Sofia Lindström

Lina!

Publicerad 2013-04-09 19:16:44 i Vardag,

Igår fick Bello springa på lina efter en seg första dag i skolan efter lovet.
 
Han brukar vara mer vild än tam när man ska longera, vilket gör att han inte longeras speciellt ofta.
 
 
Han brukar bocka, sparka och fara runt som en dåre med huvudet i vädret trotts att han alltid longeras med snodd.
När han håller på så blir det även väldigt tråkigt att longera, han kommer aldrig till arbete och springer med sänktrygg och bara fläger runt, vilket inte ger så mycket mer än att han verkar ha hemskt roligt.
 
MEN igår skötte han sig så himla bra. Han var lugn och fin, brukar ta ca 5 varv innan han kan sakta av till skitt från trav eller när han fått ryck och börjar galoppera, men igår tog det max 1 varv i värsta fall.
Han höll sig på alla fyra benen i skritt och trav där han jobbade på bra med en god takt och en lång låg form.
 
Brukar aldrig galoppera honom på lina då han inte haft tillräckligt med bärighet för det innan men igår testade jag och det gick helt okej. Där fick jag smacka på honom ganska mycket för att han skulle hålla galoppen och komma ner i nacken - vilket ledde till en del bocksprång och kosparkar, men de gick snabbt att stoppa så det var ingen fara skedd, istället fick han ju bocka igenom ryggen vilket kan vara bra ibland! :)
 
Är super nöjd med passet som gick på 30 minutr + fram och avskrittning, och det var riktigt roligt att longera för en gångskull!
Dock skulle jag hellre vilja kunna tömköra då jag är i behöv av att komma år honom på yttersidan (framför allt i galoppen) och kontrollera och reglera formen lite mer.
Monica har tömkört honom en gång, ska be henne lära mig det så ska det nog gå bra med lite övning! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela