Sofia Lindström

GAH!

Publicerad 2013-01-30 19:09:38 i Vardag,

Skolan idag, 3 timmar Turne dans och efter det naturskunskap och håltimma fram till 2. Då stod nutida konst på schemat och vi hade ett musik quiz - inte så skillade.
 
Kom hem och käkade och insåg att jag hade en svenska uppgift som ska vara klar imorgon... Mamma fick ta Bello och jag pluggade, har precis skrivit klart den vilket är super skönt. Resten av kvällen blir chill!
 
Imorgon kväll blir det träning, efter det kommer Vilma nog hit och sover här, upp tidigt på fredag för att hinna rida innan skolan, bilen till skolan för 40 minuter idrott och sedan hem och lämna bilen, äta på en timma och sedan tillbaka till Tranås för PA rep och sedan hem igen.
 
Upp tidigt på lördag, knoppa och fixa Bello skinande ren innan tävlingen!
 
En himla massa stress på schemat de närmsta dagarna!
 
Min fina prins! ♥

I want!

Publicerad 2013-01-29 19:20:26 i Vardag,

Nu är det inte allt för många dagar kvar tills jag fyller år.
 
Här under är en av grejerna som ligger högt på listan över saker jag önskar mig, galet snygg väska från HVpolo som finns på Hööks för 299:-
 
Finns även i klarblått och rött!

Måndags träning

Publicerad 2013-01-29 17:54:09 i Bello,

Tränade för Monica igår och det var nog en av våra bästa träningar någonsin, så himla nöjd och sååå himla trött i kroppen idag! ^^
 
Efter framridning i alla gångarter gick vi tillbaka till skritt och jag lade mig på en av de stora volterna där jag sedan skulle jobba med att lägga ner honom i formen.
Mycket koncentration på frammåt bjudning och mina hjälper. I skritten skulle han nästan takta fram, vilket var väldigt svårt då Bello inte är den häste men det bästa frammåt drivet. Efter ett tag gick Monica efter oss med körpisk för att få fram honom så att jag kunde tänka mer på min ridning och formen än på farten.
Började i skritt och lade sedan in några travsteg, sedan behöll jag traven och lade till sist till galopp.
 
Det var en så himla bra träning, jag hittade lite nya knappar och fick ett nytt tänk, är super duper nöjd med hela träningen och Bello var så himla fin.
 
På torsdag blir det träning igen och på lördag är MRK-cup som gäller, rider LB:1. Är mest med för att både Bello och jag ska få lite mer tävlingsvana innan DIV 3.
 
Hade helt glömt bort tävlingarna i helgen, är även en lokal på söndagen men har glömt anmäla mig (eller jag trodde jag var anmäld) Och nu är alla platser tagna med en massa på kö så det blir att bara åka på Lördag!
 
Idag joggades han lite lätt i låg form för att få sträcka ut sig efter igår och imorgon blir det ett "vanligt" dressyr pass hemma!
 

Hoppning!

Publicerad 2013-01-27 18:15:57 i Vardag,

Ridsport galan igår, lite av en besvikelse om man jämför med tidigare år, men men vi gjorde det trevligt ändå! Dock var disco delen kass så Vilma, Jennifer och Frida bestämde sig för att dra ut på krogen medan jag åkte med Vilmas föräldrar hem då jag inte mådde bra.
 
Kom i säng runt halv 2 och skuttade upp vid 8 i morrse. Chill frukost innan jag städade genom sovrummet och pluggade innan jag åkte bort till stallet.
 
Packade ihop Bello och åkte till Walltorps ridhus där vi hoppade lite. Under framridningen var han väldigt fin och lätt i munnen, lite tjaffsigare i höger varv och så var han lite töntig för samma saker som vanligt men det blev bättre och bättre.
 
Började med att trav hoppa ett minimalt räcke och sedan en oxer innan jag kom på båda i galopp och sedan höjde upp lite. Låg väll på kanske 60 cm.
har ju inte hoppat sedan i oktober någon gång så jag trodde han skulle vara mer vild än tam så jag tog på mig västen för säkerhets skull. Dock skötte han sig riktigt bra och höll sig på backen även om han blev lite springig.
 
Galoppen och entusiasmen är det ända jag klagar på idag. Galoppen var orytsmisk och hur mycket jag än jobbade blev det inte bättre, och när jag skulle hoppa var han ganska loj och oengagerad, lyffte knappt på benen och bara flängde sig över.
Men men, efter ett så långt uppehåll är jag ändå nöjd ska försöka åka och hoppa lite oftare nu, bara tiden räcker till!
 
RIKTIGT gammal bild från en clerround i nyckelby som jag lyckades leta fram på datorn, där ser man!
 
 
Mamma filmade en hel del idag, ska försöka föra över det till datorn så jag kan visa lite! :)
Nu i veckan blir det två träningar för Monica, skönt!

Lördag!

Publicerad 2013-01-26 15:02:12 i Vardag,

Stallet skapligt i morrse, jobbade Bello 45 minuter på banan, samma saker som i tordsags. Gick lite sämre men jag klagar inte, kan ha vart mitt tålamod som inte räkte till.
 
Efter det skyndade jag hem och sedan in till stan med mamma, shoppade nödvändigheter inför kvällen och sedan hanlade jag lunch.
Kom hem och käkade och har målat naglarna, ska snart käka igen och sedan packa ihop allt som ska med till Vilma. TAGGAR ridsport galan ikväll!
 
Upptaderar med bilder från kvällen när jag kan! (Y)
 
Så länge blev det en gullig liten bomb med bilder på mig och Vilma. Får ofta höra av mina klasskamrater (ingen av dem känner vilma) att vi är väldigt lika och flera av dem har frågat om hon är min syster?
Visst, vi må vara som systrar men så lika är vi väl inte?? ^^

Beslutsångest!

Publicerad 2013-01-25 21:30:44 i Vardag,

Jag är en av personerna här i världen som leder ut av det som så fint kallas beslutsångest.
 
Just idag gäller det tävlingsplastrånger från Equi design. De är vädligt lika men jag har svårt att välja ändå.
Vilken tycker ni är finast?
 
 
Vad tycker ni, 1an eller 2an! :)

Fredag = studiedag!

Publicerad 2013-01-25 17:44:06 i Vardag,

Yepp, idag har jag vart ledig men dagen har gått otroligt fort.
 
Pippi väckte mig vid 8 i morrse och efter frukosten satte jag igång och dekorerade tårtan som jag bakade igår.
Vid kvart i 10 satte jag mig i bilen mot tranås, träffade en kompis en stund innan jag drog till sobel och hade PA rep med dansarn, smällde även i oss en himla massa tårta! ;)
Fick mycket gjort i dag och vid 3 tiden drog jag hemmåt igen. Käkade lunch och chillade och nu har jag precis vart i stallet och mockade hos Bello bus.
 
Har börjat plokca fram allt inför imorgon, blir stallet skapligt tidigt för att sedan hinna en snabbis till stan innan Vilma och jag fixar oss inför årets ridsportgala, ska bli riktigt kul! :)
 
Nuuuuuu är jag riktigt hungrig så väntar på att det blir käk här hemma och sedan ska jag hoppa in i duschen och ta bort mitt nagellack!
 
Imorgon kör jag på svart klänning, silverklackarna som jag visade här om dagen och en sminkning som den ovan fast med silver glitter - I'm gonna shine!
 

Torsdag idag!

Publicerad 2013-01-24 19:34:33 i Bello,

Idag är det torsdag vilket betyder kort dag i skolan. Först en timma svenska, där vi idag hade frivillig filmtittning, stannade dock bara typ 45 minuter av filmen (som var över 2 timmar) för att den var sjukt seg till en början. Efter det hade jag håltimma till halv 11 innan jag hade Matte C..
 
Fick tillbaka mitt omprov som oxå hade IG på och fått plugga ännu mer på och som jag enligt min lärare bara gjort tre av 5 uppgifter på. Försökte övertyga honom om att jag visst hade gjort alla uppgifter vilket jag var bombsäker på, trodde han kanske rättat någon annans prov men icke. När han sedan hämnade några andras omprov visade det ju sig att jag visst hade gjort alla uppgifter, men efter som jag lämnat ganska mycket plats efter 3e uppgiften (för jag visste inte hur mke jag skulle behöva till 4e talet) så ANTOG han att jag inte gjort fler tal och därför inte ens kollat igenom alla papper.... Var alltså egentligen godkännd och hade klarat alla uppgifter utom en, som jag rättade till idag och fick alla rätt.
Efter det skulle vi jobba med nytt som alla utom jag haft genomgång på och läraren vägrar förklara för mig hur jag ska göra och säger bara "läs exemplet i boken", vilket inte gjorde mig klokare. Tur att jag har klasskamrater som fattar någgorlunda i alla fall....
 
Efter det åkte jag direkt hem och käkade lunch och tog det lugnt ett tag innan jag åkte bort till Bello.
Red 55 minuter på banan och är såååå himla nöjd. För det första var det LJUST och härligt väder. solen sken och jag red till och med utan jacka, det ni! ;)
 
Gjorde mycket varvbyten, 8 volter, öppnor och stora volter. Öppnorna var lite knackiga med resten funkade riktigt bra och jag kunde fokusera på att rida med en lätt och stadig hand. Kunde även lägga tid på galoppen, vänstervarvet var riktigt bra med tanke på hur lite galopperad han är de senaste månaderna. I högervarvet har både jag och Bello det lite svårare så allt blir lite extra jobbigt men vi kämade på ändå.
 
Avslutade passet med att vara livrädd för något som kallas människor. Vet inte om ni har sådana där ni bor? Här är de ganska ovanliga vilket gjorde att Bello fick spelet när han såg en... -.-'
 
Efter det mockade jag och gav hästarna lite hö innan jag åkte hem och bakade tårta till imorgon.
Har PA rep mellan 12 och 3 så vet inte riktigt hur det blir med ridningen än.
 
Nu har jag precis käkat och kört 1.6 kilometer på crosstrainern, framför brasan desssutom - död tjej! Och igår var jag duktig och gjorde 200 sittups, några hela vägen upp, några halva och ett par till sidorna, känns i magen idag vill ja lova! ;)
 

Dagarna går så oerhört fort!

Publicerad 2013-01-23 19:39:58 i Vardag,

Hej och hallå!
 
Igår fick Bello vila då jag verkligen inte kände för det, var istället inne hos Vilma och testade klänningar till ridsportgalan, lånade med två hem och har nog bestämde mig nu, dessutom kom mina skor idag! :D
 
Idag blev det ett skritt och trav pass på banan, is kallt men jag kämpade på med 30 lager kläder. Mycket volter och serpentiner hela passet. Han fjantade sig lite på den "mörka" långsidan där man fpr motljus från strålkastarna, men det var bara att säga ifrån så skärpte han till sig.
 
Kom in och fixade ordning honom och han fick även hö men verkade inte speciellt hungrig och sugen på att äta utan stod mest och kollade ut över boxdörren. Hoppas han har ätit upp det nu i alla fall och att det inte är något fel på honom, men Vilma och hennes mamma lär höra av sig i så fall om de märker något när de kommer hem från träningen.
 
I morgon blir det ett pass medan det fortfarande är ljust ute på fredag vet jag inte riktigt hur det blir. Har studie dag men ska spendera ett par timmar i Tranås med PAt, vet inte när jag behöver åka än och om jag hinner rida innan men det återstår att se.
 
En liten gullig bild på Vilmas hundar från när vi julpyntade i stallet (dags att ta ner det kanske?)
Deras Nixon till vänster som är värsta posern och alltid ser så snoffsig ut, och Chapman (stavas??) till höger som egentligen är hennes farmors, men som bor hos dem för att hon flyttat till lägenhet, världens sötaste och segaste lilla grej med de där puppy eyesen som man bara smälter när man ser!!! :')

skritta skritta skritta!

Publicerad 2013-01-21 18:33:30 i Vardag,

Har blivigt att skritta Bello två dagar i rad.
Igår ute på grusvägen i 20 minuter och idag 12 varv runt banan (har en jobbig tvångstanke att jag måste räkna varje varv och det måste bli lika många till både höger och vänster)
 
Tråkigt att bara skritta, men avd ska man göra när vädret, underlaget och tiden säger ifrån? Nu är det helt okej underlag på banan men jag kan inte galoppera där eftersom Bello snubblar så mycket, och jag kan inte rida ut för att det är kolsvart när jag kommer hem, och dessutsom svinkallt så man har ingen motivation alls, usch på det.
 
Imorgon blir det i alla fall träning för Monica igen, sedan SKA han ridas onsdag och torsdag, vila fredag och sedan ridas ordentligt i helgen, har dessutom ridhus tid på söndag vilken ska bli super skönt
 
Hur gör ni på vintern? Tar ni dagarna lite som dem kommer beroende på motivation och väder, eller åker ni som idioter för att klomma till ridhus (om ni inte har eget)
Vintern suger om ni frågar mig!
 

Full fart!

Publicerad 2013-01-20 12:05:20 i Vardag,

Söndag idag, har redan vart borta i stallet och promenerat Bello i 20 minuter.
Ska snart bort igen och ge hästarna lunch för att sedan åka till tävlingarna i mjölby och fota Vilma och Erb innan jag åker vidare för att handla med mammi.
 
Resten av dagen blir det chill och uppladdning för veckan som kommer.
 
NU MÅSTE JAG ÅKA, C YA!
 
Lilla jag och stora Erb.

Träningen idag!

Publicerad 2013-01-19 18:27:59 i Vardag,

Som sagt, träning i en himla massa minus grader idag. Till en början ville jag typ dö men lyckades tina upp efter ett tag.
Bello var väldigt stel och det tog ganska lång tid innan det släppte och jag kunde rida med mindre och mindre hjälper.
 
Red mycket på volt för att sedan rida runt fyrkanten, innanför spåret och rakrikta honom, sedan en volt innanför spåret och sedan tillbaka på fyrkanten.
Fick hela tiden jobba med ytterhjälperna då han drog sig utåt. Sedan gjorde vi samma sak fast lade till en galoppfattning på ena långsidan och där skulle jag hålla honom så rak jag kunde vilket gick riktigt bra efter första fattningen.
 
Jobbade även med öppnor i trav och galopp, första gången i galopp och det gick faktiskt över förväntan.
 
Trotts att det satt långt inne idag är jag nöjd med träningen, skönt att en "dålig dag" kom när vi hade träning, då fick jag hjälp med hur jag ska jobba när jag har en dålig dag hemma vilket är bra!
 
Har lite bilder, men de från dagens pass är inte mycket att se tyvärr då min mamma inte är speciellt bra på det där med att fota, dessutom har hon varken tålamod eller ork till det tyvärr...
Visar de bilder jag har imorgon skulle jag tro!
 
Liten glad Sofia på sin första clerround med nya hästen
 
 

They se me rolling!

Publicerad 2013-01-19 11:47:59 i Vardag,

Nu rullar bilen mot folåsa med Bello där bak i transporten!

Riktigt kallt men det ska nog gå, har tjocka kläder på både mig och Bello så vi borde överleva! ;)

Skriver om träningen när jag kommit hem sen!

Tips!

Publicerad 2013-01-19 11:00:00 i Vardag,

Har ett super tips för att slippa repor i sadeln efter stigläder och stigbyglar. Nämnligen att sätta små plastpåsar över stigbyglarna när du inte rider. På så sätt ligger de inte emot och skaver och om man desstuom reser mycket med sadeln i tex baksätet/bagaget på bilen så glider stigbyglarna ofta runt mot sadeln vilket kan leda till fula skav.
 
Jag gör på skoskydd från sjukhuset/tandläkaren, super smidigt! :)

Lördag morgon!

Publicerad 2013-01-19 09:28:41 i Vardag,

Vaknade tidigt tidigt i morrse och fixk panik för att jag låg vaken, tänkte "fan jag måste somna, jag ska snart upp till skolan" och sen kom jag på det, det är ju faktiskt lördag idag! :D
 
Just nu har jag daimkakor i ugnen medan jag kollar på Step up to the streets som visas på Tvn, SÅ JÄVLA BRA FILM!
 
Vid halv 11 ska jag vara borta i stallet, borsta Bello ordentligt och fixa! (Y)
 
15 minus ute idag så det blir tjocka kläder på för att inte frysa ihjäl, lätt hänt när det är så kallt. Ska även lära mamma systemkameran så hon kanske kan fota lite! :)
 

Ridningen idag!

Publicerad 2013-01-18 20:15:50 i Vardag,

Som sagt, drog på mig tjocka kläder och åkte bort till Bello.
Knäppte lite bilder på honom i hagen och i stallet som jag tänkt ladda upp i morgon, kanske blir några nya på träningen imorgon! :)
 
I alla fall, dagens pass - började med att skritta ut så att han ska få se lite annat, vilket han fick göra då det var en räv och busade på ett av fälten bredvid vilket var väldigt spännande om man heter Bello Fiero.
 
Kom tillbaka till banan och började trava, han var väldigt fin i formen men väldigt jobbig, han vägrade gå ut på spåret och följde inte de linjer jag valde och liknande. Fick skälla lite på honom och sedan skärpte han sig faktiskt lite. Inte riktigt nöjd över dagens pass så det ska bli skönt med träning imorgon så att Monica kan tjata lite på oss!
 
Två bilder på min vackra prins!

Hello Eskimo!

Publicerad 2013-01-18 11:28:52 i Vardag,

Nu börjar det bli dags att dra på sig det tjockaste kläderna jag hittar för att sedan åka bort till Bello Bus som ska ridas ett skritt och trav pass på banan med dressyrsadeln.
 
Efter som det är ljust när jag kommer till stallet idag blir det att skritta fram och av ute (eller ja, rider ju ute oxå men utanför staket).
 
Riktigt kallt ute idag, det ligger runt -10 vilket ör typ dubbelt så kallt som vi haft de senaste dagarna. Är ritkigt trött på kyla, snö och mörker. Ge mig sommar och vår tack!
 
Ska även ta emd kameran till stallet och knäppa lite bilder på min prins nu när kameran äntligen funkar som den ska! :)
 
Fina killen på bete!

Gina Tricor Borås Grand Prix

Publicerad 2013-01-18 11:02:00 i Vardag,

Här är mina favoriter från 2013 ridkollektion på Gina tricot, som förövrigt släpper kollektionen den 4/2
 
 
Detta är det som föll mig mest i smaken (typ allt, hehe) Piké tröjorna skulle jag dock inte tacka nej till att ha en av varje färg, älskar pikétröjor!

Fredag!

Publicerad 2013-01-18 09:55:03 i Vardag,

Godmorgon fredag!
 
Vaknade lite för tidigt idag vilket inte var så himla nice, men jag kommer i alla fall hinna få saker gjorda innan jag åker till Tranås.
Ska ta ett pass på Crosstrainern och sedan rida Bello och plugga innan jag åker vid 3 tiden.
 
Projektarbete med dansarna halv 5-6 och sedan hem för fredagsmys med familjen. Imorgon är det ju som sagt träning, vet fortfarande ingen tid men får den under dagen idag, ska bli skönt att rida ordentligt igen.
 
Nu på morgonen har jag suttit och kollat igenom den nya ridkollektionen från Gina Tricot! Tycker det är super kul att de har utökat den och dessutom en massa fina grejer som jag inte hade tackat nej till!

Kommer upp ett inlägg senare med mina favoriter! :)
 

Det första från Systemisen!

Publicerad 2013-01-17 18:59:56 i Vardag,

Nu har vi äntligen löst problemet med systemkameran och jag kan nu mera ta hur mycket bilder jag vill utan problem! GLAD! :D
 
 
Dock tar det galet lång tid att ladda upp systemis bilder på bloggen så just nu bjuder jag bara på två test bilder som Greta och Pippi får stå för! ;)

På önskelistan!

Publicerad 2013-01-17 16:33:20 i Vardag,

Något som ligger högt på önskelistan inför tävlingssesongen är dessa saker
 
Plastrång från Equi Design, den jag har nu är ungefär 100 år gammal och inte speciellt vacker.
 
Pärlsnodd till donuten från Ryttarsmycken
 
Swarowskistenar och små pärlor att dekorera donuten med (variera mellan pärlor och stenar)
 
Sen ligger även ett bling bling schabrak på önskelistan, men de är så ohyggligt dyra så det är bara en hög önskan.
 
Detta skulle verkligen vara pricken över i till tävlingsoutfiten. Vem vill inte känna sig extra fin på tävling lixom?
 
Något ni kanske inte visste är nog att jag är en riktigt pysslig människa. Älskar ju att baka och dekorera cupcakes och tårtor och att måla naglarna. Har en liten tanke på hur jag skulle kunna pyssla ihop alla dessa ovanstående saker helt själv. kanske ska sattsa på det? :)

De nya skorna!

Publicerad 2013-01-17 15:11:54 i Vardag,

Här kommer äntligen bilder på de nya ridskorna.
 
Sådär blanka och fina, hoppas jag kan bevara dem så så länge som möjligt! Har dock inte börjat använda dem än, väntar tills vädret tillåter det!
 
När vi ändå är inne på skor måste jag bara visa upp mina superfina klackskor som jag köpt. Ska ha dem på ridsportgalan och balen, ÄLSKAR DEM!
 
Världens finaste glitterbomber! :D

Upptagen med annat!

Publicerad 2013-01-17 15:01:19 i Vardag,

Hej på er!
 
Ingen bloggning sedan i tisdags men det har vart fullt upp!
 
Till att börja med blev det ingen träning i Tisdags pga. all snö. istället skrittade jag Bello barbacka på banan innan jag åkte hem och pluggade gärnet.
 
I onsdgas tog mamma stallet och jag pluggade ännu mer till mitt prov i matte C som jag hade idag.
Kändes faktiskt riktigt riktigt bra och jag tror verkligen att jag klarar det den här gången!
 
Efter det åkte jag hem och åt och tog det lugnt ett tag innan jag åkte till Bello.
Blev barbacka ridning idag oxå då jag var bombsäker på att det skulle vart lika snubbligt som de andra dagarna men det var mycket bättre och Bello lyckades hålla koll på fötterna så jag kunde även ta lite trav vilket var så himla härligt. Den var så luftig och fin och jag kunde rida med en riktigt mjuk hand. Härligt!
 
Eftersom det inte blev någon träning i tisdags så flyttade vi träningen till på lördag istället! :)
 
Solen tittade fram då och då så det var faktiskt riktigt mysigt ute! :)

Pormenix!

Publicerad 2013-01-14 19:46:32 i Vardag,

Blev en kort promenad på banan för hand idag för Bellos del. Jag gick med honom medans mamma mockade och sedan bar vi in nytt lusern innan vi åkte hem igen så att jag kunde plugga. Skolan gick all in med läxor första veckan så det är väl bara att göra det så att man blir av med det någon gång.
För tillfället är det Matte C prov på torsdag, Turne koreografi klar till onsdag och en hemskrivning i Religion till Torsdag.
 
Som tur är så är det bara finlir kvar på dansen, och matten har jag börjat hajja så det är bara att traggla på medan religionen fattar jag 0 av. Har även två inlämningar i nutida konst som ska börjas skrivas på typ nästa vecka, opepp!
MEN som tur är så är jag ledig nästa fredag vilket är skönt även om jag bara har en lektion, dock blir det nog PA rep ett antal timmar men det är ju i alla fall roligt. :)
 
Kom visst aldirg någon bild på skorna *dåligt minne* fixar det när jag har tid och kommer ihåg det!
 
Imorgon är det studiebesök hela dagen på Lunnevads dansinriktning och på kvällen är det träning för Monica!
 
Trotts aööt joggigt jag har att göra så är jag glad ändå, 94 skoldagar till studenten minus dagen jag ska se Jutsin Bieber och minus dagen jag ska se One Direction. Dessutom är vi ute på turne en vecka, har dansvecka en hel vecka och sen studentveckan. PEPPA!

SOVMORGON!

Publicerad 2013-01-14 09:26:15 i Vardag,

Sovmorgon en måndag är galet nice.
Åker iväg mot skolan om ca 40 minuter, då blir det danslektion, håltimma där det ska pluggar gärnet och sedan ännu en danslektion innan jag får åka hem.
 
Får se vad jag kan göra med Bello idag, känns som att det bara kommer bli skritt, hur som helst så får det inte ta allt för lång tid för jag måste lägga ner hela min själ i att plugga.
 
Föresten så köpte jag ÄNTLIGEN ett par nya ridskor på Sharpman igår, ett par jodphurs med dragkedja fram från Dublin, super fina och super sköna och dessutom var det ett bra pris på eftersom de var på rea.
Verkligen välbehövligt med tanke på att mina gamla har stora hål i foten - blött och kallt.
Har bild på mobilen så kan visa lite senare.
 
Så länge får ni en bild på drömskon från Ariat, så galet sköna och snygga, men att lägga 2500 på en ridsko känns galet onödigt med tanke på hur fort de slits, mina dressyrstövlar var till och med billigare!
 
 

Ridning!

Publicerad 2013-01-13 19:01:21 i Vardag,

Idag blev det en sväng till ridhuset igen. Red tillsammans med Linnea och hennes kompis som red på Linneas Ponny bosse och sen Lisa.
 
Först var Bello super spänd och rädd för allt, men när de kom in i ridhuset lugnade han ner sig.
Mycket skrittjobb idag oxå, flyttade för skänklarna och gjorde lite bakdelsvändningar och sånt.
Lite samma saker i traven och han var riktigt fin och härlig faktiskt! :)
 
Efter lite kaosartad galopp gick vi tillbaka till skritt och trav igen innan vi gav oss på en ny glaopp som blev mycket bättre! :)
Är en riktigt nöjd som sitter här framför datorn ikväll!
 

BRR!

Publicerad 2013-01-12 13:10:36 i Vardag,

Har världens träningsverk idag efter ett svettigt idrottspass igår och efter det hade vi projektarbete med en massa dans - ännu mera svett!
 
Kunde knappt ta mig upp ur sängen i morrse och att pyssla med Bello var ännu svårare! ^^
Mamma var tvungen att lyfta upp och ner sadeln och sedan har jag haltat runt pga. världens träningsverk i rumpan! Haha!
 
Bello fick ett skrittpass på banan, 5 minusgrader och STENHÅRT underlag som dessutom är knöligt, testade att trava men vi höll på att slå ihjäl oss så gav upp den iden ganska fort.
Tänkte ju åka till rudhus på måndag men det lutar åt att det blir imorgon istället, någon som känner att de har ett ridhus över som han eller hon vill skicka hem till vårt stall? Ne inte? Synd!
 
Jobbade i alla fall mycket på det som Monica sagt, bytte varv ofta och försökte flytta honom för skänklarna trotts mina klumpiga skor.
Nya tag imorgon och då hoppas jag på att kunna lyfta armarna och gå ordentligt!
 

Träning igår och aktivering idag!

Publicerad 2013-01-11 20:45:34 i Bello,

Igår var det som sagt träning för Monica som gällde.
Började skritta och jobbade honom ganska direkt efter att han fått gå på långa tyglar ett tag.
Mycket öppnor, flyttande för skänkeln, halter samt ökningar och minskningar innan jag lade in lite trav.
 
Först bara lite lite trav och sedan lade jag till mer och mer. Red volter och övade sedan på att avsluta öppnorna och slutorna på ett bra sätt som passade Bello.
 
Lade även väldigt mycket fokus på mig själv, min sits, vikt, händer och allt. Fick en massa bra tips så ska verkligen försöka tänka på allt tills nästa träning även om det är svårt att märka alla "fel" man gör utan någon som påpekar det hela tiden...
 
Idag gick jag upp innan skolan för att skritta och jogga ute på Bello. Var riktigt glad att jag lade fleece täcke över sadlen annars hade min rumpa frusit hjäl tillsammans med mina öron som nästan trillade av. Det var galet kallt och blåsigt samtidigt som det snöade, men som tur va så blev det bättre när vi vände hemmåt.
 
På bortvägen var Bello dessutom ganska spänd och seg vilket gjorde att det gick i snigelfart, medan traven hemmåt var som värsta travar traven! ^^

Imorgon blir det ett dressyrpass och på söndag blir det galopp program igen, om underlaget på banan tillåter det vill säga. På måndag tänkte vi åka till ridhus igen och denna gång hoppa lite och sen på tisdag är det dressyr träning igen!
 
Bilder från en av mina sämsta träningar någonsin, ingenting funkade mellan mig och Bello och jag var så himla besviken på min egen ridning. Bommar och upphöjda bommar för Monica, träningen var as bra men Bello och jag ville olika saker!

TRÄNINGSVERK!

Publicerad 2013-01-10 14:21:14 i Vardag,

Gud vad jag har ont i benen, världens träningsverk!
 
Körde intervall träning med Bello igår, 3 min galopp och 2 min skritt x4. Egentligen ska skritten vara 1,5 minuter men efter som han kommit igång nyligen fick han två minuter.
 
Det var mjölksyra till max och jag hade svårt att stå på benen när jag var klar, att stå i lättsitts en längre period är jobbigare än vad man tror!
 
Dessutom bjöd Bello på världens flygtur.
Det började men att han blev rädd för en vattenpöl så han slängde sig åt sidan, nästa varv red jag istället innanför pölen men dp några meter senare fick han rycket och började bocka och sparka bakut vilket leder till att jag tappar ena stigbygeln och han tvärvänder åt andra hållet och vägrade bryta av från galopp, när han sedan snubblar blev allt ännu värre och jag trodde jag skulle sluta på backen men nej då!
 
Sedan jag fick Bello har min balans blivigt otroligt mycket bättre, och nu klarar jag av de flesta av hans påhitt, tackar även den nya hoppsadeln som gjorde att jag fick lite extra stöd! (Y)
 
Senare idag är det dressyrträning som gäller, tror den är runt 5 tiden någon gång. Innan dess ska allt puttsas och jag ska plugga lite.
 
Sötis mule
 

Ny termin!

Publicerad 2013-01-08 17:42:52 i Bello,

Idag var första dagen på min sista gymnasie Termin, gött!
 
Skapligt död tjej som släpade sig upp ur sängen i morrse och det blev ju inte bättre av att jag möttes av snö kaos när jag öppnade dörren och skulle köra till stationen...
 
Kom efter lite tpg krångel iväg till skolan och min matte lektion, gick igenom provet och lite inför mitt omprov - så otaggad på det.
Sen 5 minuter rast till Naturkunskapen som var lång men intressant så det gick fort, efter det snabb mentor och sedan pannkakslunch, yeey! :D
Efter det hade jag ju håltimma till två men gick och pratade med läraren som sa att mo vi börjat med våra arbeten kunde vi slippa lektionen, GÖDD GÖDD GÖDD!
 
Kom hem och käkade lite snabbt för att sedan byta om och åka till Bello som rullat sig så mycket han bara kunde, inte kul att får bort det!
 
Tog sedan ett pass på banan, hade tänkt mig ett riktigt dressyrpass men dressyrsadeln och tränset + min hjälm var i mammas bil.... Fick istället slänga på hoppsadeln, det andra tränset och min gamla hjälm.
 
När han var uppvärmd i både skritt och trav så gick jag tillbaka och skrittjobbade honom, öppnor, bakdelsvändningar och skänkelvikningar, han blev riktigt fin och släppter till efter ett tag.
Sedan tgo jag galoppen, galopperade ganska länge på en volt för att han skulle få upp flåset lite. Red i lätt sitts då det är lättast att komma åt honom och få ner huvudet på honom då.
 
Efter galoppen blev han lite svårare att jobba i traven, men red lite volter innan jag joggade av honom på långa tyglar.
 
Trotts att passet inte blev som jag tänkt så är jag nöjd, speciellt efter som jag inte kännde att jag fick en speciellt bra kännsla igår, i alla fall inte i galoppen.
 

KISS YOU

Publicerad 2013-01-07 21:16:42 i Vardag,

För er som missat det är jag ett Bieber och One Direction fan, och idag kom ju one directions nya video ut till låten Kiss you ut. Gyrmt härlig video, en bra låt och 5 snygga grabbar - vem gillar inte det lixom?
 
Tycker alla ska kolla videon och älska one direction. Kan säga att den här låten har spelats ett antal gånger när ja siuttit och trimmat Bello hemma på banan! :)
 
 
 
 

Ridhuset!

Publicerad 2013-01-07 20:35:04 i Vardag,

Var ju som sagt med Bello till ett ridhus en sväng.
 
ibörjan var han lite spänd över att vara i ett nytt ridhus och galoppen var som ett ända galopprace ponnyer imellan, helt kaos. Gick tillbaka till skritt igen och red mycket små volter, en i varje hörn och en på varje långsida, sedan travade jag lite öppnor och gick sedan tillbaka till skritt och tränade på halterna, för att han ska stå jämnt och på så lite mark som möjligt. Gick bättre och bättre.
 
Travade och skrittade sedan av honom innan vi åkte hem igen och då fick han sin kvällsmat vilket verkade uppskattas.
 
Imorgon vet jag inte riktigt hur jag ska kunna motionera honom, det är kolsvart när jag kommer hem och om banan är frusen vet jag inte vad jag ska göra, han behöver ju hållas igång ordentligt nu! BUHU!
 
 
En bild från en mindra uppskattad promenad i snöstormen!

Efter en helg i stockholm...

Publicerad 2013-01-07 13:50:40 i Vardag,

... Så är man ganska sliten.
 
Kom fram vid 12 tiden i fredags och då lämnade vi bara våra väskor innan vi gick och käkade kebab och köpte hårfärg, kom hem till Linn och färgade håret, åt kvällsmat och chillade.
Lördagen började med en snabb frukost som endast bestod av knäcke macka innan vi åkte in till stan och käkade lunch direkt, super god thaimat! :D
Efter det skulle Linn jobba några timmar så Vilma och jag gick runt själva och shoppade. Hittade inte mer än ett storpack örhängen från H&M och en ny allmanacka då jag har spillt cola över hela min gammla! (Y)
Hann även med att fika två gånger och att sola innan Linn slutade jobba och vi åkte hem igen.
Började göra oss i ordning, välja kläder och fixa smink och jag sminkade även Vilma. Och som den segate personen i världen som jag är hade jag bara laggt smink medan Linn och Vilma hade hunnit fixa både kläder, hår och smink. Kan säga att jag fick panik fixa mig lite efter den super goda Tacosen vi käkade till kvällsmat.
 
Sedan var det bara att hoppa på tunnelbanan och börja festa! ;) haha Förfestade lite på ett ställe som heter DAAM, köpte varsin drink och en cider och snackade skit innan vi åkte vidare till ett ställe som heter NYPE. Träffade en Kille som Linn känner som fixade in oss gratis, LYX! Lämnade våra jackor och dansade gärnet hela natten med lite undantag för kiss, drick och vilo pauser!
Drog från krogen med världens mest onda fötter runt 3 tiden då vi nattkäkade på donken innan vi åkte hem.
Somnade vid 6 tiden och vaknade halv två i söndags.
 
Åt mini pizzor till frukost innan vi gick upp och fräshade till oss och packade och sedan var det dags att åka hem. Fick skjuts till T-centralen av Linns pappa och sedan hjälpte Linn oss att komma till rätt tåg.
kan säga att det var två slitna tjejer som satt helt döda på tåget, jag kollade film och Vilma lyssnade på musik.
Kom hem och käkade direkt innan jag tog en dusch och sedan somnade jag typ.
 
Uppe vid 10 i morrse, fortfarande as seg, käkade frukost och har packat upp väskan och tvättat lite. Har precis skrivit klart en bokrecenssion och ska snart fixa något att äta.
 
Under helgen har mamma tagit hand om Bello och promenerat honom då det vart fruset på banan, tråk!
Ikväll när mamma kommer hem ska vi i alla fall åka bort med Bello till ridhuset där Lisa står så att han kan få gå ett ordenltigt pass idag! :)
 
Det var tur att Vilma och jag hade laddat upp såhär bra inför tågresorna! (Y)

Dagens dressyrträning.

Publicerad 2013-01-03 15:55:18 i Vardag,

Kom till Tollstad i god tid och hann både skritta och trava fram innan Monica kom.
 
Bello var gansak stel i skritten och galoppen medan traven var helt okej. När han var varm i kroppen gick vi tillbaka till skritt och lade ner en massa tid på det, jag skrittade och Monica sade hela tiden nya saker jag skulle göra, började tex med att rida en öppna som sedan gick öven till skänkelvikning och en bakdelsvändning. Så dessa olika moment blandade vi och lade även in slutor och mindre volter.
 
Efter ett tag lade vi in lite galoppfattningar och avbrott, gjorde öppnorna i trav och sedan lade vi mer fokus på galoppen igen. Låg på en av de stora volterna och fattade galopp från trav, galopperade ett varv och skulle sedan få ett mjukt avbrott till trav utan att tappa spåret. Efter ett par gånger gick det super bra och innan vi avslutade travade jag honom längst hela 4kanten och han var så himla fin och fick en riktigt härlig trav!
 
Travade av honom på lång tygel innan vi skrittade länge och sedan åkte hem. Väl hemma borstades han ordentligt, vi tvättade såret och sedan fick han gå ut i hagen och äta lunch!
 
Imorgon åker jag och Vilma till Sthlm så i helgen är det mamma som tar hand om Bello!
 

Attans!

Publicerad 2013-01-02 18:19:01 i Vardag,

Var uppe på Sharpman för ett tag sedan och köpte två par (4st) av de super billiga gummi bootsen till Bello. Dock fick det bli helsvarta då det bara fanns ett par kvar av de orangea i storlek Medium. Passar de bra kanske jag köper på mig ett par till om jag inte shoppar allt för mycket i stockholm, då blir det i alla fall ett par orangea! :)
 
Som sagt - träning imorgon och efter det uppdaterar jag bloggen!
 
Token!

Ridning!

Publicerad 2013-01-02 13:05:43 i Vardag,

Efter som det har vart väldigt mildt ett par dagar så var underlaget på banan riktigt bra idag, lite is på ena långsidan bara men det var ju ingen fara eftersom Bello har brodd.
 
I början av passet var han väldigt spänd och vägrade gå på spåret vid ena långsidan där en av Vilmas hästar hållt på att gräva lite, vilket kunde vara livsfarligt om man heter Bello Fiero.

Men med en noggranframridning så släppte det och han blev faktiskt super fin. Red mycket volter för att få honom mjuk och fin i sidorna och sedan red jag bågar över meddellinjen
 
Ritade en fin bild för att ni ska förstå! ;)
Typ som serpentiner men inte hela vägen ut till spåret och mer slalom liknande vägar. När jag gjort det ett antal gånger i båda varven lade jag även in att lägga en volt på mitten (den gula grejen) för att kolla så att jag hade med honom för ytterhjälperna ordentligt! (Y)

Super nöjd med dagens pass, och traven i slutet var helt underbar! :)
 
Imorgon blir det dressyrträning igen och tillsdess måste jag leta reda på Bellos boots och putsa lite utrustning.
Hittar jag inte bootsen blir det en tur till sharpman för att inhandla nya (kanske gör det ändå hihi)
 
Riktigt sugen på dessa boots från shockemhöle som kostar 225:- för två par
Eller ett par av dessa orangea för att vara lite crazy och tänka mer på min plånbok då dessa endast kostar 69:- för två stycken!
 
Drömbootsen är dock ändå dessa från Eksadron som kostar lite över 400 för två stycken. Dags att vinna på lotto! (Y)

1a Januari 2013

Publicerad 2013-01-01 13:56:05 i Vardag,

Gott nytt år på er!
 
Första dagen på nya året idag och jag har bara chillat. Började med lång frukost framför en film innan jag gjorde mig i ordning och plockade rent på rummet, lade saker i tvätten och hängde in i garderoben, började även packa väskan som ska med till Sthlm på fredag!
Efter det åkte mamma och jag till stan och pantade burkar och handlade lite.
 
Nu är jag hemma igen och senare blir det att måla om naglarna och sedan ta en promenad med mamma. Bello får vila idag och imorgon blir det ett pass som vanligt.
 
Såhär såg det ut vårt förra nyår, i år var bordet fyllt med flöt samt mjölk och energidricka! ^^

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela