Sofia Lindström

Foderstat!

Publicerad 2012-10-26 21:41:43 i Vardag,

Vi har haft ganska svårt att få till en foderstat som passar Bello, han faller lätt ur och blir smal - vilket han är även nu oxå men vi jobbar bort det!
 
På en hel dag så äter Bello ca -
2,5 Kg havre
1 Kg lusern
1 dl linfrö pellets
Betfor - skopar upp det med en kopp så vet inte hur mke det är, men ca 4 koppar om dagen
B-vitamin
+ hö
 
Lusernet är för att han ska lägga på sig, havren är för att han ska bli lite piggare, linfrö pelletsen hjälper magen att må bra när de får i sig grus och lera som de lätt får i sig när de äter sitt hö ute, det gör även pälsen fin precis som B-vitaminet. Betofren får han väl mest "för att", sen är även det bra för magen och ger extra vätska, vilket även lusernet gör eftersom det ska blötläggas!
 
Har precis ökat på hans havre till 2,5 istället för 2 Kg, och så ska vi öka på Höt och troligtvis lusernen oxå!
 
Bello har väldigt svårt att ta till sig maten och lägga på sig så han faller lätt ur och blir "tomm" vid höftbenen, men lusernen har hjälpt till mycket så det fortsätter vi med!
 
Vi har även tänkt på det där med Müsli och annat "special" foder. Men vi är inte så sugna på det! Varför börja med en massa annat när det räcker gott och väl med "basic" fodret?
Dessutom är speciellfoder dyrare än basic foder, och det vanliga funkar ju lika bra!
 
 
Hur tänker ni när det kommer till foder till era hästar?
Hur stora hästar har ni och hur hårt går dem? :)
 
 

Kommentarer

Postat av: vilma

Publicerad 2012-10-27 07:49:53

Fast det där var inte så rätt.. Mina hästar äter build up och det gör UNDERVERK för hästar som är lite tunnare! Både Ebba och Gösta är ju lite tunn vid höftbenen och build up är skit bra för det! Sen vet jag ju inte att det funkar på Bello men du vet ju inte att det funkar lika bra om du inte testat, så din lilla teori där håller inte riktigt enligt mig!
Just sayin! ;) SJUKT bra blogg annars alltså! Your number 1 fan Vilma!

Svar: Fast jag har inte sagt att specialfoder inte funkar, jag har bara sagt att JAG tycker att man kan få samma effekt av vanligt foder och då tycker det är onödigt! ;)
sofialiiindstrom.blogg.se

Postat av: sandra

Publicerad 2012-10-31 07:08:00

I vanliga fall brukar inte min pålle behöva något kraftfoder, men eftersom årets hösilage skördar innehål otroligt lågt proteinvärde så får han vetekli och krafft muskel.

Skulle nog rekomendera dig att göra en höanalys och sedan räkna ut en foderstat om din pålle har svårt att gå upp i hull, årets höskördar innehåler otroligt dåliga värden, så man kan behöva göra om sin foderstat lite :).

Svar: Vi håller på att skicka en analys på höt, så det är på G! :)
sofialiiindstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela