellre tid med honom än med andra vänner! Kan låta sorgligt men det är faktiskt sant!
Han är första prioritering, han går före mitt eget välmående, han går före mott skolarbete och han går före mina vänner!
 
 
Hur ser ni på detta? Hur prioriterar ni och vad tänker ni när någon ber er strunta i hästen?
 
 

Uppe med tuppen!

Publicerad 2012-10-05 08:12:15 i Vardag,

Godmorgon på er!
Klockan är 10 över 8 och jag håller på att skritta fram Bello!

Lika bra att gå upp tidigt och ta tag i det! Ganska kallt just nu dock, var bara 7 grader när jag åkte och nu började det blåsa! Ser att solen är påväg fram så det blir förhoppningsvis lite varmare snart!

När jag ridit klart Bello ska alla hästar släppas ut och sedan åker jag hem och fixar innan skolan!

Vi hörs senare! :)

Dåligt samvete!

Publicerad 2012-10-04 21:05:14 i Vardag,

Idag har jag lite dåligt samvete över Bello! Känns som han fått göra allderles förlite den här veckan, även om vi bestämt att han ska få ta det lugnt!
 
Han vilade igår och idag red mamma, men imorgon vet jag inte hur jag ska få ihop det med tiden!
Har sovmorgon och åker till skolan kvart i 11!
Funderar på att ställa klockan på 7 och ta mig till stallet tidigt, ska ändå släppa ut alla hästarna så kan passa på att rida innan!
Hade vart riktigt skönt att få ta ordentlig sovmorgon eftersom jag har projektarbete och är hemma vid 7 på kvällen! Men jag får offra mig helt änkelt!
 
Ska försöka plocka fram alla grejer till skolan redan ikväll för att det ska gå snabbt och smidigt imorgon!
har laddat upp med minijoggi, sallad, frukt och energidricka för att klara eftermiddagen imorgon eftersom jag inte hinner äta lunch varken hemma eller i skolan!
 
Skulle även vilja hinna städa här hemma innan jag åker, så mycket jag vill göra men SÅ lite tid!
 
Bello ser ut att uppskatta min enorma kärleks attack.... Eller?
 
 

Träningen!

Publicerad 2012-10-04 18:45:01 i Bello,

 
Hej på er!
 
Nu är jag hemma från skolan och en snabbshopping i linköping! Köpte inte mycket, en mjukiströja från BikBok och en matlåda till min fina mamma som red Bello idag, hade tydligen gått riktigt bra, KUL! :)
 
Nu ska jag skriva om träningen i måndags!
 
Trodde det skulle vara katastrof med tanke på hur underlaget såg ut men jag hade helt fel!!!
 
 
 
Började med framridning på stora mittvolten, på en av voltens öppna sidor låg det även en upphöjd bom! Travade runt där och skulle få dem att komma med bjudning och balans över bommen, gjorde samma sak i galopp och där skulle vi jobba med att lägga dem rätt på bommen!
Efter ett tag ökade vi volten och red över stocken som låg där! Denna gång hoppade Bello den utan problem, lite  högre än nädvändigt dock! ^^
 
Sedan tog vi en skritt paus innan vi jobbade hästarna i trav på långsidorna. Började med att voi skulle rakrikta dem någon meter innanför spåret, när vi gjort det i båda varven skulle vi rida öppnor, och även de innanför spåret och sen avslutade vi med lite skänkelvikningar innan vi hoppade fram!
 
Bello hoppade riktikgt fint på alla hinder, trodde han skulle bli lite kinkig över all gegga men han skötte sig exemplariskt! Det var väl några gånger han inte ville gå genom en stor vattenpöl i ena hörnet vilket gjorde att avståndet till vissa hinder inte stämde!
 
 
 Inte så stor bild men hoppas ni  ser och förstår ändå!
Första hindret var ett räcke med stock under, ganska lågt då svängen både innan och efter blev lite tight.
samma sak på hinder 2, med en grind under, hoppade den lite snätt för att landa i rätt galopp och lida mellan hindren i kombinationen.
 
När vi hoppade fram var kombinationen en studs med upphöjd bom i mitten men sedan blev det en kombination med två räcken och två galoppsptrång mellan. Svängen dit var ganska knepig, man flöt lätt ut och kom snett på första hindret och då blev det långt till B hindret!
 
Hinder 4 var en oxer med grind under, det var i hörnet fram till det hindret det var en stor pöl, kom lite snätt första gången och jag höll på att riva med mig hinderstöden på den högra sidan!
 
Till hinder 5 skulle vi rida på lite och sedan var det ännu en tight sväng till hinder 5! Där känndes det helatiden som att vi snubblade till och att Bellos bakben slirade efter lite! Tror det beror på underlaget!
var en kantigsväng, 4 galoppsprång, till hinder 6.
 
När vi skulle komma på sista linjen sneddade han lite för vattenpölen igen, så första gången när vi hoppade banan så kom vi riktigt snätt på första hindret så vi var ute på spåret och vände innan vi kom mot hinder 2! Detta gjorde att han stannade vilket jag sjävl tar på mig, borde vart nogrannare med vägen och gett honom bättre förutsättningar!
När vi kom en gång till så gick han helt klockrent!
 
Hela banan känndes väldigt lugn och kontrolerad, avstånden stämde, jag vågade låta honom "sköta det själv" och vågade även ta tag i honom och reglera galoppen så som jag ville ha den!
Är himla nöjd över träningen, gick helt oväntat bra!
 
För första gången på länge kännde jag mig nästan 100% säker när jag hoppade! Det var roligt och jag hade inte den där oroskännslan i magen som jag annars ofta har!
 
KANON TRÄNING FÖR BÄSTA TORD WESTERGREN!
 

AARRGHHH!

Publicerad 2012-10-03 16:45:33 i Vardag,

Tiden springer iväg och snart är det typ vinter!
 
Idag är det redan onsdag och klockan är redan HALV 5, helt galet!
 
Ska åka bort till stallet nu, mocka till Bello som vilar, efter det blir det stan och köpa godis för att sedan åka hem till stroebrors lägenhet och där blir det speedway och pizza med syster och pappa! Brorsan jobbar så vi våldgästar lite! ;)
 
Imorgon slutar jag tidigt så ska till Linköping med Elin från klassen och shoppa lite, mamma är super snäll och tar hand om Bello åt mig!
 
När jag kommer hem därifrån SKA jag skriva om träningen, men just nu är tiden inte tillräcklig! Har i alla fall ritat upp hur banan såg ut i paint så det är bara att skriva allt!
 
 
Nya västen åker självklart på! ;)
 

Kladd!

Publicerad 2012-10-01 22:26:25 i Bello,

Hemma från hoppträningen!
Berättar mer imorgon eller på onsdag om vad vi gjorde lite mer specificerat!

Kan i alla fall säga att det var som att rida i en stor sanslösa efter en översvämning! Seriöst, man såg inte hästarnas hovar när de stod på banan!

Bello skötte sig fin fint trotts underlaget som jag kan tänka mig gav en hel det mjölksyra, avslutade med en kanon bana! :)

Nu är jag helt slut, det var jobbigt även för mig med all lera! I traven kändes det som att man hela tiden red över upphöjda bommar - hej träningsvärk!!!!

Kan oxå säga att det inte var så himla smart med vita NYTVÄTTADE benskydd...
Allt är skitigt, träns, sadel, stövlar, hjälm (!!!) och allt annat oxå, blir stor puts nu i veckan! ;)

Men som sagt, mer om träningen i morgon eller på onsdag! Ska sova nu och imorgon ska mamma skritta Bello så han får röra på benen lite och bli av med ev. träningsvärk! Själv ska jag på speedway, sista (för min del) matchen för i år, sista är på onsdag men kan inte åka dit... :(

Nog om det, däckar snart så ska sova nu!
GODNATT!!!

Måndag!

Publicerad 2012-10-01 08:05:22 i Vardag,

och jag börjar veckan med sovmorgon, skönt!
 
Sitter nu i soffan och ska sätta mig i bilen mot skolan om 20 minuter, slapp dag med svenska, dans, håltimma och dans workshop, ska dock inte vara med på danserna eftersom jag kännde mig sjuk i helgen och vill bli frisk så fort smo möjligt!
 
Annars smsar jag med mamma för att planera in träning fär monica nästa gång, hon kan inte i veckan så det får bli en lugn träningsvecka för Bello och sedan troligtvis två träningar nästa vecka istället, går det oxå!
 
Nehe, kanske ska fixa det sista nu innan jag måste åka, ska plocka fram ridkläderna till träningen ikväll så att jag har det klart när jag kommer hem så att jag slipper stå där och leta som en galning! ;)
 
Hoppas ni får en bra dag! :)
 
Söthästarna, och Bello med lite hängig blomma i grimman! ^^

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela