Sofia Lindström

Effektiv sista dagen på året!

Publicerad 2012-12-31 15:36:07 i Vardag,

Tog sovmorgon i morrse och sedan kollade jag på världens sötaste film innan jag åkte till stallet.
Joggade Bello på ett fält tillammans med vilma och Gösta.
 
Åkte hem och käkade snabb lunch och nu kom jag precis in efter en promenad på en timma med mamma. Gled runt lite som bambi på hal is, men gud vad härligt det var ute, riktigt skönt faktiskt om man bortser från att det började regna mot slutet.
 
Ska snart byta om och åka bort till Vilma, först hjälpa henne med hästarna och sedan blir det att fixa käk och bara mysa! :)
 
Men innan dess - dags att fixa desserten, MUMMMMMAAAAA!!!
 

Jag känner det!

Publicerad 2012-12-30 21:14:50 i Vardag,

Japp, träningsverken är påväg och det är i en rasande fart, vill knappt veta hur det ska gå att ta sig upp ur sängen imorgon! ^^
 
När man inte fått träna på 8 veckor och sedan sätter i gång med en jobbig dressyrträning - då känns det i kroppen vill jag lova!
men jag ska inte klaga, för jag har längtat som in i bomben efter att få träna igen så jag ska njuta av min träningsverk medan jag sitter här i sängen och ätter glass som jag gjort helt själv! *stolt*
Pappa och jag var på Net on Net här om dagen (innan jul) och köpte 4 (!!!) fritöser till mina syskon som de skulle få i julklapp, och då passade pappa på att även köpa en glassmaskin (och en eltandborste) snacka om att folk kollade lite konstigt på oss när vu kom rullandes på 4 fritöser, en glassmaskin och en eltandborste! xD Familjenflöt.se (Y)
 
Hur som helst så iveg jag den här om dagen och gjorde hallon sorbet som är typ det godaste jag vet, och även denna blev galet god, pappa gjorde även vaniljglass igår och jordgubbsglass (vanlig gräddgladd) idag. NOM NOM NOM! Vem behöver Ben&Jerry nu lixom? haha!
 
Imorgon har jag en himla massa saker på schemat, ska först jogga Bello, trimma voven, ta en promenad med mamma, fixa efterätt till kvällen och ja, sen åka till vilma och fira nyår! Dock blir det inget party för vår del utan mest myskväll med en tillkompis som agerar chaufför under kvällen! (Y)
 

Idag blev det av!

Publicerad 2012-12-30 16:13:21 i Vardag,

Idag blev det äntligen träning som tur var, dock mycket senare då Monica hade råkat dubbelboka timman innan oss men det var ingen fara!
 
Efter att jag ridit fram Bello oredentligt i alla gångarter började vi jobba honom på en volt. Monica ville att jag skulle rida honom i samma form som jag har när jag travar av honom fast på korta tyglar. Det gick faktiskt riktigt bra från första början. Vänstervarvet känndes kanon och det gjorde även högervarvet efter ett tag.
Efter ett tag lade vi in öppnor längst med långsidorna, sedan ett varv på volten och öppnor igen.
 
Efter det började vi galoppera på volten, den var vädligt liten så det kändes ganska trångtvilket visade sig några gånger då vi höll på att rida rakt in i ett hinder, men ju mer koll jag fick på Bello desto bättre gick det.
 
Tog en kort paus och diskuterade lite av mina "problem" Det är nämnligen så att jag spänner min vänstersida super mycket när jag rider, vilket gör mig helt stel och stumm i den sidan medan höger sidan är slapp och okontrollerad. Jag drar Tex upp höger benet väldigt mycket och har väldigt svårt att hålla still handen. Monica sa att det berodde på hur jag var byggd och met tanke på att jag är högerhänt lägger jag tex tyngden på vänster armen när jag skriver vilket leder till spänning. Jag är även ganska roterad i mitt becken vilket orsakar lite av hela problemet. Monica sa till mig att jag skulle kolla mig i en helkroppsspegel när jag kom hem och skulle med största sannorlikhet se att jag var sne och att min vänsteraxel "sitter längre ner" än den högra. Gjorde det nyss och visst var det så.
 
Monica är så himla duktig, varända grej jag tycker känns konstigt eller har svårt för så har hon en andledning till varför och ett sätt att lösa det på!
Nu ska jag börja med att hela tiden tänka på att inte belasta mig vänstersaida mer än höger. Det lär bli svårt men jag måste!
 

Avslutade träningen med att ligga på samma volt som i början och rida i högervarv eftersom det är då jag drar upp mitt högerben mest. Skulle luta mig innåt så mycket jag kunde, känndes riktigt konstigt men enligt Monica och mamma var jag rak! Bara att börja öva! (Y)
 
Travade sedan av honom och åkte hem.
Vad tror ni inte vi hittar på ena bakbenet då om inte ett broddtramp?? Sade till mamma innan vi åkte att jag ville ha boots på honom nu när han har skor, bara för säkerhets skull så att han inte får onödiga sår. Letade genom hela stallet men hittade inte bootsen så han fick klara sig utan idag - och såklart trampar han sig!!!
Tvättade rent ordentligt, först med bara vatten, sedan jodopax, spritade och sedan smörjde vi på hästsalva för att inte få in onödigt smuts! (Y)
Ska leta fram bootsen dirr och sedan åker de på tills guldskorna är av!
 
Fina prinsen!

Fel dag!

Publicerad 2012-12-29 16:05:33 i Vardag,

Kom iväg till träningen och var i precis lagom tid för att jag skulle hinna skritta fram innan Monica kom, efter att ha skrittat i kanske 10 minuter ropar mamma på mig och säger att hon tagit fel på dag, alltså är inte träningen förens imorgon...
 
Men eftersom vi ändå släpat oss iväg till ett ridhus passade jag på att rida ett ordentligt pass ändå och efter ett tag blev han riktigt fin. Traven i högervarvet var lite stretig men skritten och till och med galoppen var fin.
Red mycket volter, bytter varv, mycket skrittarbete och flyttande för skänkeln Är super nöjd med passet jag lyckades lägga upp idag, trotts att jag blev lite besviken över att det inte blev någon träning när jag förväntat mig det, men den blir ju imorgon istället! :)
 
Efter ridpasset stannade vi på stavshoppen på hemvägen, fick med oss ett bett och ett par tummvantar med sånna där gummipluttar på!
Bettet är precis likadant som det vi har i dressyren - ett tre delat ägg bett i guld. Köpte det för att kunna sätta på ett gammalt träns jag har här hemma i garaget så att jag slipepr rida med det fina lackade tränset när jag bara rider hemma. Vill inte slita på det i onödan!
 
Vantarna ska jag ha att köra bil i, super bra eftersom det är galet kallt på morgonen när jag åker och med gummipluttarna gilder man inte bara runt på ratten. Mamma köpte ett par sånna till mig för ett tag sedan men de följde snart med till stallet och öblev kvar som ridvantar. Super bra att rida med nu när det inte är svinkallt men ändå för kallt för vanliga tunna handskar! (Y)
 
Blev även en sväng till sharpman när Bello var lämnad i stallet. Mamma skulle dit så jag passade på att hänga med och dregla över alla snygga saker som vill följa med mig hem.
 
Något jag absolut inte skulle tacka nej till är detta schabrak från Equiline - Boavista Strass
Hur fint är inte detta lixom? Dressyr modellen vill hem till mig NU! Tyvärr ligger priset på ca 1000:-
 

Sveriges mesigaste!

Publicerad 2012-12-28 19:53:06 i Vardag,

Haha ja det måste nog vara jag!
Happy feet går just nu på 4an, började kolla med mamma men gav snart upp då jag började gråta innan det ens gått 10 minuter! När de säger till den lilla pingvin bebisen som inte kan sjunga att en pingvin utan sångröst inte är en riktig pingvin och hela pingvinungeklassen skrattar åt honom - då brast det!
 
Gråter typ till varje film jag ser, kan gråta till reklamer och allt möjligt! Gråter extra mycket om det är djur inblandade och om filmen är "riktig" eller tecknad/animerad spelar ingen roll tårarna sprutar lika mycket ändå. Dessutom är det inte bara "jag fäller några tårar sen är det bra" jag verkligen panik gråter så att jag får svårt att andas!
 
Trotts detta älskar jag att kolla på sorgliga filmer kontigt nog!
 
Förövrigt böev jag väldigt sugen på att skaffa mig en liten pingvin unge av att kolla på happy feet, och om ni inte är lika kännsliga så tycker jag verkligen ni ska kolla på filmen, super gullig!
 

När Bello var på topp!

Publicerad 2012-12-28 14:04:45 i Bello,

Nu kommer bomben med bilder från höstlovet när Linn var här. Bello var verkligen på topp då, hade tränat stenhårt inför dressyrtävlingen och allt känndes klockrent!
 
 
Här är en hel del bilder från ett pass! Vad tycker ni? :)

Första galoppen

Publicerad 2012-12-28 13:22:42 i Vardag,

Var borta i stallet vid halv 10 tiden. Bello fick testa sin nya grimma och medan han åt upp det sista av frukosten plockade jag fram sadeln och träns och sedan tog jag ut Bello! Borstade noga och myste innan jag gjorde iordning honom och gick ut på banan.
 
Red mycket fyrkantspår och tränade på rakställningen och gjorde mycket tempoväxlingar. Efter traven gick jag ner till skrittarbetet igen innan jag faktiskt tog lite galopp på långsidorna. Fattade galopp från skritt, galopperade hela långsidan och sedan saktade jag av till skritt innan jag kom till hörnet och sedan gjorde jag halt innan jag började om.
Valde att inte galoppera på kortsidorna eftersom han snubblar väldigt lätt och gjorde det rätt mycket i traven. Men det här gick bra det oxå, och det tränade ju lite lydnad så det var bra!

Efter det mockade jag och hjölpte Vilma och hennes mamma att släppa ut hästarna innan jag putsade av både hopp och dressyrtränset! Det är ju så himla hårt läder i mitt hoppträns så jag passade på att smörja in det med extra mycket fett eftersom jag använder det så sällan.

Färdig firat!

Publicerad 2012-12-27 22:03:35 i Vardag,

Sista minijulen firad!
 
Alla syskon med barn och respektive var samlade och hade det mysigt! Vi började med pizza bak, käka, chilla, paketutdelning, öppning, lekning med pressenterna och sedan kladdkaka och skit snack.
 
Fick den traditionella paradisasken av pappa, en inramad Hockeybild på Anthon, från Anthon, facescrubb och bodyskcrubb från Kasper (och Elin och Jerker oxå kan jag tänka mig) och sen så fick mamma, pappa och jag tillsammans en väggkalender för 2013 med massa fina bilder på kasper i!
 
Har haft en riktigt mysig kväll, och det var riktigt länge sedan alla syskonen var samlade med alla barn och respektive. Det borde göras om oftare tycker jag allt!
 
Imorgon ska Bello ridas igen, funderar på om jag ska sätta på det raka bettet och rida honom på ett fält någonstans, kanske ta lite galopp oxå?
 
På lördag har vi en lättare träning inbokad!
 

Uppe med tuppen!

Publicerad 2012-12-27 10:05:05 i Vardag,

Idag stod klockan på halv 8 och vid 10 över 8 var jag borta i stallet. Fixade snabbt iordning Bello för att ridpass! Började med att skritta ut en sväng för att sedan travjobba på banan. Dock snubblade han väldigt mycket så travade inte speciellt mycket innan jag gick ner till en längre stunds skrittarbete.
Fick hålla mig mest till fyrkanten så han skulle snubbla så lite som möjligt!
 
När jag ridit klart fick Bello gå in i boxen och äta frukost medan jag mockade och gjorde fint!
 
Nu är jag hemma igen och ska hämta vilma om 40 minuter så vi kan åka till Linbköping och mellandags shoppa lite! :)
 

Seg!

Publicerad 2012-12-26 19:23:21 i Vardag,

Hej hopp!
 
Tisdag idag och jag är lite småseg efter gårdagens festligheter men jag hade riktigt kul! Vaknade i tranås runt 11 tiden idag och var hemma vid 1 kanske? Fixade stallet och åkte sedan och handlade med mamma innan vi åkte till Sharpman och bytte grimman som jag fick i julklapp till en storlek mindre då jag tyckte att Full hängde lite för mycket under ganashen, vill inte att han ska kunna fastna någonstans!!
 
Imorgon blir det stallet redan vid 8 för att rida och fixa för att sedan hinna in till linköping och mellandags shoppa med Vilma innan jag ska hem till syster på ytteligare lite julfirande, blir nog kanoners! (Y)
 
Kom på att jag har en massa ovisade bilder från när Linn var här på höstlovet, ska nog rensa bland de bilderna lite och sedan blir det en bomb!

Tisdag!

Publicerad 2012-12-25 12:45:36 i Vardag,

idag är det tisdag och julstämmningen är borta alla redan, har knappt haft någon julstämmning i år måste jag faktiskt säga. Men men!
 
Tog sovmorgon idag och åkte sedan bort till Bello efter en lång frukost framför Tvn.
Red honom ett pass på banan i 30 minuter med samma upplägg som sist. Hade dock velat skrittjobba honom längre men behövde ta in honom så att Vilma kunde ta ut Ebba och var inne och höll Mazza sällskap (hon har sandbanan som hage så måste ta in henne när vi ska rida där)
 
Nöjd med dagens pass oxå, lite svårt att få med honom för ytterhjälperna då han gärna glider iväg, men det blir bättre sen när man kan ta av ländtäcket så att han känner när jag lägger på spöt på sidan, eller när jag kan rida i tunnare skor som jag kan ha sporrarna på!
 
Jobbade mycket med volter samt rakställning, och även att jag ska slappna av i armarna och inte bli så låst!
 

Julafton!

Publicerad 2012-12-24 17:49:33 i Vardag,

Yepp idag är det julafton och den startades i stallet!
Var där till halv 12 ungefär, åt frukost, mockade och bytte julklappar med Vilma, blev ingen ridinig idag då det var SNÖKAOS när jag åkte dit, men det han dock gå över sen...
 
Åkte hem och fixade här hemma innan mormor kom och sedan dess har vi kollat på Kalle, ätit julmat och öppnat julklappar. Fick choklad, spotifypremium, pressentkort på sharpman, pengar och att lämna in min dator på lagning. Inga stora och märkvärdiga pressenter men det hade jag inte ränkat med, har ju redan fått en ny sadel, seda till Alanya och konsertbiljetter så jag är hur nöjd som helst ändå! :)
 
Fick även pengar och 4 trisslotter av mormor, vann dock bara 30 kr tyvärr men det är ju mer än vad jag hade innan! ;) Fick en super fin tröja och ett armband av Vilma, och bytte paket med Elin i torsdags och då fick jag två One Direction böecker och ett superfint nagellack, och sist men inte minst så fick jag en schockemöle grimma av Linne som har Lisa, super fin och tror den kommer blir riktigt snygg på Bello! :)
 
Vi har inte speciellt stort julfirande såhär på julafton i vår familj eftersom jag firar med mina halvsyskon dagen innan. Förr firade vi med hela mammas släkt på julafton men folk har ju fått egna familjer att fira med och efter som morfar inte finns mer så är det bara jag, mamma, pappa och mormor kvar tyvärr...

men vi kör ännu ett litet mini firande på torsdag igen då äldsta brorsan kommer "hem" från Gislaved där han bor med familjen så det blir trevligt! :)
 
Imorgon blir det ridning och sedan på kvällen blir det party med Vilma!
 
Hoppas alla har en riktigt trevlig jul med nära och kära! :)
 

No1 done!

Publicerad 2012-12-23 21:48:23 i Vardag,

Första julfirandet klart, familjen har precis åkt och jag sutter här i sängen framför datorn med rivsår i näsan! Hur kan det komma sig undrar ni och det ska jag tala om - Min syster har ju då en väääldigt gullig son som man inte kan låta bli att gosa med, och nu senare på kvällen var han ganska så trött och tyckte det var kul att pilla i hela ansiktet, dessutom var naglarna inte nyklipta vilket resulterade i rivmärken! Men vad gör det? Det är ju jul och jag är glad ändå!
Körde paketleken som varje år, började riktigt bra men slutade sämmre, fick i alla fall behålla en fin nessicär, hårprydnad och badskum, kanoners! (Y)
 
Nu ska sminket tvättas bort och jag ska snart sova, är ritkigt trött faktiskt och som sagt - stallet klockan 9 imorgon för frukost och ridning. Missar julkallendern precis så får slänga mig framför datorn så fort jag kommer hem igen sen!
 
Med detta luddiga inlägg säger jag Tack, hej och godnatt för idag så får vi väl se om jag slinker in här imorgon!
 
Efter som vår gammla katt fick stå för förra bilden, så får den nya stå för denna. Hon ska nämnligen lukta på allt, och dessa rosor var inget undantag!
 

Första ridningen på flera veckor!

Publicerad 2012-12-23 12:50:57 i Vardag,

Idag tog jag ett första ridpass på Bello, har nog inte ridit på Ca 5 veckor så det var riktigt kul - men kallt!
 
Skrittade fram honom länge innan jag travade några varv runt spåret och mest lade fokus på att han skulle lugna ner sig och slappna av, han har ju blivigt rätt pigg av vilan så det var som att rida en helt annan häst!
Sedan gick jag tillbaka till skritt och jobbade honom dör i båda varven innan jag skrittade av på lång tygel, blev ett pass på ca 45 minuter.
 
Tycker han kändes fin för att ha vilat, lite hård i munnen och lite ofokuserad, men kommer vi iväg till ett ridhus lite under lovet så blir han nog snart som vanligt igen. Resten av veckan ser ungefär likadan ut ridmessigt.
 
Mina syskon kommer och firar jul idag, imorgon är det traditionell julfrukost i stallet och efter det rider jag Bello innan mormor kommer och det blir vanlugt julfirande med paket och kalleanka.
Tirsdag och onsdag är som vanligt och Bello ska ridas, och på torsdagen kommer storebror med barn hit för ännu lite julfirande. Sen ska jag ta tag i pluggandet igen, tjoho!
 
Nu närmar sig klockan 1 och familjen kommer om 3 timmar, dags att välja kläder och börja fixa håret om ett litet tag tänkte jag! (Y)
 
GOD JUL PÅ ER
 
 
Bild på vår gamla katt som älskade att sitta under vår adventsgran i köket

..

Publicerad 2012-12-20 16:03:09 i Vardag,

Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen men jag har lixom inget att blogga om, Bello är inte riden på lite mer än 3 veckor, jag har pluggat som en dåre de sista veckorna i skolan och nu har jag äntligen lov, dock är det inte speciellt lugnt för det!
 
Har en religionsuppgift som ska in när vi börjar skolan igen, måste jobba med min turnedans och försöka börja med en dans till projektarbetet, dessutom måste jag plugga matte eftersom jag var ett ynka poäng från G på mitt andra C prov...
 
Men jag ska inte klaga, Ikväll kommer några klasskamrater hit på middag så det blir trevligt, imorgon får Bello guldskor och snösulor så att han kan börja sättas igång, imorgon ska jag hämta Vilma när hon slutar skolan, blir donken lunch och sedan en snabbis på stan för att köpa julpynt så vi kan göra fint i stallet, Familjen kommer hit imorgon kväll och firar pappa som fyller år.
På lördag ska Bello ridas, på söndag kommer syskonen igen och vi firar jul, julafton på måndag och den 27e kommer storebrorsan troligtvis hit så vi får fira lite jul med honom och hans familj, sen har jag och Vilma en resa till STHLM och Linn bokad i januari, så helt kasst kommer mitt lov inte vara, men jag kommer ha fullt upp.
 
Känner att 2013 kommer bli ett bra år.
Bello ska hårdtränas och tävlas så mke jag bara orkar
Vi ska visa upp vårt porjektarbete som förhoppningvis blir grymt bara vi hittar tillbaka till inspirationen.
Dansarna i klassen drar ut på Turne, men en helt egengjord föreställning, även den blir grym!
Jag fyller 19
Ska se Justin Bieber
Ska se One Direction
Balen
Studenten
Ska till Alanya med Vilma
 
Och sen tar jag sommarlov föralltid! Eller inte.. Ska försöka hitta ett bra jobb till sommaren (har ev. 2 på G) och sedan är det bara att bestämma sig för vad och vart jag ska plugga, ganska sugen på att plugga utomlands, men som den fegis jag är kommer det aldrig att ske.
 
JAPP - där fick ni en statusuppdatering om mitt liv och mitt kommande liv, finns det mer att veta lix???
 
Ska i alla fall komma igång med uppdateringen när jag kommer igång med ridningen igen, ska även ta atg i att lämna in kameran så jag kan använda bilderna vi tar med den! :)
 
En bild på Bello från en Julkortsforografering för typ 3 år sedan, fina killen!
 

3e advent!

Publicerad 2012-12-16 13:07:39 i Vardag,

Idag är det den 3e advent och jag har vart uppe hela förmiddagen och bakat som en galning! ^^
 
Började med att göra rockyroad, sedna kladdkakemuffins som ska dekoreras och tar med till skolan på tisdag då vi ska fika med vår danslärare, sen gjorde jag 4 plåtar pepparkakor som senare ska dekoreras även dem och tillsist så gjorde jag chokladtyfflar rullade i kakao, florsocker och polcka kross, MUMS!
 
Senare idag ska jag hem till Vilma så hon kan hjälpa mig att plugga på matten, har prov på tisdag och just nu fattar jag ingenting!
Ska även fixa till Bello!
 
Det bästa på vintern!

DÖDA SNÖN!

Publicerad 2012-12-15 21:54:26 i Vardag,

Bello gör fortfarande inget vettigt på dagarna, han går ute halvdagar och när han väl är ute så spränger han staketen och smiter....
Idag knöt mamma och jag fast en massa platspåsar på staketet i hopp om att de ska skräma honom.
 
Annars så var vi ute och promenerade idag, i snöstormen av alla dagar... Galet kallt och blåsigt men vi hade det mysigt även om vi båda helst hade stannat kvar och myst i stallet istället.
 
MEN på fredag får Bello på sig guldskor och snösulor och då tusan ska han sättas igång igen. Just nu lutar det till att åka till ett ridhus och ta första turen, sen får vi hålla igång så gott vi kan i veckorna helt enkelt.
Är sjukt sugen på att hoppa, det var en så himla härlig kännsla att hoppa honom när nya sadeln kom på! :)
 
Nu taggar vi 2013 som ska bli ett himla dressyrigt tävlingsår!
 
Inviga sitt nya tjocka vintertäcke från Ullared har han oxå fått göra, kanon bra!

Någon har tröttnat!

Publicerad 2012-12-11 14:12:22 i Vardag,

Japp, Bello verkar ha tröttnat på vilan för igår hade han tuggade sönder staketet i tagen...
Så idag blev det att gå tillbaka till den gamla hagen och sedan en promenad i paddocken för hans del.
 
Att gå med honom för hand där är ju inte det smidigaste alltså, djurk mycket snö och dessutom lite knöligt så jag höll ju på att slå ihjäl mig, men 20 minuter fick vi i alla fall ihop.
Efter det var det hans tur att stå inne som sällskap och i samband med det fick han lucnh och jag mockade hans box innan jag åkte hem.
 
Längtar till lovet då han ska stättas igång igen, ska bli mysigt att rida i snön när det fortfarande är ljust ute. Dock går han fortfarande utan guldskor och sulor så vi måste försöka få tag på hovslagaren ännu än gång, sedan är vi redo!
 
Hur gör ni med era hästar på vintern? Broddar ni själva? Kör ni med eller utan sulor?

Fotodag!

Publicerad 2012-12-09 10:12:20 i Vardag,

Hej på er!
 
Idag står en fotodag på schemat tillsammans med Vilma. Jag har plockat fram typ allt smink jag äger och har så himla roliga ideer i huvudet, komemr inte bli några vanliga "åh vad jag är snygg" foton, detta kommer bli WOW foton (hoppas jag, haha)
 
Kommer självklart visa resultaten här senare! :)
 
Här är en bild jag tog på Vilma och Ebba i sommras! :)
 

Tävling!

Publicerad 2012-12-08 15:20:38 i Lisa,

Yepp idag stod tävling med Lisa på schemat, startade en LC i kylan.
 
Dålig framridning i endast ett varv i ett litet ridhus fullproppat med en massa galna B-ponnyer. Kändes bra när jag hoppade fram henne men hon var lite stressig över att Bosse (Linneas andra ponny) inte var med henne så hon gräggade efter honom en del.
 
Kom in i rishuset och startade som tvåa efter som det var en tjej som efteranmält sig. Travade runt och försökte få henna att slappna av vilket var ganska svårt. Fick start signal efter ett tag och satte igång Lisa i ett bra grundtempo. Fick korsgalopp efetr 1an och fick behålla den i en "tillbaka" aväng till tvåan, där jag dessutom kände att hon ville gå ett språg för lpngt ifrån så jag höll i henne vilket resulterade i ett skit stopp.
Forstatte sedan resten av banan med ett himla bra flyt och ett riktigt härligt tempo.
 
Var riktigt taggad på omhoppning, men men. Detta fel var mitt men jag är nöjd ändå! Har ridigt Lisa tre ordentliga pass sedan i påskas när vi lånade ut henne till Linnea. Kommer inte ihåg exakt hur hon funderar, och är van vid att kunna lägga Bello nära så det sitter i.
Lisa vill sköta det mesta själv, hon känner avstånden bra och hoppar hon ifrån tidigt vet hon att hon klarar det.
 
Lite tråkigt är det ju eftersom det var vår sista tävling ihop någonsin, men nu får Lisa och Linnea forstätta ha kul tillsammans och sedan när Linnea tröttnar eller blir för stor/gammal så får vi se vad som händer med Lisa. Antingen får hon komma hem som sällskap eller så ska vi försöka hitta någon annan som kan ta hand om henne lika bra som familjen Hansson kan!
 
Har en film från dagens start på Telefonen, laddar över den när jag får tid! :)

Fredag = ledig dag!

Publicerad 2012-12-07 10:23:09 i Vardag,

Yepp!
Är ledig på fredagar, elelr ja fram till nästa vecka, men ändå, har vart ledig ett par fredagar nu!
Detta bror på min himla sjukdom som inte vill släppa och eftersom jag inte får träna och idrott är min ända lektion på fredagar tyckte min lärare att jag kunde få vara ledig fram till nästa fredag då det är sista idrottslektionen,
 
Denna fredag började med en lite sovmorgon och sedan frukost framför brasan tillsammans med mamma och pippi. Efter det kollade jag på julklalendern, har plockat tvätt och startat en ny maskin samt städat lite på mitt rum.
Är lite sugen på att baka en kladdkaka eller något idag, skulle inte sitta helt fel en fredag som denna!
 
Senare blir det även stallet och mocka till Bello bus medan han fortfarande är ute, ska även slänga in två spånbalar till honom så han får det fint i boxen till helgen.
Vid kvart i 4 beger jag mig till Tranås för Pa rep med dansarna.
 
Imorgon är det planerad tävling på Lisa i Mantorp och tanken är att jag ska starta en LC, dock får vi väl se hur det blir med vädret och allt sånt, kn bli svårt med framridningen i snö kaos.
Vi tar i alla fall ett beslut om det ikväll tillsammans med de som lånar Lisa!
 
Bello ute i hagen här om dagen när den första snön hade kommit!

Bus!

Publicerad 2012-12-05 18:12:09 i Vardag,

Har precis vart borta och mockat hos Bello, efter som de går inne mycket nu så var det gaalet skitigt. Dessutom var Bello ett riktigt monster att ha att göra med eftersom han hela tiden försökta vippa skottkärran för mig...
Sen kom Vilma och kunde hålla honom sysselsatt med annat. Hon hade blandannat köpt en slicksten på burk till sina hästar som Bello fick prova men han tyckte den var sjukt skum. Luktade på den med värdlens största näsborrar, spänd halls och en skeptisk blick, ingen höjdare om ni frågar honom med andra ord. Hade tänkt köpa en sån till honom för ett tag sedan, tur att jag inte gjorde det.. (Y)
 

onsdag - med ännu mera snö!

Publicerad 2012-12-05 10:16:05 i Vardag,

Hej på er!
 
Idag är det onsdag och ännu mera snö, blev hemma från skolan idag igen, inställda tåg till höger och vänster och det är typ omöjligt att se något på vägen in till stan för att komma till tågen!
 
Dagen igår började med halv panik i stallet, 1000 telefonsamtal och sedan fick jag trottsa snön för att skynda mig (försiktigt) till stan och hämta Vilma, var i stallet och sedan hem lagom till lunch, äta snabbt och sedan sjuktsa tillbaka Vilma till skolan. Full rulle.
 
Svullanden i Bellos ben hade gått ner betydligt, nu satt den lite längre ner i benet och han var inte varm, skönt.
Han var ute några timmar på förmiddagen igår för att sedan byta av med andra hästar som ville ut, vi har nämnligen en häst som måste stå inne med sällskap så de andra får turas om. Tror dock inte de misstycker på att få komma in från snöovädret även om det är tr5åkigt att stå i boxen.
 
Får se om jag vårgar ge mig ut på vägarna med min lilla bil idag så jag kan åka till stallet på dagen, annars får jag vänta tills mamma kommer med storbilen så vi kan åka tillsammans.
 
Ska även få till en trip till stan och apoteket för att hämta ut nya mediciner.
Snacka om att snön är en riktigt förstörare. Allt tag längre tid, det är svinkallt och man vill bara sitta inne.
Ridningen är sjukt jobbig att lösa på vintern när man inte har ridhus, speciellt nu när Bello har varken guldskor eller sulor.  Fick dock tipset av Monica att hälla matolja i hovarna så får de inga styltor, får testa det nästa gång, om jag nu vågar ge mig ut innan han har guldskor på sig?
 
 

Tisdag!

Publicerad 2012-12-04 09:18:52 i Vardag,

Hej på er!
 
GALET vad mycket snö vi har hemma alltså så blev ingen skola för min del idag.
Ska snart försöka ta mig bort till stallet och släppa ut hästarna med mamma samt kolla till Bellos svullna ben. Igår såg det bättre ut, svillnaden satt längre ner och han var inte lika varm, skönt!
Sen blir det plugg resten av dagen. Ska försöka göra klart alla läxor jag har nu fram till lovet så att jag kan fokusera på matteprovet jag har sista veckan! (Y)
 
Har ni sätt att Dressyrmuppen Linn Ingvarsson's mamma har öppnat en webbshop till sina smycken som hon gör?
Om inte så tycker jag verkligen ni ska kolla in www.ryttarsmycken.se riktigt fina grejer och jag vill betsälla en hel del. Det får bli om jag har några pengar över när julklapparna är inhandlade! ;)
 

1a advent!

Publicerad 2012-12-02 15:27:39 i Vardag,

Hej på er! Idag är det ju första advent och dressyrträning stod på schemat i förmiddags!
 
Kom till stallet och tog ur Bello ur boxen och började borsta och vad ser jag då? Jo att han är väldigt svullen i ett bakben och ganska varm! Mne vi gjorde iordning honom ändå och tog med honom till monica så fick hon kolla på honom. Skrittade fram honom förhand och sedan satt jag upp och travade honom medan Monica kollade. Han markerade ingenting men såg lite stel ut. Galopperade honom i båda varven och sedan kände vi på benen igen, svullnaden var kvar men värmen hade gått ner. Körte lite försiktigt travarbete och sedan tarvade jag av honom och vi åkte hem igen! Blev alltså varken en hård eller lång träning tyvärr, men men! Svullnaden såg i alla fall uta tt ha gått ner när jag satte på transportskydden sen så det var ju i alla fall bra!
Monica tror att han lyckats sparka sig själv på något vänster, men inga sår eller märken fanns! Han är ju ganska klantig och snubblig av sig så allt är ju möjligt. Det kan ju lixom ha vart efter vår lilla korta galoppsträcka i panik igår, att han lyckades sparka sig över benskyddet! AJJA.
 
Och om man ska se något positivt i det hela så kommer det ju lite lägligt med ett svullet ben när jag ändå inte får eller kan rida järnet! Får klämma och känna ordentligt på benen imorgon när jag åka bort och mockar!
 
Ännu en favorit bild. Ska ta med mig Elin hem från skolan någon dag igen så att hon kan ta lite fina vinter bilder med någon cool sminkning. MUMS!

1a December

Publicerad 2012-12-01 18:26:44 i Vardag,

Idag är det första december och tagen i ära fick Bello komma ut på en liten skrittur i snöstormen!
Hade tänkt skritta på banan men det var omöjligt då han bara snubblade och halkade.
istället skrittade vi en sväng längst asfalten och grusvägen! Bortsätt från att han tog ponnysteg i minimal hastighet så klarade vi oss utan att halka och slå ihjäl oss, dock märkte man att han var väldigt försiktig! Avslutade även det hela med en 5 metersgalopp uppe vid gödseöstacken då Bello blev livrädd för en bil, knasigt!
 
Nu är det i alla fall dags att ringa efter hovslagaren så han kan komma ut och slå på guldskor och hela gummisulor sen ska vi nog vara redo för vintern.
 
imorgon står Dressyrträning på schemat, dock blir det ju ganka lugnt efterosm han stått hela veckan och jag får FORTAFARNDE inte träna egentligen, but a horsegirl got to do what a horsegirl got to do, och just nu är det att motionera min hästapålle! ;)
 
På måndag ringer sjukhuset igen och då går jag troligtvis på en ny 4 veckors medicinering och sedan hoppas jag på att vara frisk.
Så fort jag får klartecken från läkaren att börja träna igen så kommer uppdateringen här bli betydligt bättre! Jag och Vilma ska ta tag i att komma i form nu till sommaren så när jag blir frisk är det dags att träna gärnet! Bello ska även hållas igång så mycket som möjligt för att kunna åka på drssyrtävlingar tidigt i år så att vi känner oss reedo för att tävla lag. Vet inte för vilken klubb jag ska rida än, står mellan Mjölbyridklubb och Linköpingsryttarsällskap, vi får se helt änkelt, men ut och tävla ska vi i alla fall! :)
 
På lördag blir det troligtvis tävling med Lisa. Skulle ju tävlat henne efter höstlovet men skippade det, så det blir troligtvis den 8e istället, one last time!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela