Sofia Lindström

Står still!

Publicerad 2012-11-29 19:56:10 i Vardag,

Det står just nu stilla på både rid och bloggfronten kan jag tala om! Har inte ridit sedan träningen, mamma red ju dagen efter och sedan dess har han vilat!
När jag vaknade igår var det en himla massa snö och snorhalt överallt, och eftersom de har tagit bort alla hinder från banan hemma och prattat till den så att den ska plattfrysas så har jag ingenstans att rida förens snön försvinner eller förens Bello får på sig guldskor och sulor.... Vi hade tänkt träna för Monica på söndag men om jag inte får till någon ridning innan det så blir det inte av!
 
Så himla tråkigt! Dessutom skulle mamma pratat med min läkare i tisdags, men hon missade samtalet så vi får vänta till måndag när han ringer igen...
Då får jag veta om jag är "friskförklarad" eller om jag ska gå på medicin i 4 veckor till! Det bästa med att jag är sjuk att jag får en massa tid till att plugga OCH jag är ledig varje fredag fram till jul! Har bara idrott på fredagar och efter ett samtal med min lärare sade han att jag inte behöver komma förens sista veckan! SKÖNT!
 
 

Tisdag

Publicerad 2012-11-27 14:00:04 i Vardag,

Hej hopp! Är i skolan nu och har bara en lektion kvar innan jag får sätta mig i bilen och köra hemåt, skönt!

Ska bara byta till mjukisbyxor och andra skor för att sedan mocka till Bello innan jag åker hem igen för käk och plugg! 3 saker till denna vecka sen får jag ta det lugnt!

Sträcka på benen!

Publicerad 2012-11-25 15:27:20 i Vardag,

Efter som det var träning igår skulle Bello gå lite lugnt idag och mest sträcka på benen. Mamma red honom ett pass på banan medan jag mockade två boxar och sedan gick jag ut och hjälpte henne lite.
 
Hjälpte henne med skrittarbetet då det är det svåraste på Bello och hon har inte riktigt balansen för att JObba honom ordentligt i traven igen. Mycket volter, mindrevolter, flytta för ytterhjälperna - you name it! Tyckte det såg riktigt bra ut!
 
Än så länge har jag inte lyckats komma på hur jag ska göra med bilderna, men tänkandet fortsätter!
 

Träning!

Publicerad 2012-11-24 15:39:00 i Bello,

Idag stod Dressyrträning på schemat igen och det var kul! Har inte tränat sedan tävlingen vilket är 20 dagar sedan!!
 
Till en början var han lite spänd och ville inte riktigt gå längst med ena långsidan och hörnen mot det förfallna huset, men det blev bättre sen!
När jag skulle sagta av efter första galoppen hade han fokus på hästrna som gick i hagen vid ridbanen vilket reulterade till att vi höll på att gå om kull! Han var nere och kröp på framknäna den lilla stackaren, men han lyckades ta sig upp med bara lite smuts på ben och lindor, skönt!
 
Jag kännde mig väldigt klumpis och obalanserad i början av passet men även det slöppta den när jag fick med koll på Bello!
Övade mycket övergångar på volt! Först låg jag i vänstervarvet i skritt, tränade skritt - trav -skritt, skulle hela tiden hålla koll på högersidan då han gärna böjer halsen förmycket i vänstervarvet och blir för innåtställd. På den öppnadelen av volten lade jag en mindre volt åt höger, alltså ut från volten. Gjorde samma sak i andra varvet fast la volten innåt i stället, så att det hela tiden skulle bli åt höger. Sedan gick vi över till trav - galopp - trav och gud vad fin galoppen blev efter ett tag, sådär kort, rund och luftig känndes den, riktigt härlig kännsla!
 
Känndes bra att träna nu när jag haft ett uppehåll, vet dock inte om kroppen tycker det samma och jag lär väl ha världens träningsvärk imorgon. Är väldigt nöjd med att jag lyckade vända från den dåliga känslan jag hade i början till att avsluta med en toppenkänsla! :)
Hade som sagt med Matilda och den nya kameran så Matilda fick agera fotograf och avskrittare!
 
hade ju tänkt visa en massa snygga bilder från träningen nu men när jag ska ladda upp dem så står det "detta är ingen bildfil" någon som vet hur man gör om filerna??
 

 
 
 

Om man var tvungen!

Publicerad 2012-11-23 21:07:28 i Vardag,

Igår var jag och mamma iväg på möte med en SYO konsulent för att snacka lite om framtida utblidningar och linknade! Jag tar ju studenten i vår och just nu har jag ingen aning om vad jag vill göra sen. Har vart inne på Hippolog men är inte så himla säker på det längre, just nu lutar det åt att söka polisförberedande och sedan söka vidare till polishögskolan och där rikta in mig på ridande polis eller hundförare, vore as grymt!
 
I ALLA FALL! Många av de utbildningar jag vill gå ligger ganska långt här ifrån så det skulle bli så att jag måste flytta om jag skulle välja någon av dem, och då kommer man ju till frågan - vad ska hända med Bello? Det känns svårt att kunna ta med honom i flytten, eller svårt och svårt men det kommer bli knappt med tid och pengar, och sälja vill jag absolut inte göra, Bello ska vara min tills han dör!
Mamma och jag har pratat om det här lite och hon vill ha kvar honom till sig själv här hemma, men det tycker jag är lite "slöseri på en fin häst" så jag har funderat lite på det där med att låna ut honom. men då till ännu en svår fråga - TILL VEM? Det finns inte många jag vill sätta upp på Bellos rygg. Tror inte många skulle förstå sig på honom riktigt, han är faktiskt inte speciellt lätt att rida, och jag har fått kämpa som ett djur för att ens få honom i form och komma dit vi är idag. De jag låter rida Bello för tillfället är, mamma, min tränare Monica och Vilma.
 
Men vi säger om jag skulle flytta. Mamma kan inte hålla igång honom på heltid, Monica har egna hästar, Vilma har oxå 3 egna hästar så det finns ingen tid för Bello där heller!
DOCK finns det en person jag tror skulle kunna rida Bello riktigt bra med lite träning och vana och det är Clara från www.hoppfreaks.blogg.se
Henne träffade jag för två år sedan på Åby, och jag tycker hon är väldigt duktig. Man märker hur hon anstränger sig och det - enligt mig - viktigaste, verkligen bryr sig om hästarna. Hon lägger ner tid, omtanke och kärlek på hästarna! Hon rider både hoppning och dressyr precis som jag och Bello.
 
Så om jag skulle behöva flytta från Bello och inte kunna ha honom med mig skulle jag knapptast tveka på att köra honom till Karlstad om Clara ville ha honom. Vill att Bello ska komma till någon som är duktig och som kommer ta hand om honom på bästa sätt och det tror jag verkligen att Clara skulle göra!
 
Sista bilden är från sista tävlingen på Åby i år!
Hoppas det var okej att jag lade in bilderna Clara! :)

Laddar!

Publicerad 2012-11-23 20:50:10 i Vardag,

Laddar upp för träningen imorgon med att vila! Min sjukdom gör mig riktigt trött och fasten jag kännder mig frisk i övrigt (förutom hostan då) så är jag väääldigt seg! Får överskottsenergi fort men den försvinner lika fort som jag gör något, skit tråkigt!
 
Igår promenerade jag Bello ute en sväng innan det blev mörkt, mysigt var det och han höll sig faktiskt på backen! idag blev han longerad av mamma och även då hade han skött sig riktigt bra! :)
 
Träningen imorgon är kvart i 12, åker och hämtar hästskötar matilda vid 11, sjuukt länge sedan jag hade med henne så det ska bli kul, och dessutom har jag en ny kamera så kommer kunna bjuda på bilder sen! ;)
 
MIn och Bellos första clerround ihop! :)

Trottsar förbudet!

Publicerad 2012-11-21 20:43:25 i Vardag,

Kul att folkr kikar in fast jag inte lägger upp nått! :)
 
Nu kommer i alla fall en liten uppdatering, om de senaste dagarna! Har inte gjort mke, red Bello i måndags men kommer inte ihåg vad jag gjorde! Mycket skritt jobb tror jag. Igår galopperades han 2a gången på 2 veckor, och jag kan ju säga att det var som att sita på en skakad cola flaska! Ojojoj vad oförutsägbar han var, helt plötsligt flög han rakt upp i luften, ka dock gladligen säga att jag har vart med om en hel del bockande på Bellos rygg så jag har lärt mig att sitta kvar!
En gång skulle jag byta spöhand i galoppen, inte smart tyckte Bello som flög upp i luften, sen snubblade vilket var sjukt läskigt (om man heter Bello) så han var tvungen att bocka lite till!
 
Förutom alla bock serier känndes han riktigt fin, men det känns som att jag tappat ALL ridkännsla, snacka om klumpig ryttare på stackars Bellos rygg, och jag fick till och emd träningsverk!!!!! Trottsar faktiskt mitt träningsförbud och åker på dressyrträning på lördag. Men mycket pauser och skrittjobb funkar det nog
 
Kan säga att ett ridförbud är det värsta som hänt mig typ, men samtidigt kommer det både lägligt och olägligt! Har en hel del i skolan så det är skönt att inte behöva rida och kunna plugga, men jag hade hellre sett att det var senare så att det var snö ute och att Bello ändå skulle få en lugnare period...
 
AJJA, shit happens och nu ska jag fortsätta plugga!
 
Bellos standard bus!
Skillat av Vilma att fånga det på bild!

Kikar in!

Publicerad 2012-11-19 15:44:39 i Vardag,

Hej på er! Är ledig idag så kikar in här lite snabbt!
 
Bello vilade i fredags och lördags! I lördgas var jag på öppethus på skolan mellanhalv 10 - 2 och efter det följde jag med Elin hem och vid halv 6 åkte vi tillbaka till skolan och det var dags för estet fest! Först hade jag uppvärmning i danssalarna och efter det fick vi vänta sjukt länge innan det blev dags för oss att uppträda, och när vi var klara med det fick vi gå och umgås med de andra, käkade buffé och sedan var det öppenscen.
Rolig kväll och kul att träffa gammla esteter. Pappa hämtade mig sen runt halv 12 och så åkte vi hem och jag somnade nästan direkt!
 
I söndags var jag i stallet tidigt, skritt och travjobbade Bello på banan och sedan blev det plugg hela dagen innan jag och Vilma åkte till Linköping och såg breaking dawn på bio, GALET BRA!
 
Idag är jag kompledig efter öppethus, tog sovmorgon till halv 10, pluggade fram till 12, käkade lunch och sedan tog jag ut pippi på en promenad i 40 minuter, sedan fick hon ett bad och jag fortsatte plugga!
Just nu har jag en liten plugg paus och sitter med pippi bredvid mig i soffan med fleecetöcke och inlindad i två filtar framför brasan som jag lyckats tända! MYS MYS MYS!
Ska till Bello lite senare, tror han ska longeras lite snabbt och sedan ska jag hem och fortsätta plugga! Och så kommer det se ut resten av veckan också...
 
Här är en halvdålig bild på min första donut gjord med dubbla varv, näjd för att vara första gången!

Pausar!

Publicerad 2012-11-15 21:08:01 i Vardag,

Tror jag tänker pausa mtt bloggande lite, det är mycket nu med skolan, jag rider knappt och ändå känner jag att jag MÅSTE uppdatera bloggen. Även fast jag inte har något vettigt att skriva!
Uppdaterar bloggen = skjuta på plugget, vilket gör att jag får plugga sent och blir både trött och stressad. När jag sover dåligt eller lite, elelr är väldigt stressad och nervös mår jag super dåligt. Mår sjukt illa, får ont i magen och spyr!
 
Igår var en sån kväll, låg och vände och vred, kännde att jag mådde illa och måste upp och spy! Spenderar ett tag i badrummet och sedan kan jag gå och lägga mig igen och allt är bra! Sjukt konstigt och det absolut värsta jag vet, men det är väl min kropps sätt att säga ifrån, och jag kanske borde lyssna på den lite?
 
Därför tänker jag ta en kort paus från bloggen, tills det blir lite lugnare i skolan igen, vilket borde vara snart!
 

Uteritt!

Publicerad 2012-11-15 16:47:39 i Bello,

Idag efter skolan bestämde jag mig för att rida ut en sväng på Bello! Kanske inte det smartaste med tanke på att han bara har skrittats den senaste veckan, han får mer foder och så blåser det ju ute!
Kan ju säga att när vi skulle galoppera var vi mer i luften än på marken, studdsig och pigg till tusen, kan ju tacka min nya sadel för att jag ens lyckades sitta kvar! ^^
 
Ne men det var nog kul för honom att komma ut lite även om han var rädd för det mesta!
Efter det fick han några morötter och sen fick han komma ut i hagen igen!
 
Imorgin får han vila igen! Mamma är inte hemma, och jag ska vara i tranås mellan 8 och 7... Brukar ju ha lång sovmorgon men imorgon har vi ljussättning och genrep inför öppethus som är på lördag så jag måste vara där redan vid 8a!
 
En gammal bild på när jag precis fått hem Bello, minns jag rätt så trillade jag av detta passet...! (Y)

Gymnasiet!

Publicerad 2012-11-14 21:04:16 i Vardag,

Vet ju att det är dags för många att snart söka till gymnasiet - KUL JU!
Men så himla svårt att hitta rätt! Först var jag 100% på att söka frisör, sen samhäll, men landade till slut på estet och det är jag faktiskt super nöjd med!
 
Jag är inte en sån person som älskar skolan, och jag tycker det är segt att sitta på 6 tråkiga lektioner om dagen och bara lyssna, sjukt tråkigt och jag blir rastlös!
Estet passar mig ritkigt bra, vi gör en massa kul saker, många av ämnena är anpassade efter estet - alltså att man läser om estetiska saker i tex engelska eller liknande. Sen är alla estet änmen roliga, OCH man får en paus från skolbänken varje dag. Just nu har jag ju bara två dagar med dans men de andra dagarna är lugna så det kompenserar!
 
Vi har gjort och kommer göra en hel den kul saker under dessa 3 år!
Öppethus i 1an - dansade till vilse i skogen
På våren i 1an sätter man upp en musikal - vi gjorde lejonkungen
Går man på kulturskolan får man även vara med i deras danssaga, jag har inte vart med än då jag har hand om Bello, men ska försöka hoppa in i en grupp i vår!
Sedan är det öppethus i 2an igen
och efter det har man Holavedens salonger, man sätter utt en stor föreställning med 4(?) akter och mellan akterna serveras det 3 rätters för åskådarna.
Sen har vi danssagan på våren igen
På våren är även många projektarbeten som esterterna ofta är med i
Nu i trean jobbar vi med turneer, dans gör en, musik en och teater en, sedan kommer vi åka runt och visa våra turneer på skolor i närheten
Och sen har vi ju även pa, många esteter väljer föreställningar, det har jag gjort! Super kul att få bestämma över ALLT själv!
 
Tänkte bjuda på lite bilder från mina (snart) 3 år på estet!
 


Klassen i 1an
Friends
Vilse i skogen
Hela klassen dansar
Mys i solen innan sommarlovet
Dansa på 3ornas studentkarneval
Lucia firande i 1an
Musikal
Holavedens salonger - Dans till Thriller som jag och Jonna gjorde!
 
Funderar ni på att söka estet men har frågor?? FRÅGA PÅ!
Och bor ni inärheten av Tranås tycker jag verkligen att ni ska komma på Holavdens öppethus, 10.00 på lördag den 17e!
 

Hos Bello igen!

Publicerad 2012-11-14 20:39:24 i Vardag,

Hej på er!
 
Efter att ha spenderat både måndag och tisdag först i skolan och efter det hemma i sängen med näsan i böckerna tog jag mig faktiskt tiden att åka och rida Bello idag trotts att jag egentligen behöver plugga mer!
 
Skrittade fram länge i blåsten innan jag travade lite i friskt tempo med mycket varvbyten, efter det saktade jag av och skrittjobbade honom. Han känndes väldigt fin, men efter som det blåste ritkigt mycket var han ganska spänd vilket gör honom lite tjaffsig i munnen!
Men jag måste verkligen säga att skritten har blivigt så mycket bättre!!!
 
På söndag skulle jag egentligen spenderat hela dagen ute i Tollstad på återträff för träningslägret jag var på i sommras, men det var väldigt få anmälda så det blev inställt, tyvärr!
 
Funderar dock på att boka egen träning i alla fall, antingen att mamma tränar Bello, eller att vi delar på träningen!
Anledningen till detta är ju då som sagt att jag egentligen inte borde träna, men det är ju sååå tråkigt att göra ingenting! blir rastläs så himla fort, typ nu, vill ut och gå men vågar inte för att jag är mörkrädd - (N)
 
Hur som helst, har massa i skolan och chillar med träningen och bådda saker suger! PUNKT!
 

Tisdag....

Publicerad 2012-11-13 18:24:56 i Vardag,

Matte
håltimma
mentor
håååltimma
religions prov!
 
Så roliga är mina tisdagar, VARJE VECKA (dock inte prov dock men ni fattar) sjukt segt med dessa håltimmar!
Dock han jag göra klart matten första håltimman vilket var skönt!
 
Provet gick både bra och dåligt men jag hoppas att jag lyckades skrapa ihop tillräckligt med poäng för ett G!
Kom hem och har gjort klart min koreografi tills imorgon, den suger och jag kan den inte men den är i alla fall klar, kommer skämmas ihjäl när jag ska visa den imorgon dock, GAAH!
 
Nu ska jag chilla lite, mamma är i stallet och rider Bello åt mig, sen ska jag käka och efter det - fortsätta öva på dödens dans och packa inför imorgon!
Och sedan hem och rida Bello bus för att sedan fortsätta plugga. Herre gud, börjar ju nästan tro att jag går natur!!!
 

DÖDA MIG!

Publicerad 2012-11-12 19:51:57 i Vardag,

Just idag känner jag bara för att hoppa av skolan och gifta mig rikt!
 
Har ett prov till imorgon i religion som jag inte kan ett skit av, fast jag har pluggat i en vecka! So ämnen är verkligen inte min grej!
 
Och till på onsdag ska jag ha klart en koreografi - HAR MASSA KVAR! PANIKEN!
 
Hann inte rida Bello idag pga, pluggandet vilket är riktigt synd med tanke på hur fin han var i går så vill jag fortsätta arbetet ju! Och just nu ser det även ut som att jag inte hinner rida imorgon heller!
 
Blö på allt känner jag nu, höst depp, mörkt ute och plugg! Inte speciellt taggad och pepp nu helt enkelt!
 
Myskläderna på och musiken på högsta volym!

Dagens ridpass!

Publicerad 2012-11-11 13:02:26 i Bello,

hej hopp!
Vaknade tidigt idag så paassade på att åka till stallet innan hästarna gått ut! Släppte ut hästarna och sedan gjorde jag iordning Bello, hoppsadeln och dressyrtränset åkte på, ville nämnligen testa att hoppa honom lite mer seriöst på det, vilket var precis vad jag gjorde idag!
 
Började med att skritta fram lääänge och sedan travjobbade jag honom på mycket volter och mycket i det svåra varvet. Tycktes han känndes lite hård i munnen men efter att jag saktat av till skritt och skrittjobbat honom oredentligt så känndes han super fin, och skritten var helt underbar, han var verkligen super fin och jag hade inget i handen.
Flyttade honom mycket i sidorna, skänkelviks seperentiner längst långsidan, vanliga skänkelvikningar, öppnor, bakdels och framdels vändningar runt hindren som stod framme och mycket små volter där han inte fick flyta ut med bogen! RIKTIGT FIN!
 
Galoppen var väl inte riktigt lika fin då huvudet var mer uppe än nere, men när allt annat stämmer får något gå lite dåligt. Började hoppa lite, och Vilma hade ställt upp lite fler hinder. Kändes riktigt bra och han var väldigt fin fram till och över hindren, dock var det ju fortfarande ganska lågt så frågan är hur han reagerar med detta bett när det blir lite högre. Han har ju en tendens att bocka är han är stolt över sig själv så vi får väl se, ska nog testa att hoppträna på detta bett en gång i alla fall. DOCK blir det inte imorgon, jag får ju inte träna och anstränga mig egentligen så vi ligger lågt med träningen någon vecka och sedna har vi hoppträning om 2 veckor igen! Lite tråkigt att missa nu när han känns så fin, men men, jag blir nog hellre frisk faktiskt!
 
 

Nu gråter vi lite!

Publicerad 2012-11-10 22:31:45 i Vardag,

Nu kommer alla tycka att jag är sjukt mke efter med detta klipp, men jag har inte hunnit kolla på det förens nu!
Och som den kännsliga människa jag är när det kommer till djur så kan jag inte sluta gråta!
 
 
 
När vi ändå håller på att gråta kan jag ju dela med mig av två till klipp som får mig att stortjuta!
 
 
Detta, klarar inte ens att kolla på klippet nu, skulle seriöst gråta hela kvällen!
 
 
Och den här scenen från Hachiko! Kollade på den hemma hos vilma en gång och jisses vad vi grät. Jag satt där och typ panikgrät så att man inte får luft. Och efter filmen skulle vi ut till stallet och natta hästarna, och när jag fick syn på Bello så började jag gråta ännu mer!
 
Någon mer än jag som är kännslig när det kommer till sorgliga scener med djur? Jag gråter även till Marly and me, och när jag kollade på djursjukhuset och en hund skulle avlivas! Usch det är det värsta jag vet!

New In!

Publicerad 2012-11-10 15:44:01 i Shopping,

Här om dagen när jag var på sjukhuset så hann mamma och jag med en sväng på stan innan sjukhusbesöket!
Mamma skulle köpa lite julpapper och sånt och påvägen till bilen sprang vi in en snabbis på Ur&Pen, och där inne hittade jag något jag letat efter RIKTIGT länge, nämnligen en STOR donut som passar mitt hår!
 
Jadde ju en på dressyrtävlingen men det är en jag gjort själv av strumpor (haha), men den går det ju inte att sticka i hårnålar i, så det blev lite svårare. Har letat som ne galning efter större donuts men bara hittat sånna som är mindre än den jag redan har så då har det kännst onödigt att köpa dem!
 
Men nu sprang jag på denna, fanns i svart och brunt men tyvärr inte blond (men jag är ju inte blond så mig gör det inget) 59:- kostade den vilket har vart billigare än det priset jag hittat på minre donuts så jag är nöjd!
 
Mar testat att göra en "vardags donut" med den och det gick bra, måste dock snurra mitt hår två varv runt donuten och det var där min teknik svek ^^
Men när jag tävlar och sätter den i nacken kan jag gömma resterande hår i hjälmen för att donuten ska bli betydligt finare och mindre klumpig!
Hur som helst - ett bra köp och nu är det bara ett hårnät och lite fina stenar som saknas - till både hår och hjälm! ;)
 
 
Favorit i repris! :)

Bello bus!

Publicerad 2012-11-10 14:10:03 i Bello,

Ja det märks ju att Bello äter mer havre och att han inte gått så hårt på ett tag!
Idag fick han på sig hopputrustningen och jag hade fixat upp lite hinder på banan.
 
Ett räcke på meddellinjen, så att man kunde komma på en 8 på det, sen ett mur räcke - snett igenom, en oxer på långsidan och ett sockerbits räcke över meddellinjen som jag hoppade fram på.
 
När jag red fram var han helt tokig, i galoppen tog han bettet och jag hade typ 0 kontroll! Fick ryta i till honom några gånger och sen skärpte han sig faktiskt.
Red mycket volter när jag red fram, märker att han inte trivs på det raka bettet längre, han blir väldigt hård i munnen och hängig i handen så känner att det är dags att hitta något annat!
Hade helst velat ha det tredelade i hoppningen oxå men har testat att hoppa honom på det och då lyssnar han inte på mig för 5 öre.
 
Någon som har förslag på något lite skarpare men ändå snällt bett som jag kan ha när jag hoppar och rider ut? Hittar vi inget annat så får han gå på pessoat igen, i den mildaste ringen för det trivdes han väldigt bra på förut.
Ajja, vi får se!
 
När jag började hoppa gick det bra, inte en ända bockning trotts att han var pigg, och jag hängde med bättre med sadeln idag, skönt!
 
Hoppträning på måndag, men eftersom jag egentligen inte får träna så skippar jag att hoppa banan, tråkigt men jag måste verkligen bli frisk nu!
 

Grått!

Publicerad 2012-11-10 10:01:53 i Vardag,

Godmorgon lördag!
 
Som sagt ingen tävling idag så jag kunde sova till halv 9 innan jag gick upp och åt frukost. Nu sitter jag i soffan och degar sönder, eller kanske samlar krafter för att åka till stallet!
Borde ju inte rida speciellt hårt men jag vill hoppa Bello lite innan träningen på måndag, han hoppade ju som fan sist med nya sadeln så jag känner att jag behöver vänja mig för att inte se ut som en liten vante som flänger runt! ^^
 
Sen ska jag spendera resten av dagen med att plugga! Religionsprov, svenska prov och en hel koreografi ska vara klart till veckan, fullt ös! Trodde det skulle vara chill att gå estet? ;) Haha ne vars men det går i vågor och det är det som är så himla jobbigt! Ett tag har man ingenting på flera veckor och sen helt plötsligt ska allt vara klart samma vecka. Önskar att det kunde spridas ut lite mer i alla fall!
 
Hur som helst, ska hinna blogga om ridingen sen oxå innan jag tar tag i plugget!
 
Jisses, ser ut som att Bello har världens tjockaste hals, hans hals som brukar vara så tunn och liten! ^^

Inget!

Publicerad 2012-11-10 09:53:35 i Vardag,

(DETTA SKULLE LADDATS UPP IGÅR KVÄLL, MEN NE TYDLIGEN GJORDE DET INTE DET)
 
Äntligen hemma efter en fullspeckad för dag. Skolan gick fort och Pat gick riktigt bra!
 
Har käkat donken till kvällsmat med mamma och sitter nu mätt som en plätt framför x-faktor!
 
Skulle ju tävla med Lisa imorgon, men det blir inget, tyvärr! Linneas andra ponny är halt och eftersom vi skulle åka ihop så blir det inget, synd! MEN det finns en tävling i mantorp innan nyår så vi ska försöka åka på den istället!
 

FREDAAAG!

Publicerad 2012-11-09 10:09:25 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Fredag idag och sedan helg, skönt skönt skööönt!
Gick upp vid 8 någon gång, käkade frukost och sen bakade jag kladdkake muffins och medan de var inne i ugnen gjorde jag mig iordning.
Om 30 minuter åker jag iväg mot tåget (mamma skjutsar idag, skönt faktiskt) sen 1 lektion i skolan - idrott som jag inte ens får vara med på -.-' och sedan ska jag och Jonna till Sobel direkt för att koreografera, käka och chilla mellan 1 och halv 5 och efter det väntar 2 timmar PA rep, kul kul! :)
 
Det bästa med att jag inte får träna är nog att jag kan sminka mig, haha låter ju väldigt fjortis aktigt men jag ska förklara! Tycker att det är super kul att sminka mig, i alla fall lägga fina ögonsminkningar och känna sig snygg, MEN när man har dans nästan varje dag känns det så himla onödigt för jag gillar inte att träna med smink och när man väl gör det ser det bara fult ut efteråt. Så nu när jag kan sminka mig när jag vill är jag lite lycklig! :) Är absolut inget proffs men kul är det ändå! :)
 
Idag ska mamma som sagt rida Bello, har sagt till henne att fokusera på skritten, mest i höger varv för där är han svårast, blir nog bra! :)
 
Mupp bild som Linn tog när hon var här!

Ridit plutte!

Publicerad 2012-11-08 19:12:33 i Lisa,

Kom precis hem efter att ha vart och ridit plutt ponnyn, såååå söt och så himla härlig - det suger att vara 18...
 
Började med att värma upp henne i alla gångarter, mycket avbrott och volter, fin fin! Lite skrittpaus innan vi satte igång igen och sen hoppade jag lite. Inte högre än 70, mest för att känna henne, avslutade med några kortare svängar innan jag travade av henne och sedan skrittade henne för hand!
Vet faktiskt inte om jag har sagt det men jag ska tävla henne på lördag? Det är därför jag tränat och ridit henne några gånger de senaste veckorna! Startar en L:C i åtvidaberg, vår sista tävling ihop någonsin vilket känns väldigt tråkigt, men det ska ändå bli roligt att komma ut en sista gång!
 
Juste, var ju på vårdcentralen innan stallet, pratade en massa med en ny läkare, gick igenom hela storyn innan han undersökte mig. Kollade i halsen (usch hatar det), lyssnade på lungorna och hjärtat, knackade i ryggen där jag hade ojämna ljud (dov på ena sidan och ihålig på andra sidan) sedan kollade han i munnen och mer av halsen innan vi gick och pratade en massa igen. Efter det fick jag göra ett EKG på hjärtat och så har vi bokat en lungröntgen!
Ska fortsätta med mina mediciner i minst två veckor till, kan bli uttligare 3 veckor efter det! Sedan ska vi kolla igen hur jag mår. Under tiden ska jag träna så lite som möjligt, sjukt svårt när man går estet dans och har en häst som ska ridas!
Kommer dansa hela nästa vecka fram till öppethus men efter det blir det lugnt, det blir lättare med ridningen. Mamma kan rida, jag kan lägga MASSA energi på skrittarbete och att jobba honom från marken.
 
NU JÄVLAR SKA JAG BLI FRISK!
 

Torsdag!

Publicerad 2012-11-08 14:19:32 i Vardag,

Hej igen!
 
Torsdag igen och snart är veckan slut, skönt!

Hade en kort idag i skolan idag, började 8, på ett dagis i tranås där vi dansade för och med barnen som gick där, super roligt! :) Efter det tillbaka till skolan för en matte C lektion och sen lunch innan jag hoppade på tåget och åkte hem. Tog ut vovven lite snabbt och sen har jag pluggat lite! Ska till sjukhuset om ett tag och sen åka och rida Lisa!
Bråttom bråttom!
 

Mörkt, kallt och blåsigt!

Publicerad 2012-11-07 18:25:39 i Vardag,

Precis så beskrivs dagens ridpass allra bäst!
 
Red mycket volter i alla gångarter, traven känndes riktigt bra medan galoppen var lite halv kaos!
Känner 0 inspiration och motivation till att rida när det är så mörkt och tråkigt väder ute, blir så himla less!
 
Imorgon ska jag åka och rida Lisa så Bello vilar igen, och på fredag ska mamma rida Bello och jobba genom skritten!
 

Igår!

Publicerad 2012-11-06 17:21:41 i Vardag,

Hej på er!
 
Blev ingen bloggning igår, orkade helt enkelt inte! Hur som helst så var jag och joggade Bello, tyvärr inte ute som jag skrev, hade ju helt glömt bort hur mörkt det blir på kvällarna sjukt tidigt! Nu tex är klockan inte ens 5 och det är kolsvart, fy!
 
Joggade honom i alla flal på banan, mycket 8 volter på hela banan och jag tyckte han känndes riktigt fin! Idag får han vila och jag ska plugga för fullt medan mamma åker och köper ny lusern till bebis!
 
Har ganska mycket plugg ett tag framöver så kommer ligga lite lågt med bloggen ett tag! Har religionsprov, ska ha klart en dans till projektarbetet, en hel dans klar till Turnen och sen två naturkunskapsprov + svenska läxprov och så måste jag öva in våra danser till öppethus som är nästa helg!
 

Måndag efter lovet!

Publicerad 2012-11-05 08:02:46 i Vardag,

Första dagen efter lovet idag!
Börjar halv 10 så behöver inte åka förens om 30 minuter, skönt! :)
Har till och med hunnit plocka undan lite och nu sitter jag bara och försöker fördriva tiden!
 
Har tre lektioner men slutar vid 20 över 3 så är hemma vid 4,  då blir det att käka något innan Bello ska joggas på grusvägen!
På med hoppsadeln igen, har inte ridit i den på typ två veckor, galet! :O Idag blir det i alla fall ändring på det!
 
Uppdaterar mer ikväll sen! :)
 
Ännu en bild från igår,dock suddig precis som alla andra bilder min mamma tog! (Y)
 

Bilder!

Publicerad 2012-11-04 14:54:29 i Bello,

Nu har jag tagit tag i att rensa bland lite bilder som Linn tog när hon var här, i alla fall från ett av passen så jag tänkte ladda upp dem här!
 
Dansade runt lite, en sjuk grym dans som Linn och jag övat på hela lovet!

Programmet!

Publicerad 2012-11-04 12:14:42 i Bello,

 
Vad tycker ni?
Jag vet att min hand fortfarande är väldigt ostadigt, grejen är jag själv inte känner det, det känns lixom som att den är still men när jag kollar efteråt rör den sig massa, men jag SKA träna bort det!

Tävlingen!

Publicerad 2012-11-04 11:25:27 i Bello,

Hej på er!
 
Red hemma från tävlingen vilket är super skönt, skönt att vara hemma tidigt från tävling!
 
Hade super kul idag, var inte alls lika som nervös när jag ska hopptävla och kännde inte lika mycket press på mig som vid hoppning vilket var super skönt!
 
Kom dit vid halv 8, anmälade oss och visade vacc intyg innan vi lastade ur Bello. I en hage en bit från parkeringen sprang ridskolehästarna runt och busade vilket gjorde Bello HEEELT tokig. Han blåste upp sig och blev sjukt stor, gnäggade hela tiden och trippade runt, trodde nästan jag hade med mig en hingst! Och ni som träffat Bello vet att det är verkligen inte vanligt att han stressar upp sig så, han brukar vara lugn som en filbunke!
 
Med tanke på hur han var på parkeringen blev jag possitivt överaskad när jag började rida fram, han känndes väldigt mjuk och spänstig och när jag satt ner i traven kunde jag hänga med i traven riktigt bra utan att behöva kämpa som en dåre för att inte studdsa av!
 
Blev framflyttad ett nr då en var struken, men fick ändå rida fram i ca 45 minuter innan jag gick till collecting ring! Där travade jag runt och gjorde mycket sidvärtsrörelser för att få honom mjuk och avslappnad. Han spännade sig lite när han såg de vita staketen första gången men sen släppte det! Jobbade skritten innan jag gick in på banan.
 
Väl inne på banan blev han väldigt spänd över bilen som dommarna satt i uppe vid C, red mycket volter där jag hela tiden flyttade honom närmre bilen för att få honom att lugna sig vilket delvis hjälpte!
 
När jag red programet känndes traven super fin, spänd på övre kortsidan vilket han var genom hela programmet!
Var possitivt förvånad över skritten där det kändes som att han slappnade av ordentligt och sänkte huvudet!
Galoppen var väldigt spänd och det är det ända jag är lite missnöjd med! Men han gjorde fattningarna där han skulle och höll galoppen på volterna. Kom inte riktigt ut på spåret uppe vid domarna och där blev det lite påjagat. I högergaloppen fick vi ett avbrott i galoppen mot kortsidan.
 
Överlag är jag nöjd! Traven och skritten var bra, och i galoppen tog vi oss igenom det som vart svårt på träningarna vilket är bra.
 
i protokollet stod det "Trevlig häst som för dagen förefaller väldigt spänd, försök få en stadigare och mjukare hand"
 

Fick inga högre poäng än 6 och inte lägre än 4 på mer än avbrottet i galoppen som jag fick en 3a på. 
Något både jag och Monica dock tycker att de var lite orättvisa på var den ökade skritten där de skrev att han var spänd - vilket vi inte alls tyckte han var, sen skrev de även att våra halter var sneda vilket jag inte tycker, sista halten kollade han sig i högerspegeln på men resten av hästen kändes rak och fin! Slutade på 53.10%
 
Hur som helst så tycker jag det var godkännt för att vara fösta dressyrtävlingen någonsin, och jag är superstolt över mina fina häst som skötte sig jätte bra! Är Super nöjd med dagen och vi sitter redan nu och letar fler dressyrtävlingar! Detta är något jag vill fortsätta med och blir bra på! :)
 
Mamma filmade under dagen så håller på att ladda upp programmet nu men det tar tid, sålänge bjuder jag på en bild på min fina prins! :)
 
Som sagt, kanske inte bland de bästa men helt klart bland de snyggaste!
 
 

Badad!

Publicerad 2012-11-03 18:50:48 i Bello,

Nu är Bello ren och fin! Badat bubbelbad, fått svansen borstad och flätad och manen är knoppad! Även all utrustning är puttsad och transporten rengjord!
 
Kläderna ligger framme i köket, men det finns ett problem - MIN PLASTRÅNG ÄR BORTA?!?!?!?! Hittar den verkligen ingenstans, sjukt irriterande. Vet inte riktigt vad jag ska göra om jag inte hittar den, får kanske ha en annan skjorta under, men det är en hoppskjorta så kragen är inte lika fin! :(
 
Har inte mycket mer att berätta just nu, jo kan ju säga att Bello fick VÄRLDENS MINSTA KNOPP I PANNAN! Haha seriöst den är så liten och fjantig. Knopparna i manen är stora köttbulle knoppar och den i luggen ser ut osm en fölknopp, gulligt värre!
 
Blir att gå och lägga sig tidigt idag, upp upp tidigt för att vara i stallet runt halv 7 och för att sedan kunna åka vid 7. Det sämsta med tävlingar helt klart - tidiga morgnar!
 
I ALLA FALL - uppaterar er såklart mer imorgon om hur det går, spännande spännande! ;)
 

Shoppat!

Publicerad 2012-11-03 15:57:28 i Shopping,

Var som sagt på sharpman och hittade ett riktigt fint dressyrschabrak till morgondagens debut!
 
Blev detta från Schockemöle, super fint med marinblå och silverkanter! :)
 
Fick även med en påse med hästgodis från Delizi, måste ju ha något att belöna min fina kille med! 

Träningen!

Publicerad 2012-11-03 14:33:05 i Bello,

Hej hopp!
 
Hemma från träningen, eller det var ett tag sedan men jag har käkat och lite sånt!
Jag red fram Bello och sen red Monica igenom honom ordentligt i skritten, sedan lite trav jobb och galopp och sedan fick jag hoppa upp och jobba honom i kanske 10 minuter! Kände verkligen stor skillnad på honom och hoppas på att det sitter i lite till imorgon så att allt inte känns kaos!
 
Börjar bli lite nervös, redan nu, åker från stallet klockan 7 imorgon bitti, ska rida fram 45 minuter och har sedan min prelimenära starttid vid 08.35!
 
Ikväll ska Bello duschas, knoppas och bli riktigt fin! Vill egentligen inte duscha honom eftersom det är kallt men han är sååå långhårog och skitig så han kommer inte bli ren på något annat sätt! Efter badet får han i alla fall på sig både fleecetäcke och vintertäcke med hals så han ska nog inte frysa!
 
Innan vi åker till Bello ska vi till Sharpman, försöka hitta ett fint vitt schabrak och kika runt lite! :)
 

Ridit i regnet!

Publicerad 2012-11-02 17:23:48 i Vardag,

Så fort jag hoppade upp och började skritta så började det regna, och efter ett tag så verkligen vräkte det ner och jag blev dyngsur!
 
Joggade och galopperade längst spåret och varierat med stora volter, han känndes fin men min ridning var dålig och orken låg i botten!
 
Ikväll ska jag bara sitta och mysa framför X-faktor, resten av familjen kommer hit och käkar pizza om typ en timma. Har agerat lekkamrat till Emilia idag, har dock bara legat i sängen och kollat på när hon leker, inte bästa underhållaren kanske men jag är ju sjuk för tusan, då får man leka dåligt! ;)
 
Imorgon står dressyrträning på schemat, klockan 11.00!
 

...

Publicerad 2012-11-02 14:03:40 i Vardag,

Hej igen!
 
Lyckades få tag i biljetter efter mycket om och men!
Sedan dess har jag suttit i sängen och snorat och nyst hela förmidagen! Ögonen rinner och blä!
 
Ska i alla fall bort till Bello lite senare, väntar bara på att mamma ska komma hem efter att ha handlat upp hela apoteket till mig typ. Borde försöka äta något oxå men är verkligen inte hungrig, och när jag väl är hungrig så äter jag några tuggor innan jag är proppmätt *suck*
 
Hur som helst, har ingen aning om vad jag ska göra med Bello idag, så himla onödigt att bli sjuk precis innan dressyrdebuten, skulle ju hårdtränat den här veckan...
Blir nog att rida "runt lite" i alla gångarter och känna på honom!
 

Fy fan!

Publicerad 2012-11-02 08:10:35 i Vardag,

Godmorgon på er!
 
Sitter just nu i sängen och håller på att dö! Har knappt sovit något allt i natt, svettats, täppt i näsan och världens mördarhuvudvärk, och det blev inte bättre av att klockan stod på 7.
Anledningen till detta är för att idag släpps biljetter till One Directions sverige konsert, och med tanke på hur hårt vi föll för dem när Linn var här MÅSTE vi få tag i biljetter! Just nu ser det ljust ut och jag är placerad i kö.
 
Så fort denna hysteri är slut ska jag försöka bli av med huvudvärken för att sedan åka bort till Bello, och sedan blir det lugnt hela dagen, måste verkligen bli frisk nu alltså!
 
Någon som har tips på en superkur som inte innehåller alvedon? Kan nämnligen inte ta alvedon då jag spyr up den så fort den landat i magen...
 
Väldigt ointressant inlägg men ville bara meddela att jag nästan lever i alla fall!
 

Ensamt!

Publicerad 2012-11-01 19:39:59 i Vardag,

Hej på er!
 
Idag har Linn åkt hem så nu är det tomt här hemma, tänkte jag säga men det är det inte, min brors barn är nämnligen här!
 
I alla fall - Har haft kanon bra dagar, dock har jag vart sjuk vilket inte har vart så kul. Vi har mest tagit det lugnt, var och bowlade en kväll och igår hopptränade jag Lisa för Tord vilket var super kul! :)
 
Bello är riden alla dagar utom idag och i måndags, i måndags hade jag super ont i halsen, och idag har jag knappt kunnat andas genom näsan och har vart så himla seg!
 
Skulle ut och festat med mina tjejkompisar imorgon men det får bli att sälja min biljett och stanna hemma och bli frisk istället!
 
När Linn har vart här så har det knäppts en del bilder viket är kul, ska försöka rensa dem lite så kanske jag kan visa några sedan, har även lite filmer från hoppträningen igår men alla är felvridna så får se om jag kan rotera dem och sedan ladda upp dem!
 
Här är i alla fall en bild från hoppträningen igår! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela