Sofia Lindström

Försök att rida!

Publicerad 2013-02-26 17:13:00 i Vardag,

Vår turné började igår och min kropp är redan helt slutkörd och har ont över allt. Men jag trottsade smärtan idag för att rida Bello lite. Hade bara tänkt jogga honom lite, men när jag väl började trava kändes han inte bra alls.
Skrev ju här om dagen att han inte var sig själv, och idag när jag red var han verkligen inte heller sig själv!
Han knyckte med nacken, var bakskygg och allmänt konstig. Okej om han är pigg för att jag inte ridit så mycket de senaste dagarna men han har ALDRIG bettet sig såhär när han vart pigg innan, det kändes nästan som att han hade ont någonstans och gjorde allt för att komma undan!
 
Tog in honom från banan då och ställde in honom i boxen där jag borstade honom ordentligt och gav honom godis.
Imorgon kommer i alla fall veterinären och kollar igenom honom för säkerhetskull, känns skönt att kolla igenom honom ordentligt!
 
Ikväll när mamma kommer från jobbet blir det att gå en sväng till sharpman, ska testa ridbyxor, vilker var en av mina födelsedags presenter från mamma och pappa. Fick dessutom ett pressentkort av vilma och hennes mamma så ska se om jag hittar något fint! :)
 

fredag, lördag, söndag!

Publicerad 2013-02-24 19:49:39 i Vardag,

Hej hopp!

Bloggar dåligt jag vet, menhar ett liv att leva (säger vi)
 
I fredags hade jag turnerep typ hela dagen i skolan och efter det var jag hemma snabbt som blixten för att käka och byta om innan jag åkte till Linköping med fina vänner på spelning, täffade gamla vänner oxå, super kul! :)
 
Igår hoppade jag på en buss mot stockholm vid halv 6, var framme staxt efter 8 och fick leta mig in på Centralen helt ensam innan Linn kom (min buss var typ en timma tidig så planeringen sprack lite där)
Drog i alla fall till stan och började köa utanför MOOD gallerian för att komma in till 1D world som öppnade igår, första i europa dessutom så vi kände för att Fan Girla lite! ;) Koade runt 2 timmar innan vi fick komma in.
Köpte dock ingenting men det var kul att kolla på allt, skriva på "singn" väggen och bara njuta!
 
Efter det drog vi och käkade lunch på donken, innan vi kollade i lite affärer för att sedan ta en lååång fika!
Efter det drog vi hem mot Linn, kollade film medan hon gjorde sig iordning för en party kväll!
Käkade ännu en gång innan vi åkte till T-Centralen  där jag hoppade på bussen vid 8 tiden.
Sjukt mke folk men jag lyckades få sitta ensam som tur var. Höll på att somna ungefär 1000 gånger men väcktes hela tiden av sms och telefonsamtal...
Kom hem runt halv 12 och då somnade jag som en stock.
 
Upp i morse runt 9, käkade frukost och åkte sedan till stallet. Gick en 30 minuter promenad med Bello. Han har inte vart sig själv på sista tiden, han är ganska avslagen och seg i all hantering (menar inte att han är galen annats men nu är han extrem), dessutom äter han inte upp sitt hö. Tog därför en mys promenad med massa godis i fickan.
Efter det fick han gå ut och äta lunch och jag tog in Gösta, fixade honom och skrittade honom sedan uppsuttet i 25 minuter, gick kanon även om han är knasig!
 
Efter stallet åkte mamma och jag in till Ikanohuset, skulle shoppa men hittade typ inget.... Käkade i alla fall god lunch, och fick med mig hårnät till donuten hem från Hööks och ett par solglasögon från Gina! (Y)
 
Nu har jag precis käkat kvällsmat, köpt godis och kollat på Ponnyakuten!
Imorgon drar vår dansturne igång! Har 8 föreställningar och 4 workshops på 5 dagar, vilket ska bli sjukt kul men jobbigt. MEN jag har som sagt laddat upp med godis och energidricka så jag överlever nog ändå! ;)
 
Två fina bilder från två av mina stockholms besök! :)
 

Torsdags träning!

Publicerad 2013-02-21 19:55:31 i Vardag,

Kort dag i skolan idag!
Först svenska lektion, lyssnade på två redovisningar innan det var min tur att redovisa. Höll en 5 minuters pressentation och tecken och signaler mellan djur och djur, och djur och människor! Var galet nervör som vanligt men klassen och läraren tyckte det var bra så jag slutade med ett VG+. Sjutk gött med tanke på att jag satt och panikade över denna redovisning tidigare i veckan eftersom jag trodde att det knappt skulle bli G eftersom jag hade svårt att förstå uppgiften.
 
Efter det var det håltimma och sedan matte C, koncentrationen låg i botten med tanke på att jag var super hungrig! Hängde i alla fall med i genomgången och lyckades lösa några tal innan jag sprang till matsalen och slängde i mig mat innan jag skyndade hem.
 
Tog det lugnt i 40 minuter här hemma innan det bar iväg till stallet. Fixade iordning Bello som tidigare fått fötterna kapade lite och på med nya sulor.
Åkte iväg till träning och red mellan 3 och 4. Jobbade mycket skritt och galoppjobb.
Red på en volt i skritt och när det kändes bra skulle jag fatta galopp och sedan bryta av innan Bello gjorde det, skulle även vara mer "med" i avbrotten och rida mer vilket gav ett bra resultat.
skritten fick vi traggla med ett bra tag innan det släppte lite, galoppen där emot kändes riktigt bra när han väl lugnade ner sig och inte var spänd över varenda vägg han såg.
 
Efter ett tag släppte vi volten och gjorde samma sak fast runt fyrkantspåret, och efter lite tragglande funkade även det helt kanon!
 
Avslutade träningen med att rida igenom LB:1, känndes väldigt bra och förutom några avbrott så är jag super nöjd!
 
Hade en väldigt bra känsla hela träningen, fick många bra tips och saker att tänka på.
Super nöjd med träningen och på söndag kör vi igen!
 
Imorgon får han vila då jag har kaos mycket på schemat, på lördag får mamma motionera honom då jag åker till sthlm över dagen, åker halv 6 på morgonen och är hemma vid 23 tiden på kvällen!
Träning på söndag och så ska jag skritta görsta igen innan Vilma kommer hem på kvällen!
 
Bello och Gösta, bur killarna i stallet!
 

Onsdag!

Publicerad 2013-02-20 17:33:28 i Vardag,

Bello har vilat två dagar pågrund av skitväder.
 
Idag joggade jag honom på banan, han var fin och lätt i handen men något spänd! Blev ett kort pass men jag är nöjd!
Efter det skrittade jag ut en sväng på Vilmas häst Gösta. Hon har ju lov denna vecka som typ alla andra, så hon och hennes föräldrar drog till Malta igår, så jag ska skritta Gösta åt henne fram till på söndag.
Det gick hur som helst bra och han är snäll, dock var det ju GALET kallt ute, usch och fy!
 
Nu sitter jag framför brasan och väntar på mat, super hungrig och genom frusen är ingen rolig kombination!
 
Imorgon komemr hovslagaren och lägger nya skor och nya sulor, sen ska jag träna för monica vid 3! :)
 
Vilma och Gösta på tävling i Tranås!

19 den 18e februari!

Publicerad 2013-02-18 21:01:06 i Vardag,

Idag är det den 18e Februari, vilket betyder att det var 19 år sedan jag föddes!
JAPP, det är alltså min födelsedag och den har firats i skolan, har dansat hela dagen och övat för turnen.
 
Fick ju pressenter av mina syskon i fredags, en MASSA baksaker vilket var en toppen present. Idag fick jag även pressenter av mamma och pappa. Ett halsband, örhängen, en trisslott, ullstrumpor och ett Shockemhöle schabrak från samma kollektion som min dunväst. Dock fanns det bara gråa kvar, ska dit och leta lite någon dag för att försöka få tag i ett blått istället då det passar bättre till de andra grejerna jag har.
 
Innan dess fick jag ju min hoppsadel innan jul, så jag begär inte speciellt mycket! :)
 

Träningen!

Publicerad 2013-02-17 18:30:27 i Vardag,

Träning för Monica idag, började med KAOS från min sida, hittade inte kännslan alls och red sjuktligt dåligt, irriterande!
 
Jobbade i alla fall på den stora volten vid C i högervarv, red på volten, när jag kom till M skulle jag rakrikta och göra skänkelvikning till X, lägga en volt till höger och sedan öppna mot hörnet vid H.
 
Ibörjan funkade ingenting, sedan släppte det sakta men säkert allt efter som. I Vänstervarvet gick allt utom skänkelvikningen bra, slet med dem och efter ett tag funkade de oxå helt okej
.
Gick tillbaka till vänstervarvet och gjorde samma sak fast fattade galopp efter volten, istället för öppnan.
Samma sak i båda varven, skönkelvikningarna släppte mer och mer och fattningarna blev bra.
 
Avslutade med öppnor längst långsidorna, när jag kom till hörnet skulle jag fatta galopp och galoppera nästa långsida för att sedan bryta av och börja om.
Han hade lite svårt att hålla vänstergaloppen, och öppnorna blev lite stretiga men vi avslutade med i alla fall helt godkännda öppnor och galopper!
 

Bilder!

Publicerad 2013-02-16 21:36:00 i Vardag,

Innan senaste tävlingen passade jag på att ta lite bilder på min utrustning när den var nyputsad, sadel, stövlar och träns, så´jag tänkte att jag skulle bjuda på de bilderna!
 
 
 

Fredag, lördag!

Publicerad 2013-02-16 19:52:30 i Vardag,

Ridningen igår gick lite bättre än i Torsdags, men han var fortfarande lika tung i monnen och stretig och mitt tålamod var något bättre. Men usch vad jobbigt det är när man är nere i en svacka, jag känner mig så dålig då!
 
Idag var det tänkt att jag bara skulle skritta honom lite barbacka, men när jag väl kom ut på banan blev jag ridsugen så tog lite trav och galopp oxå.
 
Det kändes bättre än dagarna innan, speciellt höger traven som har vart kass de senaste dagarna. Galoppen var okej, i alla fall i vänstervarvet!
 
Imorgon blir det i alla fall ÄNTLIGEN träning för Monica vilket känns riktigt skönt, ska bli skönt att få lite hjälp på vägen.
 
Sits träning på Åby, försök att stå i lättsits utan stigbyglar i en dressyrsadel - döden!! ^^

Blöö!

Publicerad 2013-02-14 15:36:43 i Vardag,

Åkte till stallet innan lunch, red ett skit dåligt pass på Bello som var livrädd för staketen eftersom det trillade snö och is som höll på att smälta.
 
Travarbete på en 8volt men allt kändes skit dåligt, han var tvung i handen och jag red skit dåligt, blö!
Men imorgon tar vi nya tag och jag hoppas på att jag är på bättre humör då, vilket jag borde då det är födelsedags firande på kvällen på. Jag fyller ju nämnligen år på måndag, så imorgon kommer mina syskon hit på käk och fika, kul kul! :)
 
Ikväll blir det alla hjärtansdag firande med Vilma, tacomiddag och sedan filmmys och efterätt hela kvällen lång! (Y)
 
Denna bild är ungerär lika kaos som dagens ridning var!
 
 

onsdag mitt i veckan!

Publicerad 2013-02-13 15:14:13 i Vardag,

Halloj på er!
 
Onsdag idag och jag gick upp tidigt för att åka in till tranås och Koreografera till projektarbetet, gick bra och jag åkte hem vid 1 tiden.
 
Då var min systers son Kasper här så jag käkade lite fort innan vi tog en promenad, nu har han precis vaknat och håller på att äta lite. När han ätiti upp blir det mys och sedan åker han hem runt 5 tiden.
 
Bello får vila idag då vi är lite upptagna idag, åker och mockar sen när Kasper åkt hem.
 
Efter det blir det filmmys och så ska jag leta reda på ett recept till morgondagen då jag och Vilma ska käka alla hjärtansdag middag ihop! ;)
Förövrig ska Bello ridas och stallet fixas! (Y)
 

Rida i snön!

Publicerad 2013-02-12 15:51:08 i Vardag,

Blev ett pass på sandbanan med Bello i morrse.
 
Red med fleece täcker över sadeln som vanligt eftersom han fryser så mycket. Brukar ha mitt fleece från Dina försäkringar eftersom det inte har några gjorar under magen, vilket är bra när man rider med det, tyvärr tog vi hem det för tvätt igår så jag fick ta mitt ganska nya fleece från Jacson, har bara använt det några gånger och har det som fintäcke - men inte nu längre... Har vart några råttor bland mina täcken och tuggat stora hål i det...
De har även tugat hål i hans vintertäcke med hals, men bara ett litet på insidan som tur är.
De lyckas alltid hitta och tugga sönder de nya knappt använda täckena istället för mina gamla skit täcken...
 
Hur som helst...
Jobbade mycket volter och varvbyten i traven innan jag lade mer fokus på galoppen, fattningar från skritt och trav, NOGGRANT.
Var noga med avbrotten, formen och ställningen.
 
Det kändes som att han inte kände sig helt säker på underlaget då det är lite snubbligt under, men så fort snön försvinner så tror jag det kommer gå ännu bättre.
 
Är nöjd med dagens pass, skritten och höger galoppen ska stärkas sen är vi farliga! ;)
 
På denna bild ser han verkligen ut som en helt aqnnan häst, han ser ut som en kraftig ponny istället för den spinkiga häst han egentligen är! ^^

Programträningen!

Publicerad 2013-02-11 20:20:37 i Vardag,

Min tid lades lite senare och red runt 5. Var 10 stycken som skulle vara med från början men tillslut blev det bara jag! ^^
Detta gjorde att Monica hjälpte mig med framridingen och det kändes bra, han var lite spänd och snubblig men det blev bättre!
 
Sedan red jag igenom LB:1 på en egengjord bana, red inte efter bokstäverna för de stämde inte med storleken som jag red på.
 
Travprogramet gick bra, han släpper ryggen i längningarna men vi ska jobba med det när resten sitter. Skrittprogrammet var lite stretigt så det ska det övas på.
Galopprogrammet gick över förväntan, lite vingliga längningar och så.
 
Över lag är jag nöjd och Monica tyckte det var det bästa vi ridit programmet så det var kul att höra.
Så fort snön försvinner och det blir lite varmare ska vi komma igång ordentligt och jobba gärnet!
 
Såhär kan det se ut när man skrittar fram. Körde en vacker dansuppvisning till häst när Linn var här i höstas!
 

Första dagen på en ledig vecka!

Publicerad 2013-02-11 09:53:34 i Vardag,

Måndag idag vilket betyder första dagen på mitt sportlov - SÅ GALET SKÖNT!
 
Blir chill nu på morgonen/förmiddagen, ska skriva klart det sista på två arbeten som ska skickas in i veckan.
Mamma kommer hem från jobbet runt 12 så då käkar vi lunch ihop innan vi åker bort till stallet.
 
Har min tid för programträningen vid 4 så ska se till att vara i Tollstad lite innan 3 så jag hinner rida fram honom ordentligt innan vi ska in på banan!
 
Resten av veckan blir luuugn, tanläkaren imorgon, barnvakt på onsdag, chill på torsdag, födelsedags kalas på fredag, turneträning på lördag och ännu mer chill på söndag för att sedan komma tillbaka till skolan på måndagen och dra igång stenhård med turnen!
(råkade särksrkiva "tillbaka" nyss så det blev till baka, blev plööötsligt väldigt sugen på att baka...)
 
Bello och pappa Feliciano. Visst finns det allt endel likheter? Kan även tillägga att Feliciano var nyduschad och därför mörkare än vad han egentligen är!
 
 

Slappar söndag!

Publicerad 2013-02-10 13:33:51 i Vardag,

Igår blev det en sen kväll!
 
Vilma och jag åkte till Linköping vid 7 tiden, käkade på donken innan vi gick mot bio grafen och hämtade ut våra biljetter innan vi köpte bio snacks.
Kvart över 9 började filmen, EGO. En svensk film som var sjukt bra, och desstuom är huvudrollen så galet snygg!
 
kom hem straxt efter 12 och skulle gå och lägga mig, dock fick jag galet ont i magen och mådde illa så blev uppe ett bra tag innan jag lyckades somna staxt efter 2.
 
Imorse var jag uppe vid halv 10, käkade frukost och åkte bort till Bello.
När jag tog in honom frös han igen så lånade Vilmas värmefilt som hon brukar ha på Ebba, så Bello stod med den på sig medan jag gjorde iordning honom och myste lite innan vi red med ländtäcke och fleecetäcke över.
 
Skrittade och travade på banan, gjorde inget speciellt men han kändes fin och lätt i formen, tyvärr gör min sträckning i armen ridningen 100 gånger jobbigare och otroligt smärstsam men jag står nog ut.
 
Efter passet fick han på sig filten igen och så stod vi och myste på uppställningen ett bra tag innan han fick på sig ylletäcke under vintertäcket.
 
Blir programträning imrogon ändå, fick byta till LB:1an så då ska det nog gå lite bättre. :)
 
Nu ska jag åka hem till min syster på fika och så ska hon och hennes sambo berätta om deras Mexio resa som de var på för ett par veckor sedan, härligt! :)
 
riktigt gammal bild på fina killen, hade nästan glömt att det var hagar där förut, nu har vi ju en stora fina sandbanan där! :)

Smärtsam lördag!

Publicerad 2013-02-09 15:47:21 i Bello,

Igår på idrotten sträckte jag min högra överarm, dessutom vaknade jag idag med världens träningsvärk, OUCH!
 
Säpade mig till stallet i snöovädret, Bello var super glad att få komma in då han typ höll på att frysa ihjäl nu när han är nyklippt!
Tog av täckena och borstade av honom lite snabbt med en ny borste jag köpte idag - gethår för att det ska vara mjukt när han är rakad.
Efter det slängde jag på honom dressyrsadeln och det tjocka ländtäcket och över det fick han ett fleecetäcke, ylletäcke OCH sitter vintertäcke och ändå frös han.
 
Tog på transportskydden och sedan åkte vi mot ridhuset när han kom in i transporten skakade seriöst hela transporten när han frös, stackars liten.
 
När vi kom fram till ridhuset var han helt uppstressad, så halva passet gick ut på att lugna ner honom. Han var super tittig och stressade upp sig över allt han såg, och inte såg.
Han har inte ritkigt kännts som sig själv de senaste passen, vet inte om det beror på det nya fodret i kombination med att han får förlite motion eller om det är något annat.
Ska i alla fall sluta med det nyta fodret nu tills han kommer igång och rids fler hårda pass i veckan, vilket blir när snön försvinner igen.
 
När han väl lugnat ner sig blev han riktigt fin i formen men det var verkligen inte på tal om att försöka galoppera eller rida igenom LB:2. Ska kolla med Monica om jag får byta till LB:1 annars struntar jag i programträningen och försöker få in en vanlig träning.
Känns inte bra att åka dit och rida ett program jag aldrig ridit igenom innan, dessutom lär jag inte hinna lära mig det!
 
Ge mig sol och ingen snö, NU!

Jag och min Ponny

Publicerad 2013-02-08 20:22:42 i Lisa,

Har en himla massa bilder på min söta lilla New Forest Ponny så jag tänkte göra en liten bomb!
 
Lisa var min första egna häst, och under de 8 år hon vart i mina ägor har allt vart en berg-och dalbana med både mycket possitivt och neggativt.
Hon var sjuk mycket
Hon var svår att hantera då hon var väldigt envis (ponny sto helt enkelt)
Hon skadade sig för 4 år sedan (då jag köpte Bello)
Hon är förliiiten, vill fortsätta kunna rida henne.
 
Men samtidigt som denna nackdelar finns, finns lika mycket födelar.
Jag har lärt mig hästhållning den "svåra" vägen.
Hon har lärt mig otroligt mycket
Vi har haft otroligt roligt ihop
Hon är en otroligt shyst ponny som alltid är snäll inom ridningen vilket var bra för mig som var ridskoleryttare när jag köpte henne.
Sådär såg många av ridpassen ut!

WHOPPA FREDAG!

Publicerad 2013-02-08 19:58:16 i Vardag,

Fredag idag.
 
Gick upp vid 7 när jag egentligen har sovmorgon. Sminkade mig mycket och noga då jag skulle vara sminkad och klar i skolan hav 10 då vi skulle fota till vår Turné affish, kommer dit och får reda på att min turné kollega är sjuk så jag kan inte vara med på bilden....
Får istället fota de andra för att sedan sitta i en teatersal coh kolla medan de andra dansar danser till turnen som jag inte är med i, skapligt segt när jag kunde var hemma och sovit...
 
Efter det var det i alla fall lunch och sedan idrott då vi körde dödens boxningspass, helt slut i kroppen efteråt.
Chillade några timmar i skolan och sedan hade vi en timma PA och nu sitter jag hemma och har precis ätit.
 
Tanken var att jag skulle med några vänner ut på krogen ikväll men ska med Bello till ridhuset imorgon så känner att det är skönast att sova hemma ikväll istället för att behöva stressa hem imorgon bitti.
 
Idag fick han vila och mamma skötte mockningen. Imorgon blir det att träna in LB:2 i skallen, ska rida det på en programträning på måndag, det går på lång bana och jag har verkligen ingen koll på varken bokstäver eller programet, KAOS!
Efter ridhuset blir det mys i stallet med långborstning och mys! :)
 
Två gammla bilder på min finfina kille! :)

Kort torsdag!

Publicerad 2013-02-07 19:45:00 i Vardag,

Började dagen med en timma svenska, satt och lyssnade på klasskamrater som hade redovisningar hela timman...
Efter det hade jag håltimma till halv 11 innan jag hade 70 minuter matte C och för första gången fattade jag vad jag höll på med och läste typ 30 uppgifter, WOHO! :D
 
Kom hem och käkade lunch och tog det lugnt innan jag åkte bort och mockade till Bello.
Nu ska jag försöka skriva på en nutidakonst inlämning samt skicka PA loggbok till min lärare, seeeegt!
 

Kort torsdag!

Publicerad 2013-02-07 15:44:04 i Vardag,

Började dagen med en timma svenska, satt och lyssnade på klasskamrater som hade redovisningar hela timman...
Efter det hade jag håltimma till halv 11 innan jag hade 70 minuter matte C och för första gången fattade jag vad jag höll på med och läste typ 30 uppgifter, WOHO! :D
 
Kom hem och käkade lunch och tog det lugnt innan jag åkte bort och mockade till Bello.
Nu ska jag försöka skriva på en nutidakonst inlämning samt skicka PA loggbok till min lärare, seeeegt!
 

Favoriter!

Publicerad 2013-02-06 19:56:40 i Vardag,

Har hört mycket skit om kingslands nya kollektion. "det är bara massa fäger, blommor och fjärliar" Blev lite nyfiken på att kolla om det var så hemskt som alla beskrev det och enligt mig - Nej det var det inte!
 
Visst tycker jag inte att blommster tryck och fjärlilar passar kingsland då jag kan tänka mig att det är mest folk i min ålder (+-) som köper kingsland och de flesta har då hellst inte blommor och fjärlilar på kläderna.
 
Hur som helst så var det inte så illa som jag förväntat mig då det var betydligt fler vanliga plagg än flower power plagg.
 
Här nere kan ni i alla fall se mina tre favoriter! :)
 

Tjurridning!

Publicerad 2013-02-06 12:27:51 i Vardag,

Nu när jag sitter hemma och inte har speciellt mycket för mig för tillfället så jag har bläddrat runt blandkanalerna och kom nu till en naturkanal som visar tjurridning och där fastnade jag.
Vet egentligen inte varför, för tjurridning är inget som intresserar mig i vanliga fall men idag höll det mig kvar.
 
I vissa fall tycker jag det ser rätt lätt ut att sitta kvar, och 8 sekunder går ju super fort. Jag menar det måste väl vara lättare att sitta kvar på en bockande tjur än på en häst? Hästar har längre ben och längre ryggar och är betydligt smidigare vilket borde leda till att de han bocka högre och mer "maskigt".
Alltså borde vi ryttare med bockande hästar vara proffs på tjurridning och kunna rida hem en himla massa pengar! ;)
Skämt å sido.
 
Jag tycker faktiskt mer synd om djuren än om människorna som blir skadade. Med tanke på var man utsätetter djuren för bara för att de ska bocka och bete sig som de gör så är det inte mer än rätt att vissa ryttare skadar sig.
 
Nu när jag kollade så var det en som fastnade med handen i tjuren (de knyter ju fast sin ena hand i ett "bälte" runt tjuren) så efter att han trillat av så satt handen fortfarande fast i tjuren vilket gjorde att han släpades efter tjuren som fortafarnde bockade.
Har även sett en hel del som blivigt både sparkade och tampade, och dessutom står det ju två stycken inne på banan för att både reta upp och lugna ner tjuren när ryttaren åkt av. Helt galet!
 
 
Själv tycker jag det är en "onödig" sport som skadar både djur och människor, dock tror jag att jag skulle klara mig ganska så bra på sitta kvar biten, lite beroende på hur tjurer rör sig, men Bello bokcar ju en del så jag har i alla fall vana! ;)
Vad tycker ni om tjurridning? Och hur tror ni att ni skulle klara det?
 
 

Onsdag!

Publicerad 2013-02-06 11:37:56 i Vardag,

Ingen skola för min del idag, har fortfarande ont i huvudet sedan jag tillade av i fredags, super jobbigt!
 
Red i alla fall Bello nu på förmiddagen, skritt och trav ute på banan, var ganska hårt så det blev ett ganska kort pass. Han var väldigt tung i munnen och ganska hängig men försökte jobba bort det vilket funkade ganska bra.
Blev mycket rakställning på spåret och lite volter där det gick.
 
 

Blandade bilder!

Publicerad 2013-02-05 20:31:35 i Vardag,

Som jag kanske nämnt tidigare så laggar min koppling mellan mobil och dator som bara den, hade rena turen idag när jag äntligen lyckades överföra bilder och filmer till datorn, ÄNTLIGEN!
 
Till att börja med tänkte jag ladda upp lite blandade bilder och sen imorgon när jag har tid tänkte jag börja ladda upp en massa videos på youtube så jag kan visa dem här sen! :)
 
Ridtjej med klass! ;) haha passade på att gå in mina klackar varje ledig tid jag hade innan ridsportgalan!
 
Kamel redo för träning!
 
Två soliga bilder tagna av min snälla hästskötare efter tävlingen!
 
Nyrakad och fin. han ser ganska spårig ut på halsen, vet dock inte vart det kom ifrån då han inte är det i verkligheten, hmm....

Så seg!

Publicerad 2013-02-05 18:38:41 i Vardag,

Lång dag i skolan som faktiskt gått rätt fort. Först Matte C en timma, naturkunskap i 80 minuter och sedan snabb mentortid innan lunchen och efter det håltimma fram till 14.10 då vi hade religion.
Kom hem och käkade och segade innan jag tog med mig hunden till stallet och mockade och myste med min fina prins. Han vilar idag men imorgon ska jag försöka rida lite på banan medan det är ljust ute, hoppas även på plusgrader och ingen blåst!
 
Förresten, Gina tricots ridkollektion släpptes ju igår, har någon av er beställt något?
Jag har spanat in mig på en piké och ett par ridbyxor men det får vänta med att landa i garderoben tills efter jag fyllt år, vilket är om endast 13 dagar! ;)
 

Måndag!

Publicerad 2013-02-04 10:51:26 i Vardag,

Läkarbesök står på schemat idag vilket gör att jag missar mina två ända lektioner, lite träligt eftersom det är två viktiga lektioner men besöket på vårdcentralen är ännu viktigare just nu.
 
Var uppe tidigt i morrse trotts att jag inte behövde.
Åkte till stallet direkt efter frukosten, tog en 40 minuter promenad med Bello innan han fick gå ut i hagen och jag mockade hans box.
 
Vilmas bror klippte ju honom igår och han är så himla fin nu, blank och korthårig. Älskar nyklippta hästar!
Dock fryser han ju ganska lätt så han får gå med dubbla täcken för att hålla sig varm, men nu när det börjar bli lite varmare igen ska han nog överleva! ;)
 

Segar söndag!

Publicerad 2013-02-03 13:52:45 i Vardag,

Söndag idag och jag känner mig väldigt seg.
Åkte och handlade i morrse med mamma innan jag åkte bort till stallet och red Bello. Skrittade ut en sväng i solen innan jag travade några varv på en volt på en stenfrusen bana, lär bli något liknande imorgon.
 
Nu har jag precis käkat lunch och håller nu mera på att baka bullar med mamma.
I eftermiddag ska Bello klippas så att han blir korthårig och fin! :)
 

Tävlings resultat!

Publicerad 2013-02-02 17:58:08 i Bello,

Åkte till stallet vid halv 11 tiden i morse. Borstade, knoppade och borstade lite till innan det var dags att åka runt halv 1.
Kom fram till Mjölby ridklubb (som nu mera är min hemma klubb), anmälde oss och betalade innan jag drog mig mot dommarbilen och satt som skrivare i 40 minuter. Skit stressigt men bra då man hör lite hur dommaren tänker.

Var klar där vid 2 och sprang då bort till bilen för att byta till stövlar och ta på kavajen innan jag hoppade upp på Bello som Matilda hade skrittat åt mig i 30 minuter. Gick bort till ridhuset och skrittade något varv innan jag började trava.
Han känndes väldigt fin och lätt i formen. Mycket volter och raksträckor innan jag skritt jobbade och gick sedan tillbaka till trav och galopp!
Galoppfattningarna kändes super bra och likaså vänster galoppen, höger var sämre men bättre än vad den brukar.
Dock var det lite kaos då vi var kanske 5 tävlande i ridhuset tillsammans med 3ridskoleryttare som hade varken koll på regler eller hästar tyvärr...
Fick rida i collectingring ganska länge innan det var min tur att gå in på banan.
 
Väl inne på banan red jag runt nere vid dommar bilen för att få honom att slappna av vid den.
 
Sjävla programet gick bra, hade ett bra flyt mellan de olika momenten och det känndes som jag satt ganska stadigt och var stadigare på handen.
När vi kom till galoppdelarna kändes vänstergaloppen jätte bra, fick ett bra flyt och det kändes stadigt.
I högergaloppen hade jag lite svårt att få ut honom på spåret, när jag svängde mot bilen blev han lite spänd och bröt av lute snabbt, men i den nya fattningen behöll han formen väldigt bra och avslutade galoppprogramet helt okej.
 
Fick ihop 56,90%, inte jätte nöjd med precenten men det är en förbättring sedan sist, dessutom är jag väldigt nöjd med känslan efter ritten och jag tycker vi gjorde ett bra resultat för att vara vår andra dressyrtävling!
 
 

Torsdag och Fredag!

Publicerad 2013-02-01 22:09:57 i Vardag,

Igår var det Monica träning på schemat. Fortsatte med samma saker som i måndags och det gick både bättre och sämre men det gjorde att jag fick känna lite mer på det sättet att rida på.
 
Låg på en av de stora volterna, jobbade mycket med högerhjälperna då det är de som är svagast. Jobbade på att rida honom utåtställd på volten och sedan skulle jag vända in på volten och göra en svag skänkelvikning ut och forstätta på spåret igen med samma utåtställning. En väldigt krävande övning som det tog ett bra tag innan vi fick till det.
 
Efter det fortsatte jag på volten och skulle flytta honom i skänkelvikning in mot Monica som stod i mitten, när jag kom in på en liten volt skulle jag fatta galopp och ligga kvar där inne så gott det gick vilekt var skit svårt utan att gör allt jag inte får göra. Gjorde samma sak i båda varven och sedan red jag igenom LB:1, först red jag genom trav ocj galoppdelen, men galoppen gick så oerhört dåligt att vi tog om den direkt och då gick den otroligt mycket bättre och jag avslutade programmet med ett godkännt omdömme.
 
Idag skulle jag rida ett ordentlig hemma pass. Sanbanan var stenfrusen så jag och Bello gick iväg ett ett gräsfält där underlaget var helt okej. Jobbade på han och var riktigt pigg och frammåt utan att vara stressad och stirrig. Jobbade på att han inte skulle glida ut på yttersidan när han från ingenstans bockar vilket leder till att jag landade på backen, helt chockad.
Hoppade upp igen och skulle trava lite igen och kände då att han tänkte bocka igen så tog upp huvudet på honom och då ställde han sig på bakbenen, vilket han ALDRIG har gjort innan.
Efter det blev han helt knäpp så gick tillbaka till stallet och travade några varv på banan innan jag avslutade. Skrapade ihop 30 minuter i alla fall.
 
Lanade på huvudet och sidan av ryggen men det är ingen fara, kommer få ett blåmärke och har gått runt med huvudvärk och stelhet i nacken hela dagen men det är ingen fara. Är dock väldigt fundersam över att det kom på plötsligt. Har blivigt väldigt bra på att sitta kvar när han bockar, har vant mig och brukar känna på mig när det ska komma. Idag var det endast ett litet skutt men jag var inte berädd över huvud taget. Även lite fundersam över att han ställde sig på bakbenen efter som det aldrig hänt innan.
 
Har en teori om att det kan bero på att han fått nytt foder. Ger honom Build Up Condition Mix för att han ska få lite hjälp att bygga lite muskler. Vet inte om beror på det eller om det var en engångs händelse.
 
AJJA, imorgon blir det i alla fall tävling, LB:1 står på schemat och så ska jag även sitta som skrivare en stund.
 
Uppdaterar er mer om det imorgon såklart! :)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela