Sofia Lindström

Uppe tidigt!

Publicerad 2013-04-29 16:21:02 i Vardag,

I morrse stod klockan på kvart i 7, var i stallet halv 8 och gjorde iornding Bello.
35 minuter ridning på banan var vad som stod på schemat, han var lite stretig men jag försökte jobba igenom det vilket jag tycker gick ganska bra.
 
Övade mycket på nedsittningen i traven, först kaos men sedan blev det bättre och bättre. Tränade sedan på galoppfattningar, gjorde ganska många i varje varv för att stärka bakbenen. Fattade även galoppen från skritt och jobbade på att han skulle behålla formen.
 
Nöjd med passet är jag i alla fall! :) Efter det mockade jag medan Bello åt frukost innan jag åkte hem och bytta om för att köra till skolan! :)
 
Hittade dessa två gamla hoppbilder på mig och Bello som Vilma tagit. Mins knappt när de är tagna men innan de nya hindren fanns i alla fall!
Blir lite hoppsugen igen faktiskt, mamma och jag pratade här om dagen om att vi kanske ska börja hoppträna lite igen, i alla fall någon gång i månaden! :)

Hur snyggt?

Publicerad 2013-04-29 16:12:02 i Vardag,

Hittade precis detta pannband på Kyro - HUR FINT ÄR DET INTE? Svart lackat läder med vita pärlor, det skulle passa SÅ bra till Bellos tävlingsträns med bred lackad nosgrimma!
 
Att det dessutom bara kostar 399:- är ju helt galet! Alla pärlpannband jag hittat innan är ungefär dubbelt så dyra.

Måndagens planer!

Publicerad 2013-04-28 21:24:40 i Vardag,

Imorgon har jag låååång sovmorgon i skolan. Börjar inte förens 10.50 så jag åker hemmifrån vid 10! :)
Trotts detta tänker jag inte ta någon sovmorgon, klockan ringer kvart i 7 och då blir det frukost och sedan stallet för att trimma Bello på banan.
Känns skönt att få det klart innan skolan så får jag massa tid att plugga sen när jag kommer hem, har dessutom bara en lektion så slutar 10 över 12, då käkar jag i skolan och sedan åker hem. KANONERS!
 
Hur ser eran måndag ut? Har ni söndagsångest elelr ser ni fram mot den nya veckan? :)
 

Ridning igen!

Publicerad 2013-04-28 16:56:22 i Vardag,

Idag blev det äntligen ridning igen efter några sjukdagar för min del!
 
Orkade inte rida speciellt länge men lite blev det, mycket volter och galoppfattningar stod på schemat, samma saker imorgon och förhoppningsvis ett längre pass!
 
Efter det åkte jag och Vilma till Linköping för shopping, fick med en studentklänning och lite annat som behövdes. På onsdags blir det nog stan igen fast med mamma, behöver åka till hööks och köpa ett nytt träns, det hemma tränset han har nu sitter verkligen super dåligt, får nästan dåligt samvete över att sätta på honom det..
 

NU blir det galet med pluggande fram till mat och ponnyakuten!
 
 

Mål för året!

Publicerad 2013-04-27 15:53:47 i Vardag,

Har suttit och pratat lite om vad jag har för mål med Bello i år. Det är inte så stora mål men det är tillräckligt stora mål, med delmål och sånt jag tror att jag kommer klara.
 
Det första är att rida LB på över 60%, ha flera stadiga ritter med bra procent.
 
Det andra målet är att vara med och fightas om placering i LB klasserna
 
Det tredje och sista målet för i år är att starta en LA med en bra känsla och känna att det inte är allt för svårt.
LA innerhåller ju bla. skänkelvikningar, ryggning och 10m volter i galopp och förvänd galopp.
 
Ryggningarna kommer gå bra bara vi tränar på det, skänkelvikningarna kommer vi behöva lägga en massa tid på, och 10m volterna i galopp blir bra när han blir starkare, förvänd galopp är han bra på och ganska säker i, bara mer styrka och lite mer träning så ska det hela gå kanoners! (Y)
 

Sjuk!

Publicerad 2013-04-27 14:09:25 i Shopping, Vardag,

Natten mellan torsdag och fredag åkte jag på en förkyldning, att sedan sitta och skriva nationellt i svenska var inte det härligaste med feber, dunkande huvud och värkande hals, men jag tog mig igenom det och åkte sedan hem och käkade. Efter som jag inte mådde bra fick Bello vila och dagens träning ställdes in.
 
Istället fick Bello longeras över lite bommar, med en upphöjd bom i mitten, inte så länge men han var kanon fin och avslappnad.
Hittade ett halvt pressentkort på sharpman i morrse så påvägen från stallet stannade vi på Sharpman. De hade rea på en himla massa saker så jag fyndade ett par vita roeckl handskar till tävling och en slickgodis till Bello.
Handskarna var nersatta från 400 till 300 så det var toppen, och slickgodisen kostade 45 istället för 75! :)
 
Igår så beställde jag även en ny plastrång - ÄNTLIGEN!
Beställde den från Equidesign och nu lääängtar jag till att den ska komma hem, förhoppningsvis innan den 11 Maj då det är tävling med laget igen!
 
Förvörigt sitter jag just nu klistrad framför Dressyren från Scandinavium, väntar på att de svenska ryttarna ska rida, helt okej lördagsnöje när man är sjuk. Ska ta och plugga lite senare oxå så jag får lite ur vägen och slipper stressa in i det sista!
 
Och denna underbart fina plastrång, fast med en annan brosch på! :)
Har ju dessutom nya hårdecorationer från Ryttarsmycken.se som jag inte hunnit inviga än.
Bello och jag kommer glänsa på tävlingsbanorna framöver! ;)

Hoppla Pålle!

Publicerad 2013-04-25 16:32:11 i Vardag,

Som ni såg så landade jag på backen i dag under dagens ridpass. Bello har vilat i 3 dagar, blev rädd för något och slängde sig inåt. Jag red i hoppsadeln som jag har jätte svårt att rida i sedan jag red in mig i dressyrsadeln, så när jag skulle galoppera stod jag i lätt sits vilket resulterade i att det var väldigt lätt att glida på sidan när Bello svängde men inte jag.
Hur som helst så var det väldigt odramatiskt och gick typ i slowmotion och Bello blev väldigt chockad! ^^
 
Innan det hade jag travar runt mycket på volter och jobbat mycket skritt, fortsatte även med det när jag kom upp igen efter avramlingen, trotts att det inte var speciellt skönt med en MASSA sand innanför kläderna! (Y)
 
Imorgon ska jag trimma dressyr direkt efter skolan och på lördag är det tidig träning som gäller! :)
 

Stockholm

Publicerad 2013-04-23 14:42:14 i Vardag,

Igår åkte jag till Stockholm, mötte upp Linn innan vi åkte hem till henne och gjorde oss i ordning jag käkade! Senare på kvällen drog vi iväg mot Globen där Jusin Biebers konsert väntade!

Riktigt grym upplevelse och vi hade en rolig kväll!

Idag blev det en seg startad morgon men nu har vi tagit oss till stan, lämnat min väska på T-centralen och nu sitter vi på ett kafé och fikar!

Mitt tåg går hem kvart i 5 ikväll och jag är hemma runt halv 8! Då blir det soffläge och så ska jag väl tjata om Justin Bieber med min mamma! (Y)

Dött!

Publicerad 2013-04-21 21:34:21 i Vardag,

Blev en omedvenet bloggpaus men nu är jag tillbaka igen!
 
I Tordags var det Monica träning på schemat, tränade mycket på galoppjobbet. Skitt - galopp på mitt volten, för att sedan träna skitt och sedan fatta förvändgalopp på voltspåret.
Han var riktigt duktig och trotts att det blåste storm och skakade i hela ridhuset så höll han sig i skinnet och skötte sig bra.
Han hade lite svårt att fatta högergaloppen i vänstervarvet så fick lägga en volt till häger och sedan göra volt tillbaka och behålla galoppen i det nya varvet.
 
I fredags fick bushästen vila, kom hem senare än tänkt från skolan så blev ganska seg, men pussade på honom ordentligt.
 
Lördag = Jobbigaste dagen någonsin. Kom till stallet vid halv 10, bar ihop alla hinder på banan till en klump så att vi kunde sladda banan, efter det fick Vilma och jag för oss att gräva bort den stora vallen som billdats längts med långsidorna. Världens jobbigaste påhitt och efteråt hade jag skapligt ont i händerna.
 
När det var gjort red jag Bello och Vilma red Mazza, Joggade bara för att bli av med ev träningsverk.
Efter det gick vi in och lagade lunch innan vi gick ut och byggde bana, Vilma hoppade Gösta och jag hoppade stor Ebba.
 
Var lite nervös till en början, ver hur Erb blir när vilma kräver lite av henne så ville försöka undvika att hon skulle börja bråka med mig - vilket jag lyckades med.
Började sedan hoppa lite lågt, gick sådär, hon blev lite lång och jag hade lite svårt att hänga med och vänja mig vid hennes steg och språng.
Men det blev bättre allt eftersom och ju mer vi hoppade.
 
Började framhoppningen med ett litet räcke med sockerbitar i kanterna och bom framför.
Sedan ett rött kryss och sist en mur innan vi satte ihop det första röda krysset med en oxer med vattenmatta där det var 5 språng emellan.
Sedan lade vi även till en kombination med två språng emellan.
 
När alla hinder var genomhoppade höjde vi upp lite, låg och tragglade röda krysset - vattenmattan ganska mycket då jag antingen fick tillbaka henne för lite eller för sent, hon blev för lång mellan hindern och så vidare. men efter ett tag gick även det bra! :)
 
Avslutade med att sätta ihop allt till en liten bana där hindren låg mellan 90 och 105.
 
Kom först på kombinationen, sedan muren och avslutade sedan med linjen på långsidan.
 
Kom in med en lite för lång häst på första hindret, men hon hoppade snällt ändå och sedan fick jag ihop och tillbaka henne bra till resten av hindren.
 
Den nervösa kännslan var som bortblåst efter framhoppningen, det var super kul att rida Erb från början till slut, och hoppningen var så lätt och rolig. Fick helt klart mersmak på den fronten! :)
 
Bild på vilma och Erb! :)
 

Jag och Erb!

Publicerad 2013-04-14 19:03:35 i Vardag,

För ett tag sedan red och skuttade jag lite med Vilmas jätte häst Ebba. Medan jag gjorde det filmade Vilma lite så jag tänkte att jag kan lägga upp länken här så ni får se hru det såg ut när jag red någon anna häst än min egen.
 
Kan säga att det tog ett bra tag innan jag kom in i takten och inte kände mig som en liten fluga på hennes rygg, och sen är ju jag ganska kort så hon ser ännu större och biffigare ut, häftig är hon att rida i alla fall! :)
 
http://www.videofy.me/hhfktncr/1202076
 
 
 
En bild på mig och Erb under en uteritt för ett bra tag sedan!

Vilma och jag har ju en deal om att om hon startar dressyr på Ebba så ska jag starta hoppning på henne, vi får väl se hur det går! ;)
 
 
 

Lina!

Publicerad 2013-04-09 19:16:44 i Vardag,

Igår fick Bello springa på lina efter en seg första dag i skolan efter lovet.
 
Han brukar vara mer vild än tam när man ska longera, vilket gör att han inte longeras speciellt ofta.
 
 
Han brukar bocka, sparka och fara runt som en dåre med huvudet i vädret trotts att han alltid longeras med snodd.
När han håller på så blir det även väldigt tråkigt att longera, han kommer aldrig till arbete och springer med sänktrygg och bara fläger runt, vilket inte ger så mycket mer än att han verkar ha hemskt roligt.
 
MEN igår skötte han sig så himla bra. Han var lugn och fin, brukar ta ca 5 varv innan han kan sakta av till skitt från trav eller när han fått ryck och börjar galoppera, men igår tog det max 1 varv i värsta fall.
Han höll sig på alla fyra benen i skritt och trav där han jobbade på bra med en god takt och en lång låg form.
 
Brukar aldrig galoppera honom på lina då han inte haft tillräckligt med bärighet för det innan men igår testade jag och det gick helt okej. Där fick jag smacka på honom ganska mycket för att han skulle hålla galoppen och komma ner i nacken - vilket ledde till en del bocksprång och kosparkar, men de gick snabbt att stoppa så det var ingen fara skedd, istället fick han ju bocka igenom ryggen vilket kan vara bra ibland! :)
 
Är super nöjd med passet som gick på 30 minutr + fram och avskrittning, och det var riktigt roligt att longera för en gångskull!
Dock skulle jag hellre vilja kunna tömköra då jag är i behöv av att komma år honom på yttersidan (framför allt i galoppen) och kontrollera och reglera formen lite mer.
Monica har tömkört honom en gång, ska be henne lära mig det så ska det nog gå bra med lite övning! :)
 

Nytt på G!

Publicerad 2013-04-06 18:52:00 i Shopping,

Idag när jag kom hem från tävlingen kikade jag in på www.ryttarsmycken.se och klickade hem lite grejer till dressyruppsättningen. Handlade ju inte upp speciellt mke pengar på ullared så nu unnade jag mig lite nytt, ska även ta tag i att beställa en ny plastrång snart!
Hårnät
Två stycken 10 pack hårnålar med små swarowskistenar
Pärlsnodd att ha runt donuten!

Tävling!

Publicerad 2013-04-06 17:48:37 i Bello, Vardag,

Idag stod som sagt tävling på schemat. Bello fick en kortare framridning än vanligt för att han skulle orka med, det har vart kanska mycket tränande på sista tiden som tagit på hans krafter!
 
Han kändes väldigt trött och seg på framridningen, så fort jag gjorde en förhållning ville han tvärnita ungefär. Men han var ändå väldigt lysig och fin i formen.
 
När vi kom in i collectingring blev han som en helt annan häst, han var rädd för allt, flög åt sidorna, spände sig och gick knappt frammåt.
Jobbade skritten och travade sedan i lättridning för att få lite mer framåtbjudning vilket hjälpte lite efter ett tag.
 
Gick in på banan så fort jag kunde när tidigare ekipage avslutat för att kunna trava runt, han spände sig på samma ställe som vanligt men idag kunde jag rida bort det och ändå få ut honom i hörnen fast han var spänd som en fiolsträng.
 
Trotts hans spändhet är jag nöjd med programmet, han behöll formen hela programmet igenom förutom när vi gjorde halten över medellinjen och skritten som läggs in i de två första snettigenom i trav.
Bättre att han blir spänd på våra hemma tävlingar (detta var ju bara för klubbmedlemar så inget super seriöst) än på tex Div 3 tävlingarna eller linkande.
jag har börjat lära mig att tänka bort spänningen och tänka moment för moment, men det är svårt när han bara stänger av och spänner sig.
 
Trotts att det inte blev några missar i programmet (avbrott eller utbrytningar) så fick vi bara 55,71(?) % vilket jag kan tycka är lite snålt kanske.

Fast dagens domare dömde alla väldigt lågt, så det var i alla fall inte bara jag som fick en hård bedömning!
 
Mamma filmade hela ritten, men sedan jag började använda min nya dator så vill inte min iPhone ansluta till den så jag får inte in bilderna på datorn, jätte konstigt!?!
 

Dagens planer!

Publicerad 2013-04-05 08:51:50 i Vardag,

Hallihallå!
 
Har en massa planer för dagen idag.
 
Det startar om 45 minuter då jag ska bort till Vilma för en power walk i det fina vädret innan det är dags för frukost (min andra, hihi) och efter det blir det ridning av hästarna. Vi hade planerat in hoppning på schemat men jag insåg ju sen att jag ska rida MRK cupen i dressyr imorgon så behöver nog trimma lite idag, kanske hinner skutta lite någon annan dag snart nu när banan är bra! :)
 
Efter ridningen blir det matte C plugg en stund, kanske lunch? Och sen ska jag hem och packa om min väska innan jag åker till Tranås för att repa med projektarbetet! (Y)
 
Full rulle hela dagen men så blir det ibland, likaså imorgon när MRK cupen är och på söndag har vi ponny dressyr på klubben så jag ska vara där och jobba hela dagen, ingen vila här inte! ;)
 
Matilda kapade Bellos ben lite...
 

Längtar GALEt tills man kan rida i bara piké tröja ute, jag hatar verkligen att ha långärmat på mig.
Red i bara T-shirt på en träning förra veckan, men det var inomhus, men så galet skönt! Brukar alltid få en massa kommentarer av folk som ser mig träna både tidig och sen sommar, för när folk anser att det är kallt rider jag fortfarande runt i kortärmat, trotts att jag egentligen fryser jäte mycket i vanliga fall - knepigt!

Ullared!

Publicerad 2013-04-04 15:17:44 i Vardag,

Blev inte så mke inhandlat på Ullared, men det vi köpte hade bra pris och behövdes.
 
Blev ganska lite i hästväg men kan skriva det ändå.

- Brunt dressyrchabrak från Horze
- Cerisa benlindor från Sjöhagen
- Himalaya sten
- Hästgodis
- Svettäcke från Jacson (?)
- Sporrband
- Grimmskaft
- Flugspray (ni vet den stora svarta flastan som finns)
- Ridstrumpor
 
Det var nog allt, köpte även lite saker till Vilma och till Monica!
 
Det andra som inhandlades var mest hårvårdsprodukter som inpackning, schampo och balsam. De hade även en massa finna kläder men tyvärr var nästan allt i storlek L, fanns typ ingenting i S och XS som jag har vilket var lite tråkigt, men kanske lika bra för plånboken! ;)
 
(gammal bild)
 
Idag har Bello och jag busar runt på banan som nästan är helt tom på snö och is, bara lite kvar och lite pölar på långsidorna, skönt!
 
Blev 40 min trimm i alla gångarter idag, Bello var lycklig och busig, men väldigt fin där emellan! :)

Segt!

Publicerad 2013-04-02 13:32:03 i Vardag,

Det är skapligt segt på bloggfronten...
Bello vilade i söndags, igår red vi på banan och det gick super dåligt, fick inget tryck i honom och allt känndes bara framtvingat...
 
Idag blev det i alla fall ett bättre pass, snön håller på att försvinna från banan, men än så länge är det kladdigt på ytan och fruset under och på ena långisdan är det is över en massa gegga vilket blir super djupt och tungt när mn trampar igenom...
 
Red alltså mest på volten, ett pass på 30 minuter, arbetade honom i alla gångarter med fokus på en lätt och snäll hand och en upprät sits i galoppen, tyckte jag lyckades ganska bra! :)
 
Imorgon får Bello vila igen då mamma och jag ska åka en sväng till Ullared.
Inget speciellt som ska inhandlas på hästfronten, det jag gärna vill få med hem är schampo, flugspray och grimmskaft. Kommer även spana efter schabrak och lindor, gärna Cerisrosa lindor för att mactha en stalltröja jag har hemma! (Y)
 
Här kommer bilderna på laget som jag lovade här om dagen! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela