Sofia Lindström

Påväg hem!

Publicerad 2012-01-30 20:39:56 i Vardag,

Halloj!
Sitter just nu i bilen påväg hem från en kanon bra dressyrträning!
När jag kommer hem blir det mat, dusch och massmedia plugg! Tänker inte ens starta min dator så det får bli att försöka hitta ett tillfälle imorgon då jag hinner plugga lite! (Y)

Gjorde lite samma sak idag som förra veckan, gick bra och jag är supernöjd!
Är dock lite halv sjuk med världens jobbigaste slämhosta så får lite hostattacker ibland! Haft det i två veckor nu så hoppas på att bli frisk snart!

Hoppas ni har haft en bra dag precis som jag!
Vi hörs nog imorgon! :)

Kramis!!!

DISS!

Publicerad 2012-01-29 18:15:00 i Vardag,

Ger dagens diss till det nya täcket Bello fick, jag vet jag vet, jag sa att det var bra men det var innan han hade använt det!
Idag när jag kom till stallet var det trasigt, ett hål i bogen, sömmar som trasat upp sig och det ena bogspännet var trasigt, riktigt dåligt!
Okej om det var så att Bello hade rullat sig massa i hagen, men det finns inga spår efter det, och han har ingen hagkompis som kan ha tagit sönder det, han springer inte och busar och det finns inget i hagen som han ta sönder det så!
Det ända han gjort är typ att legat i boxen och stått i hagen, dålig kvalité, ska se om det går att reklamera!

men förutom den dåliga kvalitén så gillar jag det! Bello har blivigt jätte blank + att manen är platt och hela ligger på en och samma sida nu! :)




Bello har typ ponny man, tjock, fluffig och ostyrig. men inte nu längre! ;)

KRAMIS

Bänkad vid Tvn

Publicerad 2012-01-29 16:45:00 i Vardag,

Ikväll kan man verkligen kalla mig bänkad vid Tvn!

17.00-17.55 är det världscuphoppning och sedan 19.00 -19.30 är det ju ponnyakuten! Blir en riktigt häst kväll vid Tvn med andra ord!

Kollat nästan aldrig på tv, tycker oftaste att det är tråkigt och jobbigt att sitta stilla och bara titta, likadant med filmer, somnar oftast när jag kollar på film med Axel! (A)
Följer sellan serier heller, glömmer bort daghar och tider men inte denna gång!
Nu har jag alarm på telefonen varje söndag en timma innan PA börjar! (Y)

Någon mer än jag som ska kolla eller ska ni göra något annat? :)


Bild från i sommras, skum vinkel på hela bilden! (Y)
Red då med pessoa varje pass, och inte ens då gick det bra. Känns bra att jag nu kan rida Bello nästan helt som jag vill på ett vanligt tredelat! ♥

KRAMIS

Bomb!

Publicerad 2012-01-29 16:03:48 i Vardag,

Hej!
Sry för ingen uppdatering men jag hade fullt upp både igår och idag!

Igår var det först stan och fixa det sista till ridsportgalan, sedan hem och käka + packa!
Åkte till stallet och red Bello bus som inte riktigt gillade underlaget så han blev lite försiktig och tog inte för sig ordentligt!
Sen gick Vilma och jag in till henne, duschade och fixade naglar, smink, kläder och hår - allt på väldigt kort tid! men det blev bra ändå!

Kom till ridsportgalan som hölls i konsert & kongress, 3 rätters och prisutdelning mellan Ca 7 och 11 och efter det drog vi och dansade till 1 tiden.
Somnade skönt sen när vi kom hem till Vilma!

Gick upp i morrse och fixade pannkakor innan vi drog ut till stallet. Red på gräsvallen en bit bort eftersom sandbanan är så dålig.
Bello var super pigg och som ne tickande bomb!

Vod ett tillfälle när vilma galopperade mot oss flög han rakt upp i luften i världens bocksprång och sedan stegrade han, dock väldigt lågt, när jag sa till honom!

Sen när jag skulle galoppera på en volt runt Vilma bockade han på samma ställe hela tiden och vid en av gångerna bockade han, jag tappade balansen och han bockade igen! Hängde lite halvt på halsen utan stigbyglar men lyckades mot förmodan sitta kvar ändå! Haha har börjat bli van nu, för några månader sedan hade jag flugit som en vante! ^^

Imorgon är det dressyrträning som gäller! :)


Några månader gammal bild! I morrse när vi åt våra pannkakor och kollade ut genom fönstret stod Bello vid den där kullen och slickade på snön, haha knasig!

Nu ska jag plugga, men kommer upp fler inlägg senare! :)

KRAMIS

Full rulle!

Publicerad 2012-01-27 22:35:22 i Vardag,

Hej och snart godnatt på er!

Inget bloggande alls idag men jag har haft fullt upp hela dagen!

Hade långt PA rep igår och studiedag idag så jag sov hos Axel! Köpte massa godis popcorn och energidricka!
Kollade film och sov, vaknade i morrse och jag fick frukost på sängen av världens gulligaste! :')
Såg 2 filmer till - den ena såg vi två ggr efter som vi inte orkade gå upp och stänga av den!

Kom hem från Axel vid 2, åkte till satallet runt 3. Köpte broddar påvägen dit! Satte i broddarna när jag kom bort till stallet, halv lätt när Bello antingen lägger sig eller vilar ett av de tre benen han står på när man lyfter ett annat ben..
Fick i alla fall på dem och lite senare kom mammas jobbarkompis och hennes barn som brukar rida Vilmas B-ponny! Hon hade köpt med boots och stigläder till mig. Ville ha lädrena till dressyrsadeln men de kanske är förkorta för det, får se om vi köper andra eller sätter dem på hoppsadeln!
Bootsen var super bra, världens starkaste karborreband, seriöst, gick knappt att öppna, både bra och dåligt!

Skrittade ialla fall ut tillsammansmed de andra en liten sväng, as pigg Bello som inte gillade att behöva gå i ponny tempo! ^^

Sen blev det snabbt hem och byta om för att sedan åka och fira min brors sambo Madde som fyllt år! Trevligt trevligt men nu är jag as trött och ska sova!

Har packat lite saker jag ska ha med mig till Vilma imorgon då vi ska fixa oss till östergötlands ridsportgala. Har packat massa smink, 50 nagellack, 13 glitterburkar 6 stickersplattor och två diamantsnurror, tror det räcker!

Ska försöka hinna med Bello imorgon, kan bli svårt efter som jag måste fixa massa innan jag ska till vilma för att fixa oss till galan.
Stress! (Y)

Och svar till Clara som kommenterade: Hittade den någonstans på google, vadådå? :) Saknar dig!



Vi hörs imorgon! :)


KRAMIS OCH GODNATT!

Läsvärt!

Publicerad 2012-01-26 13:00:00 i Vardag,

Efter allt ståhej runt Roffes vinnst av järringpriset tycker jag att folk ska ta sig tiden att läsa detta som denna smarta tjej skrivit! :)

http://kristinawarg.se/2012/january/ridning-en-lagsport.html

Hoppas ni har en bra idag, jag sitter nog i skolan och bara fördriver tiden med ingenting! (Y)


Gammalbild från en danslektion, så här crazy kan det bli när man inte har något att göra i skolan! ;)


KRAMIS

Nytt!

Publicerad 2012-01-25 20:19:27 i Vardag,

HEJ!
Fullt upp hela dagen med skola, stall och middag med min syster som fortfarande är här!

Idag när jag kom hem stod det ett STOORT paket innanför dörren, och gissa vad det var?
Jo, täcket och stigbyglarna jag beställde från hööks för någon vecka sedan! :)

Tog med täcket bort till stallet och testade det. Super fint och skönt, stora och långa bogväck, hoppas de minskar skaven. En stor svanslapp, bra bensnören med resår och ett bra halsspänne med "överlappning"
Det fann dock två grejer jag tycker var lite sämmre, eller det ena är både bra och dåligt!
* Halsen var lite kort. Inte om han stod med huvudet lite högre än vandligt men när han hängde lite!
* Det var en väldigt prasslig och glatt insida, lät lite som en plastpåse, Vet ju dock inte om det blir bättre med tiden. Dock är ju den glatta insidan kanske bra då det ger mindre skav. På mitt gamla vintertäcke har jag sprejat bogpartier och höftpartier med pälsglans för att de ska bli mer glatta och skava mindre! :)

Får se hur länge det håller, Bello har ju en tendens att pajja alla sina täcken...

Har tagit massa bilder men efter osm min sladd nästan har gått av går det inte att överföra några bilder... Får ny sladd på fredag som tur är!! (Y)

I alla fall så tog vi en promenad i det nya täcket. Gick med honom kanske 15 minuter på banan. Imorgon frår mamma aktiviera honom.
Jag har en kass skoldag och sedan PA.
lektion 8-9
håltimma 9-12
lektion 12-12.50
hål 12.50- 17.15
PA rep 17.15- Ca 19.00

Dessa dagar önskar jag verkligen att jag bodde i Tranås, skulle vara jätte skönt att kunna komma hem. men efter osm jag måste åka tåg tar det mycket tid, och jag känner att det är onödigt att åka fram och tillbaka för att vara hemma max två timmar!

Har dock fixat så att jag inte behöver gå på den andra lektionen varje vecka, kommer alltså komma hem vid 11 tiden på torsdagar nästan varje vecka, så då kommer jag hinna rida innan jag ska tillbaka till Tranås för PA igen! :)



Sommar bild från stallet, Lisa och jag där borta när jag låter Lisa beta på gräset! :)

KRAMIS

Inköp!

Publicerad 2012-01-24 19:46:05 i Vardag,

Nu är jag hemma från trafikskolan, otroligt långtråkigt!
Ska äta nu och sedan skriva de 150 orden som är kvar på min inlämning sedan blir det nog att fixa naglarna! :)

Igår på träningen sa Monica att hon tyckte att vi skulle bordda Bello, så vi åker upp till sharpman imorgon och köper broddar. Sen så kommer mammas gamla kompis från linköping hit på fredag så vi ska be henne köpa med grejer från Hööks efter som vi inte ska till Linköping på ett tag. Ett par stigläder (fanns inga hemma när jag beställde täcket och stigbyglarna, som för övrigt inte kommit än) och sen 2 stycken 2pack gummi boots. Monica tyckte vi skulle ha det när vi lägger på broddar. Bello har ett rätt bra övertramp, ännu bättre när han är pigg, så då vill vi inte att han ska trampa sig. Han kommer ha bara fram när jag rider och runt om i transporten så att han inte trampar sig då heller! :)


Tycker dock dessa boost är ganska fula, men de är billiga och gör vad de ska. Ska ju inte använda dem varje dag året runt så känns onödigt att köpa dyrare. Och om de skulle gå sönder behöver man inte bli irriterad för att man laggt ner massa pängar och måste sedan köpa nya lika dyra! (Y)

KRAMIS

Träningen!

Publicerad 2012-01-24 16:00:48 i Bello,

Hej, är nu hemma från skolan!
Har ätit och öppnat paket, idag kom nämnligen de 13 burkar med nagelglitter som jag beställt (A) HInner jag plugga klart nu så blir det att leka lite med dem sen efter körskolan! ;)

Ajja träningen igår då-
Kom dit och skrittade i kanske en 30 minuter efter som jag var väldigt tidig, travade igång honom och galopperade lite i båda varven. Efter det började vi träningen "på riktigt" Började med att galoppera honom, och min enda uppgift var att styra och se till att han höll igång galoppen, samt reglera hals och nacke om han sprang med huvudet i luften!
Dock har han knappt blivigt riden i veckan och han har ju inte galopperat på jag vet inte hur länge, så han tyckte det var super kul och så var han jätte pigg! Bockade runt i galopp i kanske 10 minuter innan han blev trött. Då började vi jobba med traven, han var väldigt lätt iform igår så skulle mest fokusera på mig själv.

Sitetr lite snett i sadeln så igår skulle jag sitta och titta ner på höger framben hela tiden, detta gjorde då att jag blev rak och enligt Monica såg det bättre ut (förutom att jag tittade rakt ner då men var ju tvungen)

När vi trönat på det ett tag skulle vi ride lite öppnor längst halva lånsidorna (höll oss inte i hela ridhuset)
Detta tyckte både Bello och jag var svårt.
Jag vet ju hur jag ska göra, ytterhand och inner skänkel, men tycker det känns så olågiskt att ta i ytterhanden när man vill ha in framdelen så jag tar i innerhanden ändå. Dumt av mig, för när jag lättade i innerhanden gick det mycket bättre!
Öppnorna var riktigt svåra, har inte ridit det med Bello innan och inte speciellt mycket heller, senaste var på ridlägret i sommras på en ponny som hade ganska lätt för det!
men vi gjorde så gott vi kunde och jag tycker att det var på frör att inte ha gjort det innan!


Såhär fint ritade jag en öppna, hästen är så klart den röda pilen och huvudet är där ^ en såndär sitter!^^
För er som kanske inte vet vad en öpnna är så är det när man rider hästen längst en raksida eller rakt spår med bakdelen kvar på spåret och framdelen lite innanför spåret!
Uppifrån ska det se ut som om man ska rida in på en volt (försökte likna det på min bild)
I en öpnna ska även innerbakben och ytterframben gå på samma spår!
Vilket ni kan se på den vänstra bilder här under!




Hur som helst så är jag jätte nöjd med träningen, Bello och mig själv! :)

Nu ska jag plugga och sedan åka till körskolan!

KRAMIS

Förlåt!

Publicerad 2012-01-23 21:55:57 i Vardag,

Orkar inte blogga om träningen nu!
Är helt slut i hela kroppen och vill verkligen bara sova just nu!
Inte så konstigt efter 2 danslektioner (JOBBIGA) och en dressyrlektion!

Men lovar att blogga om det imorgon, för det var en riktigt bra och rolig träning! Dock blir det nog inte förens på kvällen då jag ska till körskolan på teori lektion... Inte så kul!


Min brorsdotter Emilia och Vilmas B-ponny frosty! :)

KRAMIS

Men vi hörs imorgon!

Som vanligt!

Publicerad 2012-01-23 15:39:58 i Vardag,

Hej, nu är jag hemma från skolan efter att ha haft två danspass och anatomi lektion.
Har käkat lite och ska plugga ett tag nu innan jag åker bort till stallet vid 5 tiden, träning med Bello i Tollstad kvart i 7.
Gillar egentligen inte att träna så "sent" men hellre det än en tidig träning under helgen. Och är super skönt att vi ska till Tollstad oxå, mycket närmre än Folåsa, skönare ridhus att rida i och varmare! :)

Ska be om ett lite lugnare pass då jag knappt ridigt denna vecka pågrund av det dåliga underlaget...

Ajja, nu ska jag plugga.
Bloggar efter träningen! :)



KRAMIS

Nästan färdig!

Publicerad 2012-01-22 21:35:50 i Vardag,

Är nästan klar med allt plugg, klar med det till imorgon i alla fall!
En uppsats var till på onsdag men det får jag ta tag i imrogon och på tisdag, varken orkar, vill eller hittat pappret nu!

Ska sova men innan det ska jag meddela att jag fixat ett tidsinställt inlägg till imorgon, om mina mål under 2012, så håll utkik efter det!
Nu väntar sängen och imorgon är det typ 4 timmar dans på schemat, dödens! (Y)


Random bild, marinblå ridouitfit!
Kl och JW (Y)

GODNATT OCH KRAMIS!

SÅ!

Publicerad 2012-01-22 20:16:25 i Lisa,

Nu är ponnyakuten slut och jag kan skriva ett bättr inlägg om dagen samtidigt som jag pluggar lite dans!

I alla fall, gick upp runt 9 i morrse, lämnade kvar Axel i sängen och lät honom fortsätta sova. När vi kom bort till stalelt höll Vilma på att göra iordning Gösta och Mazza innan de åkte på clerround, gick med Gösta lite innan de åkte iväg.
Precis när de åkte kom Sofia och Susanne som skulle hämta Lisa, gick igenom papper samt kollade packlistan på alla saker hon skulle ha med sig. De åkte till sharpman och köpte foder och så och medan de gjorde det promenerade jag och Bello på den glas hala vägen, halkade oss fram lite som bambi på hal is i vissa lägen! ^^
Sen kom de tillbaka, vi borstade Lisa och jag skämmde bort henne med massa godis, tänkte att det var lika bra att passa på efter som jag inte ser henne på ett tag! (A)
Jag lastade henne och ja sedan åkte de iväg!

Lisa kommer bo i ett större stall borta i Mariefred, tillsammans med 22 andra hästar och hästkunniga personer!
Flickan som har henne heter Sofia och är 11 (precis som när jag fick Lisa), hon har 2 mindre systrar som kommer kunna rida henne och en mamma som är veterinär!
Undersommrarna bor familjen nere i falsterbo (precis vid falsterbo horse show) så då kommer Lisa åka med dem ner dit.
Då har mamma och jag planer på att åka dit, vi har nämnligen funderat på en "skåne resa" i sommar, kolla flyinge, kolla på Feliciano (som är pappa till Bello) som står där nere, samt besöka Jan Brinks gård. Och som pricken över i så kan jag hälsa på min älskade ponny! :)

Ja, är i alla fall helt säker på att Lisa kommer få det super, dock blev Bello VÄLDIGT ledsen, ropade efter henne i hagen och åt varken upp sitt lunch eller kvälls hö, lillagubben! ''/


Clara tyckte jag skulle göra ett inlägg om min och Lisas tid ihop, ska försöka snickra ihop det någon dag!
Imorgon blir det tränig med Bello vid 7!



KRAMIS

Del 2

Publicerad 2012-01-22 19:06:57 i Vardag,

Sitter nu och kollar på Ponnyakuten del 2
Bloggar mer senare! :)

KRAMIS!

Lite sent!

Publicerad 2012-01-22 14:38:55 i Vardag,

Bloggar senare idag!
Lisa har åkt och Axel är här! Eller han kom hit igår och låg sedan kvar i sängen i morrse när jag gick upp! Sedan sov han när jag kom hem igen, 4 timmar senare!

Ajja, nu ska vi se på film! :)

Kramis!

Lite sent!

Publicerad 2012-01-22 14:38:52 i Vardag,

Bloggar senare idag!
Lisa har åkt och Axel är här! Eller han kom hit igår och låg sedan kvar i sängen i morrse när jag gick upp! Sedan sov han när jag kom hem igen, 4 timmar senare!

Ajja, nu ska vi se på film! :)

Kramis!

Mål 2012

Publicerad 2012-01-22 13:00:00 i Vardag,

Vad är mina mål med ridningen år 2012?

Har inga direkta mål som säger att jag ska göra det och det och det, jag har delmål som senare kanske kan leda till något större!

Först är det att komma igång och hoppa igen, vilket jag gör den 7 januari.
Ska kunna hoppa Bello med självkännsla hos både mig och honom, till att börja med på lägre höjd.
Klara lite högre banor.
Tävla lättare klasser.
Stärka Bellos korta galopp.
Klara av ett dressyrprogram med en häst som är i form genom alla moment.
Tävla lättare dressyr på låg nivå.

Samt att hålla Bello så frisk och skadefri jag kan! :)

Sedna vet man ju inte alls hur det kommer gå med dessa saker, vill inte skynda på något - speciellt inte tävlingar.
Kommer troligtvis börja med Clerrounder på kanske 80 cm bara för att höja självförtroendet hos oss båda, sedan blir det lite högre, sedan tävla lite LD tills kan känner mig säker på det i alla lägen. Vill Lixom inte gå upp en klass bara för att jag ridigt felfritt! Vi ska ta det lugnt!

Nu finns det säkert de som tycker att jag är jätte dum, men det är vad jag vill göra. Det har gått så pass dåligt för mig och Bello och nu vill jag börja om från början och få en ny bild av det hela!


Vad har ni för mål under 2012? :)

KRAMIS

Åby ridläger sommaren 2011

Publicerad 2012-01-21 16:59:36 i Vardag,

Tjejerna från Lägret i sommras ville att jag skulle göra ett inlägg om veckan, tur att jag var tvungen att föra tränigsdagbok (ingår i kursen special idrott) för på så sätt kommer jag ihåg vad vi gjorde de olika passen! ^^

Dag 1 - 31/7-11
Åkte hemmifrån vid typ halv 12 och var framme runt 1, stannade och åt på Mc donalds påvägen upp! ^^
Bar ner alla mina väskor och saker till "huvudstugan" där jag anmälde att jag var här och sedan fick veta vart jag skulle bo.
Jag och Linn delade stuga tillsammans med två andra tjejer. Efter ett tag flyttade den ena tjejen till en annan stuga och efter några dagar till åkte den andra hem så Linn och jag var ensamma i stugan nästan hela lägret! (Y)

Första dagen var det en snabb samling och man fick veta vilken häst man skulle ha, sedan gick vi ner till sommarhagen och hämtade våra hästar och skrittade sedan dem till kursgården!
När vi kom fram gjorde vi iordning hästarna och sedan red vi ett test pass, först fick jag panik, herre gud min häst var svår i form och kunde ju knappt fatta galopp, vad var detta för ponny egentligen? Valde ändå att behålla henne, tänkte att en utmaning är ju alltid roligt.

Dag 2 - 1/8-11
Red två dressyrpass på 45 minuter den dagen, de som valde hoppinriktning red lite markarbete och sånt tror jag (?)
Insåg att ponnyn jag red faktsit var riktigt fin och både hon och jag behövde träna dressyr!

Dag 3 - 3/8-11
Först 45 minuter dressyr på förmiddagen och sen på eftermiddagen fick vi i dressyrgruppen hoppa!
Var visst en riktigt hoppglad häst jag fått, något osäker men en riktig räser ponny. Red med bara stor hästar i min grupp och hon klarade av samma avstånd som dem utan problem!

Dag 4 - 4/8-11
Dressyr på förmiddagen och sedan efter lunch var vi på utterit i nästan 2 timmar.
Zamira gick i täten tillsammans med Linns häst efter som hon var HEL galen! ^^ Innan varje gångartsbyte ställde hon sig på bakbenen, bockade och ja, var allmänt busig! Gick undan den turen om man säger så, fick stanna i en galopp backe då en tjej höll på att trilla av, detta gjorde Zamira helt tokig, hon backade in i Linn och hennes häst och sedan sprakade honom innan hon ställde sig på stället ett antal ggr innan vi kom iväg igen!

Dag 5 - 5/8-11
Red en timma gymkhana på förmiddagen, Zamira var lika taggad denna gång och en av rundorna när man skulle rida slalom fram till en kon som man skulle runt stannade hon precis framför konen och stegrade/bockade i vad som känndes en evighet innan vi kunde fortsätta! ^^ Mitt lag vann! ;)
Hoppade på eftermiddagen, ännu en gång var Zamira i en grupp med endast storhästar!

Dag 6 - 6/8-11
Den sista dagen och även dagen då jag var as sjuk (som jag skrev om här omdagen) red hopptävlingen ändå, fick två stopp på ett räcke, inte så konstigt. Zamira behövde mycket ridning och mycket bromsning i hoppningen och jag orkade inte med något av det! ^^
Avslutade lägret med att dela ut priser för olika saker, bla, hopptävlingen, finast städade stugan, rykttävling, bästa hästskötaren och bästa stalltjänst (vi hade hand om stallet två gånger under veckan, mocka hagar, fodra, släppa ut inne hästar mm)
Linn óch jag vann både städtävlingen och bästa stalltjänst, sen så vann Linn rykttävlingen, fast hon inte ens engagerat sig! ^^

Det var min super bra vecka, den var såklart även fylld med teori och kvälls aktiviteter samt massa bad i poolen.
Några ville att jag skulel skriva om spökkvällen och spökrundan. Detta blir dock svårt då jag satt och grät av rädsla hela kvällen. Ni kanske inte vet det, men jag är suuuper mörkrädd! Lyssnade på kanske två spökhistorier och när de andra utspelade sig i stugan där Linn och jag bodde fick jag typ panik och vägrade lyssna mer (A)
Linn och jag gick ut till köket där jag fortsatte gråta lite, de andra gick iväg på spökrundan och vi stannade kvar, efter en stund kom någon och hoppade upp i fönstret framför mig, blev as rädd och satte mig rakt ner på golvet i ren panik! (A)
Men de andra verkade ha haft roligt! ^^


Gångarts lära

Brännboll

Knut lek

Gymkhana

Skitta skritta

Alla trängdes i ett trångt släp till fyrhjulingen! ^^

Det var det, är det något någon undrar så är det bara att fråga! :)

KRAMIS

Förstörare!

Publicerad 2012-01-21 14:44:32 i Lisa,

Kom bort till stallet och packade Lisas saker, blev allt en del!
2 vinter täcken
1 fleece täcke
1 ylletäcke
1 regntäcke
3 träns
2 par tyglar
1 par transport skydd
1 ländtäcke
1 sadel
1 sadelskydd
6 shabrak
1 påse hästgodis
1 grimma
1 påse morötter
1 hink med special foder.

Sedan blev det i alla fall att göra iornding Lisa för att rida en sväng en sista gång innan hon åker! (Guuud vad sorligt det låter, kommer säkert gråta imorgon... (A) typisk mig!)
Har sadlat och skulle precis tränsa när Vilma ringer och talar om att det står en älg på vägen där jag planerat att rida i närheten av. Skulle rida med gramanen på ett fält, fast innan jag vågade rida dit gick jag bort till vägen och kollade om älgen var kvar, och som tur var så var den inte det. Gick tillbaka och gjorde klart Lisa och gav mig iväg. Red lite på fältet som var både halt, hårt och knöligt men kunde i alla fall skritta och trava lite!
Älskar att rida min ponny när hon går med graman, då är det som roligast att rida - när Lisa går i form.
Vet inte om jag skrivit det men Lisa är ju gammal ridskolehäst så hon har aldrig behövt jobba iform på ridskolan, och när jag köpte henne kunde jag inte rida så bra så att jag visste hur man gjorde och sen har det bara aldrig funkat, hon är verkligen som en pinne i halsen och stannar så fort man tar i tyglarna, då har jag kännt att det är bättre att låte henne gå som hon vill så att hon får vara nöjd och sedan lägga tid på hoppningen osm hon tycker är kul! :)



KRAMIS!

Tråkigt!

Publicerad 2012-01-21 10:32:17 i Vardag,

Godmorgon!

Så himla tråkigt när man vaknar på morgonen, tittar ut och ser en massa frost på marken!
Blir alltså lättare pass för hästarna, kanske typ skrittas och travas ute en sväng eller något!

Uppdaterar om det senare när jag får tid, har lite att göra idag!

Ja det var väl det. Ska se om vi åker upp till Scharpman och köper en sele till vår katt så att hon kan få gå ut lite! Det är nämnligen så att vi köpte henne från ett katthem efter att vår gammla katt dött. Där har hon bott i några år utan att få vara ute fritt. När vi köpte henne ville vi först vänja henne vid att vara inne hos oss och sedan inte släppa ut henne förens i vår då vi absolut inte vill att hon ska springa bort, så just nu släpper vi ut henne lite då och då i sele för att kunna ha koll på henne!



Vår feta Greta! ;)
Just i denna stund ligger hon på en stol i mitt rum och sover!

KRAMIS

Libresse

Publicerad 2012-01-20 20:13:33 i Vardag,

Årets Häst 2012
Klicka på bilden för att rösta på mitt bidrag!

Är alltid med i dessa tävlingar! ^^

Segt!

Publicerad 2012-01-20 18:58:27 i Vardag,

Halloj!

Igår hade jag fullt schema, skolan, körlektion och sedan PA rep, fanns alltså ingen tid för hästar alls, men mamma gick med båda hästar i ca 20 minuter var!

Idag kom jag hem från skolan helt genomfrusen och med huvudvärk som hållt i sig i 3 dagar = inte kul!
Har haft en del ont i huvudet den senaste tiden så ska nog kolla upp det, ska testa nya P-piller igen (blir 4e gången) och hjälper inte det ska jag kolla synen, kanske kommer gå runt som en glasögonorm sen! ;)

Mamma kom sent från jobbet så var super mökt när vi kom till stallet. Mockade och tog in hästarna samt gav dem lite käk och efter det plockade vi ihop lite av Lisas grejer efter som hon flyttar på söndag!

Känner att det har vart väldigt segt att åka till stallet den här veckan, det har lixom tagit emot att dra på ridkläderna och åka bort!
Men tror det beror på att det blivigt kallare igen, det är mörkt och så har skolan kommit igång igen!
Ajja, denna svacka tar jag mig nog ur snart, är ridsugen men vill kunna rida ett ordentligt pass på banan, det är inte lätt när det är svårt!

Imorgon ska jag försöka rida båda om banan tillåter, ska även packa ihop alla Lisas saker!


Finponnyn!

KRAMIS!

Otursfågeln! Mycket text!

Publicerad 2012-01-18 22:01:27 i Vardag,

Detta skulle kommit imorgon men kommer nu istället!

Ja, som sagt så är jag en otursfågel som ofta blir sjuk så fort jag planerar in något kul, oftast när jag ska göra något man kanske bara gör någon gång om året eller ännu mera sällan!

Oftast handlar det bara om sjukdomar som gör att jag måste avstå (gör jag sällan fast jag kanske borde) ibland skador oxå fast inte lika ofta kanske!

Var tex sjuk när vi skulle med klassen på klassresa i 6an, var sjuk när jag skulle åka på ullrika marknad för första gången och när jag vart på konsert kom jag hem med hallsfluss i två veckor efteråt!
När jag skulle kolla på min första foderponny var jag oxå sjuk och likadans när vi besiktigade Bello, feber, förkyld och hängig, satt på en bänk och höll på att somna! (Kan skriva mer om min och Bellos story någon annan dag om det är intressant? Clara vet att du läser, KOMMENTERA! ;) )

Ja sen så var ju jag och Lisa med i klubbens div 3 lag, hände något innan alla de tävlingarna! Innan första tävlingen "kraschade" jag och Lisa på träningen dagarna innan, vi kom jätte konstigt och jag tryckte av henne ändå så hon kom mer frambenen mellan bommarna i en oxer och gick omkull. Ingen större fara skädd, Lisa skrapade lite på mulen, jag skrapade armbågen samt fick ett stoort blåmärke på benet. Min vad blev nämnligen klämmd under lisa då det var mig hon landade på, var sjukt nära att jag krossade knät!


Dålig bild men så blev armbågen.

Inann den andra deltävlingen tror jag det var så låg jag hemma med hög feber hela veckan innan, red kanske två gånger innan tävlingen (mamma underhöll Lisa då) och på tävlingen var jag fortfarande sjuk med feber och tillråga på allt var det en dum fågel som bajsade på mina nya vita fina ridbyxor.....

Innan finalen av div 3 var min stockholms vänn Linn här, det var super varmt och vi skulle bara chilla så vi drog på oss shorts, linne och gymnastikskor för att sedan skritta ut barbacka på Lisa och Bello så att de skulle få beta lite högt gräs. Gick jätte bra och vi hade det super mysigt tills vi skulle vända och rida hemmåt! Självklart kommer det en cykel mot oss och Lisa får panik, först står hon blick stilla och jag tror att allt är lugnt men så fort cykeln åkt förbi vänder hon 180 grader och springer efter. Jag som inte var berädd på detta hänger snart runt hennes hals och släpas sedan i tyglarna kanske 100 meter på grusvägen. Lyckades dock typ hålla mig uppe på sidan av fötterna så skrappade inte alls upp mycket av mig själv. När Lisa sedan springer ut i ett dike och upp på ett fäldt släpper jag för att landa mjukt!

Reser mig ganska fort och kollar hur det går för Linn med Bello, hon har slängt sig av och försöker fånga Lisa om jag minns rätt? Går fram och fångar Lisa och frågar Linn hur det gått och hon berättar att bello mest stod där som ett fån och fattade inte speciellt mycket (som vanligt i sånna lägen med andra ord)
Av någon anledning tar jag av mig hjälmen och ser då att det är hål i tyget, så typiskt efter som det var min nya hjälm.... Hade endaqst haft den i 10 dagar! 
Red även med min då nya iphone i BHn, bara ren tur att den inte trillade ur och gick sönder eller försvann!
Efter ett tag utbrister Linn "MEN GUUD" jag fattar noll tills hon förklarar att jag skrapat upp ena axeln och låret, hade inte en kännt eller märkt det förens hon sa det! ^^

Gick tillbaka till stallet och var galet arg, för att hjälmen hade gått sönder.. Typiskt mig! Sen kom det värsta, tvätta såren med sårsprit. Det är verkligen det västa jag vet. Mötte Vilma i stallet så vi gick in till henne och tvättade och hon som älskar att plåga mig tvättade min rygg med nöje! ^^


Började bra!

slutade såhär!
Inte så farligt som det ser ut men sved rejält, och idag har jag en hel del snygga ärr på både ben och axel! (Y)


Sen har vi ju på ridlägret i sommras, var sjuk hela veckan med ont i halsen med det var ju bara att äta halstabletter så löste sig det. Men sista natten var nog den värsta i mitt liv, hade feberdrömmar och allt blev pannkaka!
Drömmde att alla lägertjejer hade myskväll i min och Linns stuga, och så blev jag kissnödig och frågade om någon kunde följa med till toaletten (som låg i ett annat hus), alla svarade att de skulle gå hem till sina stugor och kunde då inte följa med mig. Då vaknade jag, fortfarande kissnödig, så jag frågade Linn om hon kunde hänge med mig, fick ett kort och koncist "nej" innan hon somnade igen, vi kom sedan fraqm till att hon pratade i sömnen! ^^
Jag som är mörkrädd fick i alla fall smyga upp själv och kissa, livrädd och frös som ett as!
När jag kom tillbaka till stugan tog jag på mig mjukisbyxor och Axels tjockiströja som jag snodde med mig och sedan lade jag min under täcket igen, frös fortfarande och mådde sjukt dåligt!

Vaknade nästa morgon med helt svullen kropp, framförallt mina händer! Käkade frukost och frågade efter kylbalsam eller något men det fanns inte. Fick dock frysta kyckling fileér att hålla i händerna! ^^
Samma dag var det ju även avslutnings tävling, jag mådde verkligen skit men ville verkligen rida!
Hade dock ingen aning om hur det skulle gå när jag hade en super het ponny och inte ens kunde stänga mina händer ordentligt! Linn fick till och med hjälpa mig att ta på mig mina kläder! ^^

Medan nästan alla gick runt i kortärmat hade jag tjocktröja och frös ändå! Satt på golvet i Linns stall utanför hennes box och typ dog, frös och grät!

Sedan kom min familj, mamma hjälpte mig att fixa Zamira så att jag kunde rida ändå!
Gick bra men fort och fick ett stopp, men orkade knappt sitta kvar på hästen så inte så konstigt!

Sedan åkte vi hem, jag sov, hade ont, sov, hade ont, sov och hade ont och så fortsatte det tills vi fick åka in till akuten!
Sov i bilen och somnade nästan i väntsalen. Efter ett tag fick jag komma in och då konstaterade läkaren att jag hade fått en bieffekt av mina P-piller! Fick sjvälja ner 10 cortison tabletter och sedan åka hem, och efter ett par dagar försvann svullnaden och jag kunde rida igen!



Ja, det är väll mina värsta händelser, har även lyckats bli trampad av bello på handen två gånger, en gång med brodd och en gång utan! (Y)


Är man klantig så är man! Fast jag har ju lyckats överleva än sålänge! ;)

Haha blev ett väldigt långt inlägg men det är ju detaljerna som gör att man förstår bäst! :)

KRAMIS!

En månad kvar!

Publicerad 2012-01-18 20:14:37 i Vardag,

YES, jag fyller 18 år om exakt en månad, hur nice??? :D

Haha, ja det var i alla fall inte det jag skulle prata om, detta är ju faktiskt en hästblogg och efter att ha vart borta i stallet hos Bello var det det jag skulle skriva om!

Klädde på mig alla kläder jag hade och sedan huvudvärken och träningsvärken med mig och åkte bort till stallet!
Red Bello lite lugnt i skritt och trav på banan. Blev som sagt lungt då det fortfarande är hårt, så tråkigt!
Red mycket volter och 8or, Har ju inte ridit på typ hela veckan så Bello tyckte det var kul. När de blir lite piggare och får en bättre framåtbjudning och egen motor är de ju oftast lättare att jobba, om så länge de fortfarande håller sig på en lugn och sannsad nivå förståss.

Tyckte Bello var världigt rolig och fin att rida idag, ganska okoplicerad med ett bra schwung i stegen. Tycker snön kan försvinna nu så att jag kan rida ordentligt, behöver göra det innan träningen på måndag!

Imorgon är det PA rep för min del så mamma får ta hand om Bello, Men efter i morgon har jag bara en lektion på måndagar mellan 8 och 9, så sedan kommer jag vara hemma vid 11 nästan varje torsdag en tid framöver. Super skönt att jag hinner rida Bello en till dag i veckan. KOmmer vara hemma då mellan 11 och 4 så har gott om tid på mig. Ska dock nog ha körlektioner där emellan oxå men det hinns nog det oxå.

Har föresten min första körlektion imorgon, nervös tjej! ^^
Ska försöka få klart körkortet så smidigt och snabbt jag kan, sedan är mitt mål att även lyckas ta lastbilskörkort så jag kan köra tyngre släp och hästar! (Y)


fick bli denna finna sommarbild på Zamira, tagen sista dagen på ridlägret när jag var så himla sjuk!
Typiskt mig att bli sjuk eller skada mig när jag inte borde, kanske ska skriva ett inlägg om vilken otur jag haft?
Kommer upp imorgon tror jag!

Nu ska jag plugga ARL och Massmedia.

KRAMIS

Power!

Publicerad 2012-01-17 15:56:14 i Vardag,

Var ute med Bello på en power walk tidigare. Han skulle kolla på allting och så fort jag stanna för att kolla om jag hade honom med mig så gjorde han världens tvärnit och blev så hög han kunde för att se om det kom något farligt!
Haha söt han är!

Sedan blev det att fixa lite i stallet och efter det har jag suttit hemma och pluggat samt fixat naglarna.
Åker senare till körskolan och ikväll åker jag till Axel och sover där tills imorgon! :)


Såhär såg Lisa ut i sommras när hon blev rädd för en automatisk gräsklippare, typ likadan såg bello ut i dag! ^^

KRAMIS

Godmorgon!

Publicerad 2012-01-17 10:37:23 i Vardag,

Är som sagt hemma från skolan idag, ska passa på att åka bort till stallet under dagen då jag ska till körskolan senare ikväll.

Ska även hinna plugga men första ska jag göra klart lite internet shopping (A) Vet inte om ni som läser min blogg vet om att jag är lite smågalen i nagellack och att fixa naglarna? Jag är inte speciellt bra på det men tycker det är super roligt, så idag har jag beställt massa glitter att decorera naglarna med ^^

Jag och mamma ska även slänga iväg en beställning till hööks. Ett nytt vintertäcke (med hals denna gång) till Bello som bara tar sönder sina, samt ett par stigbyglar! Skulle beställt läder oxå men de var slut, så typiskt eller hur?

Ialla fall så har de 20% rabatt på häst och hundtäcken.
Fick alltså ett tjockt vintertäcke med hals för 559 kronor, hur super är inte det då? :)


Detta täcke!

KRAMIS

JAAA!!!!

Publicerad 2012-01-16 22:24:44 i Vardag,

GÖTT!

Rolf-Göran Bengtsson var jerringpriset så himla kul!!!
Nu kanske ridsporten får lite mer publicitet i tv och tidningar, borde verkligen bli så nu när Sverige ligger på topp!!



Nu kan jag sova lugnt! :)

Är sjuk så blir ingen skola för min del imorgon, blir plugg hela dagen och stallet om jag mår bra!

KRAMIS!

Runt runt!

Publicerad 2012-01-16 20:16:54 i Vardag,

Goddagens!

Är lite halvsjuk så dagen har vart seg men jag har överlevt ändå typ!
Slutade tidigt och åkte sedan bort till Bello, longerade honom på banan som var rätt hård men ändå hyffsat platt där jag red! Hade gummisnodden på så att han skulle böja lite på nacken, dock var han mer intresserad av vad som hände runt om och utav avd vilma gjorde med sina hästar, men i vissa lägen sänkta han på nacken.

Strävade efter att få honom med ett bra övertramp hela tiden, funkade rätt bra när han var lugn och inte stressade upp sig. Han blir lite busig när man longerar så när man driver på honom tar han ett bar bocksprång och sparkar lite samt galopperar ett par steg innan han fortsätter trava!

Sedan skulle jag ta in Lisa i boxen och då gjorde jag det man inte får göra egentligen!
Vilma skrittade av gösta på banan så hoppade upp på Lisa barbacka med bara grimman och skrittade med Vilma, då fick även Lisa röra lite på sig!



Nu blir det att kolla på idrottsgalan! :)

KRAMIS

Bra och dåligt!

Publicerad 2012-01-16 16:00:00 i Vardag,

Det finns både possitiva och neggativa sidor med att det har frusit i marken ute.

Det possitiva är att leran fryser, finns ju inget värre än hagar FULLA med lera, man mpste spola benen hela tiden, puttsa skorna hela tiden, och båda mina hästar har en tendens att rulla sig och göra sig så leriga som möjligt!
Sedan kan ju mycket lera och lite borstning/spolning leda till mugg så då är det ju bra när leran fryser så det blir lättare att undvika det! :)

Det neggativa är ju då att man inte kan rida någonstans typ och när leran i hagen fryser blir det väldigt knöligt, har man då hästar som springer mycket i hagen är det lätt att de vrickar sig och det kan ju leda till värre grejer!

Så ja det finns absolut neggativa och possitiva saker med detta väder!


Ser era hagar oxå ut såhär?

KRAMIS

Lyx VS. budget - benskydd

Publicerad 2012-01-16 11:06:00 i Vardag,

När jag kom till stallet igår innan träningen och skulle sätta på Bello hans vita tränings/tävkings skydd och insåg att de ser exakt likadana ut som Vilmas vita John whitaker skydd, det enda som skiljer dem åt utseende messigt är loggan. Sedan tycker jag att JW har lite hårdare ressår, men jag föredrar de halv mjuka!


Vilmas JW och mina Copperfield från Ullared.

Copperfield: Ca 200:-
JW: Ca 500-700:-

Sen tycker jag dock att JW skydden är snygga, fast det egentligen inte såpelar någon roll. Fast jag är verkligen super nöjd med mina copperfield skydd! :)

KRAMIS

Godnatt!

Publicerad 2012-01-15 21:18:50 i Vardag,

Nu ska jag packa danskläder till imorgon då jag har två danslektoioner i skolan!
Efter skolan blir det hem till hästarna, rida lite snabbt och sedan åka och fira mormor som fyller år!

Men jag har fixat två tidsinställda som kommer upp imorgon, så håll utkik! :)


Bjuder på denna sommar bild som inte har något sammanhang med hästar alls.
Det är i alla fall ifrån förra året, innan somarlovet då några dansare från skolan dansade framför karnevalparaden! :) Jag är 3e personen från vänster!

kram och godnatt!



Microfiber handsken

Publicerad 2012-01-15 21:00:00 i Vardag,

Här Kommer lite bilder från användnig av microfiber handsken!


Bello tyckte den var något läskig, något knallgrönt med maskar på, konstigt tyckte han!


Fanns vår olika sidor på, en platt...

Och en sida med "maskar"


Och såhär blank och fin blev han efter åt! :)

KRAMIS

Ponnyakuten!

Publicerad 2012-01-15 19:49:17 i Vardag,

Nu har jag sätt första avsnittet utav ponnyakuten sesong 3, och vad tyckte jag?

Ja, jag fattar inte hur folk kan ha kvar sina ponnyer och hästar med dessa problem som i vissa fall är riktigt farliga för både hästar och ryttare!
Självklart förstår jag att det ligger en himla massa kärlek bakom det men är man verkligen villig att offra sin säkerhet för det?

Själv skulle jag vilja söka till ponnyakuten, dock går ju inte det då jag är förgammal och inte har något allvarligt problem!
Men hur kul och häftigt vorde det inte att få hjälp av Tobbe Larsson i två veckor? Skulle vilja ha lasthjälp med Bello som bara dummar sig, samt att jag skulle vilja få honom mer uppmärksam på mig genom att träna frihetsdressyr med någon som kan!

Någon läsare som skulle vilja åka till Tobbe, och med vilket eller vilka problem? :)




Runt 9 tiden kommer ett bild inlägg om min microfiber handske! :)

KRAMIS

Dagens!

Publicerad 2012-01-15 18:37:01 i Vardag,

Nu har jag gjort klart mitt plugg så ska fixa massa inlägg nu till bloggen innan ponnyakuten!

Idag i alla fall så var akel här hela dagen (han kom hit igår) och sen åkte han vid 3 och då åkte vi direkt bort till stallet.
Mamma var där redan i morrse och mockade till hästarna och gjorde fint i dreas Boxar så idag var det bara ridningen kvar!

Jag skrittade ut på Lisa tillsammans med Vilma och Mazza samtidigt som mamma gick med Bello!
Inte en jätte lång tur men det räkte, blev riktigt kall om fötterna!


Firre!

Håll utkik efter lite tidsinställda inlägg som kommer under kvällen och dagen imorgon!

KRAMIS

P&P

Publicerad 2012-01-15 16:39:13 i Vardag,

Halloj, sitter hemma i sängen med tända ljus, onepiecen på och framför mig har jag plugg och popcorn!! :)

Har vart i stallet men bloggar mer senare när plugget är klart!

Ikväll börjar även ponnyakuten 3, så 19.00 sitter jag bänkad vid svtb! ^^

Hörs sen!!
Kramis!!!

Tränat!

Publicerad 2012-01-14 16:04:17 i Bello,

Vart hos Monica och tränat med Bello.
Efter framridningen började vi passet med att jag skulle galoppera honom så fort jag kunde (utan att det blev farligt) och samtidigt skulle jag försöka få honom att sänka nacken. Skit svårt och efter det känndes det som om allt gick åt skogen. När Bello får galoppera på i ett så högt tempo blir har väääldigt svår att få iform sen, han blir hård i munnen och springig.
Blev irriterad och tycker inte alls att träningen gick bra, elelr Bello gjorde väl vad han skulle men för mig funkade ingenting, fyy vad irriterande!....

Var uppe på sharpman tidigare och köpte microfiberhandsken och testade den innan träningen tillsammans med lite pälsglans, guud vilken fin häst jag fick sen! :)



Kul bild.... Bello och Lisas "special" foder, lusern till Bello och leisure mix till lisa som inte får äta havre eller något som ger energi (tror jag det är) stackars lille plutten men det är för att magen ska må bättre!

Har massa att blogga om men får inte in bilderna från mobilen till datorn.. -.-'

KRAMIS

Tröttis!

Publicerad 2012-01-11 19:20:03 i Vardag,

Halloj!

Sitter hemma och är super trött efter att ha spenderat hela dagen i skolan med sega och tråkiga lektioner som Balett där vi endast analyserade oss själva från en video vår lärare gjor på oss när vi dansat, ARL, lång engelska, och matte, kul dag eller hur?...
Och hela dagen med att Axel och jag snoozade i en timma och sedan segade i sängen och orkade inte gå upp i en timma till, pigga och glada, not! ^^

Kom hem och åkte bort till stallet. Började med att mocka mina boxar och sedan ta in hästarna.
Red Bello tillsammans med Vilma ute på banan. Hade skit skumt underlag idag, typ fruset fast inte jätte hårt men lät hårt när man red på samt stoora vattenpölar med is. Bello var så där konstig idag igen, så när han bara galopperar istället för att trava.
Pratade med Monica om det på träningen i veckan och hon sa att det berodde på den nya sadeln, inte för att han fick ont utan för att han var ovan och fick jobba på ett annat sätt än han brukar, ska varva mellan hopp och dressyrsadeln men kan inte det just nu då vi bara har stigbyglar och läder till en, men fixar nog det i helgen.

Red iallafall inte så mycket, inte bra om han går på så hårt underlag när han "håller på" så mycket.
Imorgon ska mamma skritta honom, jag har PA i skolan mellan 5 och 6, stannar sedan kvar i tranås hos Axel efter som vi har super lång sovmorgon på fredag, härligt!

Men ja på fredag ska jag rida igen, komemr hem samtidigt som mamma så hon kan hjälpa min flytta stiglädren till hoppsadeln.

Ajja, nu ska jag fixa lite smoothie och sedan hoppa in i duschen och stanna där hela kvällen hade jag tänkt, haha nej men nästan är lite små fusen så en varm dusch skulle göra susen (ända tills man måste kliva ur förståss!)

Kan även tala om att jag nog inte kommer kunna lägga in fler nya bilder på ett tag, det är nämnligen så att min iPhone laddare (som även är överförings sladd) är typ helt pajj, kan inte överföra bilder och knappt ladda telefonen!

KRAMIS!

Bättre sent än aldrig!

Publicerad 2012-01-10 20:05:50 i Vardag,

Hej på er, sitter hos Axel nu och mobilbloggar medan han duschar! Har även tagit en titt på hans super söta, nyfödda lillebror Sixten, så söööt! :')

I alla fall, var ju i stallet tidigare och mockade, Bellos box fick på två sekunder medan Lisas tog längre tid, kan dock bero på att lysröret i hennes lampa laggt av och istället bara blinkar då och då så det var rätt mörkt där inne och svårt att se, men fick ut det mesta!

Sen blev det att skynda hem för att hinna ned tåget, han alltså varken till sharpman eller att blogga från datorn, synd synd!
Får bli sharpman någon annan dag istället helt änkelt!

Imorgon börjar jag dagen med Balett i skolan, så räkna med ett inlägg om träningsverk på onsdag! ^^

Efter som jag inte bloggar mer idag säger jag godnatt redan nu -
GODNATT OCH KRAMIS!!!

Bilder

Publicerad 2012-01-10 10:39:00 i Vardag,

Här kommer lite blandade bilder jag inte laddat upp tidigare!


Så ser Bello ut de flesta dagarna då det inte är fruset i hagen

Innan longering

Jätte stylta


KRAMIS

Natti!

Publicerad 2012-01-09 21:31:29 i Vardag,

Ville bara säga godnatt till alla bloggläsare, är i alla fall ett par stycken och lite fler än vad det brukar, roligt roligt! :) Lite synd att ingen kommenterar! (A)

Men ändå, kul att jag iaf ser att folk är inne och kollar!

NU ska jag sova så att jag får min skönhets sömn innan skolan i morgon, klockan ringer vid 6 och då kommer mina underbara och snälla mamma med frukost på sängen! (A) Får se vad som händer under dagen, tror jag har vanlig dag, med tråkiga lektioner + dans vilket är kul!

Bloggar kanske under dagen eller när jag har vart hos Bello. Ska till Axel på kvällen men ska se om jag hinner svänga in på Sharpman och fixa microfiber handsken! :)




PUSS OCH GODNATT!

Länkar!

Publicerad 2012-01-09 21:00:00 i Vardag,

Länkar till två bloggar, två väldigt olika bloggar så kunde lixom inte välja vilken som var bäst! :)

Den första är Annas blogg. Hon bloggar om sitt liv med sin fina vita Willgott, hur de tränar för att bli bättre och för att komma långt, innom framförallt terräng. Kan även tillägga att min lilla Lisa bodde hemma hos Anna ett tag efter som en kompis till Anna hade Lisa på foder. Men som sagt en bra blogg där Anna skriver om en massa bra saker, som Tex, för någon vecka sedan (?) så gjorde hon ett jätte bra inlägg om bett, kul att läsa tycker jag! :)
Kolla in hennes blogg på: http://annaowillgott.blogspot.com/

Nästa blogg jag länkar är min vänn Elins blogg, hon bloggar om typ allt? Haha ne men mest smink, skönhet och naglar. Och för ett tag sedan la hon även upp ett videoinlägg när hon sjunger, det borde ni verkligen kolla, duktig tjej det där!
Vi går som sagt i samma klass och det är henne jag spenderar mina dagar med typ, har ni tyr kanske hon skiver något om mig, vem vet? ;)
Kolla in hennes blogg på: http://eliinstarby.blogspot.com/


Anna och fina Willgott

Söta Elin! :)


KRAMIS

Idag!

Publicerad 2012-01-09 19:19:05 i Bello,

Efter en lång shopping dag kom jag hem och åkte bort till stallet.
Klädde på Bello så mycket reflexer jag hittade och sedan gav vi oss ut i mörkret på en promenad, jag gick med Bello bredvid mig. Även Vilma följde med och skrittade Gösta.
Hade en trevlig tur där i mörkret!

Imorgon börjar skolan för min del och det blir vila för Bello, åker bara bort till stallet och mockar.
Brukar göra så efter träning att jag skrittar dagen efter och sedan får han vila en dag, i alla fall om det har vart ett jobbigt pass med nya grejer så att Bello blir väldigt trött! Då får han en dag att röra lite på sig så att träningsverken (om han har någon) släpper och sedan vila för att "tänka igenom" det vi gjorde, inte för att han kanske tänker på det men det kanske sätter sig lite i huvudet!

Något som är jätte tråkigt är att jag får nya tågtider till skolan, slutar 15.20 3 dagar i veckan och tåget går 15.21, och efter som jag inte hinner med det och efter som tågen endast går en gång i timman får jag sitta i skolan än timma extra, inte kul när man vill komma till stallet så tidigt som möjligt, typiskt eller hur?
Och speciellt typiskt är det att jag slutar sent på onsdagar när jag har hoppträning för Tord. Är med tåget på stationen i mjölby 20 i 5 och börjar träningen vid 6, blir att stressa som tusan helt änkelt, men det är ju bara varannan vecka så det går nog men ändå! :)

Nu ska jag Läsa bloggarna som kommenterat och senare ikväll kommer länken/länkarna! :)


Såhär extremt vacker var min lilla prins idag när vi var ute i mörkret! Ett skrittäcke runt halsen, en maggjord som jag satte ett ländtäcke i, 3 ben refläxer och en snygg vad det nu är i grimman, vacker vackert! (Y)
Haha,s om vi stradde åt Bello efter att vi satte den där saken i grimman, och han bara stod där och kollade på oss och fattade inget, så himla söt! :')

KRAMIS

Godmorgon

Publicerad 2012-01-09 10:23:23 i Vardag,

Hallo, ville bara säga godmorgon innan jag drar iväg till Linköping och shoppar med Vilma!
Blir lunch och fika inne i stan och sedan när vi kommer hem ska jag skritta Bello har jag tänkt! Kanske går en sväng, vi får se!

För att ladda inför dagen äter jag är super frukost (typ) en skål chokladflingor, en banan, ett glas smoothie och en redbull! haha super bra! (Y)

Ska snart åka så måsta se till att äta klart!

Såg även att några länkade sina bloggar, drar den bästa bloggen ikväll när jag vart i stallet så fler har tid att länka! (Y)


Så super god ser min smoothie ut! :)

Vi härs senare!
KRAMIS

Bloggar!

Publicerad 2012-01-08 21:14:35 i Vardag,

Okej, jag har verkligen ingenting att göra såå...

LÄNKA ERA BLOGGAR!
Går in och kollar alla bloggar som blir länkade och sedan kommer jag länka till min favorit/favoriter (beroende på hur många som länkar) här i min blogg!
Ni har tills imorgon kväll på er!

AWESOME! :D

Och det spelar ingen roll om det är en häst blogg eller "vanlig" vardags blogg, jag läser allt! ;)


En blogg jag följer och läser dagligen är Kenzas, sååå snygg! :)

KRAMIS!

Kommande inköp

Publicerad 2012-01-08 18:36:00 i Vardag,

I julklapp fick jag ett pressentkort på sharpman på 500:- tänkte köpa ett par JW ridbyxor men de hade inga i storlek 34 inne och det kan ta upp till 3 månader innan de får hem dem så istället hade jag tänkt lägga pengarna på lite andra småskaker! :)


Bla. dessa två saker: Sporrar från Flexi (svarta och grå) och en puttsvante i microfiber!


Ska även till Hööks någon dag och köpa nya stigbyglar och stigläder så att jag kan varva mellan dressyr och hoppsadeln, vilket jag inte gör nu efter som jag inte har stigbyglar och stigläder till båda sadlar!

OCH något annat jag jätte gärna vill ha här hemma/i stallet är "väskorna" från John Whitaker

Grooming bag  och hjälm bag


Träns bag och stövel bag

Vet inte varför men jag är helt såld i JW produkterna, älskar kombinationen röd/blå/vit!

KRAMIS

Elasticera överlinjen

Publicerad 2012-01-08 16:02:17 i Bello,

Och vad tusan är det tänker ni då, haha och det är precis vad jag tänkte när Monica sa till mig att vi skulle göra idag på Träningen!

Sedan när hon började förklara var det långt ifrån så krångligt som det lät.
Det hela handlade om att stretcha hans överlinje lätt sagt!

Om ni sitter och böjer ner hakan mot bröstkorgen känner de flesta att det sträcker i både nacke och rygg, det skulle vi jobba bort från Bello!

Jätte komplicerat tänkte jag, men icke. Det var "bara" att rida honom i en kortare form med lägre nacke.
Bello blir lätt lång istället för att krulla ihop sig så detta var svårt för oss båda. Svårt för Bello efter som det inte är speciellt bekvämt för honon att gå så innan han är van, och för mig var det svårt efter som jag var tvungen att hålla halsen helt stilla, och kan då inte röra mina armar vilken jag gör ONÖDIGT mycket, hela tiden!

I början var det faktiskt riktigt svårt men när vi båda kom in i det så gick det bra, och flyckades även få en väldigt samlad och kort galopp.
Galoppen är något Bello har svårt för då han inte har så bra bakben, plus att går han inte i form i ett långsamt tempo kommer han ofta i otakt. Men idag gick det så bra, och jag är så himla nöjd! :)


Min fina lilla prins!

KRAMIS!

Hemma!

Publicerad 2012-01-08 15:03:42 i Vardag,

Nu är jag hemma från Träningen, slängde mig i min onepice och sedan bänkade jag mig i soffan, om några minuter börjar nämnligen ponnyakuten! ;)

Sen när det är slut har jag två inlägg på G, ett om träningen och ett annat så ni får holla utkik! :)
Skulle bara meddela att jag är hemma igen och träningen dick kanon! (Y)



KRAMIS

Träning!

Publicerad 2012-01-08 09:48:16 i Vardag,

Godmorgon!
Har dragit på mig en himla massa kläder och beger mig nu mot stallet! Träning med Bello för Monica vid halv 12!
Får se hur det går, går nog bra efter som
Monica alltid kan hjälpa mig att lösa problemen! :)
Men som sagt, tjocka kläder, mössa och vantar är vad som gäller idag! -5 grader och en massa snö, Inge mitt favorit väder om man säger så!

Bloggar mer om träningen när jag kommer hem! Ska försöka hinna bort till sharpman oxå och köpa pälsglans och lite sånt!

Vi hörs sen!
KRAMIS!!

Roffe!

Publicerad 2012-01-07 22:49:13 i Vardag,

Rolf-Göran Bengtsson är nominerad till Jerring priset 2012, som avgörs den 16 januari!
Fram till dess kan man ringa in och rösta, vilket jag precis gjort!

För att rösta på Roffe så ringer ni 099-206 03
Det vore ju helt grymt om ridsporten fick lite mer publicitet!! :)


RÖSTA PÅ NU!


KRAMIS

Snöoväder

Publicerad 2012-01-07 15:17:08 i Vardag,

Halloj alla glada, vad har ni för väder hos er? Här snöar det för fullt!

Tidigare idag var jag borta i stallet och red ut Bello tillsammans med en tjej som provred Lisa. Hon var även här i veckan och red.
Bello var rädd för allt han såg typ men Lisa skötte sig bra i alla fall och det är huvudsaken!

En jätte gullig tjej som har testat henne, Sofia 11 år. Lite komsikt för när vi köpte Lisa var jag oxå 11, haha coolt! ^^

Ska försöka komma bort till Sharpman senare, kolla lite och köpa pälsglans.
Men just nu snöar det som sagt väldigt mycket, är väll bara för att vi struntade i att lägga varken snösulor eller guldskor på Bello när hovslagaren var här i veckan, så typiskt eller hur?....

Får hoppas att det försvinner lika fort som den andra snön försvunnet! (Y)


Bild från Globen!

Kramis

Dåligt!

Publicerad 2012-01-06 17:53:01 i Vardag,

Jag bloggar skit dåligt just nu, men min dator krånglar och likaså Bello.

Eller ne, Bello krånglar inte men han känns inte som vanligt att rida, vet inte vad det beror på, testade att byta tillbaka till hoppsadeln idag så vi får se om han blir bättre.

Idag skrittade vi ut en sväng med Vilma och Ebba, solen lyste och det var jätte fint ute men så GALET kallt, dog nästan trotts mina tre lager kläder, fast det var mysigt ändå!
Skulle skrittat en av vilmas hästar oxå men medan vi var ute och red så tog Vilmas bror en promenad med Gösta så det blev inget, kanske lika bra så jag fick behålla mina tår! :)

Imorgon får vi se hur jag rider, tror det blir lite bana och sedan lite ute på grusvägen, om underlagen tillåter dvs!
På söndag är det träning för Monica igen och  snart börjar jag även hoppträna för Tord igen, nu är vi på G hörrni! :)

Ikväll kommer Vilma, blir att käka god mat, bada i min jacuzzi, äta kladdkakan jag just bakat och bara mysa!

NE, nu ska jag dricka nått, är så sjukt törstig och sugen på fanta, men jag dricker ju inte läsk, träligt....
Ajja!

Ska försöka hinna med att blogga imorgon, om jag kan låna mammas dator då förståss!


Soliga sommar biler från ÅBY! :)

KRAMIS

Jag är så kär...

Publicerad 2012-01-02 19:39:00 i Bello,

och inte i Axel denna gång (elle rjo det är jag ju oxå men det är inte honom jag menar)
Är kär i ett pas skor som jag vill ha SO BADLY till ridsportgalan, dör nästan vad snygga de är *dregel*

Hmm, jaa över till annat, typ hästar!

Åkte bort till stallet vid halv 3 typ, mockade mina boxar medan Vilma red, sedan tog jag in och spolade av Bello, som lyckades knyta upp grimmskaften från uppställningsplasen och smita 2 gåner, nedrans valack alltså!

Sen gick han in i boxen, tog in Gösta åt Vilma och spolade hans ben och sen in med honom i boxen, tog in min lilla bus ponny som var super trög och inte hittade grinden, haha söt! ^^ Vilma fixade Ebba som jag sedan ställde in i boxen medan Mazza (som blev riden av en annan) blev spolad. Gick och hämtade in Vilmas B-ponny frosty.
Tog ut Bello i gången och gjorde iordning honom.

Red ett inte så jätte långt pass på banan, han var lite konstig, har vart så en annan gång oxå!
Han fattar galopp istället för att trava, typ som om han vill komma undan från något, skum kännsla som jag inte kan förklara bättre än så!
Var även stooora vattenpölar på banan så det skvätte vatten hejvillt så fort man nuddade dem, mycket skit överallt på häst och utrustning sedan! (Y)

Tog in Firre filur i boxen där han hittade lite mat, borstade av benen och bytte sedan vintertecket mot det fodrade regntecket!

SEN åkte jag hem och beställde en klänning till RSG, hoppas den passar. Mätte mig som det stor på hemsidan att man skulle göra, dock blev alla mått större än Large så vet inte riktigt, brukar inte ha så stort så beställde en XS isället, pinsamt om jag inte kommer i den! ^^


Sandbanan när den höll på att byggas en solig dag, STOR OCH FIN! :)

Mina fina uppe på vallen i solen, en problematisk tur då jag red Lisa och hade Bello som hand häst, krångligt och Ebba var sur och sparkade Bello!

KRAMIS!

dagarna går

Publicerad 2012-01-02 13:34:15 i Vardag,

Halloj igen!

Igår vaknade jag upp hos Vilma och efter lite segande lyckades vi komma ut till stallet.
Red Bello på banan och trotts att det inte var mycket snö alls så fick han världens styltor. Blev att rida dunt lite försiktigt i trav. Tyckte han kändes super fin den stunden jag red, gick i en ganska kort form utan att hänga i tyglarna! :)

Åkte sedan till Axel igår kväll, kollade film och käkade typ! (Y) Gick upp skapligt i morrse och följde med honom till studion där han och hanns band håller på att spela in en skiva, av det lilla jag hörde innan jag var tvungen att dra till tåget så lät det bra! (Y)

Kom hem för kanske 40 minuter sedan, har kikat lite på internet efter en klänning till ridsportgalan som är i januari, får se om jag hittar någon jag blir kär i! Ska fixa lunch snart och sedan åka bort till stallet, tror banan är bättre idag så Bello ska få ett bättre pass :)


Lilla firre! :')

Bloggar mer senare!
KRAMIS!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela